Şimdi Ara

Muhendislik ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
4
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Muhendislik ne demektir, hic dusundunuz mu? Ya da biliyor musunuz, bilgilerinizi, bildiginiz kadarini bizimle paylasir misiniz?

Her gun karsilastigim, "muhendislik bos bir is imzadan baska bir is yapmiyorlar", "muhendis dedigim tornavida tutmayi bilecek", "ulkemizde muhendislik mumkun degil" gibi sacma ve dezenforme edici sozler soyleyen insanlarin daha fazla beyin yikamalarini engellemek icin bu konuyu actim. Amacim muhendislerle muhendis adaylarini bulusturup fikir alisverisi yapilacak bir ortam olusturmak; muhendis ile teknisyenin, ustanin farki olmadigini sananlari bilgilendirmek.

Cevaplariniz bizim icin degerli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

muhendis dedigim tornavida tutmayi bilecek

Bu kadar saçma bir şey görmedim. Ben endüstri mühendisliği okuyorum ileride de bankalarda çalışmayı düşünüyorum. Şimdi ben tornavida kullanmayı beceremezsem olmuyor mu?
  • mühendis sizin dışını tasarladığınız ve hangi işinize yarıyacağınızı sadece belirttiğiniz mühendislerin ise o taslağın içini hangi makinalar ile dolduracağını bilen kişidir.

en zor iş mühendislerindir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patada Voladora

quote:

Bu kadar saçma bir şey görmedim. Ben endüstri mühendisliği okuyorum ileride de bankalarda çalışmayı düşünüyorum. Şimdi ben tornavida kullanmayı beceremezsem olmuyor mu?

Valla hocam gecen gun man'in fabrikasina gittik, orada birisi yetkiliydi galiba, oyle dedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • binbir türlü dert demek hiç bulaşma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendis genel manada çözüm bulan kişidir pratik zeka lazımdır geri kalan bölüme göre değişir
  • Mühendis, normalde çözüm bulan, analitik düşünme yeteneği olan, problem çözme yetenekleri gelişmiş kişilere denir.

Ha Türkiye'de ise işsiz kişilere mühendis deniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 13 Aralık 2013; 15:29:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

quote:

quote:

Valla hocam gecen gun man'in fabrikasina gittik, orada birisi yetkiliydi galiba, oyle dedi.

O elektrik elektronikçiler için demiştir. Bizim mühendislikte yok öyle şeyler

• Mühendis yetiştirmenin ana amacı ''ANALİTİK DÜŞÜNCE'' sistemini geliştirmektir. Genel olarak dinamik,termodinamik,akışkanlar mekaniği gibi dersler görülmesinin amacı o bilgilerin sağlayacağı faydadan daha çok kapsamlı düşünmeyi gerektirir.Yani bir doktor ile bir mühendis arasındaki fark aslında çok belirgindir.Doktor olmak elbet zekilik gerektirir ama bu 6 yıl boyunca ezberi beraberinde getiriyor.Mühendis olmak ise devamlı düşünmeye zorlar.Her meslek kendi alanında güncel olması gerekir veya bu daha zordur kolaydır tartışması yapmıyorum.Mühendis insan teknik kapasite olarak girdiği işi kısa sürede öğrenebilmeyi ve o alanda kendini geliştirebilmeyi daha kolay başarır.
  • Mühendisliğin genel tanımını yapabilmek kolay değildir. Adam gıda mühendisi tornavidayla ne işi var? Derler adama.

• normalde cok havali bir meslek avrupada falan muhendisim dediginizde ilgi odagi olursunuz
    bugun cebindeki telefon da bindigin araba da oturdugun ev de muhendisler sayesinde yapiliyor
    turkiye de arge ye onem verilmedigi icin muhendisler kendi alanlarinin disina cikiyorlar
    piyasadaki evrak muhendisleri nedeniyle insanlarin kafasinda kotu bir izlenim kaliyor.
    bu nedenle de hedefleri buyuk olan insanlar direk yurt disina cikmaya calisiyorlar buna da beyin gocu diyoruz iste.

yanlisim varsa duzeltin.

• İnsanların her türlü ihtiyacını karşılamaya dayalı yol, köprü, bina gibi bayındırlık; tarım, beslenme gibi gıda; fizik, kimya, biyoloji, elektrik, elektronik gibi fen; uçak, otomobil, motor, iş makineleri gibi teknik ve sosyal alanlarda uzmanlaşmış, belli bir eğitim görmüş kimse.

Bu işin adı mühendislik, tdk onaylı
  • Mühendislik diplomayla olacak iş değildir zeka gerektirir çözüm üretebilmeyi gerektirir... 4 yıllık mühendislik bölümü bitiren herkes aslında mühendis değildir.
  • Şaka bir yana.Kazanan iyi kazanıyor ama parayı.
     Muhendislik ne demek?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

quote:

quote:

O elektrik elektronikçiler için demiştir. Bizim mühendislikte yok öyle şeyler

Öğren sen de. Evde lazım olur birader.

• Mühendisi diğer insanlardan ayıran, problemi çözerkenki yaklaşım şekli ve çözmek için sahip olduğu donanımdır. Sorular sorarak sonuca gider, adım adım, eleyerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Mühendislik diplomayla olacak iş değildir zeka gerektirir çözüm üretebilmeyi gerektirir... 4 yıllık mühendislik bölümü bitiren herkes aslında mühendis değildir.

Bu türlere Diploma mühendisi denir. Çözüm üretmekten uzak, evrak mühendisi olmayı amaçlayan kişilerdir.

• mühendislik son derece önemli bir bölümdür.üniversiteye gitmeden önce bende böyle düşünüyordum.fakat bazı işler oluyor onları sadece mühendis bilir ve mühendis yapar.teknisyenin mühendisin yapacağı yapması imkansızdır.
    Mesela bir fabrikada makine mühendisine yada İmalat mühendisine bir parça yada bir cisim üret deniliyor.bunu sadece mühendis tasarlar,planlar projeyi çizer.üretime gönderir.Bazı kalıplar oluyor üretimde,kalıplarda bazı mühendislik yapman lazım.yoksa işi bilen adam bile olsa kalıbı üretime uygun şekilde yapamıyabilir.
    Mühendislik güzel bir bölüm ama tecrube isteyen bir bölüm.yeni olmayı düşenen kişilere tavsiye.iş tecrubesi olmadan kimseye mühendis diye bir şirkete koymazlar:d
  • quote:

Orijinalden alıntı: lucky_mouse

mühendislik son derece önemli bir bölümdür.üniversiteye gitmeden önce bende böyle düşünüyordum.fakat bazı işler oluyor onları sadece mühendis bilir ve mühendis yapar.teknisyenin mühendisin yapacağı yapması imkansızdır.
    Mesela bir fabrikada makine mühendisine yada İmalat mühendisine bir parça yada bir cisim üret deniliyor.bunu sadece mühendis tasarlar,planlar projeyi çizer.üretime gönderir.Bazı kalıplar oluyor üretimde,kalıplarda bazı mühendislik yapman lazım.yoksa işi bilen adam bile olsa kalıbı üretime uygun şekilde yapamıyabilir.
    Mühendislik güzel bir bölüm ama tecrube isteyen bir bölüm.yeni olmayı düşenen kişilere tavsiye.iş tecrubesi olmadan kimseye mühendis diye bir şirkete koymazlar:d

Stajin ve staj yapilan yerin onemi de burada ortaya cikiyor iste hocam, tecrube kazanilan yer kazanilan tecrubeye direkt etki edebiliyor. Teknokentte staj yapmak var intelde philipste siemenste staj yapmak var.

• 1. sınıfım eem okuyorum. sınıfımda bile onca boş insan var ki görseniz bu adamlarda mı mühendis olacak dersiniz. Mühendis dediğin çok yönlü düşünmeyi bilmeli, sürekli sorun yaratıcı değil sorun çözmeye odaklı olmalıdır. Okul öyle yada böyle bitiyor ama insanlar hala ne yapacaklarını beyinlerini kullanmayı bilmiyor. Ayrıca en zor mühendislik olarak düşündüğüm eem yi kazanmak bu kadar kolay olmamalı. Çok fazla mezun veriyor bölüm. ha iş sıkıntısı yok diyebilirim. 4 sene boş boş oturup 2.50 ortalamayla mezun olup 1 kere seminere gitmeden ingilizce öğrenmeden mezun olduysan zaten 800 lira bile fazla ona. Kendisi sürekli geliştirmeli mühendis.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.