Şimdi Ara

Tişörtüme Karadut Değdi, Lekesi Nasıl Çıkar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
15.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Not : "Anladık tişörtün var." mesajına önlem olarak : Tişört benim degil, bi arkadaşın adına açıyorum konuyu.

Tişörtüne Karadut Değdi, Lekesi Nasıl Çıkar?

Tişörtüne karadut suyu veya ezmesi bulaşırsa, lekeyi çıkarmak için hızlı davranmalısın. Karadut lekesi, kırmızı meyve lekesi türü olduğu için çıkarılması zor olabilir. İşte karadut lekesi çıkarmak için uygulayabileceğin adımlar:

Malzemeler:

• Beyaz sirke
    • Karbonat
    • Bulaşık deterjanı
    • Hidrojen peroksit (beyaz kumaşlar için)

Adımlar:

1. Lekeyi Soğuk Suyla Yıka: Lekeyi hemen soğuk suyla durula. Sıcak su lekenin kumaşa daha fazla işlemesine neden olur.
    2. Beyaz Sirke Uygula: Beyaz sirkeyi lekeye sür ve 15-30 dakika beklet. Sirke, lekenin asitliğini nötralize etmeye yardımcı olur.
    3. Karbonat Ekle: Sirkenin üzerine karbonat serpip 15-30 dakika daha beklet. Karbonat, lekeyi emmeye yardımcı olur.
    4. Bulaşık Deterjanı Kullan: Karbonatı temizledikten sonra lekeye bulaşık deterjanı sür ve 15 dakika beklet. Deterjan, lekeyi parçalamaya yardımcı olur.
    5. Hidrojen Peroksit Uygula (Sadece Beyaz Kumaşlar İçin): Beyaz kumaşlar için lekenin üzerine hidrojen peroksit sür ve birkaç dakika beklet. Hidrojen peroksit, lekeyi ağartmaya yardımcı olur.
    6. Yıka: Leke çıkarıcı işlemleri tamamladıktan sonra tişörtü normal şekilde yıka.

İpuçları:

• Lekeyi çıkarmak için ovalama. Ovalamak lekenin kumaşa daha fazla işlemesine neden olabilir.
    • Leke tazeyse çıkarma işlemi daha kolay olur.
    • Renkli kumaşlar için hidrojen peroksit kullanma. Ağartıcı etkisinden dolayı kumaşı bozabilir.

Karadut lekesini çıkarmak için bu adımları takip ederek tişörtünü lekesiz bir şekilde temizleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir rivayete göre yaprağını ezip üzerinde beklettikten sonra yıkanırsa geçermiş ama denemedim dahada b.ka sararsa mesuliyet kabul etmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 1 Haziran 2010; 19:02:27 >

Oh My God!They Killed Kenny.
  • t-şört beyazsa boşuna uğraşma çıkmaz
  • Çamaşır Suyu

Lekelerin korkulu rüyası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchangeable -- 1 Haziran 2010; 19:16:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oww

Arkadaşının tişörtü sen niye tişörtüme değdi diyon?O zaman niye konu açıyon hiç?

adam haklı beyler
  • anladık arkadaşının tişortü var

Orijinalden alıntı: Bluepower

Anladık karadut Değdirebiliyorsun

oğlum iki karadutun üzerine oturmuş sapsarı şortu ve beyaz çamaşırında kocaman dut lekeleri vardı. google amcanın yardımıyla dut yaprağının ezildiğinde el ve ağızdaki dut lekelerini çıkardığını öğrendim. peki ben ne yaptım: cam kase içinde dut yapraklarını ezdim (30 - 45 dk) jölemsi bi sıvı oluştu (çok az miktarda) su doldurduğum kova içerine dut lekesi bulaşan kıyafetleri ve dut yapraklarını attım ve biraz karıştırdım. bir gün sonra eşim çamaşırları yıkamak için aldığında dut lekelerini görmediğini ifade etti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.