Şimdi Ara

Mühendislik İngilizce Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi ben ODTÜ Makina / İTÜ Makina arasında kaldım İTÜ istanbul olması sebebiyle daha cazip geliyor ama orada dili geliştirmek kendi çabama kalmış
    Her nekadar hazırlık okulu olsada %30 inglizce meselesi olayı gevşetir diyorlar ODTÜ %100 ingilizce olduğundan ister istemez öğrenirsin bu ortada
    Şimdi eğitim dlinin ingilizce olmasının dezavantajlarıda varmı? Birde bu ODTÜ yü seçmek için bir sebep olabilir mi ?

• ihsanmx kullanıcısına yanıt
    aynen bende odtü eem/bilgisayar okuyacağım ama kolej mezunu olmama rağmen derslerin ingilizce anlatılması korkutuyor beni...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eminç

bazıları iyi gözle bakıyo bazıları dersi anlayamazsın diyo, bende kararsızım. %100 ingilizce okunur mu ? okunasa da ingilzice seviyesi şu an vasat olan biri okuyabilir mi ?

İngilizce seviyesi çok mühim değil bence çünkü ne kadar bilsende bildiğinden çok daha fazlasına ihtiyacın olacak
  • Dil yetenegine guveniyorsan ituyu secip kendin halledebilirsin. Sahsen ben oyle yapardim. Bir de bazi universitelerde % 30 ing denmesine ragmen % 70-80i ing oluyor. Itu oyle mi bilmiyorum ama eger oyleyse o daha mantikli gibi geldi bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • İTÜ'de %30 programı en az %30'u ifade ediyor. Sen ders seçiminde seçebildiğin dersleri Türkçe yerine İngilizce seçersen %50-%60 İngilizce de okuyabilirsin.

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

İTÜ'de %30 programı en az %30'u ifade ediyor. Sen ders seçiminde seçebildiğin dersleri Türkçe yerine İngilizce seçersen %50-%60 İngilizce de okuyabilirsin.

Kaldı ki arada bir Türkçe ders görmen konuyu anlamanda epey yardımcı olur. Ben 100% ingilizce okuyorum, keşke arada Türkçe dersler de olsa dediğim oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pyhon Veri Bilimi &amp; Makine Öğrenimi (Acemi)

"Eyleme dönüşmeyen arzu, ruh bozukluğuna yol açar." - William Blake
  • %100 ingilizce okuyorum. Sınavlara çalışırken çok zorlanacaksın. Türkçe okuyanlar 3 çalışıyorsa sen 5 çalışıyorsun. Ortalamanı Türkçe okuyan arkadaşlarının 0.5 puan altında başlat kafadan. Derste Türkçe anlatabiliyor bazen hocalar. Ama notlar ingilizce, kitaplar ingilizce, sınavlar ingilizce. Çoğu zaman deliriyor insan. Faydası var mı, vardır tabii ama zorlukları da çok fazla. %100 ingilizce yerine %30 bölüme git, hazırlığını oku. Sene içinde para biriktir. 1.sınıfın sonunda da yurtdışına gidersin, dilin de gelişmiş olur, notların da süper olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: neselihayalet

%100 ingilizce okuyorum. Sınavlara çalışırken çok zorlanacaksın. Türkçe okuyanlar 3 çalışıyorsa sen 5 çalışıyorsun. Ortalamanı Türkçe okuyan arkadaşlarının 0.5 puan altında başlat kafadan. Derste Türkçe anlatabiliyor bazen hocalar. Ama notlar ingilizce, kitaplar ingilizce, sınavlar ingilizce. Çoğu zaman deliriyor insan. Faydası var mı, vardır tabii ama zorlukları da çok fazla. %100 ingilizce yerine %30 bölüme git, hazırlığını oku. Sene içinde para biriktir. 1.sınıfın sonunda da yurtdışına gidersin, dilin de gelişmiş olur, notların da süper olur.

ben de %100 ingilizce bölüme gidecem hazırlıkta ingilizceyi iyi geliştirirsek fazla zorluk çeker miyiz
    Hocam zorluk kesin çekeceksin. Sınavda soruda garip bir kelime kullanıyor, anlamıyorsun soruyu yapamıyorsun. Hazırlıkta sana grammer öğretiliyor teknik bilgi yok ki. Hazırlıkta öğren, bölümde her ingilizce kelimeyi çok iyi öğrenmeye bak. O zaman daha az zorlanırsın. Zorluk çekeceksin dedim öyle yanlış anlama, tek zorluk sınavlarda çekiliyor.

Orijinalden alıntı: neselihayalet

Hocam zorluk kesin çekeceksin. Sınavda soruda garip bir kelime kullanıyor, anlamıyorsun soruyu yapamıyorsun. Hazırlıkta sana grammer öğretiliyor teknik bilgi yok ki. Hazırlıkta öğren, bölümde her ingilizce kelimeyi çok iyi öğrenmeye bak. O zaman daha az zorlanırsın. Zorluk çekeceksin dedim öyle yanlış anlama, tek zorluk sınavlarda çekiliyor.

hocam peki dersi anlamada sıkıntı çeker miyiz? benim ingilizce seviyem gayet kötü hazırlıkta kursla birlikte dersleri akıcı bi şekidle anlayabilecek seviyeye gelebilir miyiz ? mühim bi konu
    Hazırlık okurken tekrar kursa gitmene gerek yok. Dersi anlarsın, zaten Türkçe anlatıyorlar zaten sıkıntı yerleri ama tutulan notlar ingilizce. Derse Türkçe çalışınca sınavda soruyu anlamıyorsun. Teknik ingilizce için kelime çalışman gerek.

Orijinalden alıntı: ihsanmx

Tükçe okumak ingilizce bilmemek ya da öğrenememek anlamına geliyor mu ??

öğrenememe diye birşey yok odtüde hazırlık sınıfı var sinekler bile ingilizce vızıldıyo orda öğrenirsin gidersen:D
  • beyler ingilizce bölümlerde mesela %30 ingilizce olan inşaat bölümünde statik dersi ingilizce diyelim hocalar soru çözüyor mesela sayısal bir soru adam tamamen ingilizcemi anlatıyor ne yapıyor zor olmazmı öyle

Orijinalden alıntı: Devoure

quote:

öğrenememe diye birşey yok odtüde hazırlık sınıfı var sinekler bile ingilizce vızıldıyo orda öğrenirsin gidersen:D

ODTÜ de zaten öğrenirsin benim sorum İTÜ de durumun ne olur

quote:

Orijinalden alıntı: Devoure

quote:

ODTÜ de zaten öğrenirsin benim sorum İTÜ de durumun ne olur

aynı şey değil. derslerdeki terimlerin türkçesini bilmem ben mesela. türkçe bi kitap okusam bu neymiş ya derim halbuki en basit şey. sen türkçe okursan ingilizce terimler sana bu şekilde yabancı gelicek, ki araştırma için filan kaynakların tamamı ingilizce

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.