Şimdi Ara

Türkçe Tıp VS İngilizce Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tıp olarak önerilerinizi almak istedim. Birbirine göre üstünlükleri nelerdir? Sıralamam 1200 Hacettepe Tıp İngilizce tutmayacak gibi, Hacettepe Türkçe mi Cerrahpaşa Türkçe mi daha iyidir? Ayrıca Türkçeden mezun olup da sıradan bir doktor olmak yerine yurtdışı hayalim de var, bu açıdan sıkıntı doğurur mu?

• Upppp
  • Yurtdışı hayalinizde varsa bence ingilizce tıp avantaj sağlayacaktır. Ankara Tıp ingilizce rahatlıkla gelir gibi duruyor.
  • Hacettepe Tıp dünyada Tıp Eğitiminde adının duyurmuş bir fakültedir.Yurtdışı düşünüyorsan Hacettepeyi öneririm.
  • İgman1 İ kullanıcısına yanıt
    Hacettepe Türkçeden Yurtdışına çıkma imkanı yok mu? Bilginiz var mı hocam?
  • Hocam Hacettepe İng tutmayacak gibi gözüküyor. Türkçesinde yurtdışı imkanı nedir?
  • bateren kullanıcısına yanıt
    İlla ki olur hocam neden olmasın
    Fark olmaz,Hacettepe Hacettepedir.En zirvedir.Dünya markasıdır.Sonuçta eğitim gördüğünüz hocalar aynı.Dünyaca ünlü hocalardan eğitim alacaksın.

İngilizce de Türkçe de Yurtdışı için aynı sınavlara giriyor.Bir farkı olmaz,hele ki söz konusu olan Hacettepeyse.
  • Teşekkür ederim hocam
  • Hocam yerinizde olsam çapayı da düşünürdüm. Hacettepe çok aşırı ciddi ve sıkı bir okul akademisyen olmak istemiyorsanız gitmeyin diyorlar. Çapayı söylrmrmin sebebi de 5 6 uıl öncesine kadar çapa sıralamada cerrahpaşadan öndeydi zaten. En eski tıp fakültesi bilinen bişey kültürü çok iyi. Cerrahpaşanın da ondan aşağı kalacağını sanmam ama çapa değerlendirmeyi hakediyor bence.
  • saffira S kullanıcısına yanıt
    Hocam Tıpların Türkçesinde de akademisyen olma ihtimali yüksek mi? Yani kendini geliştiren dezavantajı var mıdır?
    Tabi ki hocam mesele tamamen kendini geliştirmeyle ilgili. İngilizcede okusanız da okumasanız da ingilizceniz iyi olmalı zaten bu okurken fayda sağlıyor. Bir makale okumanız gerektiğinde istediğiniz yabancı makaleyi okuyabilmek işinizi epey kolaylaştırıyor. İngilizce türkçe tıp meselesine de şöyle bakmak lazım bazı fakülteler hariç tıp fakültelerinin köklü hocaları genelde türkçe bölümün dersine girer. Tıp türkçe okunur diyen hocaların sayısı azımsanamayacak düzeyde. Bu yüzden türkçe okumanın dezavantaj olduğunu düşünmüyorum. Onun dışında bölümü seçerken bölümlerin tanıtım günlerine gitmenizi tavsiye ederim. Hem yerini ulaşımını görmüş olursunuz hem de ortam hakkında fikir verir biraz, öğrenciler de tanıtımda oluyor sonuçta.
  • Bu arada illa ingilizce istiyorsan çapanın ingilizcesi tutar diye düşünüyorum senin için
  • Anladım hocam tüm önerileriniz için teşekkür ederim.
  • Yurtdışı imkanı her üniversitede de olur. Adam ne bilsin Yozgat tıpı Hacettepe tıpı. Hangi ülkeden geldin diye sor ve cv'ne bakar
  • Türkçe tıp sıradan hekim yapmaz. İngilizcenin avantajı elbet var ama çok takılma bence.

Cerrahpaşada 3 seneyi yata yata geçersin, devam zorunluluğu da yok oh mis
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.