Şimdi Ara

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
730
Cevap
28
Favori
24.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam bilgisayar ile yazılım mühendislikleri dersleri benzer mi bu iki dalda çap yaparsam zorlanırmıyım
  • 210000 MF-4 SIRALAMAM

Mühendislik okumayı düşünüyorum ama küçük şehirlerde tutuyor. Okusam 4 yıl sonra işsiz mi kalırım direk? Allah rızası için yardım edin. Ne sececegimi bilmiyorum

Mühendislik hakkında tüm soruları yollayın

Siralamalarim böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmystere M kullanıcısına yanıt
    Borusan otoda çalışıyorum memlektimde inşaat firmamız var mekanik tesisatlarını çiziyorum müteahhitlik yapmaya başladık 5. İnşaatımızı çıkartıyorum şuan borusandan kazandığım paralar ile asansör firması kurmayı düşünüyorum artık yebi yönetmelikler geldi geçen aydan beri biraz buraya doğru kayarım gibi duruyor.Öğrenciyken mekanik tesisat projeleri ve oradan kazandığım paralar ile borsadan para kazandım şuan borsada aktif değilim ne yazık ki çok online olamadığımdan dolayı ama dövizden kazanmaya çalışıyorum işimden dolayı euro kurunu sürekli takip ediyorum istemeden ve ne zaman düşeceği hakkında az da olsa bilgi sahibi olabiliyorum.Aslında japonyada yaşamak istiyordum da biraz para kazanmak varken bırakmamak lazım şirketimiz olarakta bir hedef olarak memleketimizde en büyük inşaat malzemesi stoğuna ulaşmak var büyük firmalar biraz burada geri kalıyor belki onu düşünmek lazım birde burdur gibi yerlerde de inşaat a başlamak istiyoruz bir kaç arkadaşı gönderdik biraz inceleyeceklerdi onların raporuna göre değişir işe girişte ben mülakat filan bilmiyorum yapılmasınıda biraz olsa gereksiz buluyorum ama malum durumu biliyorsunuz bana öğrenciykeb teklifte bulundular bende ilk stajım üretim alanında olduğundan kabuk edilmedi reddetmek zorunda kaldım ama diğer yılda teklif ettiklerinde işletme stajımı orada yaptım staj süresi bittiğinde kal dediler hem okursun hem çalışırsın dediler bende mekanik tesisat parası yerine buradan alırım dedim gerçi hala çizdiğim oldu daha fazla para için ama öyle bir çalışma hayatına girdik daha sonra okul bitince normal şekilde işe girdim hocam

• Ulan adama çetele gibi sunduk hayatı :))

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    Tesisat proje, borusan oto vs.. Çaba gösterdiğin doğru ama Türkiyedeki çoğu mühendis gibi mühendislik yapmadığın açık malesef.

"Scientists dream about doing great things. Engineers do them."
    "Engineers, we were going to be in a position to change the world - not just study it."

Eğer Borusan da değil de BMW de çalışmaya başlarsan( türkiyedeki otomotiv firmalarında değil)
    iyi bir mühendis olabilirsin ama yine de BMW de çalışan biri harita mühendisliği veya maden mühendisliği hakkında yorum yapamaz.

Türkiye mühendislik yapmak için en olumsuz şartlara sahip bir ülkedir. Mühendislerin çoğu teknisyen seviyesinde iş yapar. Türkşyedeki en gelişmiş mühendislik dalı ise İnşaattır.
    O yüzden gençlere sağlık sektörü dışında bir bölüm önermiyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü makine itü bilgisayar ve itü ehm arasında kaldım.Odtüden biraz çekincem var bu yüzden ehm ve bilgisayar düşünüyorum ama makineye daha yatkın hissediyorum.Siz ne dersiniz?Mf4 3531

• Mezun senem ve 130 k yaptın programlama ve algoritmaya yeteneğim var 140 k link Mersin bilgisayar mühendisliği gelir mı ve okunur mu?

• mmystere M kullanıcısına yanıt
    Gençlerin amaçları ne hocam onu sor önce para kazanmak mı mühendis olmak mı?

Paramı gayet iyi kazanıyorum harita mühendislerinede şuan çalıştırdıklarımıza zaten sektörde kötü olduğunu söylüyorum fiyat konuşuyorsak söyleyeyim proje başına 100 tl veriyoruz yaptıkları işi mimarımız yapıyor onlardan toplu olarak imza alıyoruz ruhsat çıktıktan 6 ay sonra paralarını veriyoruz,kendilerini geçindirmek için bu yol sadece ekstra bir iş olarsk görmeleri lazım ki makineciler ike elektrikçiler bile bu yolla zor geçiniyorlar.He ben mühendis olmaktan çok paraya baktığım için doğrudur mühendis değilim diyebilirim ancak bu çocuklar mühendislik umuduyla okullara gittiklerinde bunlara 68 yaşında ömrü boyunca okuldan çıkmamış ve eski müfredatta ders anlatan hoca geldiğinde onlara tekrar hatırlatırsın,ben gençlere arge ile birisinin altında çalışmayı uygun görmüyorum bu gençler sayılı gençler hepsi meraklı gençler bunların Türkiyede yada yabancı yerlerde bir firmaya girerek ziyan olmalarını istemiyorum neymiş aselsan şuymul buymuş beymiş koç direk alıyormuş neymiş dolarla maaş alıyormuşsun geçib abi bunları bu çocuklar gidicekler okula birbirleriyle ortalaması hangisinin daha iyi diye yarışmadan girişimcilik ruhu ile iş kurucaklar işsizlik böyle azalır en yetenekli neslimizi biz sağlık sektörüne yada en iyi okullardan çıkan mezunların herhabgi bir firmaya gidip sürünmesiyle değil gidicekler türkiyede ne eksik onu bilecekler ama nedense rahat olsun maaş gelsin garanti meslek o zaman bende diyeyim bu işsizlik az yüzde 30 a çıksın girin arge yapın bir sürü prim olarak önünüze 1000 tl koyulsun teşekkür edin müdürlerinize bu da bir yöntem ama bu çocukları ziyan etmeyelim lütfen burada mesaj atan bir kaç kişi hiç olmazsa üniversitelerin ders programına bakmayı öğrendi bu bile süper gelişme ben hatırlıyorum okulun sitesini kayıt olduktan 2 yıl sonra açmıştım aaa bak ne güzel diye herkes kendi hayatını yaşasın biz bu çocukları rahata ulaştırmayalım eğer bunlar iş ararsa iş kurmaktan ziyade Türkiye sıkıntıda demektir.

• Makineciyimçekilin M kullanıcısına yanıt
    makine mühendisligi ile petrolün alakası yok hocam iş saga işi onlarınki sanayi işi, öyle diyorsun da mühendialik iyi üni olmasa boş bence itü diye seçiyorum petrolü, gerçek bu gidip düşük bi üni okuyup onlarla aynı şartlarda iş bulmaya çalışmak hayal bence

• hocam merhaba ben TAU mekatronik sistemleri düşünüyorum. Eğitim almanca olması DSH belgesine sahip olmam ve almanya da bir çok okul ile partner olması beni heyecanlandırdı . siz ne dersiniz ?
  • SsCoulson kullanıcısına yanıt
    Hocam sen iki ana bölümü getirdin bana ya senin yatkınlıklarını bilemem hocam biraz bölümler üzarinde karar ver üni seçimi kolay olur

• baytar_selo kullanıcısına yanıt
    Zorlanırsında türkçede de zorlandığın için bir fark görmüyorsun ki zaten çok iyi ingilizceye sahip olmanız lazım bu devirde

• cagri238 kullanıcısına yanıt
    Çap yapmak genel olarak zor hocam vakit sıkıntısı çekilebiliyor ama zorluğu size kalmış artık kolayca rahat rahat okuyamayacağınızı bilin yeter

• İşsiz kalman sana kalmış hocam okuk olarak dikkat çekmen zor o yüzden kendini daha fazla geliştirmen lazım bununda en kolay yolu yabancı diller bak diller diyorum yani sadece ingilizce değil

• Hocam siz ne kadar maaş alıyorsunuz bu arada kimse sormamış galiba.ilk girdiğinizdeki maaşı da merak ediyorum

• Hocam mühendislikte size yakın olan okumayı istediğiniz bölümü okuyun zaten zor okuması sadece puan tuttu diye giderseniz bi yerde havlu atanlardan olabilirsiniz seçeceğiniz sizin mesleğiniz hangi mesleği yapmak istediğinize göre seçin üniversite seçimi kolay bölün seçimi zor ilk başta ona karar verin

• selçuk inşaat ve elektrik-elektronik hakkında bilginiz var mı ?
  • Muhendis murat hakkinda tum sorulari yollayin diye okudum :D

Endustri muhendisiyim herhangi bisey merak eden genc kardeslerime yardimci olurum seve seve

• Anadolu Üniversitesi bilgisayar mühendisliği hakkında ne düşünüyorsun hocam nasıl sence yazarsam tutar

• Makine çok mekanik geliyor bana böyle akılsız teknolojisiz parçalar gibi elektrik elektronik istiyorum

Odtü makine ve Bilkent ee %50 var aklımda bilkentte zorlanırım maddi olarak

Sizce ne yapmalıyız
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.