Şimdi Ara

MÜHENDİSLERE DEĞER VERİLMEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Türkiye nin en iyi üniversitelerinde bile okuyunca işsiz kalma korkusu yaşamak,veya işe girince tatmin edicek kadar ücret alamamak,
    ülkeyi geliştirecek olan mühendisler iken doktorlarla kıyaslandığında ezici bir değersizlik olması hayali mühendis olup ülkesine katkıda bulunmak isteyen ben ve benim gibi arkadaşlarımı tıbba yöneltiyor

Bu sabah haberlerde nitelikli doktora 200 bin e varan ücretler geçerken , boun odtü itü mezunu olupda 3 4 k ya çalışan nice yetenekli insanların olması üzücü(doktorlara verilmesin demiyorum,tabiiki çok kutsal bir meslek tabiiki hak ediyorlardır ama aradaki uçurum insanı sinirlendiiyor)

Sizce kendimi daha yakın hissettiğim mühendisliğe her ne pahasına olursa olsun gideyim mi
    yoksa gerçekçi davranıp Türkiye şartlarını gözönünde bulundurup doktor mu olayım

• Can_Can61 C kullanıcısına yanıt
    Muhendis olursan illa burda kalcaksin diye bir sart yok hocam bunu da goz onunde bulundur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    yurtdışına gitmek zorunda kalmak bile insanı sinirlendiriyo aileden uzak vs ama yapıcak da birşey yok elden birşey gelmiyor
    peki diyelim boun de okudum gidip yurtdışına yerleşmek kolay mı
  • Babam şimdiye kadar hiç 'şu bölümü yaz' veya 'su bölümü okuycaksin' demedi, rahat bir adamdır. Mühendislik istediğimi biliyor. Sınavdan sonra sürekli tıp niye istemiyorsun, mühendislerle konuştum tıp yazsın dediler diyip duruyor. Biriyle konuşurken mühendislik istiyor bana göre tıp yazsın falan diyor.

Tıp hiç okuyamam hem zahmetli hem ezberi sevmiyorum. Ve Türkiyeden ayrılma olasılığın düşük. Doktor olup ayda 12 bin alacağına mühendis olup 8bin alsan sevdiğin işi yaptığın için aldığın mutluluk 4bin liraya değmeyecek mi? Bir de böyle düşün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tıbbı tutturacak kadar iyi yaptıysanız iyi bir üniversitede mühendislik de tutturdunuz demek ki. Eğer doktorluk mesleğini gerçek anlamda istemiyorsanız mühendislik yazın. Gerçekten doktor olmayı isteyen birinin hakkına girmemiş olursunuz. Hem mühendis olunca Türkiye de kalacaksınız diye bir şart yok yurt dışına gidersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yurtdisinda para kazanip sonra buraya gelmek kendi isimi kurmak istiyorum. Zaten o zamana kur kac olur Allah bilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    yakın cevremdeki arkadaşlarımın cogu bunları düşünmediği için(işini sevmek vesaire)acaba ben pollyanacılık mı oynuyorum onlar olaya realist mi bakıyor düşüncesine kapıldım
    aynen ben de böyle düşünüyorum da
    bazen de diyorum ki kendini kurtar
    burada mühendise mühendisi geçtim okuyana değer verilmiyo ne yazıkki

bu topraklarda doğduk bu kültürle yetiştik buralardan uzak kalmak zor ama en azından master için yurtdışı şart galiba
    burada mühendise mühendisi geçtim okuyana değer verilmiyo ne yazıkki

bu topraklarda doğduk bu kültürle yetiştik buralardan uzak kalmak zor ama en azından master için yurtdışı şart galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

benim sorunum 200 bin vs değil
    Sorunum ülkemizde doktorun mühendisten bin kat fazla değer görmesi
    ve ülkeyi geliştirecek olanların mühendisler vb. olması
  • Boğaziçi,ODTÜ mezunu olup da 3-4 bin lira maaş alıyorsa kendi sıkıntısı bölümün değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 23 Temmuz 2018; 18:15:43 >
  • Babamın yakın arkadaşı inşaat mühendisliği yaz diyor bana katar'a çalışmaya göndericem staj yapacaksın para basacaksın diyor mesela tanıdığın varsa eşşek gibi sana saygı gösterirler hatta yalarlar bir şeyini ondan takma boş bir düşünce saygı meselesi

• Mühendislik artık sadece ülkemizde değil tüm Dünya'da prestij kaybediyor.Batı ülkelerinde Avukat ve Doktorların maaşı mühendise göre yüksektir özellikle amerikada mühendisler genellikle 100-120 bin dolar para kazanırken avukat-doktorun 350 bin dolardan başlıyor yıllık kazancı zaten tıp ve hukuk orada lisans bittikten sonra okunmak zorunda
  • 1. Doktorları gözünüzde çok büyütüyorsunuz. Maalesef türkiye'de böyle. Özelde 200k alan Dr var mı var. Kaç tane max 15.peki o civarda ve daha çok kazanan yurtdisinda ve trde kaç mühendis var. Aç bak Googlede falan çalışan mühendisler. Tahmin bile edemezsin

2.serce parmağıyla kulağını karıştıran adam beni ovmesine hiç ihtiyacım yok. Nitelikli insan o ovulsun yeter. Bahsettiğim bu nitelikli insanlar doktorların %80i ne köle gözüyle bakıyor ki öyleler. Yanlış anlaşılmasın hakaret değil tamamen devlet politikası nedeniyle.110 saat çalışıp, haftada sadece 3 gece evinde uyuyup üstüne 5-6k maaş alan asistan. Güldürmeyin beni.%20lik kısımda özelde çalışıp hak ettiğini alanlar.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.