Şimdi Ara

Mühendis Maaşları (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.957
Cevap
125
Favori
983.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 562_562


    quote:

    Orijinalden alıntı: 562_562

    arkadaşlar tekirdağ çorlu daki hp-foxconn firmasında çalışan tanıdığı olan var mıdır? yada maaşlar nedir bir duyumu olan var mıdır? bu dediğim mühendisler için gerçerli tabi..


    bu soruya herhangi bi yanıtı olan yok mudur acaba?

    herhangi bi yanıt yok hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: informatiker

    @maghapas

    Ben Ankaraya yerlesecegim. Yani evim ailem vs hepsi ankarada. O yüzden Gebze veya Ankara disi benim icin cok zor.

    kendini Ankara ile sınırlama iş neredeyse oraya git bence.. Ben de İstanbulluyum ama Eskişehir'de staj yapıyorum mesela :)
  • herkese slmlar ben foruma yeni üye oldum ve sizlere danısmak istediğim bir konu var ben bu sene marmara üniv. makine mühendisliği kazandım inş. okuyup bitircem yalnız kafamda birkaç merak ettiğim şey var acaba burda daha önce benim kazandığım bölümden mezun ya da şu anda orada okuyan bunların dısında bu bölümle ilgili detaylı bilgilere sahip kişiler varsa eğer onlara danısmak isterim merak ettiğim seyleri yardımcı olursanız çok sevinirim hatta eğer isterlerse msnden de konusabiliriz şimdiden tesekkür ederim..
  • elektrik mühendisliği hakkında bilgisi olan varmı?
  • makine mühendisliği eğitiminde prestij örneği olarak verilen okullardan birinden mezun makine mühendisiyim. hiç tecrübem ya da master derecem yok. ortalamam 2.5 altı. okulumu da 1 sene uzatarak bitirdim.

    yabancı ortaklı bir firmada 2000 lira + özel sağlık sigortası + servis + yemek şartlarında haftada 5 gün çalışacak şekilde teklif aldım ve kabul ettim.

    daha iyileri sizlere nasip olur inşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayake

    makine mühendisliği eğitiminde prestij örneği olarak verilen okullardan birinden mezun makine mühendisiyim. hiç tecrübem ya da master derecem yok. ortalamam 2.5 altı. okulumu da 1 sene uzatarak bitirdim.

    yabancı ortaklı bir firmada 2000 lira + özel sağlık sigortası + servis + yemek şartlarında haftada 5 gün çalışacak şekilde teklif aldım ve kabul ettim.

    daha iyileri sizlere nasip olur inşallah.

    hangi üniversite hocam? GAÜN mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ange dechu

    arkadaşlar pek vaktim olmadıgından sade son 2 sayfaya bakabildim.metalurji ve malzeme mühendisligi mezunu arkadaşlardan hiç yorum yok sanırsam.
    hani bi kaç kişi yeni mezunken aldıkları ücretleri ve 4-5 senelik tecrübe sonucu kazandıkları paraları yazsalar cok memnun olurum.
    ve tabi stajlarını nerde yaptıklarını ki staj baya önemli bildigim kadarıyla.stajı şişecamda yapıcam.bu kesin gibi.
    bu arada ingilizce cok iyi.bilgisayar office dışında hiç yok.seneye rusca kursu alıcam.
    ve bi terslik olmazsa şişecamda çalışıcam.


    Benim bölümüm değil ama bildiklerimi yazayım,

    - Staj için genelde döküm fabrikaları,ısıl işlem ünitesi olan fabrikalar veya dışardan aldıkları ürünlerin kalitesine bakan firmalarda ( dişli fabrikası,traktör fabrikası vs) yapıyorlar ama genelde döküm fabrikalarına gidiyorlar. Staj çok önemli neden dersen genelde malzeme mühendisliğinin ilgilendiği işler tecrübeye dayalı.Pratik bilgi çok önemli.O yüzden mümkün olduğu kadar çok fazla staj yap derim.
    - Her bölümde olduğu gibi bu bölümde de ilk giriş biraz şans işi, o yüzden neresi olursa olsun bi yerden başla derim. Kaldı ki Şişecam ilk işe başlama için iyi ücret verir.
    - Ülkemizde birçok sektör için genel olarak Makine Mühendisi tercih edilir.O yüzden diploma avantajın çok fazla yok.Kendini geliştirmen şart.Gerçi her mühendis için geçerli ama Makineciler sadece diploması olduğu için bile birçok işe girme şansları var.
    -Mühendis olarak alacağın maaşlar bellidir.Eğer ilerde yüksek maaş almak istiyorsan yönetici kadrolarına geçmen lazım.Bu bütün mühendislikler için geçerlidir.Genel anlamda 4-5 senelik maaş çok değişken fakat genel itibari ile mühendis olarak çalışırsan 3 bin lirayı geçeceğin şirket sayısı az diyebilirim.




  • özet geç,maaşları alalım.
  • para yok arkadaşlar, türkiyede para yok mühendislikte. zaten kimse sizden mühendis olmanızıda beklemez. sizi yanlış yönlendirdiler. alacagınız para ancak karnınızı doyurur oda iş bulursanız

    para kazanmak istiyorsanız kafanızı kullanın bunun için eğitim aile sosyal vb durumunuzun önemi yok, girişken ol kafanı kullan fırsatları degerlendir, hayallerinin peşinden git

    mutlu olursan iyi para sonra gelir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: johnalvarez


    quote:

    Orijinalden alıntı: kayake

    makine mühendisliği eğitiminde prestij örneği olarak verilen okullardan birinden mezun makine mühendisiyim. hiç tecrübem ya da master derecem yok. ortalamam 2.5 altı. okulumu da 1 sene uzatarak bitirdim.

    yabancı ortaklı bir firmada 2000 lira + özel sağlık sigortası + servis + yemek şartlarında haftada 5 gün çalışacak şekilde teklif aldım ve kabul ettim.

    daha iyileri sizlere nasip olur inşallah.

    hangi üniversite hocam? GAÜN mü?



    gaün kısaltmasına sahip olabilecek birden fazla üniversite bulunabiliyor sanırım ancak benim okulum bunlardan biri değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hitman

    özet geç,maaşları alalım.


    Abicim oturmuş işletmelerde çalışan nühendisler için maaşlar üç aşağı beş yukarı hep aynı skalada seyreder baştan beri yazılmış şeyler. Yeni mezun veya ortalama bir mühendis arayanlar 1500-2500 arası ( En kötü şirkete bile girsen 1000-1500 arası verir), tecrübeli ve uzun süredir çalışan ise en fazla 3 bin-4 bin civarında verir. Daha yukarı ücretler için yönetici kadrolarına oynaman lazım ( müdürlük,direktörlük vs). Örneğin bir üst makama yükselen yani mühendis müdürler ( operasyon müdürü,saha müdürü vs vs yani altında çalışanlar mühendis ve işçiler olacak)) genel itibari ile 4 bin-5bin + araç + telefon + yemek paraları alırlar. Eğer üst müdürlüğe yükselirlerse yani altında çalışan kendine bağlı müdürleri olursa 5 bin-10 bin + ekstralar ( araç,tel vs). Fabrika müdürü gibi en üst makama yükselirse 10 bin ve üstü + ekstralar ki genel itibari ile 15 bin civarındadır.

    Genel müdürlük binasında çalışanlar biraz daha fazla alır ( o İstanbulda koca koca gökdelenlerde çalışanlar), örneğin 1000 civarında çalışanı olan bir şirketin iletişim müdürü,operasyon destek müdürü,satış sonrası destek müdürü vs vs 5 bin-10 bin arası insan kaynakları müdürü 15 bin civarında, şirketin genel müdürü ise ( yönetim kurulunda olanlar değil yalnız) 20-25 bin alır.Elbette bir çok ekstraları olduğu için hemen hemen herşey beleşe gelir ayrı bir konu

    Genel maaşlar bellidir, o yüzden üstünde çokta yazılması çizilmesi gereksiz diye düşünüyorum. Konu belli şirketler ( örneğin Şişebank ta çalışma koşulları ve maaş nasıl gibi) giderse daha faydalı olur diye düşünüyorum.Yoksa Metalurji Mühendisinin maaşı ne kadara dediğiniz zaman işte yukarıda yazıldığı gibi açlıktan nefesinde kokabilir paraya para da demeyebilirsin.Şansına ve sana bağlı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: çaresiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: -Mctolga-


    quote:

    Orijinalden alıntı: çaresiz


    quote:

    Orijinalden alıntı: -Mctolga-

    yeni mezunlara 900 den fazla maaş veren olmaz alan arkadşımda yok...sonuçta ozel sektor kendini niye riske atsın


    Bunu neye istinaden söylüyorsun



    çevreme bakarak..


    ''Çevremde alan görmedim'' dersen daha iyi olur o zaman.O kadar kesin bir ifade kullkanmışsın ki...

    Benim şahsi görüşüm,pek yazmak da istemiyorum ama 900 TL'ye mühendislik yapacağıma gider bir firmada plasiyer felan olurum,başka iş yaparım.

    -Okulu normal süresinde bitiren 3 kişiden 1nsi olan arkadaş 850 lira ile işe başladı 2 ay sonra 1500 alabileceği bir pozisyona geçti. 6 ay da bu pozisyonda çalıştıktan sonra yine pozisyon değişikliği ile en son 2100 alıyordu. (yıllık %220 zam)
    -okulu iyi ortalama ile bitiren bir arkadaş beyaz atlı prensinin gelmesini bekleyen ev kızları gibi hala iyi bir maaşla iş teklifi gelmesini bekliyor 1.5 yıldır. (yıllık %100 zarar)
    -ben de ilk işe 2009 ocağında montaj elemanlarının dahi 1000 lira aldığı bir gsm altyapı taşeronu firmada 800 lira ile başladım. yaptığım işin mühendislikle alakası yoktu, sıradan bir lise mezunu bile yapıyordu. 1 ay sonra 1250 lira oldu projenin başına geçtim. burada edindiğim tecrübe sistemler hakkında edindiğim bilgi ve edindiğim bağlantılarla (bunun torpil olduğunu düşünen var ama ben referans olmak diye değerlendiriyorum) dünyanın 56. büyük şirketinde yine mühendislikle alakası olmayan bir işe geçtim. süreli bir pozisyon olduğu için maaşım 1800 dü. 6 böyle çalıştım sonrasında askere gittim. şu an 2300 liraya yarı mühendislik yarı yöneticilik yaptığım bir RF planlama şirketinde çalşııyorum.
    geçen hafta 3000 liraya Nokia Siemens Networksten aldığım iş teklifini çok fazla gezmemi gerektireceği için reddettim (*). (yıllık %230luk zam)
    dün Vodafone ile öngörüşme yaptım RF planlama pozisyonu için, ikinci görüşmeye çağrılmayı umuyorum ve tahminim 3000 civarı önerecekler alacakları kişiye. 1 yıl sonra 4, ikinci yılın sonunda 5 bin olacak o kişinin maaşı. eğer 5 yıl vdf da rf çi olarak çalşııp gelişmekte olan bir ülkeye danışman olarak giderse alacağı para en az 15000$ olacak aylık.
    demem o ki evet mühendisler çok kötü şartlarda balkatılıyor ve evet mühendisler çok iyi kazanıyor. çelişki gibi görünüyor ama gayet normal. özel sektör sırf mühendislik için değil çoğu iş için böyle; kendini gösterir ve fırsatları iyi değerlendirirsen "bir iki yıl EZİLDİKTEN sonra" iyi maaşla iyi yerlere gelmek mümkün. bu da türkiye gerçeği ne yaparsın...




  • 1)Mühendisler başta çok para beklemesin (istisna olabilir,Boğaziçi Elektrik Elektroniği bitiren birine 2000 TL teklif edildi).
    2)İlk 2 sene sıkıntı çekebilirsiniz.
    3)Sonrasında eğer kendinizi gösterirseniz işleriniz açılır,yükselirsiniz.
    4)İstanbul piyasası yüksektir.
    5)Üniversite adı sadece girişte önemlidir,kimse şu X üniversitesi mezunu işinde çok iyi olmasa da yükseltelim demez.Kötüyseniz kapının önüne koyar.
    6)Torpil (pardon referans) çok önemlidir.
  • quote:

    6)Torpil (pardon referans) çok önemlidir.

    ikisi aynı şey mi
  • şu maaş konularında ki mantıgı anlayın artık. herşey sana bağlı .. mesela ögretmenlikten örnek vereyim.

    ögretmen olupta 500-600 tl ye dershanelerde çalışan akrabada var , devlette çalışıp özel ders veren + bazı özel kurumlarda da çalışıp geliri 3000 tl ye çeken de. herşey senin birikimine ve daha da önemlisi aktifligine baglı.

    bence mühendislik içinde bu daha da geçerli. tüm bunlardan dolayı mühendis maaşlarını çok merak etmiyorum
  • diğer mühendislikleri bilmiyorum ama elektrik-elektronik ve bilgisayar için nasıl 850 lirayla iş başı yapılır gerçekten inanması zor.EMOnun sitesinde (elektrik elektronik bilgisayar mezunları için) üyelerinin en düşük maaş talebini 1500(oda dumlupınar dicle mezunları fln) genel ortalama 2000 TL olarak belirtmiş isterseniz inceleyebirsiniz.forumda linki vardı.
    2.olarak özellikle internet ortamında mühendis maaşları fln çok alay konusu yapılıyor ama benim çevremdeki mühendisler için durum hiçte öyle değil sadece bi tekstil müh. tanıdığım sürünüyo oda normal
    sakarya 2. öğretim mak. müh 5 yıl oldu 3000 maaş artı hafta sonları başka bi yerde imza yetkisi için 1000 TL ek
    gazi mak. müh. amerikaya gitti
    gazi mak. müh italya da uçak şirketine gitti
    yeditepe bil.müh. alcatel de 5 yılda dünyada gezmedik yer bırakmadı
    kocaeli elohab 5 yıldır telekomda yola fln gidip istasyon direk dikio her yol için fazladan gayet iyi para alıyor
    9eylül endüstri müh amerikaya gitti orada 5 yıllık anlaşma yaptı
    yeditepe bil.müh ford fabrikasında sistem mühendisi 5 yıldır orda geçen sene araba hediye ettiler
    ege tekstil mezunu okulu sonuncu bitirdi 8 senedir çalışıyor 1400 TL alıyor(o kadar da olsun nede olsa en uyduruk müh.lerden biri)
    şunu da ekliyim bu kiişiler gördüğünüz gibi odtü boğaziçi mezunu fln değil ama mezun olduktan nerdeyse 5 yıl sonra fln biri hariç hepsi çok iyi maaş almaya başladılar ve dünya da gitmedikleri yer kalmadı onlarla beraber tıpa giden tanıdıklarımsa ayda 2-2.5 e artvinde rizede malatyada sağlık ocakların da dağ başlarında çürüyolar
    o yüzden mühendislerin çok umutsuz olması bana saçma gelir.
    ayrıca ayda 800 TL alan kişi hangi okul ve bölümden ne kadar ders çalışarak mezun olmuş onunda belirtilmesi gerekir
    4 sene gezip eğlenip sonra bana 2000 TL vermiyolar demek saçma olur
    saygılar

    bahsettiğim link
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=69836&tipi=2&sube=0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiztınaz -- 30 Ağustos 2010; 13:15:04 >




  • Mezun Sayısı ve İş Bulma Durumu: EMO‘nun mesleki alanları kapsamındaki mezun sayısı yıllar itibarıyla artış göstermektedir. Elektrik, Elektronik, Elektronik Haberleşme ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden 2000 yılında 2 bin 462 olan mezun sayısı 2007 yılında 3 bin 346, 2008 yılında da 3 bin 637 olmuştur. Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans diplomasına hak kazanan üyelerimizin iş bulma olanakları Elektrik Mühendisi unvanına sahip olanlara göre daha zor olduğu, mezun olan mühendislerin yarıdan fazlasının ilk 2 yılda iş bulma sorunu yaşadığı söylenebilir. Bu durum kuvvetli akım ağırlıklı eğitim alan elektrik mühendisleri için farklı olup, tamamı iş bulma sorunu yaşamamaktadır.



    2008 yılı itibarıyla Bilgisayar Mühendisliği Bölümü‘nden mezun olan sayısı 2 bin 500 sınırına dayanmıştır. Son 10 yılda yıllık bazda Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezun sayısı 4‘e katlanmıştır. 1998 yılında 622 olan Bilgisayar Mühendisliği mezun sayısı, 2007 yılında 2 bin 174, 2008 yılında da 2 bin 446‘ya ulaşmıştır (kontrol ve bilgisayar, yazılım dahil). Yine aynı şekilde, bilgisayar mühendisliği dışındaki bilişimle ilgili diğer bölüm mezunlarının sayısında da artış olmuştur. Mezunların neredeyse tamamı iş bulabilmektedir.
    bilgisayar ve elektirk müh. e dikkat etmenizi öneririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiztınaz -- 30 Ağustos 2010; 13:17:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengiztınaz

    diğer mühendislikleri bilmiyorum ama elektrik-elektronik ve bilgisayar için nasıl 850 lirayla iş başı yapılır gerçekten inanması zor.EMOnun sitesinde (elektrik elektronik bilgisayar mezunları için) üyelerinin en düşük maaş talebini 1500(oda dumlupınar dicle mezunları fln) genel ortalama 2000 TL olarak belirtmiş isterseniz inceleyebirsiniz.forumda linki vardı.
    2.olarak özellikle internet ortamında mühendis maaşları fln çok alay konusu yapılıyor ama benim çevremdeki mühendisler için durum hiçte öyle değil sadece bi tekstil müh. tanıdığım sürünüyo oda normal
    sakarya 2. öğretim mak. müh 5 yıl oldu 3000 maaş artı hafta sonları başka bi yerde imza yetkisi için 1000 TL ek
    gazi mak. müh. amerikaya gitti
    gazi mak. müh italya da uçak şirketine gitti
    yeditepe bil.müh. alcatel de 5 yılda dünyada gezmedik yer bırakmadı
    kocaeli elohab 5 yıldır telekomda yola fln gidip istasyon direk dikio her yol için fazladan gayet iyi para alıyor
    9eylül endüstri müh amerikaya gitti orada 5 yıllık anlaşma yaptı
    yeditepe bil.müh ford fabrikasında sistem mühendisi 5 yıldır orda geçen sene araba hediye ettiler
    ege tekstil mezunu okulu sonuncu bitirdi 8 senedir çalışıyor 1400 TL alıyor(o kadar da olsun nede olsa en uyduruk müh.lerden biri)
    şunu da ekliyim bu kiişiler gördüğünüz gibi odtü boğaziçi mezunu fln değil ama mezun olduktan nerdeyse 5 yıl sonra fln biri hariç hepsi çok iyi maaş almaya başladılar ve dünya da gitmedikleri yer kalmadı onlarla beraber tıpa giden tanıdıklarımsa ayda 2-2.5 e artvinde rizede malatyada sağlık ocakların da dağ başlarında çürüyolar
    o yüzden mühendislerin çok umutsuz olması bana saçma gelir.
    ayrıca ayda 800 TL alan kişi hangi okul ve bölümden ne kadar ders çalışarak mezun olmuş onunda belirtilmesi gerekir
    4 sene gezip eğlenip sonra bana 2000 TL vermiyolar demek saçma olur
    saygılar

    bahsettiğim link
    http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=69836&tipi=2&sube=0


    İşte budur ya,EE mühendisliğini kazandıgımdan beri okudugum en güzel yorum.Ben bu yorumu bekliyordum. İyi yerlere gelmek için iyi işler yapmamız gerek.Üniversite yan gelip yatma yeri değildir.. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

    Var tabi ki olmaz mı. Bilgisayarını, dilini geliştir her kapı açıktır senin için Ben dereceyle Ankara Ünv. Jeofizik Mühendisliğini bitirdim. GRE ve TOEFL sınavlarını kendi çabamla vereceğim ve seneye araştırma görevlisi olarak inşallah University of Texas, Austin'de petrol üzerine mastera gidiyorum

    O hiç olmadı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Amerika'da master bursları var ona başvurmayı düşünüyorum. Kazanmak için ALES 75+ ve ortalama 2.75+ istiyorlar. Sen başarılı olduktan sonra dediğim gibi her kapı açık

    Ayrıca şu an Enerson Mühendislikte arazide çalışıyorum 1000TL maaşla. Daha çok yeni başladım, maaşım artacaktır. Ancak bu yukarda bahsettiklerimden birini yaparsam en az 3500 TL maaşla iş bulabileceğim Shell, BP, Exxon, Petrobrass gibi petrol şirketlerinde işe girersem 5000+ dolar maaş veriyorlar


    çok düsündüm yurtıdısını rusya almanya ingiltere filan sizce eğitim için en iyi ülke hangisi (üni)




  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.