Şimdi Ara

Mühendis Maaşları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.958
Cevap
125
Favori
983.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mühendis maaşlarını paylaşalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erıs -- 20 Eylül 2017; 22:00:31 >



  • 1.si kardeşim Türkiye'de birçok sanayi kuruluşu var sen hepsini mi gözlemledin?
    2.si kalkıp 15.000'e girmekten bahsetmişsin sonrada mühendisler kendini kursta geliştirir bide işte farklı olur demişsin ee 15.000 olan adam bunu sınavda yapıyor tezgahın başında metalden harikalar yaratmıyor.
    3.sü üniversitelerin sıralamasını %90'ı hayatında üniversite görmemiş öğrenciler belirler.Üniversitelerin kalitesi karşısında duran barlardan,denize uzaklığından değil içinde bulunan hocalardan,yazılardan oluşur.

    Ülkede 2020'ye kadar kendi arabamızı üreticez kendi silahımızı üreticez deniyor bunları doktorlar mı yapacak?Mühendisliğin üstüne leke attırmam ben kardeşim sektörden 3-5 laf duyup milletede sallamayın buralarda.Şu anda inşaat mühendisliği hızla yükselişte devlet her bulduğu yere ev yapıyor inşaat mühendislerine ilgi çok fazla derecede arttı.Tekstil mühendisliği 2000'lerin başında tıptan fazla puanla alırdı.Üniversite puanına göre bana meslek ahlakı çekmeye çalışan adama cahil derim ben.
    la ben mühendislik 2. sınıf halimle gidip mühendis odalarında toplantılara katılıyom belki çevre yaparız da mezun oldunca yardımcı olan çıkar diye hayatı kös kös oturup ders çalışmak sandıysanız bu yaşınıza kadar hayata biraz geç kalmışsınız aga. ukalalık yapmış gibi oluyorum ama işin doğrusu bu. türkiyede işe girmek istiyorsan en önemli şey torpildir.
    Yaptım paşam, sağol.

    Foruma artık fazla girmiyorum kusura bakmayın arkadaşlar.

    Okul bittikten sonra ABD'ye yerleştim, 3 yıldır enerji sektöründe rezervuar jeofiziği bölümünde çalışıyorum. Eşim de dünyanın en büyük petrol servis firmasında endüstri mühendisi, sondaj ve üretim ile alakalı bölümlerde çalışıyor.

    Şimdi gayet açık olacağım. Hakaret olarak algılayan algılar umrumda değil, gerçekleri söyleyeceğim.. Bir ton lüzumsuz adamdan özel mesajlar, hakaretler yedim vs. Bu alttaki paragrafı okuyun, orada iki kategori olacak. "İnsan" veya "Hıyar".

    Bizim ülkemizin zaten çivisi çıkmış. İster mühendis ol, ister doktor ol, avukat ol, istersen de sokağın kenarındaki b*k ol, hiç bi işe yaramaz. Haaa ama milletvekili mi tanıyorsun, ya da yandaşçı zengin olmuş amcan mı var o zaman işi götürürsün aynen devam. Kısacası aklı başında olan zaten bu çökmüş sistemden dışarı çıkmak için elinden geleni yapar ve bunu başarmış olan tanıdığım bir ton insan var. Malesef kanımız bozuk, bir işi doğru düzgün yapamayız. Genelde forumlarda takılan insanımız entel, açık görüşlü, bir nebze eğitimli insanlar. Ha ülkenin gerisi nasıl? Hıyar. O yüzden bir şeyi değiştiremezsiniz. Benim tavsiyem şu kısa hayatta kendinizi kurtarmaya bakın. Arada forumda da hıyarlar çıkıyor tabi çıkmaması imkansız. Eğer hıyarsanız burdan sonrasını okumayın çünkü zaten kafanız almaz o seviyeye gelemezsiniz. Kafası belli bi düzeyin üstünde çalışan insan zaten koyun gibi yaşamaz.

    Şimdi gelelim asıl konuya. Mühendislik ve bilimin ne kadar önemli olduğunu anlamak için ülkemizin dışına ve gelişmiş olan batı ülkelerine bakacaksınız. Kendini ne kadar geliştirirsen, o kadar değerli olursun böyle yerlerde. Ha ama tabi ki istediğin kadar okula git, hayata öküzün trene baktığı gibi bakarsan yine bir yere gelemezsin. Araştırmacı olacaksın, tuttuğunu koparan bir tip olacaksın, cesur olacaksın. Bunlar malesef desteklenmekten çok Türkiye'de törpülenen karakter özellikleri. Herkesi koyuna çeviriyorlar.

    Mühendisler ve bilim adamları gelişmiş ülkelerdeki en değerli insanlar ve dünyaya katkıları inanılmaz derecede. Venüs'e uydu gönderen, aya ayak basan, hepinizin düğmelere basarak foruma yazı yazdığı makineleri yapan adamlar kim? Tüccar mı? Hayır hepsi kafası çalışan bilim adamları. Mesleğiniz ne olursa olsun, ne kadar başarılı olacağınız tamamen kendinizi geliştirmenizle alakalı. Her zaman dediğim gibi, yabancı dilinizi çok ileri düzeylere getirin, araştırmacı ve açık görüşlü olun önünüze bir sürü fırsat zaten çıkacaktır.

    Bir çok özel mesaj aldım. Lütfen "Ben şurda şunu okuyorum sizce ne yapayım" diye mesaj atmayın. Malesef böyle sorulara yardımcı olamam. Daha detaylı sorularınız varsa lütfen çekinmeyin mesaj atın.

    Burada ünlü bir deyim vardır. Haters gonna hate. Domatesleri atmaya devam edin Umarım bir kaç arkadaşa en azından yardımcı olurum.

    Saygılar.
    Bende Baba parasıyla aile işinin başına geçmesini bilirim.
    Ama paradan daha önemli şeyler var. Çok para kazanıp saçma sapan tek odağı para kazanmak olan, kro, görgüsüz insanlarla bir arada çalışmak istemiyorum oyüzden Mühendislik okuyup kendi yolumu çizme kararı aldım :)

    İnsanları görüyorum maaş odaklı meslek seçiyorlar.. Para olmadan birşey olmaz ama her şeyde para değildir.. Bunu unutmamak gerekir..
    arkadaşlar olay biraz kendini geliştirmeyle alakalı

    bende elektrik-elektronik mühendisiyim maaşım 5.500 TL net

    Telefonum şirket hattı full paket Türkcell , Şirket arabasıda bende sıfır Ford

    Kendinizi mühendis olmanızla değerlendirmeyin

    Kendinizi şununla değerlendirin; Benim yaptığım aynı işi bu şirkette ve çevremde kaç kişi yapabiliyor ?

    Kendinize soracağınız soru bu.

    Bahçelievlerspor'da 15 yıldır oynayan futbolcu: Van Persie Fenerbahçe'ye yeni geldi 4.5 M € alıyor ben yıllardır bu kulüpteyim 30.000 TL alıyorum dediğinde ne kadar komik bir cümle olacaksa sizlerinde yazdıkları aynı

    Mühendis nedir ? Neyin mühendisisin sen ?

    Bakın ben elektrik elektronik mühendisiyim alanları bir sayayım; YG, OG, AG , Otomasyon, Elektronik Board Tasarım, Yarı İletken Teknolojisi, Uydu ve Haberleşme , Elektrik Makinaları, Enerji iletim , Aydınlatma , Digital Elektronik , Enstrumantasyon, DCS-PLC Sistemleri ve daha bir sürü alan var

    Bu alanlarla ilişkili bir yere girdiğinizde ise o işyerinde yapılan veya üretilen şeylere özel olarak uzmanlaşmanız gerekecektir.

    örneğin gamak motor fabrikasına girip uzmanlaşan bir mühendis ordan çıkıp vestel fabrikasında televizyon bölümüne girdiğinde stajerden farkı kalmaz

    Yani senin değerin uzman olduğun alan ve uzman olduğun sektörle ilgilidir.

    Adam 5 yıl aynı şirkette çalışıyor ama sadece hakediş yapıyor. O iş yerinin patronu ne düşünür ? Ben bu adamı kovsam yerine yeni bir mühendis alsam aynı adam yine aynı hakedişi yapamaz mı ? Yapar. O zaman bitti işte arkadaş. Senin değerin sıfır.

    Kendini geliştireceksin. Bir konuda uzmanlaşacaksın. Ama çok fazla uzmanlaşacaksın. Örneğin Siemens PLC üzerine mi uzmanlaşmak istiyorsun. En iyilerinden olacaksın. Herşeyini öğreneceksin. Eski modeller, yeni modeller, profibus, profinet uzman olacaksın. Çözemediğin, bilmediğin şeyi kalmayacak. Kendine özel fonksiyon blokları yapacaksın, script geliştireceksin, wincc öğreneceksin hemde herşeyiyle.

    İşte bunun için sıkıya gelebilmen lazım.

    Bir konuda uzmanlaşmak kadar zor birşey yok.

    Lafta herkes mühendis.

    Okullarda sadece matematik ve analitik düşünce yeteneğinizin gelişmesine yardımcı eğitimler var. Kimse okuldan uzman olarak mezun olmuyor. İşletmelerde bunun farkında olmayacak kadar salak değil

    Mühendis ünvanı kendini iyi geliştirmiş ve uzmanlaşmış bir insanın ekstrasıdır sadece

    Çalıştığın yerde, çalıştığın konuda senden daha çok şey bilen ve senden daha uzman biri lise mezunuda olsa işletme için senden daha değerlidir.

    Bu nedenle kimse diplomasına bakıp havalara girmesin

    Öncede söylediğim gibi sadece şunu sorgulasın; Benim yaptığım işi çevremde ve şirkette kaç kişi yapabilir. Şirket beni kovsa yerine aynı işi yapacak insanı kaç paraya ve ne kadar zamanda bulabilir ?

    Bu sorulara vereceğiniz cevaba göre maaşınızı kendiniz belirlersiniz zaten.
    İnsanların bir kısmının bilgisi ve tecrübesi olmadan konuştuğu bir kısmının da denk geldiği iyi/kötü tek tecrübeyi referans olarak bahsettiği ilginç bir başlık olmuş.

    14 yıllık aktif çalışma hayatına sahip, 4 farklı sektörde 5 firmada çalışmış, uluslararası büyük üne sahip firmayı da aile şirketi kobiyi de görmüş, üretim müdürlüğü dahi yapmış ve sektörün maaş skalalarına hakim bir makine mühendisi olarak öncelikle şunu diyeyim; artık bu ülkede her ilde üniversite var arkadaşlar. Yüz binlerce mühendis fazlası var. Talep çok fazla ama arz çok az. Ülkemize yabancı yatırımcı girişi son derece azaldı. Yerli yatırımcının zaten vergiden beli büküldü. Her sene piyasaya girme potansiyeline sahip mühendis ekleniyor mevcut sayıya. Ahmet kabul etmiyor, Mehmet kabul etmiyor ama Hasan kabul ediyor 2000 tl'yi ve işi kapıyor. Devir bu devir maalesef. Aç kalmamak, açıkta kalmamak için insanlar kabul ediyorlar bu maaşları. Tabi işverenlerin de işine geliyor bu durum. Artık 80'lerdeki, 90'lardaki mühendis kelimesinin ağırlığı kalmadı. Cazip meslek değil artık. Doktorluk bile tükenmek üzere inanın. Her meslekten fazla insan var. Yatırım olmamasına rağmen artan nüfusumuz ve buna karşı sektörel bir planlamamız olmaması yüzünden çoğu meslekte bu durum var. 5 yıllık bir mühendis ortalama 3000 - 3500 tl'yi alırken, 10 yıllık bir mühendis ancak 5000 tl ve üzerini bulabiliyor daha önce değil. Bu yazdığım koşullar Türkiye ortalamasıdır. Ülkenin çeşitli bölgelerinde meslektaşlarım bulunmaktadır. Elbette 3 aşağı 5 yukarı değişebilir.

    Tabiki bir kaç savunma sanayi firması (Havelsan, Roketsan, Tai vb.), petrokimya firmaları (Petkim, Tüpraş vb.), tütün firmaları (JTI, Philsa vb.), dayanıklı tüketim ürünü firmaları (Arçelik, Bosch, Siemens vb.), otomotiv firmaları (Tofaş, Ford, Honda vb.) başlangıç düzeyi için dahi iyi ücretler vermektedir. Philsa'da vardiyalı üretim mühendisi olarak başlangıç için 7000 alabilirsiniz, Arçelik'te 5000 tl alabilirsiniz. Procter & Gamble'da yine 5000 tl civarı başlayabilirsiniz. Tai'de 6000 tl civarı bir ücretle başlayabilirsiniz. bunlar olası. Ancak bu firmaların sayısı maalesef son derece az ve ODTÜ, Boğaziçi, İtü tarzı okullardan başvuranları tercih etmekteler.

    Makine mühendisi olarak gözlemlerim, tecrübelerim bu yönde. Ben geçmişe dönsem şu andaki duruma bakarak bu mesleği tercih etmezdim bunu net olarak söyleyebilirim. Kendi konumumu değil sektörü baz alarak söylüyorum bunu zira 1 sene sonra ben de işsiz kalabilirim. Neticede özel sektörde çalışıyoruz ve koşullar her geçen gün acımasızlaşıyor. Gençler için üzülüyorum.

    Son olarak kimse için aldığı ücrete bakıp "Bu paraya çalışıyorsa mühendis değildir", "Demek ki fazlasını hak etmiyor" gibi yorumlarda bulunmayın. Başkasının yerinde olmadan ahkam kesmek kolaydır. Emin olun herkes mühendis ve herkesin kafası çalışıyor. Okulla değil şansla ilgisi var kariyer anlamında çoğu şeyin. Ben 3000 tl maaş olsun diye bekleyen yerine 2000 tl maaşa talim olup o sürede cebine bilgi koyan, hayatta yol alan insanları daha çok takdir ediyorum.

    Herkese hayatta başarılar dilerim.
    Bir bakımdan haklı, bir bakımdanda sadece kendini kandırmak.

    Neden haklı diycek olursak taide bile eniştesi bakanlıkta yetkili bir abi olup anadoluda bir üniveriteden (karadeniz illerinden biri diyelim, ktü değil) mezunu olmasına rağmen mühendis adı altında o firmaya girebilmiş birini tanımıştım, zaten mesleğiyle pek alakalı bir pozisyondada değildi.

    He bunun aksine tef mezunu olup altında odtü-itü mezunu mühendis çalıştıran, denetleyen, yeri gelinde g.t eden sıkıştıran teknik müdürlerde tanıdım, şahit oldum. Hatta azara yedim yani

    Bu torpil meselesi ilk işe girişte evet çok önemli, fakat bazı durumlar var adamın cv parlak, stajlar iyi, ortalama iyi, okul iyi, ama herif ısrarla askeri erteliyor. Sonrada iş bulamıyorum diyor. Önünde engel varsa kurtulacaksın.

    İlk işinizde evet selam, sabah, referans, hoca, akraba muhabbeti etkili oluyor. Çünkü deneyimsizsiniz, tecrübesizsiniz. Biri size iş emanet edecekken güvenebileceği birinin size güvendiğini görüp güven hissetmek istiyor. Yani bu sadece mühendisliğe özel değil, biz millet olarak böyle çalışıyoruz.

    Fakat ilk işinizden sonraki ilerleyiş artık sizin kabiliyetiniz ve başarınıza kalıyor. Kıçı kırık lazercilerden başlayıp ilmek ilmek öre öre şuan otomotiv devlerinin argesinde çalışan arkadaşım var, torna atelyesi yönetmekten işe başlayıp şuan kale havacılıkta çalışan arkadaşımda var. Yani örnekler çok dostlar, çok karamsar olmayın, kendinizi dış gözden bakın, eksiklikleriniz neler, rakiplerinizden geri olan yönleriniz neler. Bunları ortaan kaldırmaya çalışın.

    Mühendis alımında teknik mülakatada girdim ki bende genç bir mühendisim. Sırf kıllığına detay sorular sordum gelen ve ilk aşamayı geçen çocuklara. Ne oldu biliyormusunuz ? Cv sine, cam biliyorum yazan, imalatta kendime güveniyorum yazan çocuklar naylon gibi dağıldılar. Adam cam biliyorum diyor bir cacık bildiği yok, adam taaşlı imalat biliyorum diyor daha malzemeye göre seçeceği takımı bilmiyor, adam kalıp biliyorum diyor kalıp kusuru say ve neden dolayı olur diyorum bilmiyor.

    Üniversitede 1 dönem yarım yamalak solid görmüş, extrude sweepden öteye gidememiş çocuklar cvsine solid bilgim var yazıyor, daha bırakın konuşmayı, sözlü iletişimi, katalog okuyacak kadar ingilizcesi olmayan çocuklar utanmadan ingilizcem upper diyor. Yaptığımız işin ne olduğu araştırmadan gelenler, stajını naylon yapıp gelenler, bile olmadı değil yani.

    Sonrada aman torpilsiz iş bulamıyoruz, e ama olmazki böyle. Tamam torpilin etkisi büyük, ama elinize belki bir atımlık kurşun gibi fırsat geçincede böyle bilgisizliği yüzünden fırsatı kaçıran çok genç var.

    Bu arada işte büyük şehirde okuyan ve aktif olan gençlerin avantajı burada ortaya çıkıyor, bu bahsettiğimiz torpili herkes akrabası ile oluşturmuyor. Yeri geliyor bir konferansta tanıştığınız biri sizi başka firmaya veya keni firmasına aldırabiliyor, size staj bulabiliyor. Misal 2 hafta önce bir konferansın yarısına katılabildim, bir öğrenciye memleketide bir telefonla uzun dönem staj ayarladık. Buna "network" deniliyor, bu çağda ünivesitenin size sunacağı en önemli şey network arkadaşlar.

    Sallayın mukavemetleri, aman amaerikalarda doktora yapmış hocalarınızın fiyakalarını. Okul ve hoca size network sunabiliyorsa, sizi "yetkili abilerle" tanıştırabiliyorsa o zaman faydalı oluyor. Sene 2018 olacak, bu devirde makelmiş, mukoymuş, ısı transferiymiş, termoymuş, mekanizmaymış en salak adamın bile öğrenmesi için tüm imkanlar mevcut. Konunun temelini öğrendikten sonrada akademik makaleleri okuyun, özellikle sağlam atıf alanları muhakkak gözden geçirin.

    Artık akademisyenleri "faydalı" yapan şey size sunacağı network oluyor. Büyük şehirlerinde avantajı burada meydana çıkıyor, tuncelide çocuk nasıl networking yapsın ? Kiminle nerede tanışsın ? Okuluna kimi davet etsin ? Kimin konferansına, kimin kullanıcı toplantılarına gitsin ? Hangi firma ile staj kontenjanı anlaşması yapsın ?

    Hayatında sadece okul ve öğrenci evi arasında gidip gelmiş arkadaşlarda biraz iğneyi kendilerine batırsınlar; tek tabanca bir adamsanız, rakip çoksa öne geçebilmek için bu şekilde koşturmanız lazım. EN basitinden zengin adamlar o kel kafalarıyla fıstık gibi kızlarla evlenirken birşey yapabiliyormusunuz ? Hayır. Bu torpil işide buna benziyor. Torpille giren adam var, fakat seninde eğer çaba gösterirsen ve cvin iyiyse inan bana herşey için şansın var.
  • Ne mühendisi olduğuna göre değişir
  • valla çok fazla fark arada 850 fln ile başlayanda var mış 2000 bin ile başlayıp 4 bine cıkanlarda ama şuan gemi ile ilgili mühendisliklerde iş garantisi olduğu söyleniyor
  • ortalık muhendıs kaynıyo elını sallasan muhendıse carpıyor

    duz bır muhendıssen ış bulacagın bıle şupeli
  • 1 yabancı dilin olacakta onun yanına bir tane daha koyucaksında.
    Üniversiteyi iyi bir ortalamayla bitirip yurt dışına gidip iş tecrübesi kazanıcaksında hoho ölme eşşem ölme
  • valla şu ana kadar gelen cevaplar hayellerimi yıktı diyebilirim

    bu arada benim arkadaşımın babası gemi mühendisi arkadaşımın dediğine göre 10.000 tl maaş alıyormuş ama gemi mühendisliklerinin için dede bayağı bir alan varmış maaşın o alana göre değişiyormuş


    BURDA BAŞARILI BİR MÜHENDİS OLUP YURT DIŞINDA ÇALIŞMA İMKANIMIZ VAR MI ? PEKİ ARKADAŞLAR ?
  • en iyisi inşaat mühendisi snrm bi mühendis büyüğümüzle konuştuğumda eğer itü yıldız teknik boğaziçi fln mezunuysan bir de nerde iş olursa oraya giderim dersen kesinlikle iş garantisi olan bir meslek. Maaşı da sana göre değişir inşaat mühendisliği çünkü herşeyi kapsıyor bina karayolu demiryolu havalimanı tersane fln filan öle işte
  • Var tabi ki olmaz mı. Bilgisayarını, dilini geliştir her kapı açıktır senin için Ben dereceyle Ankara Ünv. Jeofizik Mühendisliğini bitirdim. GRE ve TOEFL sınavlarını kendi çabamla vereceğim ve seneye araştırma görevlisi olarak inşallah University of Texas, Austin'de petrol üzerine mastera gidiyorum

    O hiç olmadı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Amerika'da master bursları var ona başvurmayı düşünüyorum. Kazanmak için ALES 75+ ve ortalama 2.75+ istiyorlar. Sen başarılı olduktan sonra dediğim gibi her kapı açık

    Ayrıca şu an Enerson Mühendislikte arazide çalışıyorum 1000TL maaşla. Daha çok yeni başladım, maaşım artacaktır. Ancak bu yukarda bahsettiklerimden birini yaparsam en az 3500 TL maaşla iş bulabileceğim Shell, BP, Exxon, Petrobrass gibi petrol şirketlerinde işe girersem 5000+ dolar maaş veriyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 16 Ağustos 2009; 14:25:51 >
  • Elektirk - Elektronik mühendislerinin durumu nasıl.Okul Karadeniz Teknik Üniversitesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

    Var tabi ki olmaz mı. Bilgisayarını, dilini geliştir her kapı açıktır senin için Ben dereceyle Ankara Ünv. Jeofizik Mühendisliğini bitirdim. GRE ve TOEFL sınavlarını kendi çabamla vereceğim ve seneye araştırma görevlisi olarak inşallah University of Texas, Austin'de petrol üzerine mastera gidiyorum

    O hiç olmadı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Amerika'da master bursları var ona başvurmayı düşünüyorum. Kazanmak için ALES 75+ ve ortalama 2.75+ istiyorlar. Sen başarılı olduktan sonra dediğim gibi her kapı açık

    Ayrıca şu an Enerson Mühendislikte arazide çalışıyorum 1000TL maaşla. Daha çok yeni başladım, maaşım artacaktır. Ancak bu yukarda bahsettiklerimden birini yaparsam en az 3500 TL maaşla iş bulabileceğim Shell, BP, Exxon, Petrobrass gibi petrol şirketlerinde işe girersem 5000+ dolar maaş veriyorlar



    mışlarla mişlerle gelecek zaman kipleriyle olmuyor bu işler.... zaten bütün bu şirketler kapısını sana açmış koş diyor sana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nonpareil


    quote:

    Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

    Var tabi ki olmaz mı. Bilgisayarını, dilini geliştir her kapı açıktır senin için Ben dereceyle Ankara Ünv. Jeofizik Mühendisliğini bitirdim. GRE ve TOEFL sınavlarını kendi çabamla vereceğim ve seneye araştırma görevlisi olarak inşallah University of Texas, Austin'de petrol üzerine mastera gidiyorum

    O hiç olmadı Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın Amerika'da master bursları var ona başvurmayı düşünüyorum. Kazanmak için ALES 75+ ve ortalama 2.75+ istiyorlar. Sen başarılı olduktan sonra dediğim gibi her kapı açık

    Ayrıca şu an Enerson Mühendislikte arazide çalışıyorum 1000TL maaşla. Daha çok yeni başladım, maaşım artacaktır. Ancak bu yukarda bahsettiklerimden birini yaparsam en az 3500 TL maaşla iş bulabileceğim Shell, BP, Exxon, Petrobrass gibi petrol şirketlerinde işe girersem 5000+ dolar maaş veriyorlar



    mışlarla mişlerle gelecek zaman kipleriyle olmuyor bu işler.... zaten bütün bu şirketler kapısını sana açmış koş diyor sana


    Emin olmadığım şeyler hakkında konuşmam hocam merak etme. Senin bu tutumun yanlış. CV gönderdim adamlar çağırdı ben master yapıp geleyim dedim, master yaptıktan sonra tekrar başvuru yollayın dediler. Yeterli oldu mu senin için? Shell ve Schlumberger'in sitelerine bakarsan ne kadar rahat eleman aldıklarını da zaten görebilirsin.

    Ayrıca mış miş kullanmamışım farkındaysan. Gelecek zaman dediğim şey de 1 sene içinde her şey netliğe kavuşacak. ALES puanım 78, ortalamam 3,40. TPAO ile gitsem her şey çok kolay zaten. Direkt alıyor adamlar. Geçen sene 76 ALES 2.80 ortalamalı adamlar gitti. O işin en kolay kısmı. Ben zorunlu hizmet istemediğimden kendi çabamla GRE ve TOEFL vererek gideceğim. Bu konular hakkında pek bilgin yok sanırım. Research Assistant ya da Teaching Assistant nedir biliyor musun? Her üniversite her dönem RA ve TA alır. Bunlardan biri olmak zor mu? Hayır. Sen de olursun, ben de olurum, Ali de olur.. Kimsenin bi eksiği yok. Yeter ki adamların gözünü dolduracak belgeler, bilginiz ve mülakat yeteneğiniz olsun.

    Çok zor şeyler değil. Harekete geçmeden de hiç bir şey olmaz. Uğraşmadan hiç bir yere gelemez insan.

    http://www.slb.com/content/careers/index.asp?

    https://www.shell.com/views/jobseekers.html

    Bu verdiklerim en büyük şirketlerden. Schlumberger teknolojik olarak petrol aramacılığına yön veren şirkettir.

    Aramco gibi Arap şirketleri var onlara girmek zor asıl. Dünya lideri çünkü onlar. Ama orda tanıdık var orda da şansımı deneyeceğim (Senin bahsettiğin olay bu işte.. Garantisi yok )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 16 Ağustos 2009; 15:09:48 >
  • gıda mühendisiyim. ilk işime 1000tl ile başladım. bana göre 1000tl den düşük çalışmaz mühendisler. eğer çalışan varsa kendine ve mesleğine yazık etmiş olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre.s43

    gıda mühendisiyim. ilk işime 1000tl ile başladım. bana göre 1000tl den düşük çalışmaz mühendisler. eğer çalışan varsa kendine ve mesleğine yazık etmiş olur.


    Özel sektör di mi? Devlet daha fazla veriyor mühendislere
  • Istsanbul'da giriş maaşı 1500TL civarında. Biraz tecrübeliler 2000-2500. Eger bir title kazanırsan, ne bilim yönetici müdür gibi. O zaman 2500 ve üstü diyebilirim.
  • Sağlam bi üniversiteden sağlam bi mühendislik eğitimi alırsan,1000 tl ile başlarsın;kendini geliştirerek 5000lere kadar çıkabilirsin.
  • itü makine mezununa 800 lira teklif ediyolar. bütün üni mezunlarınında %60ı işletme mezunuymuş. açıköğretimlerde dahil
  • En güzeli mühendis olduktan sonra 2-3 özelde çalışıp devlete geçmek.Üniversiteden seri üretim mühendis mezun oluyor hele bir bilgisayar mühendisi sürekli kendini yenilemek zorunda 40 yaşını geçtikten sonra bu iş nasıl olacak?Yönetici olamadıysan işin zor.Özel sektörde iş güvencesi olmadığından millet devlete geçiyor.Devlet aslında iyi maaş veriyor mühendis maaşları 2000 lirayı geçiyor özel sektörde herkese bu parayı vermezler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lethegrn

    itü makine mezununa 800 lira teklif ediyolar. bütün üni mezunlarınında %60ı işletme mezunuymuş. açıköğretimlerde dahil


    İTÜ mezununa 800 lira mı? Üstüne para alsalarda tam olsaydı
  • ben de mühendislik düşünüyorum da, master olayı nedir biraz bilgi verir misiniz? nasıl giderim, başvururum, zor mudur? bi anlatır mısınız yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***


    quote:

    Orijinalden alıntı: emre.s43

    gıda mühendisiyim. ilk işime 1000tl ile başladım. bana göre 1000tl den düşük çalışmaz mühendisler. eğer çalışan varsa kendine ve mesleğine yazık etmiş olur.


    Özel sektör di mi? Devlet daha fazla veriyor mühendislere

    evet özeldeyim. bu sene kpss ye kasacam. devlet 1.800 veriyor bildiğim kadarıyla. ama özelde daha büyük firmalara geçip çok daha fazlasını kazanma durumuda var. bakıcaz artık duruma göre
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.