Kendi çevremde ve dışarıda gözlemlediğim kadarıyla muhafazakar aile yapısı eskisi gibi görünmüyor. Çocuklar, ailelerinin muhafazakar yapısını yansıtmıyorlar. |
Muhafazakar aile nesli tükeniyor mu?

-
-
Napimm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hmm,gözlemim yok ama ahir zamanda gitgide azalcak değerler diye biliyorum.
-
Belki de herkes dindar gibi gozukmenin aslinda arap gibi gozukmek oldugunu anladi?
mevcut Türkiye'de muhafazakarlık kandil kutlama, oruç ve teravihe indirgenmiş durumda.
çok basit bi örnek mesela bizim köyden eskiden beri birsürü hafız çıkarmış. köyün gençlerinin hatrı sayılır bi kısmı hafızlık yaparmış. benim annem de babam da hafız mesela.
şuanda bizim köyün gençlerinden hafızlık yapan biri varsa bile ben bilmiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben muhafazakar bir aileden geliyorum. Onlar kadar olmasamda bazı çizgileri korudum. Burda şöyle bi sıkıntı var kapalı kızların hepsi için konuşamam ama benim denk geldiklerim hep sıkıntılı fazla kasıntılı hayattan keyif almayı bilmeyen tiplerdi. Yani böyle insanlarla ömür geçmez. Eskisi bende yeniden açık kızlar ile flört etmeye başladım. Muhtemelen evlenirsemde kapalı olmayan biriyle evleneceğim gibi duruyor. Çünkü kapalı kızlarda dindar gözükselerde değiller. Namaz kılmıyor bişey yapmıyorlar sadece şekil var içi bomboş bir şekil. Tanıdıkça anlıyorsunuz. Dindarlık yok dindar yaşam şekilden ibaret. Bilmiyorum beni bunlar rahatsız etti. Bide gereksiz bir egoları var. Onlar ile görüşmeyi bırakıp yeniden açık insanlar ile görüşünce oh dünya varmış dedim. Malesef çok yorucular ve bireysellikleri ve narsist düşünceleri çok yuksek. Haliyle dindar ailelerin çocukları da bu kasıntılar ile uğraşmak yerine gidip daha seküler kadınlar ile görüşüyor evleniyor vs.
-
tek bildiğim z kuşağının muhafazakar olmadığı hatta aşırı amuhafazakar
-
Muhafazakar tabiri tamamen uydurmasyon ve hatalı kullanılan bir tabir. Kelime anlamı muhafaza eden demek. Bu mantığa göre seküler kesim de çıplaklığı, bir inanca bağlı olmamayı, canı nasıl isterse öyle yaşamayı tercih ediyor savunuyor ve muhafaza ediyor, o zaman onlar da muhafazakar oluyor. Benzer şekilde islamofobi, siyasal islam, yeşil sermaye gibi tabirler de hep uydurmasyon ve masa başında üretilip toplumu ayrıştırma makasadıyla insanlara sözlü ve yazılı basın yoluyla empoze edilmiş kavramlar. Çünkü bütün köşebaşları bu insanlar(!) tarafından tutulmuş. Gazzeden sonra islamofobi diye birşeyin olmadığı ayan beyan ortaya çıkmış oldu, bütün insanlık zulmü tüm gerçekliğiyle apaçık olarak görüyor. Buna rağmen yahudifobi yada musevifobi diye bir lafın esamesi okunuyor mu, elbette okunmuyor.
Gelelim ülkemizde muhafazakar geçinen tayfaya. Gerçek muhafazakar ibadet ediyor görünüp, güzel kelamlar edip görüntüde inançlı bir insan profili sergileyen değil, tüm bunlara ek olarak kalbi imanla dolu olup tüm iman esaslarına sıkı sıkıya adeta canı pahasına bağlı olan gönül eri dediğimiz kimselerdir. Misal müslüman faiz yemez, faiz yedirmez, müslüman asla yalan söylemez, müslüman gözünü ve dilini haramdan 7/24 muhafaza eder, kimsenin canına, malına, ırzına, namusuna kem gözle bakmaz. Şimdi nerde kaldı muhafazakar geçinenler, belki yarıdan fazlası sınıfta kaldı. Bu yüzden her zaman görüntüye değil öze odaklanın, bir konuya kafa yormadan düz mantıkla hızlıca fikir yütütür yada üretirseniz o fikir genelde yanlış olur.
-
İnsanlar artik keyfine bakmak istiyor
Din insani çok kısıtlıyor kimse buna gelemiyor artık
Eskiden insanlar 15 16 yasinda evlenir işini gücünü yapar mutlu mesut yasardi
Simdi millet 30una kadar evde kalıyor özgürlük yok ana baba baskisi sevgili icki ortami derken din iman mi kalir
İnsanlari dinden imandan sogutan sey kapitalizm
insanlarda edep ahlak kalmamış
-
Allah'ın izni ve inayetiyle o ailelerin kökü kazinacak.
Devri iktidarimizda şeriat hasıl olacak.
Hosgeldin dekareme. Yeni hesabin hayirli olsun
Doğru gözlem. Sık kullanılan tabirle muhafazakar kalmadı Z kusağı ile birlikte. Ama yukarıda bir arkadaş da demiş muhafazakar demek başka şeyleri muhafaza etmek anlamına da gelebilir.
Ama genel kullanım ile Z kuşağında çok az. Alfa kuşağında yok bile. 21. Yüzyıl insanları rahatına düşkün haliyle askere gitmek bile istemiyor. Baskı görmek istemiyor. Dini baskı yaşamak istemiyor. Bazı insanlar bazı kırmızı çizgileri korudu ama bazıları korumadı.
Muhafazakarlığın ne olduğunu bilen kaç kişi tanıyorsun ki. Sokağa çık sor akp ye oy verene muhafazakar chp ye oy verene seküler derler. Maalesef ki cahil ötesi bir toplumuz.
-
-
itibardan...
Kendisine muhafazakar bile diyenler sekülerleşiyor.
Farkında değiller sadece.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X