Şimdi Ara

muhabbet kuşum evde kayboldu, yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
18.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2 muhabbet kuşum vardı, dün akşam yıkarken yanlışlıkla burun kısmına su kaçırdığım kuşum öldü, onun üzüntüsü varken, kafesini hep açık bıraktığımız dişi kuş kafesinden çıkıp evde bi yere saklanmış, evde açtığımız bilgisayar sesine de kesinlikle ses vermiyor, normalde kafesi hep açık bırakır gideriz ortalıkta dolaşırlar sonra kafeslerine gelirlerdi. Evde açık pencere veyahut kapı yok, hatunla aramadığımız yer kalmadı bulamıyoruz, acaba bi yere skışıp öldü mü diyoruz . sıkışan kuşta 6 aylık yardım lütfen://

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Kaybolan Muhabbet Kuşunu Nasıl Bulursun

Sevimli muhabbet kuşun evde kaybolduğunda panik yapmak kolaydır. Ancak acele etme; bu ipuçlarını uygulayarak onu bulma şansını artırabilirsin:

• Saklanabileceği Yerleri Kontrol Et: Muhabbet kuşları sıkışık yerlere saklanmayı sever. Dolapların arkasını, mobilyaların altını, perdeleri ve rafları kontrol et.
    • Ses Çıkar: Muhabbet kuşun, tanıdık seslerine gelebilir. Adını söyle, ıslık çal veya yem torbasını salla.
    • Aynalar Kullan: Aynalar, muhabbet kuşlarının dikkatini çekebilir. Birkaç aynayı evine yerleştirerek saklandığı yeri ortaya çıkarabilirsin.
    • Karanlık ve Sessiz Bir Oda Oluştur: Gece vakti, evinde karanlık ve sessiz bir oda yarat. Muhabbet kuşun, güvenli hissettiğinde dışarı çıkabilir.
    • Yem ve Su Bırak: Kaybolan muhabbet kuşunun aç veya susuz kalmaması için evin çeşitli yerlerine yem ve su kapları yerleştir.

Muhabbet kuşun neden saklanıyor olabilir?

• Korkmuş veya Strese Girmiş: Yüksek sesler, ani hareketler veya yabancılar muhabbet kuşunu korkutabilir.
    • Yeni Ortam: Yeni bir eve taşınmak veya yeni bir evcil hayvan eklenmesi gibi değişiklikler, muhabbet kuşunun saklanmasına neden olabilir.
    • Hastalık veya Yaralanma: Hasta veya yaralı muhabbet kuşları saklanma eğilimindedir. Kuşunun sağlığını kontrol et ve gerekirse bir veterinere götür.

Muhabbet kuşun kaybolursa nasıl bulunur?

• Komşularına Haber Ver: Muhabbet kuşunun evden kaçmış olabileceğini komşularına bildir.
    • Sosyal Medyayı Kullan: Yerel Facebook grupları veya evcil hayvan kayıp platformlarında kayıp kuşun fotoğrafını ve bilgilerini paylaş.
    • Mikroçipe Dikkat Et: Muhabbet kuşun mikroçipliyse, onu bir hayvan barınağına veya veterinere götürerek taratabilirsin.
    • Sabırlı Ol: Muhabbet kuşunu bulmak zaman alabilir. Saklanabileceği yerleri düzenli olarak kontrol et ve umudunu kaybetme.

Bu ipuçlarını takip ederek, evde kaybolan muhabbet kuşunu bulma şansını artırabilirsin. Ancak kuşunu bulamıyorsan, profesyonel yardım almaktan çekinme.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kuşlar hakkında bilgim olduğu söylenemez ama yüksek sesle muhabbet kuşu sesi açarsanız tepki vermesi muhtemeldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

ne kadar cahilsin küfür etcem gece gece.Bu kış günü niye yıkıyor onu geçtim niye güzelce yıkamıyorsun katilsin bir kuşun canını aldın.Dişi öyle duracakmı kocası gitmis üzüntü içinde oda dolap arkasına bak insallah camdan kaçıp baska bir eve dalmıstır sen besleme bir daha hayvan.Adam evin içinde bize soruyor nerede diye dolap arkası her zaman gittigi yerlere tüm eve bakacan kuş yaşıyorsa yeni bir eş al en iyiside pet shopa iade et senden bir sey olmaz

quote:

Orijinalden alıntı: wasabie

arkadaşlar 2 muhabbet kuşum vardı, dün akşam yıkarken yanlışlıkla burun kısmına su kaçırdığım kuşum öldü, onun üzüntüsü varken, kafesini hep açık bıraktığımız dişi kuş kafesinden çıkıp evde bi yere saklanmış, evde açtığımız bilgisayar sesine de kesinlikle ses vermiyor, normalde kafesi hep açık bırakır gideriz ortalıkta dolaşırlar sonra kafeslerine gelirlerdi. Evde açık pencere veyahut kapı yok, hatunla aramadığımız yer kalmadı bulamıyoruz, acaba bi yere skışıp öldü mü diyoruz . sıkışan kuşta 6 aylık yardım lütfen://

Neden milleti azarlamadan bi yorum yapmıyorsun. Sanki alemin akıllısı sensin. Olacakla ölecege bi çare varmı. Sanki millet herşeyi kasıtlı yapiyorda sonra burda çare arıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

arkadaşlar 2 muhabbet kuşum vardı, dün akşam yıkarken yanlışlıkla burun kısmına su kaçırdığım kuşum öldü, onun üzüntüsü varken, kafesini hep açık bıraktığımız dişi kuş kafesinden çıkıp evde bi yere saklanmış, evde açtığımız bilgisayar sesine de kesinlikle ses vermiyor, normalde kafesi hep açık bırakır gideriz ortalıkta dolaşırlar sonra kafeslerine gelirlerdi. Evde açık pencere veyahut kapı yok, hatunla aramadığımız yer kalmadı bulamıyoruz, acaba bi yere skışıp öldü mü diyoruz . sıkışan kuşta 6 aylık yardım lütfen://

Kardeşim eline al telefonu kuş sesi aç oda oda dolan yaşıyorsa muhakkak ses verecektir. Sesi fazla yüksek Açma kuşun sesinin nerden geldiğini anlayabilesin

• Benimde hint bülbülleri bi ara kayboldu dedim la noluyor neredeler falan meğerse saksıdaki çiçeklerin arasına girmişlerdi. Yani demek istediğim evin her tarafını dikkatlice arayın bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keskin niyo -- 11 Şubat 2015; 13:33:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • içimden geçenleri yazmışsın katılıyorum.Bu havada ne gerek var kuşu yikamaya üstüne bilgisizce ben ilk basladigimda kitaplardan ordan burdan gunlerce arastirmisdim herseyi ogrenmisdim bu kadar basit degil biraz ciddiye al ben bi kusu oldursem aylarca kendime gelemezdim yazik sana katil

• quote:

hocam kuşu buldunuzmu ? benim kuş evde dolaşıyordu cam felan herşey kapalı ama kuş yok 3-4 saattir ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kuşları buldunuz mu?? Merak ettim bi cevap yazın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warnero

Kuşları buldunuz mu?? Merak ettim bi cevap yazın

ben cevap vereyim 21 gün önce sizin bi üzerinizdeki yorumu atmışım. o günden sonra evdeki bütün eşyaların altına baktık, bütün eşyaların yerine baktık ama bizim boncuk yoktu neyse ruhu şad olsun diyelim gece gece camdan kaçmış demekki, büyük ihtimalle ölmüştür.
  • Xabi Alonso kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Bence hemen kötü düşünme.Dayımın muhabbet kuşu kaçmıştı 1 ay sonra geri gelmişti. Olayı öğrendik anlatayım. Dayımlar sitede oturuyor. Bunların mavişi kaçmış ve diğer sitedeki bir muhabbet kuşunun sesini duymuş oraya gitmiş.Sağ olsun adam bakmış beslemiş sonra oradanda kaçtı kendi evini buldu
  • quote:

Geçmiş olsun. Bence hemen kötü düşünme.Dayımın muhabbet kuşu kaçmıştı 1 ay sonra geri gelmişti. Olayı öğrendik anlatayım. Dayımlar sitede oturuyor. Bunların mavişi kaçmış ve diğer sitedeki bir muhabbet kuşunun sesini duymuş oraya gitmiş.Sağ olsun adam bakmış beslemiş sonra oradanda kaçtı kendi evini buldu

hocam bulan biride getirmezki buralarda tanıdığımız yok fazla zaten gece çıkmış evden gece uçamıyordu bir iki metre sonra düşmüştür, sonrası zaten kedilerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xabi Alonso

quote:

hocam bulan biride getirmezki buralarda tanıdığımız yok fazla zaten gece çıkmış evden gece uçamıyordu bir iki metre sonra düşmüştür, sonrası zaten kedilerde

etrafa ağaçlara vs bak.Kuşlar bir balkondan girmistir öyle pes etme seviyorsan

• quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

quote:

Orijinalden alıntı: Xabi Alonso

quote:

etrafa ağaçlara vs bak.Kuşlar bir balkondan girmistir öyle pes etme seviyorsan

21 gün oldu diyorum [!] bu saatten sonra baksam ne olurki ? kaybolduğu gün akşam dışarı çıkıp kuş sesi bile açtım yok işte hayvan ne yapalım

• Bu nasıl bi zihniyettir bana bi açıklarmısın birader ? Kuşu yıkamak ne demek, yanlışlıkla burnuna su kaçırmak ne demek ?

Önceden araştırmadan, bilgi sahibi olmadan almayın şu hayvanları eve!

Farkında değilsin galiba YANLIŞLIKLA bir can almışsın.

Kuş falan bakma hatta hiç bir hayvan bakma. Hey allahım ya...

• quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

Bu nasıl bi zihniyettir bana bi açıklarmısın birader ? Kuşu yıkamak ne demek, yanlışlıkla burnuna su kaçırmak ne demek ?

arkadaş sanırım foruma daha girmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: U.C.Y

Bu nasıl bi zihniyettir bana bi açıklarmısın birader ? Kuşu yıkamak ne demek, yanlışlıkla burnuna su kaçırmak ne demek ?

Üstteki moondeath adlı yorum benimdi. Ceza yedim bende bu arkadaşa hakaret ettim diye diğer akradasta onu savunmus böyle zihniyet hala var suçlu biziz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.