Şimdi Ara

Muhabbet kuşum sürekli tüy döküyor lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar muhabbet kuşum 10-12 aylık tam yaşını bilmiyorum ancak bir sorun var önceleri uçuyordu evin içinde kafesin kapağı sürekli açık sadece kafesin üstüne çıkıyor yere bile inmiyor artık yaklaşık 4 aydır sürekli tüy döküyor şu an kanatlarının altında büyük boşluklar var tüyler çıkmamış ve kanatları çok kısa aynı şekilde kuyruğuda çok kısa yaklaşık 1 ay önce sürekli tüyleri kabardığı ve hiç ötmediği için avivit ilacından aldım şu an iyi ötüyor yine elimizden kraker felan verdiğimizde yiyor ancak tüyleri hala düzelmedi çok evcil değil sadece yem verirken elimize yaklaşıyor elim boşken uzattığımda ısırıyor acaba anlayamadığım bir hastalığımı vardır yada ne yapmam gerekli tüm forumları gezdim hava akımından bahsediliyor ancak bulunduğu yerde öyle bi sorun yok ne yapmam gerekli lütfen yardım :(

• Yapay Zekanın Yanıtı

Muhabbet Kuşlarında Tüy Dökme

Muhabbet kuşları, çeşitli nedenlerden dolayı tüy dökebilirler. Bu nedenleri anlamak ve tüy dökmelerinin azaltılmasına yardımcı olacak adımları atmak önemlidir.

Nedenler

• Mevsimsel Değişimler: Muhabbet kuşları, ilkbahar ve sonbaharda mevsimsel olarak tüy dökerler. Bu, kuşların vücut ısısını düzenlemesine ve dökülen tüylerin yerine yeni tüylerin çıkmasına yardımcı olur.
    • Stres: Stres, muhabbet kuşlarında aşırı tüy dökmesine neden olabilir. Stres kaynakları arasında çevresel değişiklikler, kafes arkadaşı sorunları veya yetersiz beslenme yer alabilir.
    • Beslenme Eksiklikleri: Yetersiz beslenme, tüy sağlığını etkileyerek aşırı tüy dökmesine neden olabilir. Muhabbet kuşlarının dengeli bir diyete ihtiyaçları vardır.
    • Hastalıklar: Bazı hastalıklar, muhabbet kuşlarında aşırı tüy dökmesine neden olabilir. Bu hastalıklar arasında parazitler, mantar enfeksiyonları ve viral enfeksiyonlar bulunur.

Tüy Dökmesinin Azaltılması

• Mevsimsel Değişimlere Hazırlanma: Mevsimsel tüy dökme dönemlerinde, muhabbet kuşlarına ek besin ve destek sağlamak önemlidir.
    • Stres Minimizesi: Muhabbet kuşunun stresini azaltmak için sakin ve güvenli bir ortam sağlamak gerekir. Kafesin düzenli temizliği, yeterli alan sağlanması ve kafes arkadaşlarıyla uyumluluğun sağlanması önemlidir.
    • Dengeli Beslenme: Muhabbet kuşlarına, vitamin ve mineraller açısından zengin, yüksek kaliteli bir diyet verilmelidir. Bu, peletler, tohumlar, meyve ve sebzelerden oluşabilir.
    • Hastalıkların Erken Teşhisi ve Tedavisi: Muhabbet kuşundaki aşırı tüy dökmesinin altında yatan herhangi bir hastalık varsa, hızlı bir şekilde teşhis ve tedavi edilmesi önemlidir.

Sonuç

Muhabbet kuşlarında tüy dökme, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilecek yaygın bir sorundur. Nedenleri anlayarak ve uygun önlemleri alarak, tüy dökmesinin azaltılmasına yardımcı olmak ve kuşunuzun sağlığını ve esenliğini korumak mümkündür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sebze meyve verin eş alma imkanı varsa iyi olur strestende oluyordur
  • resim yüklermisin. kuş uçabiliyor mu? avivit ilaç değil sadece vitamindir.
  • sebze verdim teşekkürler öneri için

resime gelince atamıyorum malesef ama resimden belli olacak gibi değil yani tüylerinin büyük kısmı var sadece kanatlarini koyduğu yer sağ sol sırt kısımları oralarda tüy yok denecek kadar az kuyruğu kısa.Bunun dışında söyleyebileceklerim sürekli tüylerini kabartıp oturuyor kafeste yanına gidince arada konuşuyor çok nadir ötüyor ve hiç uçamıyor ne yapmam lazım bilmiyorum sanırım büyük bi kafes alıp birde eş lazım yanına denemediğim bi o kaldı başka fikirler yokmudur ?

Edit: Resimleri atabildim sonunda ama yine çok belli değil çünkü görünen yerleri tüyleri sadece boynun arkası seyrek kanatlarinin tam altina gelen yerlerse bomboş sayılcak kadar az

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GetRekt -- 27 Haziran 2015; 22:24:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: GetRekt

sebze verdim teşekkürler öneri için

resime gelince atamıyorum malesef ama resimden belli olacak gibi değil yani tüylerinin büyük kısmı var sadece kanatlarini koyduğu yer sağ sol sırt kısımları oralarda tüy yok denecek kadar az kuyruğu kısa.Bunun dışında söyleyebileceklerim sürekli tüylerini kabartıp oturuyor kafeste yanına gidince arada konuşuyor çok nadir ötüyor ve hiç uçamıyor ne yapmam lazım bilmiyorum sanırım büyük bi kafes alıp birde eş lazım yanına denemediğim bi o kaldı başka fikirler yokmudur ?

Edit: Resimleri atabildim sonunda ama yine çok belli değil çünkü görünen yerleri tüyleri sadece boynun arkası seyrek kanatlarinin tam altina gelen yerlerse bomboş sayılcak kadar az

Çok kaşınıyor mu ? Normal bi tüy dökümü de olabilir. Parazitten kaynaklı da olabilir. Yada deride pullanma varmı mantarda olabilir. Kuşun vitaminini eksik etmeyin. Parazit varsa parazit spreyi kullanın. Mantar varsa da önce bi petshopcuya götürüp emin olun ondan sonra mantar merhemi kullanın. Ama ne için dökülüldüğünü bulun önce. Normalde tüy dökerler kimisi hafif atlatirken kimisi ağır atlatır. Bunun içinde vitaminini eksik etmemelisiniz. Diğer durumlarida göz önünde bulundurun. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çokmu bilemiyorum hani normali ne kadardir ama sanırım aşırı değil kaşınması yine forumlardan aldığım bir tavsiyeye göre avivit kullanmaya başladım haftada 2 kere suyuna katıyorum avivitten sonra sürekli kabarması küsmüş gibi durmasi görülür şekilde azaldı bir çok şey söyleyen oldu sebze veriyorum marul kurulayıp, stres diyenler oldu sürekli konuşup ilgilenmeye çalışıyorum temiz tutmaya çalışıyorum ama yani net bişeyde bulamadım hatta forumun birinde çaresiz tüy dökme hastalığı diyenler oldu ölecek yakında diye ama dökülen tüyler kanarmış o değil sanırım birde ilk tüy değişimi zor olur hatta ölebilir diyen birisi olduki bende onu düşünüyorum ilk tüy değişimi tam tamamlanmadi 4 aydır sürekli tüy değişiyor ve uçamıyor eğer böyleyse ben nasıl yardımcı olabilirim bu kuşa ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GetRekt

çokmu bilemiyorum hani normali ne kadardir ama sanırım aşırı değil kaşınması yine forumlardan aldığım bir tavsiyeye göre avivit kullanmaya başladım haftada 2 kere suyuna katıyorum avivitten sonra sürekli kabarması küsmüş gibi durmasi görülür şekilde azaldı bir çok şey söyleyen oldu sebze veriyorum marul kurulayıp, stres diyenler oldu sürekli konuşup ilgilenmeye çalışıyorum temiz tutmaya çalışıyorum ama yani net bişeyde bulamadım hatta forumun birinde çaresiz tüy dökme hastalığı diyenler oldu ölecek yakında diye ama dökülen tüyler kanarmış o değil sanırım birde ilk tüy değişimi zor olur hatta ölebilir diyen birisi olduki bende onu düşünüyorum ilk tüy değişimi tam tamamlanmadi 4 aydır sürekli tüy değişiyor ve uçamıyor eğer böyleyse ben nasıl yardımcı olabilirim bu kuşa ?

Tüy dökümündendir.Kuşun yüzünden tüylerde sorun yok alt taraftan baslamıs o tüyler tekrarı gelecektir.Stresten uzak olmasın bol bol salın eğer uçabiliyorsa spor yapsın çünkü uçamıyorsa salmayın kuş bacagını vs kırabilir.Vitamin önemlidir 2 günde 1 suyunu degistirin vitamin bozulmasın suyun içinde

• Ben pislikten olduğu düsüncesindeyim kusun kafesi aşırı derecede pis tünekler plastik kuşun kafesini aksesurlarını kaynar suyla iyice temizleyin tünekleri ahşap yapma sansınız varsa yeni ahsap tünekler alın kusa verdiğiniz aviviti 2 günde bir verin 1 gün vitamin 1 gün su kafese beyaz pamuk parcası koyun gece 2 3 gün sonra sabah kalktıgınızda siyah böcekler görürsen kuşunda bit oldugunuda anlamıs ve ona göre ayrıca çözüm uygulamaya baslarsınız kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.