Şimdi Ara

Msi 7970 Lightning ''Crossfire'' Kullanıcı İncelemesi (Başka yerde yok..) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
0
Favori
10.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

ben artık 7970 in hava soğutma ile stabil sınırının bu kadar olduğunu düşünüyorum sonuçta ref. tasarım ile arada zaten ciddi saat hızları var..

ref. kart gpu hızı : 925Mhz
    lightning gpu hızı : 1070Mhz@1250Mhz
    kazanım : 325Mhz

bence daha üstünde günlük stabil kullanım için hava soğutmadan fazlası gerekiyor..

Referans modeller 1250 MHz'e çıkartılamamış olsa ben de senin gibi düşünecektim ama onlar da çıkıyor o saat hızlarına. Hadi stabilite için 1200'e indirdik diyelim. Lighting ile (takoz olmayan) referans model arasında 50 MHz'Lik mi fark var yani? Bence bu normal değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 5 Nisan 2012; 10:31:38 >

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

ben artık 7970 in hava soğutma ile stabil sınırının bu kadar olduğunu düşünüyorum sonuçta ref. tasarım ile arada zaten ciddi saat hızları var..

bence daha üstünde günlük stabil kullanım için hava soğutmadan fazlası gerekiyor..

Referans modeller 1250 MHz'e çıkartılamamış olsa ben de senin gibi düşünecektim ama onlar da çıkıyor o saat hızlarına. Hadi stabilite için 1200'e indirdik diyelim. Lighting ile (takoz olmayan) referans model arasında 50 MHz'Lik mi fark var yani? Bence bu normal değil.

demekki hocam fiyatındanda anlaşıldığı gibi özel gpular falan seçilmemiş , sadece sogutması iyi o kadar
    CORE İ7 2600K@5 GHZ/MSİ Z77A-GD65/CORSAİR VENGEANCE 4*2 GB 1600 MHZ/ MSİ GTX 680 (1308/7212) /CORSAIR120GB FORCE 3 SSD (550MB Okuma / 510MB Yazma)/ NOCTUA D14 CPU COOLER/THERMALTAKE 700 WATT/SAMSUNG 2494HS FULL HD

• Zotac'ın 1200mhz GPU ile gelen Firestorm yazılımıyla da hali hazırda 1400mhz'e hızaşırtılmış bir modeli var. Duyurulmuştu bir kaç gün önce.
    Ekran kartı bölümünde yine bir konu var Sapphire VaporX 1300mhz GPU/ 7200mhz bellek saat hızlarıyla gelecek olan.

Lightining'in farkı sadece soğutması değil pcb'sin deki özel bileşenler ki fark yaratan noktası da bu... Ancak bu değerlere bakarak ve diğer duyurulan kartlara bakarak ben GPU'sunun seçilmiş olduğunu söyleyemem.

Fiyatının ilk gelen kartlar seviyesinde veya biraz üzerinde olmasını ben biraz doğal karşılıyorum. Ancak sizin düşündüğünüz gibi de şüphe uyandırıcı bir fiyat aslında. Sonuçta ilk stoklarda göründüğünde herkes fiyata şaşırmıştı..
    Referans soğutmalı bir modelle, lightiningi karşılaştırırsak oc bazında; sizin yazdığınız değerlere çıkmış bir referans model yüzde olarak lightining'ten daha başaralı bir sonuç almış olabilir ama o hızlarda kullanmak sağlık değil o kartı. Lightining ise 1200mhz de rahat kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 5 Nisan 2012; 10:52:57 >

• quote:

quote:

diyorum ya abi; "28nm referans tasarıma yaradı, sıcaklık sorunu kalmadığı için referans tasarımlar özel tasarımların hava soğutma ile çıkabildiği max hızlara çıkabiliyor." DCUII TOP modelinde ben max 1300MHz'lik ss gördüm (TOP edition'larda da seçilmiş gpu'lar kullanılır), bu durum normal sanırım.

başka bir ihtimal lightning'in 2. serisinin gelecek olması düşüncesi; 6GB extreme edition ve gerçekten seçilmiş gpu'lu kartlar.

Origin ID: El_Mukteda

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Zotac'ın 1200mhz GPU ile gelen Firestorm yazılımıyla da hali hazırda 1400mhz'e hızaşırtılmış bir modeli var. Duyurulmuştu bir kaç gün önce.
    Ekran kartı bölümünde yine bir konu var Sapphire VaporX 1300mhz GPU/ 7200mhz bellek saat hızlarıyla gelecek olan.

Lightining'in farkı sadece soğutması değil pcb'sin deki özel bileşenler ki fark yaratan noktası da bu... Ancak bu değerlere bakarak ve diğer duyurulan kartlara bakarak ben GPU'sunun seçilmiş olduğunu söyleyemem.

Fiyatının ilk gelen kartlar seviyesinde veya biraz üzerinde olmasını ben biraz doğal karşılıyorum. Ancak sizin düşündüğünüz gibi de şüphe uyandırıcı bir fiyat aslında. Sonuçta ilk stoklarda göründüğünde herkes fiyata şaşırmıştı..
    Referans soğutmalı bir modelle, lightiningi karşılaştırırsak oc bazında; sizin yazdığınız değerlere çıkmış bir referans model yüzde olarak lightining'ten daha başaralı bir sonuç almış olabilir ama o hızlarda kullanmak sağlık değil o kartı. Lightining ise 1200mhz de rahat kullanılabilir.

katılıyorum, seçilmiş gpu olmaması ihtimali güçlenirse 2. seri ihtimali de güçlenir.

•  Msi 7970 Lightning ''Crossfire'' Kullanıcı İncelemesi (Başka yerde yok..)

ben bu pcb yi görünce tüm suçu gpu da arıyorum nedense..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F.@.T.İ.H -- 5 Nisan 2012; 11:22:45 >

• Ben de, ben de... Bu kartta seçilmiş GPU nasıl kullanmazsın MSI? Lightning'in şânını lekeledi resmen...

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • Kesinlikle katılıyorum buna bu iş biraz şans işi olmuş durumda şuanda. Firmalar arasında Evga ve Gigabyte (soc serisi için) dışında şuanda piyasada elle seçilmiş özel ve max performans gösterecek gpu kullanan firma yok. Sapphire 1300'lük kart demeyin çünkü o kartın ne derece oc olabileceğini bilmiyoruz incelemeler sonrası görebiliriz. Benim kartlar büyük ihtimalle 1300 görür biraz daha denersem ancak incelemelerden de görüleceği üzere lightning serisinde seçilmiş gpu kullanıldığı söylenemez çünkü toplamda 10a yakın inceleme mevcut 3 tanesi berbat oc değerleri alıyor kalan 5i orta seviye diğer 2si güzel denebilecek değerlerde. Durum böyle olunca bileşenler harika olsa bile hem gpu faktörüne hem de hava soğutma limitlerine takılıyoruz. 3 tane alıp sıvı soğutma yapacak biri vardı OCN forumlarında onun değerlerini merak ediyorum.

925'den 1250-1300.

Değerler kötü mü ? Değil tabi ki lakin 1070 ile gelen kartın %30-%40'lık performans sergilemesini beklerdim. Bizim mi beklentilerimiz çok yüksek bunu anlamıyorum

Msi 579-589 dolara referans tasarımı satıyor bunun fiyatı ise 599 dolar. Eğer elle seçilmiş gpu olsaydı bunun fiyatı 650 675 dolardan aşağı olmazdı. 10 dolar çok az bir ücret bunca bileşen için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 5 Nisan 2012; 14:14:32 >
    Intel Core i9 13900KS - ASUS ROG Maximus Z790 Extreme - ASUS RTX 4090 Strix Gaming OC - 34" Alienware AW3423DW - Caselabs SMA8 &amp; Custom Watercooling - Corsair 32GB DDR5 7200MHz CL34 Dominator - Corsair Ax1600i - Samsung 990 Pro - Corsair K70 RGB MK.2 SE - Logitech G502X Plus - Creative Sound Blaster ZXR - Beyerdynamic DT 1770 Pro &amp; Mmx 300 2nd Gen

• Lightning msi prestij kartı neden bu seviyede gpu lar kullandılar bu seride anlamış değilim...Yukarıda biri yazmıştı ikinci serisi mi gelicek acaba diye testleri gördükçe bu fikir banada mantıklı gelmeye başladı...Büyük bir gazla inventustan bende sipariş geçicektim sonra 680 ağır bastı iyiki frenlemişim diyorum kendimi incelemeleri gördükçe

1.27v ile 1300/1900 yapmış hocam Toxic modeli. 1150mhz gpu ile stok halde oldugu gorunuyor. Olayda tabi ki şans var. Ancak soğutması ve PCB si de fena gorunmuyor kartın

• Birde bu 7970ler cfde max overclock değerlerini kaybediyorlar. Bendeki iki kartta 1300 görüyordu ama cf yaptığım zaman testleri ancak 1240 gibi değerlerde kapadılar. Belki tek tek denenirse daha yüksek değerlere çıkabilir.

quote:

Teste öncelikle kartları tek tek deneyerek başlasaydın keşke. Her bir kartın kendi limitini bilip, CF'de de ona göre hareket ederdin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 5 Nisan 2012; 16:33:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

Birde bu 7970ler cfde max overclock değerlerini kaybediyorlar. Bendeki iki kartta 1300 görüyordu ama cf yaptığım zaman testleri ancak 1240 gibi değerlerde kapadılar. Belki tek tek denenirse daha yüksek değerlere çıkabilir.

bu fikre katiliyorum ustelik bunun 7970 ile de bir alakasi yok crossfire yuzunden oluyor.bendeki 6850 kartlar tek tek 1 ghz gorebilirken cf'de 970 yapabildim.

en basta tek tek deneyip 1300 gorseydi cf yapinca niye 1300 gormuyor olacakti.1250 cf peformansi varken bence gerek yok ama yine de 1300 gorelim derseniz tek kart deneyebilirsiniz.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • İlla ki o şekilde 1300 elde etmek daha kolay olacaktır büyük ihtimalle resimlerden bakıldığında 1. sırada yani üstte bulunan kart o değerleri elde edecektir diye düşünüyorum. Kartları CF olarak kullanacağım için öncelik verdiğim bir konu olmadı tek kart üzerine oc yapmak.
    Intel Core i9 13900KS - ASUS ROG Maximus Z790 Extreme - ASUS RTX 4090 Strix Gaming OC - 34" Alienware AW3423DW - Caselabs SMA8 &amp; Custom Watercooling - Corsair 32GB DDR5 7200MHz CL34 Dominator - Corsair Ax1600i - Samsung 990 Pro - Corsair K70 RGB MK.2 SE - Logitech G502X Plus - Creative Sound Blaster ZXR - Beyerdynamic DT 1770 Pro &amp; Mmx 300 2nd Gen

• Dostum incelemeyi kendine yapmıyorsun ki sadece? Bütün forum istifade edecek bu bilgilerden.
    Çok az kişi CF yapacağından dolayı, birçok kişi tek kartın skoruyla ilgilenecektir bu sebeple.

• :D KİŞİSEL İNCELEME BU BELKİ

Şaka bi yana tabi ki lakin dediğim gibi önce cf olaylarını bi halledelim nihayetinde 7 günlük bir süreç var memnuniyetsizlik sonrası iade için. eğer bu zamanı tek kart incelemeleriyle doldurursam ve sonrası cf sorunları ile karşılaşırsam benim adım pek iyi olmazdı

• hiç bir şey yapma

• bu kart

stock 6950 ye göre % kaç daha güçlüdür?
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.