Şimdi Ara

Msi 7970 Lightning ''Crossfire'' Kullanıcı İncelemesi (Başka yerde yok..) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
0
Favori
10.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun hocam, 10 numara kartlar. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle :)

Batman Arkham Asylum | Crossfire | Stock

Msi 7970 Lightning ''Crossfire'' Kullanıcı İncelemesi (Başka yerde yok..)
    Intel Core i9 13900KS - ASUS ROG Maximus Z790 Extreme - ASUS RTX 4090 Strix Gaming OC - 34" Alienware AW3423DW - Caselabs SMA8 & Custom Watercooling - Corsair 32GB DDR5 7200MHz CL34 Dominator - Corsair Ax1600i - Samsung 990 Pro - Corsair K70 RGB MK.2 SE - Logitech G502X Plus - Creative Sound Blaster ZXR - Beyerdynamic DT 1770 Pro & Mmx 300 2nd Gen

• Super skorlar hocam eline saglık!

Wow günlerime flasback yaptırdın bu arada bana. az raid yardırmazdık
    avrupalı elemanlarla. tam 3 yıl mage kastım

ve senin harcadıgını harcadım 2 yıl önce
    http://forum.donanimhaber.com/m_39631788/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestvrai -- 4 Nisan 2012; 23:50:18 >

Yeni testlerimiz var taze taze

Lost Planet 2 Benchmark | Crossfire | Stock

Msi 7970 Lightning ''Crossfire'' Kullanıcı İncelemesi (Başka yerde yok..)  Msi 7970 Lightning ''Crossfire'' Kullanıcı İncelemesi (Başka yerde yok..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 5 Nisan 2012; 0:44:41 >
    Intel Core i9 13900KS - ASUS ROG Maximus Z790 Extreme - ASUS RTX 4090 Strix Gaming OC - 34" Alienware AW3423DW - Caselabs SMA8 &amp; Custom Watercooling - Corsair 32GB DDR5 7200MHz CL34 Dominator - Corsair Ax1600i - Samsung 990 Pro - Corsair K70 RGB MK.2 SE - Logitech G502X Plus - Creative Sound Blaster ZXR - Beyerdynamic DT 1770 Pro &amp; Mmx 300 2nd Gen

•  

AvP D3D11 Benchmark Report
    ==========================

* Report Created: 2012-04-05 @ 00:58:11
    * Executable Build: V1.03, Apr 19 2010

*DX11 Hardware Detected*

Using Default Video Settings:

Resolution: 1920 x 1080
    Texture Quality: 2
    Shadow Quality: 3
    Anisotropic Filtering: 16
    SSAO: ON
    Vertical Sync: OFF
    DX11 Tessellation: ON
    DX11 Advanced Shadows: ON
    DX11 MSAA Samples: 1

Benchmark Summary:

Number of frames: 21697
    Average Frame Time: 4.8ms
    Average FPS: 207.0

Msi 7970 Lightning ''Crossfire'' Kullanıcı İncelemesi (Başka yerde yok..)  Msi 7970 Lightning ''Crossfire'' Kullanıcı İncelemesi (Başka yerde yok..)  Msi 7970 Lightning ''Crossfire'' Kullanıcı İncelemesi (Başka yerde yok..)  Msi 7970 Lightning ''Crossfire'' Kullanıcı İncelemesi (Başka yerde yok..)
    Intel Core i9 13900KS - ASUS ROG Maximus Z790 Extreme - ASUS RTX 4090 Strix Gaming OC - 34" Alienware AW3423DW - Caselabs SMA8 &amp; Custom Watercooling - Corsair 32GB DDR5 7200MHz CL34 Dominator - Corsair Ax1600i - Samsung 990 Pro - Corsair K70 RGB MK.2 SE - Logitech G502X Plus - Creative Sound Blaster ZXR - Beyerdynamic DT 1770 Pro &amp; Mmx 300 2nd Gen

• @Nessarien

Kartlarınız hayırlı olsun.

Birşey sormak istiyorum, daha önce xfx kulladığınıza göre iki kartı ses açısından karşılaştırısanız, hangisi daha gürültülü çalışıyor?

Yabancı sitelerde yapılan testler ve yorumlarda kartın gürültülü olduğundan söz ediliyor. Hatta hardwareheaven'da kaydedilmiş sesi var bende oradan dinlediğim kadarıyla diğer markalara göre daha gürültülü çalışıyor. Ama burada sizin görüşünüz önemli.

Bu arda wow'da en güzel test ultraxion'da olur, benim 3870 orada resmen pörtlüyor.

Kullandığım sistem: Case: Thermaltake Suppressor F51 (E-ATX Mid-Tower), PSU: Super Flower 850W Platinum Black, Motherboard: Asus Sabertooth 990Fx r.1 (Bios 1604), CPU: AMD Fx 8370, Cooler: Arctic Liguid Freezer 240mm, RAM: Kingston HyperX T1 Series 8GB (2 x 4GB), GPU: XFX RX 480 GTR 8GB GDDR5, SSD: SAMSUNG 850 PRO 256GB, HDD1: Seagate ST3500418AS 500GB, HDD2: Seagate ST3500630AS 500GB, Ext. HDD: Seagate Central 3TB, Sound Card: Creative X-Fi Platinum Fatal1ty Pro, Monitor: Samsung, Home Cinema: Logitech Z5500
  • Merhabalar teşekkür ederim daha iyisi sizlerin olsun.

Evet Ultraxion iyi bir test noktası lakin aklımdan çıktı raid esnasında.. Fps anlamında sonuç genelde bütün fightlar için 3 aşağı 5 yukarı aynı.

İkisinden de rahatsız edici bir ses duymadım hatta kulaklıkları çıkarıp ara ara baktım o test sonucunu nasıl elde ettiler merak ediyorum.. Gerek xfx gerek msi son derece düşük sıcaklıklarda çalışan sessiz kartlar yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nessarien -- 5 Nisan 2012; 3:14:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Teşekkür ederim daha iyisi sizlerin olsun

Batman Arkham Asylum | Crossfire | Stock

Msi 7970 Lightning ''Crossfire'' Kullanıcı İncelemesi (Başka yerde yok..)

484 Fps'i görünce gülümsedim doğrusu. Hayırlı olsun ikizleriniz

• Teşekkürler ve günaydınlar herkese

İlk mesajı güncelleyip şuana kadar yaptığım testleri ilk mesaja dahil ettim düzenli bir şekilde. Link =>http://forum.donanimhaber.com/m_59410488/mpage_1/key_/tm.htm#msglink_59410488

1250 ötesinde güzel değerlerde oc'yi görmek hava soğutma ile mümkün olmayacak galiba şuanda en son elde ettiğim core değeri 1250 lakin bunun ötesinde stabil hale getiremedim şuana kadar. Çok fazla uğraştım dersem yalan olur açıkçası ancak kısıtlı vakitte denediğim kadarıyla 1250 üstünü stabil şekilde elde edemedim. Pek fazla zorluk çıkarmadan 1250'yi elde etmek güzel oldu açıkçası, biraz daha uğraşılırsa nereye varılabileceği konusunda bize fikir veriyor bu durum. %70'lerde asci değerleri var OCN forumlarında gördüğüm kadarıyla bu değerler ile genelde insanlar stabil olarak 1200-1275 aralıklarını seçmiş. Gönül 1300 olsun istiyor tabi ki lakin su soğutma olmaksızın yüksek voltajlara çıkmaya niyetim yok sırf bu değerleri elde edebilmek için. İşin aslı crossfire yaptıktan sonra oc bench dışında oyunlarda gereksiz oluyor ya neyse

Bugün/akşam yapmayı planladığım testler bunlar =>

Crysis 2 Bench
    Assassin Creed Revelations | Multi & Single
    Skyrim
    Witcher 2
    Deus Ex: Human Revolution

veeeeeeeeeeee

en son eğer vakit kalırsa Metro 2033 yapmayı planlıyorum.

• Tek kartta ben 1300-1350 3dmark testi beklliyorum ama yapamayacaksın gibi full voltaj ister onun için.

Şimdi hepinize soruyorum: Kartları, aldıkları sonuçlara göre değerlendirecek olursak, EMRES754'teki MSI 7970 OC modeli ile bu kartın arasında özel soğutucu dışında ne fark kaldı ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 5 Nisan 2012; 9:47:03 >

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• İş neticede GPU'ya bakıyor. PCB'de ki komponentlerin kalitesi ve gpu-aux-vram'lere voltaj verme imkanı sağlanması daha çok extreme soğutmayla yapılan overclock denemelerinde stabiliteyi daha kolay yakalamaya yardımcı olur, daha yüksek değerlere çıkma imkanı sağlar extreme koşullarda. Hava soğutmada GPU takoz olduktan sonra eşeğe altın semer vursan eşek yine eşektir misali bir durum ortaya çıkabilir. Biraz şansa bakar tabi. Böyle özel kartlara özel seçim gpu'lar yerleştirilse -daha düşük gerilimle daha yüksek frekansta çalışan- daha yüksek değerler alınabilir. Rastgele gpu seçilip takılırsa bence de diğer kartlardan özel soğutucusu ve pcb'si dışında pek farkı kalmaz.
  • bence 28nm referans tasarım kartlara yaradı, ısı sorunu kalmadığından referans tasarımlar özel soğutmalı modellerin hava soğutma altında çıkabileceği max hızlara çıkabiliyor. derseniz ki lightning'in burada artısı nedir? max oc altında full stabil kalabilmesi derim. arkadaşlarında dediği gibi extreme hızlara extreme soğutma altında çıkılınca o özel bileşenler %100 işe yarar.

Origin ID: El_Mukteda
  • Bizim gibi düz kullanıcılar için sessizlik dışında hiçbir artısı kalmadı yani. Vaaay be. Nereden nereye geldik...

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • BF3'deki CF başarımı gerçekten etkileyici, çok iyi bir verim almış.
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • görüyorumki kartın çıkabildiği frekans değerleri referans modellerle aynı. birazcık şaşırmadım desem yalan olur.
    CORE İ7 2600K@5 GHZ/MSİ Z77A-GD65/CORSAİR VENGEANCE 4*2 GB 1600 MHZ/ MSİ GTX 680 (1308/7212) /CORSAIR120GB FORCE 3 SSD (550MB Okuma / 510MB Yazma)/ NOCTUA D14 CPU COOLER/THERMALTAKE 700 WATT/SAMSUNG 2494HS FULL HD
  • Mesela Gpu'nun 1400mhz'e çıkma potansiyeli olsa, lightining ile bu değerde stabil kalınabilir bir hava soğutmada. Ancak lightiningteki bileşenlerden muzdarip bir kartta aynı gpu 1300'de tıkanabilir. Demek istediğim temel olarak GPU'nun oc potansiyeline bağlı her şey. Eğer çok yükseğe çıkabiliyorsa Lightining o frekansta onu tutar ama öyle bir potansiyeli yoksa yapcak pek bir şey yok.

Mesela, MSI 10.000 GPU satın alıyor. Bunların hepsi aynı oc potansiyeline sahip olacak değil ya.. Seçsin aralarından iyi olanları koysun lightininglere..
    Evga sanırım benzer bir seçim yapabiliyor gpu'larda . Mesela Evga'nın ftw hydrolarında ya da başka özel bileşenli pcb'ye sahip kartlarında gayet iyi oc olan gpu'lar mevcut ve bunları Evga seçerek kartlara koyuyor diye bir şey okumuştum.

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Bizim gibi düz kullanıcılar için sessizlik dışında hiçbir artısı kalmadı yani. Vaaay be. Nereden nereye geldik...

evet default hızında serinlik ve sessizlik, max oc altında stabilite ve sessizlik.

@HiqhWoltage lightning adı üstünde ama kartın satış fiyatı akıllara gpu'lar normal gpu olduğu sorusunu akıllara getirmiyor değil. mesela 580 lightning'in vatandaki en son satış fiyatı %8'le 1800 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam, aynı zamanlarda referans tasarım 580'ler %8 ile 1250 lira civarında olması lazım.

Origin ID: El_Mukteda
  • Burada Lightning gibi bir karttan bahsediyoruz. Yani özel soğutmalı modellerin içinde bile özel olan bir karttan yani. Durum böyleyken, böyle bir kartta da seçilmiş GPU kullanılmayacaksa, daha hangi kartta kullanılacak ki? Seçilmiş GPU kullanıldığını varsayıyorum yani baştan beri. Hadi El Mukteda'nın aldığı kart istisnâî olarak takoz çıkıp 1200'ü geçemedi. Bu iki kart için de benzeri bir durum geçerli olursa eğer, özel seçilmiş kısmı, özel olarak takoz seçilmiş diyeceğim neredeyse; o kadar yani. Bundan dolayı kızgınım açıkçası şu anda.

GTX 680'in özel soğutmalı modellerinin testlerinde de benzer bir durum olacak gibi geliyor bana ama bekleyip göreceğiz yine de... "Neye göre bunu söylüyorsun?" derseniz, GTX 680'i hava soğutmayla ek faz modülü kullandıkları halde 1430 MHz'in üzerine hız aşırtamamışlardı. Ki bunu da Evga'nın adamları yapıyor bir de. Bundan dolayı "28 NM'nin eksisisi mi bu?" diye sormuştum açıkçası.

• ben artık 7970 in hava soğutma ile stabil sınırının bu kadar olduğunu düşünüyorum sonuçta ref. tasarım ile arada zaten ciddi saat hızları var..

ref. kart gpu hızı : 925Mhz
    lightning gpu hızı : 1070Mhz@1250Mhz
    kazanım : 325Mhz

bence daha üstünde günlük stabil kullanım için hava soğutmadan fazlası gerekiyor..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.