Kendi çapımda ve internetteki bazı sitelerden bilgiler alarak işlemcimi nihayet oc etmeyi başardım. Şimdi herkes bana aynı soruyu soracağı için baştan bir açıklık getireyim.
İşlemcimi orthos, vprime95, AMD-OD vb programlarla stabil olarak çalışıp çalışmadığını test etmedim. Nedenine gelince bunlar işlemciyi fazla zorladığından dolayı sistem takılıyor. Ben zaten bu derece yüksek kapasitede bilgisayarı zorlamıyorum.(Not: İlk yazdığım mesaj olduğundan bunu silmek istemiyorum. prime95 sorunsuz bir şekilde çalışıyor) Birki oyun oynarsam oynarım. NFS, Guitar Hero vb. Bu oyunlarda işlemciyi fazla kastırmadığından orthos vb programları çalıştırmadım. Sistem gazyet güzel bir verimlikte çalışıyor. Şimdilik gayet memnunum.
İşlemcimi Oc yapmak için çalışmalara başladığımdan bu yana en büyük sorunu, anakartın bios'u hakkında yeterli bilgi bulunmaması sebebiyle yaşadım. Nihayet amacıma ulaştım. Şu anda pc'im hiç sorun olmadan rahatça boot ediyor ve vista açılışında BSOD'la (mavi ekran) karşılaşmıyorum. Forumda baya bir Phenom kullanıcısı olduğunu bildiğimden bu başlığı açmaya ve elimden geldiği kadar yardım etmeye karar verdim. Sonuçta bende usta bir Oc'ci değilim. Sadece bilgisayarımdan maksimum alabileceğim performansı almak istiyorum.
Konuyu açmamın sebebi ise bütün arkdaşlarla tecrübelerimi ve diğer arkadaşların da tecrübelerini paylaşmasını sağlamak.
Herkese saygılar ve sevgiler.
Benim PC
Bios Ayarlarım
AMD Overdrive
CPU-z GPU-z
Sisoftsandra Memory Bandwith
CPUID-Hardware Monitor
ASUS AI Suit -- Bilgisayarın şuanda çalıştığı gerçek hız
3dmark 06
3dmark Vantage
Resimler yavaş yavaş güncellenerek daha farklı test sonuçları da eklenecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zargana_11 -- 19 Mayıs 2008; 1:18:32 >
2,8 e de kullanabiliyormusun? Eğer kullanabiliyorsan 1,34V ta çok güzel değer almışsın. Ht yi bir kademe geri alarak ve voltajı 1.4 seviyelerine çekerek deneyebilirsin. Sıcaklıkta da pek bir artış olmamış 35 derece gayet serin. Denemeye devam
Asus P5K-E WIFI/AP-E8400+Thermalright Ultra 120-2x2 G.Skill @1080 5-5-5-15-Asus EN8800GTX@650/1566/2000-2*250 samsung Sata II(Raid 0)+ 1 250 gb samsung sata II-TT Shark Case-TT Toughpower 750W-X- Razer Speedmat Mouse Pad-Razer Copperhead mouse-Samsung 940BW Vista Ultimate
"""""İşlemcimi orthos, vprime95, AMD-OD vb programlarla stabil olarak çalışıp çalışmadığını test etmedim. Nedenine gelince bunlar işlemciyi fazla zorladığından dolayı sistem takılıyor. """"""
İlahi hiç güleceğim yoktu....
Adam fazla zorlamadığı için bilgisayarı fazla voltaj vermemiş cpu'yu ısıtmamak için fazladan komik olan ne sence.Görende cem yılmaz espirisi sanacak.
Arada bi oyun oynayacak oyunlar daha 4 çekirdeği bırak 2 çekirdeği bile %100 kullanmıyor nete girsen zaten işlemciye ihtiyaç yok fazla ocye gerek duymamış zaten forumda 2.8'de kullananlar var bildiğiniz gibi.
Orjinalden alıntı: dellino 2,8 e de kullanabiliyormusun? Eğer kullanabiliyorsan 1,34V ta çok güzel değer almışsın. Ht yi bir kademe geri alarak ve voltajı 1.4 seviyelerine çekerek deneyebilirsin. Sıcaklıkta da pek bir artış olmamış 35 derece gayet serin. Denemeye devam
Evet kullanıyordum ancak nette surf yaparken bir kaç kez takılması üzerine sistemi 240 FSB'ye çektim. Zannedersem sorun ramlerden kaynaklanıyor. Dün gece 255 fsb'ye kadar çıktım fakat anlayamadığım bir neden dolayı vista yüklenirken bilgisayar kapandı. Voltaj aslında şuan otomatik manuel olarak girmedim voltajı. Şu an HT 1.4 seviyesinde 1.6 ve 1.8'de bilgi açılmayı reddediyor.
Orjinalden alıntı: dellino 2,8 e de kullanabiliyormusun? Eğer kullanabiliyorsan 1,34V ta çok güzel değer almışsın. Ht yi bir kademe geri alarak ve voltajı 1.4 seviyelerine çekerek deneyebilirsin. Sıcaklıkta da pek bir artış olmamış 35 derece gayet serin. Denemeye devam
Evet kullanıyordum ancak nette surf yaparken bir kaç kez takılması üzerine sistemi 240 FSB'ye çektim. Zannedersem sorun ramlerden kaynaklanıyor. Dün gece 255 fsb'ye kadar çıktım fakat anlayamadığım bir neden dolayı vista yüklenirken bilgisayar kapandı. Voltaj aslında şuan otomatik manuel olarak girmedim voltajı. Şu an HT 1.4 seviyesinde 1.6 ve 1.8'de bilgi açılmayı reddediyor.
Sanırım oc bilgin kısıtlı bi kere oc yaparken asla otomatik voltajı seçme çünkü doğru voltajı vermez anakart her işlemci aynı değil sonuçta kendin manuel olarak vermen gerekir ht içinde voltaj ver biraz ramlar'ede biraz voltaj ver ve bu şekilde 1-2 saat denemeler ve farklı kombinasyonlardene ben x2 4000+ gibi kolay oc olabilen işlemci için 45 dakka harcadım 2800'de çalıştırmak için çünkü cpu voltajını doğru versem bile ram voltaj az veya fazla gelebiliyor ht hızı stabilite sorunları çıkarabiliyor kısacası biraz uğraşacaksın yoksa oc yalan.
Overclock ettikce islemcinin HT carpanini dusurmelisin.. 1600 ile 1500 arasinda HT degerinde tutman hem senin icin hem de bilgisayarinin olasi stabilizasyonu icin iyi olacaktir.. aksi taktrirde AMD islemcilerde overclcok yapilmaz.. yapilan islemciler bellidir.. Black Edition... onlarda da sadece carpan ile yapilir.. 5000+ Black Edition islemcilerinde 2.6ghz islemciyi 3ghz'e cikartip uzerine cikarken vbiraz voltaj verilir.. 3.2ghz'de biraz daha arttirilir.
senin islemcin Black Edition islemci mi bilmiyorum.. eger 12 carpani ile kullanma sansin varsa sorun yok.. daha fazla ram performansi alirsin.. video ve resim editleme programlarinda iyi olur..
işlemcimi orthos, vprime95, AMD-OD vb programlarla stabil olarak çalışıp çalışmadığını test etmedim. Nedenine gelince bunlar işlemciyi fazla zorladığından dolayı sistem takılıyor. Ben zaten bu derece yüksek kapasitede bilgisayarı zorlamıyorum.
ßurası Biraz Komik Olmuş..
İslemcıyı Test Etmeden Kullanmak istenılmeyen bir zamanda res atmasına neden olabılır. amacınız masaustu performansı ise zaten def. ayarları yeterli olacaktır oc yapmaya gerek yok.. ama sadece denemek için yaptım dıyorsanız o başka ama yinede stabilite testi yapmanız gerekir ayrıca voltajı otomatikte bırakmayın bazen çok yüksek değerlere çıkabiliyor