Şimdi Ara

Mr. Nobody (2009) | Bay Hiç kimse (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
4
Favori
7.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yıllar geçmesine rağmen unutmadigim ve sürekli beni tekrar izle diyen ender filmlerden birisi. Mükemmeldi, hele ki müzikleri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 21 Temmuz 2015; 2:11:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 21 Temmuz 2015; 9:17:59 >

"Once we were many, now we are few. Hunters, killers of the world’s filth. Witchers. The ultimate killing machines. Among us, a legend. The one they call Geralt of Rivia. The White Wolf."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gwynbleidd.

İnterstellar' dan çok daha güzel olan film

Burası sözlük değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    01000010 01110101 01101110 01110101 00100000 01100011 01100101 01110110 01101001 01110010 01100101 01100011 01100101 01101011 00100000 01101011 01100001 01100100 01100001 01110010 00100000 01101001 01110011 01110011 01101001 01111010 00100000 01101101 01101001 01110011 01101001 01101110 00111111
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redline3

quote:

Burası sözlük değil.

+1

Orijinalden alıntı: SadiceOyun

Bu fim Tamamen vakit kaybı. Sonuna kadar sabrettim nereye baglicaklar diye. Hicbir şeye Baglamadılar. İnterstellar ile kıyaslayanın aklından şüphe duyarım.

Filmi kıyaslmak veya kötülemek yerine sadece beğenmedim demeniz yeterli. Mükemmel bir film ve Interstaller'dan kat be kat iyi olduğuna bende katılıyorum. Ama Interstaller iğrenç izleyenler saçmalıyor felan filan demek benim işim değil.

01000010 01110101 01101110 01110101 00100000 01100011 01100101 01110110 01101001 01110010 01100101 01100011 01100101 01101011 00100000 01101011 01100001 01100100 01100001 01110010 00100000 01101001 01110011 01110011 01101001 01111010 00100000 01101101 01101001 01110011 01101001 01101110 00111111
  • Hala aklımızdasın Mr.Nobody

Orijinalden alıntı: Redline3

quote:

Burası sözlük değil.

Ne alakası var? Yorum yazmış arkadaş ve bende katılıyorum kesinlikle öyle...

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Temeli olasılık, seçimler, şans, belirsizlik ilkesi, entropi, kaos teorisine dayanan, bunları beyazperdeye harika şekilde yedirmeyi başarabilmiş bir film. Final sahnesi çoğu izleyici için çeşitli yorumlamalardan, karmaşadan bir nebze sıyrılmış hal alıyor. Bu yoğunluktan daha basite indirgendiği için belli kesim tarafından da finali kötü diye nitelendirilir. Fakat kötü değildir. Film kendi içerisinde anlatmak istediklerini güzel bir sonla noktalandırmıştır.

İşte sinema bu dedirten sahneleri, insanı içine çeken görsel efektleri, oluşmaya çalışan şekli bir yapboz gibi bir araya getiren kurgusuyla şahsım adına dillere destan bir yapımdır. Underrated örgüsünü bu film için fazlasıyla kullanabiliriz. Yorumlaması çok zevkli filmlerden bir tanesi. Aslında fazla karmaşık olduğunu da düşünmeyenlerdenim.

Nemo anne ve babası arasında bir seçim yapmak zorundayken bütün olasılıkları görüyor. O gözle bizde filmin karmaşık kurgusal anlatımıyla beraber dalıyoruz seyre.. Yoksa bir kızla yaşarken aynı anda diğer kızla nasıl birlikte oldu gibi paralel evren düşüncelerine mahal vermeyin. Bu seçimin sonunun Anna, Elise ya da Jean'e varacağı da kesin. Hatta bu olasılıkların içine çeşitli değişkenlikleri de eklediğimiz zaman bunların bile iki adet sonları mevcut. Bu yüzden çoğu benzeri sahneyi farklı bir seçim yoluyla görüyoruz. En ufak bir hareket bile yaşamımıza yol vermemizde önemli. Hikayenin içinde kelebek etkisi ve deja vu olarak açıklanmaya çalışılıyor bu.

Filmin içerisinde fizik teorimleri de hikayeye odaklanmada adeta yardımcı kılavuz gibi. Örneğin sicim kuramında evrenin dokuz uzamsal, bir de zamansal boyutu vardır. Başlangıçta her şeyin birbirine dolanmış ve büzüşmüş durumda olduğu ve Big Bang sırasında aşina olduğumuz üç uzamsal boyutun (en, boy, derinlik) ve zamansal boyutun açılıp dağıldığını düşünebiliriz. Diğer altı boyutsa minicik ve birbirlerine sarılmış şekilde kaldılar. Bu bilimsel açıklaması.. Şimdi filmin sorduğu soru şu;

''Henüz açılmamış boyutları olan bir evrende yaşıyorsak hayal ve gerçeği birbirinden nasıl ayırt edebiliriz? Bildiğimiz şekliyle zaman, sadece tek bir yönde algıladığımız bir boyuttur. Ancak, ya ilave boyutlardan biri uzamsal değil de zamansalsa?''

Filmde aşina olunan üç uzamsal boyut bize enine boyuna gördüğümüz şekliyle veriliyor. Geriye kalan altı boyut filmin içerisinde aslında birbirine sarılmış şekilde duruyorlar. Tıpkı açıklamadaki gibi. Filmin içinde irili ufaklı birbirine matruşka misali kenetlenmiş 6 adet hikaye var. Nemo'nun ilave boyutlardan birinin uzamsal değil de zamansal olduğunu söylemesi ise bu karışıklığın temel sebebi. Yani Nemo'nun 2092 yılına uzanması.. Big crunch teorisine de yer veriliyor kısaca, 15 Şubat 2092'de zamanın anlamını tamamiyle yitireceği daha doğrusu genişlemesi devam eden evrenin genişlemeyi sonlandırıp daralmaya başlayacağını ve bunun da tüm ihtimallerin sonu olduğu söyleniyor. Yani o zamansal olabilecek boyut burada tam tersine işliyor (filmin sonundaki sahnelerin tersine işlemesi). Bunun sonucunda da doğru seçimi yapmak isteyen Nemo var ettiği bir yoldan kendi doğru seçimini yapıp Anna ile buluşmayı başarabiliyor...

Kısacası ''Bir şey yapmazsanız herşeyi mümkün kılarsınız.'' ya da ''Her şey herhangi başka bir şey olabilirdi ve yine de büyük anlam taşırdı.''

Lezzetli ve harika bir yapım, mutlaka izleyin.

Mesajınıza katılmakla beraber son cumlelerinize katilmiyorum. Trende ayrılırken ki anneyimi babayı mi seçecek filmin kırılma ani. Orada tüm olasılıkları izliyoruz çocukla beraber. Çocuk 2092 ye kadarki tüm olasılıkları o an hesapliyor. Amma velakin 9 yasindaki halinde yani zihninde 2092 yılına geldiğinde dediği şu. Tüm yasanmisliklar gerçek ve hepsi kendine gore doğru. O an iki seciminde (ya anneyi ya da babayi secmesi, film bu iki olasiliktan cikarilan diger olasiliklar uzerine gidiyor.)guzel ve kötü yanları olduğunu dusunup aslında sunulan sadece iki olasılık değil 3. Ya da binlerce olasılığın olacağı. Farkli Bi olasılığında olduğuna karar verdikten sonra 3. Olasılığı seciyor ve film orada geri sarıyor. Çünkü 3. Kararlaştırdı olasılık yanı anne ve babayı secmeyip orta yoldan koşarak gidince de bambaşka olasılık sarmallarına kapı açılmış oluyor. Yalnız filmde bu 3. Olasılığın uzerinden dallanip budaklanan olasılık sarmalı gösterilmediği için yeni olasılıklar başlamış oluyor. Yani mesela anneyi de seçse babayı da seçse sonunda 2092 yılında öleceği olasılığına karşı çıkıp orta yoldan bambaşka bi olasılık sarmalına adim atmış oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 3 Ocak 2016; 5:47:17 >

• Filmi yeni bitirdim ve beynim yandı Şaka bir yana film mükemmeldi kesinlikle daha sonra bir daha izleyeceğim.

• Az önce izlediğim film. Nolan'ın filmlerini anımsattı. Genel olarak beğendim. Tekrar eden sahneler biraz sıktı ama. Bir kere gösterirsin anlarım da çok tekrar vardı cidden. Bir de finali bir yere bağlamadılar. Bu yüzden Biraz hayal kırıklığı oldu.

• acaba filmi anlamadımmı diye düşünürken filmi açıklayan yazıları okudum yani anlamadıgım bişey yok ve film hiç heyecanlı değildi hani sıkıldımda diyemem ama konusu ilginç ama olmamış diyebilirim bana biraz inception etkisi yaptı yine herkesin begendigi inception bana çok sıradan gelmişti konu iyi ama tam aradıgım heyecan yok

Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

Bütün parçalarının çözülmesi zor bir film.Dün akşam izledim.Bir parçasını saatler sonra çözdüm.Ya içinde çok çelişkiler var.Ya da göremediğimiz acayip bir zeka var.Kafamda çözmeye çalışıyorum.

şimdi ellis ile hangisini yaşıyor.Evlenince ölüyormu.yoksa evlenip çocukları olup evi terkediyormu.Hangisi yaşanıyor.

Onların her biri anne ya da babası ile giderse gerçekleşecek muhtemel olaylardı. Filmin sonunda da zaten çocuk ikisini de seçmeyip kendi yoluna gidiyordu. Yani sonuç olarak o olayların hiçbiri gerçekleşmedi.

• Wallace Collection - Daydream müziğinin kullanılıp beni etkileyen, insanda farklı duygular uyandıran film.

Açılış sekansı çok iyiydi. Filmin sonuna gelene kadar olanlara anlam veremiyorsunuz.

Edward N. Lorenz; "Bir kelebeğin kanat çırpması, dünyanın başka bir yerinde bir kasırgaya sebep olabilir."

Puanım 10/8.8 .

Harika. İzleyin.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.