Şimdi Ara

Mr. Nobody (2009) | Bay Hiç kimse (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
4
Favori
7.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mükemmel bir filmdi.bugüne kadar kimse önermedi forumda da hiç konusunu görmedim kimse birine de önermedi çok şaşırtıcı.iyiki oylamada bu film çıktı listemde olmayan bir filmdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Don-Vito Corleone

mükemmel bir filmdi.bugüne kadar kimse önermedi forumda da hiç konusunu görmedim kimse birine de önermedi çok şaşırtıcı.iyiki oylamada bu film çıktı listemde olmayan bir filmdi.

Hocam forumda çok önerildi bu film lakin son zamanlarda fazla önerilmemişti

Bunu herzaman söylüyorum Mr Nobody kesinlikle kült bir filmdir.

Müzikleriyle,sinematografisiyle,senaryosuyla,oyunculuklarıyla ve replikleriyle birlikte çok başarılı bir filmdir.Yaptığımız her seçimin ardından açılan farklı kapıların eş zamanlı olarak göstermesi gerçekten güzeldi.Eksik diyebileceğim tek nokta kurgusudur.Dikkat ettinmi bilmiyorum hocam ama biraz fazla yaymışlar filmi,yani daha düzenli ve kafayı fazla karıştırmayacak biçimde işlenebilirdi.Bunun dışında eksiği yok hatta fazlası var..

Görüntü yönetmenliği gerçekten takdir edilesidir..Renkler,kamera açıları ve sahnelerarası geçişler insanda çok farklı bir tat bırakıyor.

İzlemediysen yönetmenin Sekizinci Gün / Le Huitième Jour filmini izlemeni öneririm.En az Mr. Nobody kadar mükemmeldir.

Yönetmenle (Jaco Van Dormael) Yapılan Bir Röpörtajı Paylaşayım

Sinemaya dönüşünüz birkaç yıl sürdü. Neden?

Jaco Van Dormael: İlk olarak: Hayatımı yaşadım (gülüyor). İkinci sebep de yavaş yazıyor olmam. Bir ilerleme kaydetmediğimi hissettiğim anda kendime uyacak tarzı aramaya başlarım.

Bu film (Mr. Nobody) ilk filminiz Totò the Hero’yu andırıyor.

Mr Nobody’nin yapısının Totò the Hero ile The Eighth Day’e benzediği doğru. Nemo isimli karakterin yaşayabileceği kadar çok hayatı anlatıyor. Seçim yapmak iki ihtimal arasında değildir, her ihtimalin de altında başka seçimler yatar. Bu fikir muhtemelen senaristliğin getirdiği bir düşünce tarzı. Aslında birbirlerine hiç benzemeyen bir sürü farklı versiyonunu yazmıştım. Kendi hayatlarımızda yaşamadığımız bir şeyi tecrübe etmek istedim: Öteki yolun nereye çıkacağını bilmiyoruz. Filmin de keşfettiği bu öteki yol. Başlangıçta yapmak istediğim filmde iki çözüm mümkündü. Yaptığımız da bu oldu. Seçimi sonsuza kadar uzatmak istediğimi söylemiştim: Bir seçim olası iki gelecekten değil, bir sürü tesadüf ve kelebek etkilerinden oluşur. Bir şeyi seçtiğimizde onun yerine gelmesi bizim elimizde midir yoksa kadere mi kalır? Bu dürtü nereden geliyor? Tecrübelerimizden mi, yetiştirilişimizden mi yoksa doğuştan mı? Film de bu soruları soruyor. Tüm yaşamların bir sonuca ulaşmaları asıl ilginç nokta. Filmin sonunda hepsinin bir kıymeti oluyor, hiçbiri diğerinden üstün değil.

Bu rol için neden Jared Leto’yu seçtiniz?

Çok farklı karakterleri oynamayı bilen ve değişimden gerçekten hoşlanan biri. Onun gibi başkasına hiç benzemeyen bir aktöre ihtiyacım vardı.

6 aylık çekimi kafanızda nasıl tasarladınız?

Evet, gerçekten de çok uzun değil. Haziran’dan Noel’e kadar 24 haftalık bir çekimdi. O yaşamlar için filme de böyle bir süre gerekiyordu. Her seferinde yeni bir yaşam tarzı oturtmalıydık. Her yaşam farklı bir tarzda ve kamera, renkler, dekor için farklı bir formatta çekildi. Buna rağmen şayet tarzlar arasında kesin bir tezat olsaydı ahenk bozulabilirdi.

Bir yapboz gibi mi?

Evet, aynen. Bana kalırsa seyirciler filmi izlediklerinde hangisinin gerçek hikâye hangisinin rüya olduğunu soracaklar. Her hikâye başka bir hayattaki Nemo’nun düşü ve bu Nemo da belki başka bir Nemo tarafından düşlenmiş de olabilir. Matruşkalara benziyor biraz.

Senaryonuzu neden yayınladınız?

Bir nesne tabiatı kazanmasını istedim. Bir senaryodan da pek çok ihtimal çıkarılabilir. Siz kafanızda çok farklı bir şey düşünürsünüz, ben de ihtimallerden birini çekerim. Ama her okur bunu kendi zihninde yapabilir.

• tabi hocam sen önerirsinde izlemezmiyim yarın indiririm bu filmde into the wild ve kaybedenler klübüyle beraber beni en çok etkileyen filmler arasına girdi bu zamana kadar izlemediğime üzüldüm.
    Hocam filmi fazla yaymışlar dedin ama 3 farklı yaşamı geriye dogru dönerek anlatmak gerçekten zor süre bakımından da zor.dikkat ettiysen 3.seçenek olan jean'a daha az süre ayırmalarına rağmen film 2.5 saatti.filmler uzun olunca daha karmaşık olduğunu düşünüyorsun.ayrıca karmaşık olunca da daha ilgi çekici oluyor acaba bişey kaçırdım mı düşüncesiyle defalarca izlettirecek kendini.şahse ben acaba tekrar ne zaman izlesem diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Federico Fellini -- 4 Haziran 2012; 2:05:27 >
  • Ayrıca Mr. Nobody benzeri,kader konulu bir film izlemek isteyenlere aşağıdaki yapımları tavsiye ediyorum:

• Bende izledim konusu olarak çok mükemmeldi sil baştan kitabı hafızamda canlandı bu filmi izlerken. En ufak olay bile seçimlerimizi etkiliyebiliyor meksikalının yumurta haşlaması gibi. Sonu çok iyi bitti ben beğendim son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri arşivime ekledim
  • Kült olmaya aday harika bi filmdi
  • Amacım olumsuz bir paylaşım yapmak değil ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim, Mr. Nobody filminin özgün olmadığını kimse yadsıyamaz, işte filmin aşırı etkilendiği iki film;

1.Przypadek (1981)
    filminin başında üç adet başlangıç kısmı vardır. Daha sonra bu başlangıç kısımları aynı özne tarafından ayrı ayrı devam etme şansı bulacaktır. Bu filmde de adamın hayatını etkileyen 3 kadın vardır. Ayrıca 3 ayrı hayatın da başlangıcı olan tren sahnesi de Mr. Nobody’ye çok benzemektedir. Diğer benzerlikleri keşfetmek için filmi izleyin derim ben.
    http://www.imdb.com/title/tt0084549/

2. Los amantes del Círculo Polar (1998) (Daha önceden de yazmıştım.
    filminde, iki aşığın kaderleri onları bir araya getirmeye zorlayacaktır. Bu filmde de aşırı benzer sahneler ve olaylar mevcut. Mesela kızın annesiyle çocuğun babası evlenir. Üvey kardeşler gizlice ilişkiye girer. Uzun süre önce izlediğim için tam hatırlayamıyorum ama epey benzerlik vardı. İzleyin derim, bana göre epey iyi bir film.
    http://www.imdb.com/title/tt0084549/

Elbette ki filmler bire bir benzer değil fakat kemik yapı ve esasında fikirler aynı diyebiliriz. Mr. Nobody bu kadar ünlü olmasını bulunduğu sektöre ve kullandığı teknolojik imkânlara borçludur. Ama tutup da bu filmi özgün olarak gösterip zekâ küpü bir yönetmenin eseri olduğunu söylemek diğer filmlere haksızlık olur. İlham alınan filmler bu filmlerle sınırlı değildir muhakkak, izlersem eğer paylaşırım.

• güzel film
  • Geçen yıl izleyip etkilendiğim bir filmdi.

Ancak dendiği gibi bence de çok dağınık şekilde ilerliyor. Sonunda ise aha tamam topladı diyebiliyoruz ancak hala birkaç noktada soru işareti kalıyor en azından öyle hatırlıyorum soru işaretlerini açıkçası unuttum

Şuna bayılıyorumhttp://www.youtube.com/watch?v=ao-5mml5iEQ&feature=related
    big fish'te de var.
  • çoğu filmi olduğu gibi bunuda yarım bırakmıştım.. şimdi başlıycam yeniden derbiye kadar izliyim..

ama filmin en başarılı sahnesi
    hasta eşi ''arabana benden daha fazla değer veriyosun'' dediğiğinde gidip arabasını yakmasıydi bence..hayran oldum
  • Toplama filme bu kadar rağbet, pes doğrusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Toplama filme bu kadar rağbet, pes doğrusu

Haklısın hocam. Filmi ilk izlediğimde çok beğenmiştim ancak Lovers of the Arctic Circle ve Pryzadek'i izleyince aşırı benzerlikler şaşırttı beni. Tabi ki eklektik bir yapıya sahip olabilir yönetmen ama kurgunun neredeyse birebir olması filmi özgünlükten ve başarıdan uzaklaştırır bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ««T®AVI§»»

Haklısın hocam. Filmi ilk izlediğimde çok beğenmiştim ancak Lovers of the Arctic Circle ve Pryzadek'i izleyince aşırı benzerlikler şaşırttı beni. Tabi ki eklektik bir yapıya sahip olabilir yönetmen ama kurgunun neredeyse birebir olması filmi özgünlükten ve başarıdan uzaklaştırır bence.

Herhalde baktı adam yıllar içinde unutulmuş gitmiş güzel filmler var, kimsenin de bu filmlerden haberi yok, senaryoyu çalsam kimse çakmaz diye düşünmüş Yapacak bir şey yok artık, en azından daha önceki filmlerin senaryoları başka bir filmle fazlasıyla tanınmış oldu. Adam hafif esinlenip çok farklı bir film çıkartsaymış ortaya sesimi çıkartmazdım ama diğer filmlere haksızlık bence ortadaki durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

quote:

Herhalde baktı adam yıllar içinde unutulmuş gitmiş güzel filmler var, kimsenin de bu filmlerden haberi yok, senaryoyu çalsam kimse çakmaz diye düşünmüş Yapacak bir şey yok artık, en azından daha önceki filmlerin senaryoları başka bir filmle fazlasıyla tanınmış oldu. Adam hafif esinlenip çok farklı bir film çıkartsaymış ortaya sesimi çıkartmazdım ama diğer filmlere haksızlık bence ortadaki durum.

Benim için iyi olduğunu söyleyebilirim ama. Mr. Nobody sayesinde Pryzadek'i izledim ve bu sayede Kieslowski'nin diğer filmlerini de izledim.

• Diğer filmleri izlemedim ancak bahsedilenlerden anladığım kadarıyla esinlenme işinden çok ileriye gitmiş durum. Çalıntı denilebilir belki birşey diyemem ancak film gerçekten güzel hakkını vermek gerek.
  • sonunda tamamladım..çok güzel bir filmdi bence ..izleyinn:)))
  • buarada söylemeden edemiycem sound trackler harika ... özellikle
    süper!
  • quote:

Benim için iyi olduğunu söyleyebilirim ama. Mr. Nobody sayesinde Pryzadek'i izledim ve bu sayede Kieslowski'nin diğer filmlerini de izledim.

En azından yönetmenin bir yönden yararı dokunmuş
  • Guzel beyler . Cekimler gayet basarili

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.