Şimdi Ara

mozilla magdurları (sildim kurtuldum) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
3.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende interneti aldim alali firefox kullaniyorum.firefox konusunde evet son zamanlarda hatalari cogaldi.fakat onsuzda olmuyor.mesala firefoxun yaninda ie8 kullaniyorum ikinci sekmeyi actiktan sonra beni bekletiyor.her hangi bir dh konusunu yeni sekmede ac diyorum acana kadar uzun suruyor.firefoxda ise basar basmaz sayfa yuklenmeye basliyor.bu ozellik cok iyi iste.digerlerinede bi turlu alisamadim.tam firefoxu silicekken firefox personas eklentisini buldum.simdilik idare ediyorum.firefox bunca zamandir cok yol aldi.kendini gelistirecegine inaniyorum dahada fazla.iyiki varsin firefox ben hep yanindayim.

birisi su yazdigimi ingilizceye cevirip firefoxa mail atabilirmi.biraz yagciliga kactida

• quote:

Orijinalden alıntı: N-0NE

Chrome 2.0 kullanıyorum gayet hızlı çökme yavaşlama yok.Şuan ubuntuda firefox kullanıyorum ve aşırı derecede yavaş

Arkadaşım son versiyonu yükle eklenti desteği geldi. Şu an reklamsız DH haber den yazıyorum

Yapman gerekenler yukarıda verdiğim linkte mevcut ..

Orijinalden alıntı: yuksel824

Hepsi dandik sprict vs hatalar veriyor hepsinide kullandım Firefox,Chrome,Opera,Safari ancak en iyisi ve güzel İnternet Explorer 7 'den şaşmamak lazım özellik derseniz 5 tarayıcı içinde en sevdiğim operadaki yeni tab açınca sık ziyaret ettiğiniz siteleri seçebilmeniz ve kısayoldan girebilmeniz

DH Japonya Hayranları
    ||DH Elektronik külübü||Opera fan kulübü||Amfi hastası, motor-bisiklet ustası||Az yakar, çok kaçar
  • kullanmadığım tarayıcı kalmadı

firefox kadar stabil oturaklı işlemciyi az kullanan bi pro yok teyit ederim
    flashblock eklentisi ile birlikte kullanıyorum şahane
  • quote:

Orijinalden alıntı: Self Control

quote:

Hepsi dandik sprict vs hatalar veriyor hepsinide kullandım Firefox,Chrome,Opera,Safari ancak en iyisi ve güzel İnternet Explorer 7 'den şaşmamak lazım özellik derseniz 5 tarayıcı içinde en sevdiğim operadaki yeni tab açınca sık ziyaret ettiğiniz siteleri seçebilmeniz ve kısayoldan girebilmeniz

arkadaşlar bunda çarpıtacak birşey yok özellikle artistlik yapıp İnternet Explorer 5 diyen arkadaş İnternet Explorer 8 ne kadar kasıyor sistemi farkındaysan ve gereksiz bir sürüm olmuş bence pekde bir fark yok sadece biraz daha görsellik fark etmiş.....

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar bunda çarpıtacak birşey yok özellikle artistlik yapıp İnternet Explorer 5 diyen arkadaş İnternet Explorer 8 ne kadar kasıyor sistemi farkındaysan ve gereksiz bir sürüm olmuş bence pekde bir fark yok sadece biraz daha görsellik fark etmiş.....

IE 7'de ne hız var ne kullanılabilirlik var.Hantal bir tarayıcı.Ani kapanan tarayıcıyı kurtarma yok.(yok bildiğim kadarıyla)
    Adres çubuğu olarak bile Firefox katlar, bir siteye tek harf ile gidebiliyorsun geçmişten.IE'de adresi yazmak gerekiyor.
    Reklam engelleme desen o da yok.
    Liste uzar gider...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuR -- 26 Ağustos 2009; 23:40:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: minimalist

@turksauron

Açmışsın forum sayfasını bellek kullanımı ne olabilir ki, aç flash içerikli siteleri birde o zaman bak

Chromium 4 surumunu denemek isterseniz buradan indirebilirsiniz:

http://build.chromium.org/buildbot/snapshots/chromium-rel-xp/23184/chrome-win32.zip

portable dir.

evet arkadaşlar test edildi. Sistem kaynaklarını en az kullanan yukarıda linkini verdiğim versiyondur.

Reklam engelleme eklentisini kullanmayı unutmuyoruz tabi ki

• Bende firefox kullanıyorum dört yıldır ama bir kaç kere dışında çökme yaşamadım.

Orijinalden alıntı: hardcrss

Bende firefox kullanıyorum dört yıldır ama bir kaç kere dışında çökme yaşamadım.

Benim de durumum aynı, burda söylenen tarayıcıların hepsini kullandım, hepsinin bir şekilde bir artısı var. (IE hariç. )

Hatta kısaca anlatayım burda özelliklerini:
    Firefox : Eğer bilgisayarınızla çakışma yaşamıyorsa kullanabileceğiniz en iyi tarayıcılardan biri.
    + Eklenti desteği, yeni sayfalara daha uyumlu.
    - Eklenti fazlalığından şişme, bir süreden sonra cold start süresinin neredeyse 10-12 saniyeye çıkması.

Opera : Firefox'la başabaş giden bir tarayıcı.
    + Eklenti desteği (sayısı her ne kadar fazla olmasa da) , bilgisayarlarla sorun yaşamaması .
    - Girdiğiniz sitelerin çoğunlukla kullanılan teknoloji yüzünden açılmaması gibi bir sorun oluyor fakat artık o kadar gözle görülebilecek durumda değil.

Chrome : Şu an itibariyle güzel duruyor, hızlı, fakat daha eksikleri var, eğer bunları giderirse çok daha büyük bir kitleye ulaşabilir.
    + Basitlik, hız.
    - Söylediğim gibi eksikleri var buna rağmen yine de stabil bir şekilde çalışabiliyor, üstelik Google'ın beta'dan çıkmış nadir projelerinden biri.

Maxthon : IE tabanlı tabanlı bir tarayıcı, tanımayanlar eski isminden hatırlayabilirler (MyIE)
    + Özellikle kişileştirme açısından çok iyi, şöyle ki kontrol panelinden bile onlarca seçenek var, ayrıca bir reklam engelleyici gömülü olarak geliyor.
    - IE tabanlı olması. (Evet kötü tarafı bu.)

Galiba sonunda IE'ye geldik, şu 8 versiyonu olmasa söz etmemiz bile gerekmeyecekti aslında.
    + Eski siteleri desteklemesi, Windows içinde varsayılan olarak gelmesi.(Son bir davadan sonra bu da değişti artık, W7'nin EU versiyonlarında tarayıcı seçim penceresi açılıyor.)
    - En sevdiklerimden başlayayım:
    Yeni sitelerin yarısını destekliyor, Windows içinde varsayılan olarak geliyor, CSS tekniklerinin neredeyse hiç birini desteklemiyor, Acid testlerinde hep en düşük sonucu alıyor.

Bir de IE8 var.
    + Biraz daha hızlı olması, CSS desteğinin arttırılmış olması.
    - Yukarıdakilerin neredeyse aynısı.

Bu arada bilmeyen arkadaşlar için bazı terimlerin anlamlarını açıklayayım:
    Hot start: Bir tarayıcıyı önbellekten alıp başlatmak, yani o oturum içerisinde ikinci defa açmak.
    Cold Start: Bir tarayıcı oturum içerisinde ilk defa açmak, en uzun süren budur.
    Acid testi: Tarayıcıların CSS uyumluluğunu göstermek için yapılmış bir test, 3 versiyonu bulunuyor.

Yukarıdaki tarayıcıların Acid3 test sonuçlarıhttp://img199.imageshack.us/img199/4694/acid3.gif
    Ayrıca kendi Acid testini yapmak isteyenler aşağıdaki linklere bakabilirler.
    http://acid3.asidtests.org - Referans Sonuç :http://acid3.acidtests.org/reference.html

Not: Ne yazık ki Safari'yi henüz deneme şansım olmadı, deneyenler bilgi verirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveon -- 27 Ağustos 2009; 8:29:26 >

• http://www.chromeplugins.org/category/extensions/

Arzu eden arkadaşlar güncel eklentilere ulaşabilirler

Tartışılmaz bir gerçek IE nin en sorunsuz browser olduğu ama doğan şahin gibi demode oldu

Orijinalden alıntı: OnuR

quote:

quote:

quote:

IE 7'de ne hız var ne kullanılabilirlik var.Hantal bir tarayıcı.Ani kapanan tarayıcıyı kurtarma yok.(yok bildiğim kadarıyla)
    Adres çubuğu olarak bile Firefox katlar, bir siteye tek harf ile gidebiliyorsun geçmişten.IE'de adresi yazmak gerekiyor.
    Reklam engelleme desen o da yok.
    Liste uzar gider...

Hız konusunda IE katlar ani kapanma olmuyor ancak 10'dan fazla tab (dh konu dışında çok severim) açınca donuyor görev yöneticisinde 477.019 oluyor bence tek sorun bu oda benim işlemciden olsa gerek onun dışında memnumum

• IE7 hızda katlar mı? Yavaşlıkta olmasın o.
    Ani kapanma için kurtarma önemli.Elektrik gidip gelince, 10larca tabın gitmesi çok kötü olur.

Şimdi bana 63646 tane test arattırıp buldurtmayın, IE 7 yavaştır ve orta seviye üstü kullanıcı asla kullanmaz.
    Ne kadar biliyorsunuz tarayıcıları merak ettim?
    Tek rakibim kangal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

5 yıldır fln firefox kullanıyorum çok memnunum. hiçbir çökme yavaşlama olmuyor. sizden kaynaklı o sorun.

katılıyorum bndede sorun yok
  • ben chrome ile ınternet exlorer arasında cok fazla bır fark goremedım,internet explorer her zaman en yavaşı olmuştur tarayıcılar içinde benim bilgisyarlarımda,ondan sonra chrome,sonra da firefox en hızlısı olarak gelir,operayı da kullandım bir ara arayüzü güzel hızlı da bir tarayıcı,netscape benim kullandıgım donemde guvenlıge onem verıyordu ama berbatttı,guvenlık acıklarını en fazla kapatan ve kendını yenıleyen tarayıcı firefoxtur,ayrıca script ve eklenti destekleriyle bütün tarayıcıları geride bırakmıştır uzun süredir.Son zamanlarda kullanıcılar fazla bellek kullandıgından sıkayet edıyorlar,dogru ama bu kadar sekmeyı ayrı pencerelerde açtıgınızı dusunsenıze
    burda karşılaştırma niteliğinde yazdım ama diyeceğim şu ki ben mozilladan bugüne kadar bir kez mağdur olmadım,mağdur oldugum varsa o da internet explorermağdur olmayan varmıki

• OPERA bu işin gerçekten uzmanı.
    cep telefonları için bile tarayıcısı var.
    gerçekten hızlı bir tarayıcı seri ve pop , imap posta desteğide cabası.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.