Şimdi Ara

Mozilla Firefox 2 (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.089
Cevap
0
Favori
103.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mozilla Firefox Hakkında bu yazıyı başlakmak istedim
    www.muratcileli.com ' dan alıntı.

Mozilla Firefox “Balon”u Sönüyor mu?

“Microsoft düşmanlığında gelinen son nokta nedir?” derseniz, aklıma gelen ilk cevap son yıllarda şişirildikçe şişirilen ve patlamasına az kaldığını düşündüğüm Firefox cevabını verebilirim. Peki nedir Firefox? Önce Firefox’un doğuşuna ve nasıl bugünlere geldiğine bakalım.

İnternetin gündemi kasıp kavurduğu yıllarda kullanıcıların tamamına yakını web sayfalarını Netscape adlı tarayıcıyla görüntülüyordu. Microsoft’un Internet Explorer (IE) adıyla bir tarayıcı çıkarıp Windows içinde ücretsiz olarak dağıtmasıyla birlikte denge bir anda değişti. 1998 yılında rekabet edebilmek için ücretsiz hale gelen ve kaynak kodlarını açan Netscape, Microsoft’a karşı haksız rekabet davası açmıştı. Duruşmalar sürerken 24 Kasım 1998′de Netscape dünyanın en büyük internet servis sağlayıcısı America Online (AOL) tarafından 2.4 milyar dolara satın alındı. Herkes Microsoft’un dişli bir rakibe çattığını düşünürken aksine AOL kademe kademe Netscape’i öldürdü. Oysa AOL’nin bu alımdaki hedefi müşterilerine Microsoft’tan bağımsız bir tarayıcı alternatifi sunmaktı. Mayıs 2001′de AOL, Microsoft’tan aldığı 750 milyon dolarlık ’sus payı’nın ardından 15 Temmuz 2003 tarihinde Netscape ekibini tamamen dağıttı.

Bu mirası devralan Mozilla grubuysa 3 Ağustos 2003 tarihinde kendi imkânlarıyla ve açık kaynak felsefesiyle yola devam etme kararı aldı. İşte bu ekibin kurduğu Mozilla Vakfı’nın projelerinden biri de Phoenix (Zümrüd-ü Anka: Küllerinden doğduğu varsayılan efsane kuş) adıyla başlayan ve Firefox adını alan web tarayıcısıydı.

İnternetin “eski”leri bilir. Bir zamanlar Netscape firmasının bir ürünü olan Netscape Navigator isimli bir web tarayıcısı vardı. Günümüzde yaşanan “Firefox mu? Explorer mı?” tartışması o zaman “Netscape mi? Explorer mı?” olarak devam ediyordu. Netscape sonraları yanlış politikaların da etkisiyle Windows işletim sistemine entegre halde bulunan Internet Explorer karşısında tarihe karıştı.

Bu, hem adı geçen şirketler hem de Netscape için emek veren yüzlerce programcı için büyük bir kayıptı. Peki ne yapılabilirdi de Internet Explorer’a rakip olunabilirdi? Bir yazılımı bedava ve “açık kaynak” dağıtmak oldukça cazibeli duruyordu. Tabi bu “bedava”cılık aslında, Microsoft’un paraya dayalı sistemini öne sürerek onu alt etmek ve kendi paraya dayalı sistemlerini oluşturmaktan öte bir hareket değil.

İşte size bir kaç Firefox yalanı…
    FIREFOX DAHA GUVENLI!

Hayır değil. Her yazılımda olduğu gibi Firefox üzerinde de sayısız güvenlik açığı bulunmakta ancak IE kadar yaygınlaşmadığı için hacker, cracker ve reverse engineer kişiler Firefox ile ilgilenmemektedir. Nitekim yaygınlaşmasına paralel olarak, son dönemde Firefox için yayımlanan bir çok güvenlik açığı bu tarayıcı hakkında düşüncelerin sonuna bir soru işareti koymayı başarmıştır.
    FIREFOX DAHA HIZLI!

Bilinçsiz IE kullanıcılarının bilgisayarlarındaki yüklü ve yarısından fazlası spyware özelliğindeki Activex eklentileri ile hantallaşan IE Kullanıcılarının, Firefox’u bilgisayarlarına kurup ilk açıldığında söyleyecekleri sözdür! Bilinçi bir bilgisayar kullanıcı için IE fazlasıyla hızlıdır. IE ve FF’nin ilk açılış sürelerini kendi bilgisayarlarınızda test edebilirsiniz. Ayrıca Firefox’a işe yarar bir kaç eklenti yüklenmesi durumunda ise FF’nin daha da hantallaştığı açıkça görülür.
    FIREFOX BEDAVA!

Şimdilik bedava! İçtiğiniz su için dahi para ödediğiniz kapitalist sistemde bir yazılımın bedava dağıtılması arkasında başka sebepler aramaktan çekinmeyin. Şüphe yok ki FF bugün tüm dünyada kullanılan tek tarayıcı olsa, Mozilla grubu bir şirket olur ve önce teknik destek için sizden para talep eder. Daha sonra eklentileri için ve daha sonra yazılımın kendisi için!

Firefox sitesine girdiğinizde gözününe ilk çarpan şeylerden biri de “Mozilla Store” bağlantısı olacaktır. Neden ücretsiz bir yazılımın T-Shirt’lerini ve kahve fincanlarını parayla satıyorsunuz ki? Ben “Özgür T-Shirt”ten yanayım ve şimdi T-Shirt’ümü istiyorum!
    SONUÇ

Ben ne Internet Explorer daha iyidir diyorum ne de Mozilla Firefox. Ancak basit bir web tarayıcısının bu kadar şişirilmesi beni rahatsız ediyor. Öyle görünüyor ki Microsoft iflas edene ve Bill Gates sokaklarda yaşamaya başlayana kadar bu tip propagandalar devam edecek. Ancak şahsi görüşüm şudur ki her ürün gibi bu da Microsoft karşısında zaman içinde eriyecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: ssaamm

Mozilla Firefox Hakkında bu yazıyı başlakmak istedim
    www.muratcileli.com ' dan alıntı.

Mozilla Firefox “Balon”u Sönüyor mu?

İşte size bir kaç Firefox yalanı…
    FIREFOX DAHA GUVENLI!

Hayır değil. Her yazılımda olduğu gibi Firefox üzerinde de sayısız güvenlik açığı bulunmakta ancak IE kadar yaygınlaşmadığı için hacker, cracker ve reverse engineer kişiler Firefox ile ilgilenmemektedir. Nitekim yaygınlaşmasına paralel olarak, son dönemde Firefox için yayımlanan bir çok güvenlik açığı bu tarayıcı hakkında düşüncelerin sonuna bir soru işareti koymayı başarmıştır.
    FIREFOX DAHA HIZLI!

Bilinçsiz IE kullanıcılarının bilgisayarlarındaki yüklü ve yarısından fazlası spyware özelliğindeki Activex eklentileri ile hantallaşan IE Kullanıcılarının, Firefox’u bilgisayarlarına kurup ilk açıldığında söyleyecekleri sözdür! Bilinçi bir bilgisayar kullanıcı için IE fazlasıyla hızlıdır. IE ve FF’nin ilk açılış sürelerini kendi bilgisayarlarınızda test edebilirsiniz. Ayrıca Firefox’a işe yarar bir kaç eklenti yüklenmesi durumunda ise FF’nin daha da hantallaştığı açıkça görülür.

FIREFOX BEDAVA!
    Şimdilik bedava! İçtiğiniz su için dahi para ödediğiniz kapitalist sistemde bir yazılımın bedava dağıtılması arkasında başka sebepler aramaktan çekinmeyin. Şüphe yok ki FF bugün tüm dünyada kullanılan tek tarayıcı olsa, Mozilla grubu bir şirket olur ve önce teknik destek için sizden para talep eder. Daha sonra eklentileri için ve daha sonra yazılımın kendisi için!

Firefox sitesine girdiğinizde gözününe ilk çarpan şeylerden biri de “Mozilla Store” bağlantısı olacaktır. Neden ücretsiz bir yazılımın T-Shirt’lerini ve kahve fincanlarını parayla satıyorsunuz ki? Ben “Özgür T-Shirt”ten yanayım ve şimdi T-Shirt’ümü istiyorum!SONUÇBen ne Internet Explorer daha iyidir diyorum ne de Mozilla Firefox. Ancak basit bir web tarayıcısının bu kadar şişirilmesi beni rahatsız ediyor. Öyle görünüyor ki Microsoft iflas edene ve Bill Gates sokaklarda yaşamaya başlayana kadar bu tip propagandalar devam edecek. Ancak şahsi görüşüm şudur ki her ürün gibi bu da Microsoft karşısında zaman içinde eriyecektir.

BU EGOSU YÜKSEK ADAMLARDAN NASIL VEDE NE ZAMAN KURTULACAĞIZ BİZLER???

1)Yavaş demiş.
    Benim yazacaklarıma inanmayacaksa otursun evinde sıfırdan bir windows kursun sayfaları bi IE ile açsın birde Firefoxla!
    Görsün bakalım hangisi daha hızlı açıyor???

FIFEFOX DOWNLOAD ETTİĞİ HTML KODLARINI ÖZELLİKLEDE TABLE'LARI IE'DAN ÇOK DAHA HIZLI OLUŞTURUP SİZLERE SUNUYOR.
    Tartışılmayacak bir gerçek.
    Bu görmemek için KÖR OLMAK LAZIM.Ya da algılarınızın geç çalışması.

2)İkinciside Bedava bardak ve T-Shirt olayı.
    Murat Cileli ev adresini Mozilla Vakfı iletsinde yakacak ve yiyecek yardımıda yapsınlar.

SADECE FARKLI OLAYIM DİYE YAPILAN ELEŞTİRİLERDEN GINA GELDİ.

AÇIK KAYNAK KOD FELSEFESİNİ ZERRE KADAR ANLAMAYANLARIN TÜMÜNE

(adam tshirt niye bedava değil diyorr yahuuu.Bu nasıl bir zihniyet böyle.Tövbe Tövbe...)

• ADSL KOTA programınında yeni sürümünü çıkartmış.
    Ve 10 milyona satacakmış.
    Bedava yok artık. (zaten kullanmıyordum+çalışmıyordu.)

Şimdi daha iyi anlaşılmıştır herhalde yazdıkları.
    10 milyon az bile bu programına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 24 Aralık 2005 14:59:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

BU EGOSU YÜKSEK ADAMLARDAN NASIL VEDE NE ZAMAN KURTULACAĞIZ BİZLER???

SADECE FARKLI OLAYIM DİYE YAPILAN ELEŞTİRİLERDEN GINA GELDİ.

AÇIK KAYNAK KOD FELSEFESİNİ ZERRE KADAR ANLAMAYANLARIN TÜMÜNE

Sonuna kadar katılıyorum.
    Gerçekten de aptal yerine konularak yazılan bu tür safsatalardan gına geldi artık.
    Elbette altı üstü bir browser,abartılmamalı ama önemli bir projenin Microsoftun soğuk savaş taktikleriyle de yerin dibine geçirmeye çalışmasına alet olunmamalı.

Hani yıllarca IE kullanan birisi olmasam burada yazılanları yiyeceğim.
    Kesinlikle bu yazıyı yazan sitedeki vatandaş bariz bir şekilde gerçekleri saptırıyor.
    Tüm güvenlik önlemlerini almama rağmen,kurduğum onca güvenlik yazılımına rağmen başıma gelmeyen kalmadı.Günlerce Registry'ı temizlemekle uğraştığımı bilirim.
    Neden son 1 yıldır sistemimde yaptığım taramalarda bir tane bile spy'a rastlamıyorum.
    Hele hız konusunda hiç bir karşılaştırma bile yapılamaz IE ile Firefox arasında.

Bir de IE ile Firefox'un ilk açılış hızını karşılaştırarak aklınca IE'yi üstün çıkaracak.
    Çok gülünç.Bende 30 civarında eklenti yüklü ve açılış öyle önemsenecek kadar yavaş değil.Açıldıktan sonra o eklentilerin bana getirdiği üstünlükleri IE taklit bile edemiyor.Ayrıca Firefox'un hiç çökmeden,kapanmadan günlerce çalıştığını söyleyebilirim.
    Sürekli geliştirilme durumunda olan bu browserda elbette eksiklikler,hatalar,açıklar olacak.Bunlar kullanıcıların geribildirimleriyle hallediliyor.En büyük gücü de burada zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 3 Ocak 2006 22:07:46 >

• Firefox 1.5 kullananlar; ctrl+alt+del den firefoxun ne kadar ram yedigini bi yazabilirler mi?
    (Yalnız yaklaşık yarım saat farklı sayfalarda gezdikten sonra..)

Bende 100 mb'ı gecebiliyordu.

Şimdi tekrar eski versiyonuna döndüm..
  • quote:

Orjinalden alıntı: abars

Firefox 1.5 kullananlar; ctrl+alt+del den firefoxun ne kadar ram yedigini bi yazabilirler mi?
    (Yalnız yaklaşık yarım saat farklı sayfalarda gezdikten sonra..)

Bende 100 mb'ı gecebiliyordu.

Şimdi tekrar eski versiyonuna döndüm..

Evet bir süre sonra açılan sayfa sayısına bağlı olarak belleğe alınan dosya sayısı da bir hayli kabardığından önbellek doğal olarak şişiyor ama bir süre sonra sayfalar kapandıkça bellek defrag oluyor yeniden 40-50 MB seviyelerine düşüyor.
    Tabi sayfalar disk cache'de tutulmaya devam ediliyor.
    Bu önbellekleme ve disk cache sayesinde daha hızlı bir sörf sağlanmış oluyor.
    Yaptığım denemelerde aynı durumun Opera için de geçerli olduğunu gördüm.
    Bellek değerin iyiyse bu oldukça kullanışlı bir özellik.Önceki versiyonda da durum aynı aslında.

• Bende sayfaları kapatsam da tekrar 50-60 mb lere dönmüyor.
    Mesela yeni bi tab acıp msn i actıgımda 3 mb falan artıyor. Ama bu tabı kapattıgımda sadece 1 mb azalıyor.
    Dedigin gibi eski surumde de galiba boyle ama 1.5 te cok daha hızlı artıyordu..
  • evet ya bu yeni sürüm aşırı ram yiyor en az 100mb oluyor ayrıca görev yöneticisinden işlemler kısmına baktığınızda iki tane firefox.exe'nin çalıştığını görürsünüz bu normalde her program için her halukarda bir tanedir ama nedense firefox iki tane ile çalışıyor diğeri de en az 10 mb ram yiyor allahtan 1gb ram var yoksa kesinlikle yüklemezdim yeni versiyonu
    firefox daha yeni bir versiyonu acilen çıkarması lazım yoksa zaten yeni kazandığı müşterilerini kaybetmesi içten değil
  • ya benim ram 512 yetmeyecek nerdeyse ama genede o eklentileri çok iyi o yüzden kullanıyorum arayüzü de güzel 2 gb ram e çıkartacagım yazın sırf firefox için
  • 1 haftadır Msn My Space açamıyorum sanırım bu Firefox 1.5 yükledikten Türkçe yükledikten sonra oldu, listemdeki kişilerin space lerini görmek için tıkladığımda hata alıyorum , firefox un space açmak için atlamasını istemiyorum

bu sorunu yaşayan var mıdır ? ne yapmak lazım , default browser olarak IE yi seçtim halen Firefox bana "firefox is already set as your default browser" diyor..

• Bende şu an 10 tab açık firefox'da ve de 76MB kaynak götürüyor.
  • Ya bende bazı sayfalar acılırken resimler birbirine giriyor.(Mesela kucuk bır resımden alt alta en az 10 tane cıkıyor. 1 dakika kadar falan sonra duzeliyor. Bazen de cok daha cabuk. Nasıl bır eklenti yuklemem lazım .su anki eklentiler : Fasterfox-(turbo yukleme, hızlandırılmısön hazırlık- no script -ad block plus......vs. vs.

Mozilla Firefox 2

Mozilla Firefox 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 26 Aralık 2005 2:46:00 >

• Evet Arkadaşlar, firefox hızlı zannediyordum .Değilmiş. Bazı sayfaları açarken kilitleniyordu bazen. Ayrıca bazen bakıyosun cok hızlı bazense tıkladıgın linke dur deyıp yenıden tıklamayınca sayfayı açmıyordu. En sonunda OPERA yı indirdim ve kurdum. Ya gerçekten güzel. Ve firefox tan çok daha hızlı.Kilitlenme diye birşey de yok. Denemeyen arkadaslara tavsiyem mutlaka denesinler. ( KUrduktan sonra türkçe dil paketide yüklenebiliyor.)
  • SAVE IMAGE IN FOLDER

LİNK:https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=614&application=firefox

Bu eklenti sayesinde sayfalar içindeki resimleri, belirleyeceğiniz klasörlere rahatlıkla kaydedebileceksiniz.Böylece karşınıza "Farklı Kaydet" gibi bir seçenek çıkmayacaktır.
    Resme sağ kliklediğinizde doğrudan kendi oluşturduğunuz klasörlerden birisine kayıt yapabilirsiniz.

Mozilla Firefox 2

Eklentinin seçeneklerini açtığınızda "YENİ" butonuyla, istediğiniz yerde ve istediğiniz sayıda klasör belirleyebilirsiniz.Ayrıca her klasör için ayrı ayarlar yapmanıza da izin veriyor.
    Kaydedilen dosyaların isimlerinin, otomatikman kendi belirlediğiniz formatta değişmesini sağlayabiliyorsunuz.

Aynı ismi taşıyan dosya bulunduğunda ne yapılması gerektiğini de belirleyebiliyorsunuz.

Resimde, seçeneklerin üstünde görüldüğü gibi klasör üzerinde IMG yazan bir butona sahip.Bu butonu araç çubuğuna ekleyebilirsiniz.

Mozilla Firefox 2

• RESTART FIREFOX

LİNK:https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=1249&application=firefox

Benim gibi hemen hemen hergün tema ve eklenti yükleyenlerdenseniz bu eklenti çok işinize yarayacak.Anlatmama gerek yok adı üstünde Restart Firefox...

Mozilla Firefox 2

Kendisine ait bir butona sahip.Araç çubuğuna ekleyerek bu işlemi oldukça pratik hale getiriyorsunuz.

Mozilla Firefox 2

• Teşekkürler feylesof
  • @ :::Banner::: Birileri sönen balon gibi lanse etmeye çalışsa da Firefox'a devam.
    Hatalar, eksikler, açıklar mutlaka olacaktır ama IE ile karşılaştırma yapılamayacak kadar üstün olduğu bir gerçek.

Açıkçası yeni eklentiler arayıp bulmak ve onları denemek bana zevk veriyor.
    Browser'ınıza müdahale edebilmek,ihtiyaçlarınız doğrultusunda değişiklikler yapabilmek bence Firefox'un asıl gücünü oluşturuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

Browser'ınıza müdahale edebilmek,ihtiyaçlarınız doğrultusunda değişiklikler yapabilmek bence Firefox'un asıl gücünü oluşturuyor.

Katılıyorum...
  • Hakkaten klas bir alet bu firefox japon temanın üzerine ilk 5 kalite eklentiyi indirin üstüne flashget reklamsız versiyonunu koyun olay tamamdır.internet exp. ile guru3d den programları, flashget oc. li çekemiyordum şimdi firefoxla çok rahat...
  • ADBLOCK İLE ETKİN BİR ŞEKİLDE REKLAMLARIN BLOKLANMASI

Malum bir site içerisinde yüklenen reklamları ADBLOCK ile engelleyebiliyoruz.
    (Eklenti anlatımını 1. Sayfada bulabilirsiniz.)

Sitelerde engellediğimiz bu reklamlar,bir süre sonra değişmekte,yerlerine başka reklamlar gelmekte.Her defasında tekrar tekrar bu reklamların engellenmesi açıkçası bir süre sonra çok can sıkıcı oluyor.

İşte size kökten bir reklam engelleme yöntemi.

Örnek olarak çok sık ziyaret ettiğim NTVMSNBC'yi vereceğim.
    Neredeyse hergün reklamların değiştiği bir site.

www.ntvmsnbc.com

Resimde görüldüğü gibi tüm adblock sembollerine tıkladığınızda karşınıza gelecek olan adres satırlarının ortak noktası şu olacaktır:

http://www.ntvmsnbc.com/adimages/

Tüm reklamlar bu satır ile başlamaktadır.

Mozilla Firefox 2

Biz bu sitedeki reklamlarla tek tek uğraşmak yerine adblock filtresine şu satırı gireceğiz:

http://www.ntvmsnbc.com/adimages/*

Mozilla Firefox 2

Böylece o site içinde reklamlar yüklenmeyecektir.Adblock ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmadıysanız reklamlar "gizlenmeyecek" yani hiçbir şekilde "yüklenmeyecektir".Böylece sayfaların yüklenme hızındaki farkı göreceksiniz.
    Bir deneme için aynı sayfayı IE ile açıp karşılaştırma yapın.Farkı mutlaka göreceksiniz.

Aynı yöntemle mesela google reklamlarını filtreye ekleyebilirsiniz.Sadece şu satırı girin:
    *googlesyndication*

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.