Şimdi Ara

Mozilla Firefox 2 (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.089
Cevap
0
Favori
103.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: feylesof

quote:

Orjinalden alıntı: tracy

beyler bu 1.5 yi eskinin üstüne kursak bişey olurmu..yoksa eskiyi tamamen kaldırmak mı lazım

Rahatlıkla kurabilirsin ama bazı eklentiler ve kullandığın tema uyumsuzluk yaratabilir.Onları kaldırıp uyumlu versiyonlarını yüklersin olur biter.Diğer ayarların aynen yeni versiyona aktarılır.

Örneğin ben sadece adblock,reloadevery eklentisinde sorun yaşadım,diğerlerinde hiçbir sorun çıkmadı.Kullandığım Noia ve Qute temalarında bir sorun çıkmadı.Yaptığım tüm ayarlar aynen yeni versiyona geçti.

Temiz kurulum yapmak istersen profile dizinindeki bookmarks,users gibi bazı dosyalarını yedekleyebilirsin.

benim için önemli olan bookmarks..nasıl yedekleneceğini bilmediğim için sormuştum,neyse üstüne kurarım artık

teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: thalasus

quote:

Orjinalden alıntı: thalasus

başka bir sorun daha var. Yahoo'da mail yazarken çıkan Yazı Tipi özellikleri bunda görünmüyor ve örneğin DH Forumda Özel Mesajların Cevapla butonunu kullanamıyorum...

Bu soruna ek olarak daha önce sorduğum ama hala çözüm bulamadığım durum var. Sitelerin çerez bırakmasına izin veriyorum ama hala cookies tutmuyor firefoxum...

Birinci sorun:
    Yahoo'da veya DonanımHaber'de butonların,menülerin görünmüyorsa bunun tek nedeni vardır o da NOSCRIPT.Bu konunun birinci sayfasında resimli bir anlatım bulabilirsin.Ama şunu söyleyeyim kesinlikle bu sayfalarda kullanılan javascriptlere izin vermelisin.

İkinci sorun:
    Firefox 1.5 için;

ARAÇLAR/SEÇENEKLER/GİZLİLİK/GEÇMİŞ
    Burada örneğin son 30 gün yaz.
    Ayrıca,
    ARAÇLAR/SEÇENEKLER/GİZLİLİK/ÇEREZLER Burada;
    "Sitelerin Çerez Vırakmasına İzin VER" ve "Çerezleri Normal Kabul Et" seçili olsun.Diğer iki seçeneği işaretleme.

Böylece çerezlerin saklanması gerekir.
    Sorun çözülmüyorsa CCleaner tarzı bir yazılım kullanıyorsan ,bu yazılım tüm firefox geçmişini silip süpürmektedir.Başka bir yazılım da buna neden olabilir.

• quote:

benim için önemli olan bookmarks..nasıl yedekleneceğini bilmediğim için sormuştum,neyse üstüne kurarım artık

teşekkürler

Bu konunun birinci sayfasındaki YEDEKLEME konusu, daha sonrası için işine yarayabilir.
    Örneğin formatlama durumunda hayatını kurtarır.
  • quote:

bide bu firefox un temp i otomatik siliniyo mu yoksa belli aralıklarla temizlemek gerekir mi

Yine bu konunun 3.sayfasında ÖZEL VERİLERİ TEMİZLEME başlığı altında nasıl yapılacağını bulabilirsin.

Firefox'u kapanırken tüm verilerin temizlenmesini istiyorsan;

ARAÇLAR / SEÇENEKLER / GİZLİLİK / GEÇMİŞ/
    Burda sağ altta;
    VERİLERİ TEMİZLE / TEMİZLEME AYARLARI / "Firefox Kapatılınca Bu Verileri Temizle"
    seçeneğini işaretle.Çıkan menüden temizlenmesini istediğin şeyleri işaretlersin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ßluétooth

firefox da bi ço ksorunum var sürekli problem yaşıyorum..inşallah bu 1.5 giderir..hele reklamlarla bouguşuyorum..deli olcam

Bu konunun birinci sayfasındaki NOSCRIPT VE ADBLOCK başlıklarında anlatılanları harfiyen uygularsan inan bana hiç bir sitede reklam sorunu yaşamazsın.Ben şu ana kadar bu iki eklentiye meydan okuyan bir reklam görmedim.

Bu arada senin firefox ilgili bir sorunun vardı sanırım,ona bir cevap yazmıştım.Uygulayabildin mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Web sitesindeki herhangi bir resmi sağ tuş>Save Image As... diyip kaydettiğim zaman Download penceresi açılıyor.
    Bunu engellemenin bir yolu var mı?

Muhtemelen denemişsindir ama aklıma gelen yöntemi yine de yazayım;

Firefox 1.5 için ARAÇLAR/SEÇENEKLER/İNDİRME
    Burada indirme klasörünü kendin belirlemeyi dene,
    yani "her dosya kaydında bana sor" seçili olmasın.
    Bir de "indirme yöneticisi" başlığı atındaki seçenek de işaretli olmasın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stacey

quote:

Orjinalden alıntı: playground

quote:

Orjinalden alıntı: stacey

firefox ne demek? ciddi soruyorum.

İstediğin özelikleri eklentilerle katabildiğin, kendine göre özelleştirebildiğin, bir güvenlik açığı çıksa bile Windows gibi birkaç ayda değil 1-2 günde düzeltilen, kaynak kodu açık olduğu ve herkes bunu görebildiği için de güvenlik yönünden kendini rahat hissedeceğin bir web browser dır.

http://www.mozilla.com/firefox/

cok saol

Kolay gelsin

• MINIMIZE TO TRAY

Bu eklenti sayesinde Firefox,"Simge Durumuna Küçült" ya da "Kapat" 'a bastığınızda saat kesmesi yanına yani tray'e yerleşebilecektir.

Link:http://www.extensionsmirror.nl/index.php?showtopic=640
    Sayfanın altında verilen ikinci install linkine tıkladığınızda Firefox'a kurulacaktır.

Resimde görüldüğü gibi ARAÇLAR/EKLENTİLER yoluyla bu eklenti üzerine gelip Seçeneklere tıkladığınızda gelen menüden istediğiniz şekilde ayarlama yapabilirsiniz.

Mozilla Firefox 2

Burada;

"Always minimize to the tray instead of the taskbar" seçeneğini işaretlerseniz;"simge durumuna küçült" 'e bastığınızda Firefox saat kesmesine yerleşecektir.

"Minimize to the tray on close" seçeneğini işaretlerseniz; "kapat"'a bastığınızda Firefox saat kesmesine yerleşecektir.

"Require a double click to restore from the tray" Bu seçenek Firefox ikonuna çift tıklandığında pencerenin görünmesini sağlayacaktır.Tek tıklamayla pencerenin görünmesini isterseniz boş kalsın.

Bu eklenti aynı zamanda email istemci yazılımı olan MOZILLA THUNDERBIRD altında da çalışmakta.Thunderbird'ü benim gibi GMAIL ve TELEKOM DSL MAIL için etkin bir şekilde kullanıyorsanız çok işinize yarayacaktır.
    Yukarıda verdiğim linkte,ilk verilen install'e sağ klikleyip "farklı kaydet" 'i seçin ve .xpi uzantılı dosyayı indirin.
    Thunderbird'ü açtıktan sonra ARAÇLAR/EKLENTİLER yoluyla KUR butonuna basın ve indirdiğiniz xpi dosyasının yerini gösterin.
    Thunderbird'ü kapatıp açtığınızda artık trayde sizi rahatsız etmeden çalışacaktır.

• feylesof teşekkürler
  • @feylesof: tam aradığım eklenti çok tşkler
  • quote:

Orjinalden alıntı: feylesof

quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Web sitesindeki herhangi bir resmi sağ tuş>Save Image As... diyip kaydettiğim zaman Download penceresi açılıyor.
    Bunu engellemenin bir yolu var mı?

Muhtemelen denemişsindir ama aklıma gelen yöntemi yine de yazayım;

Firefox 1.5 için ARAÇLAR/SEÇENEKLER/İNDİRME
    Burada indirme klasörünü kendin belirlemeyi dene,
    yani "her dosya kaydında bana sor" seçili olmasın.
    Bir de "indirme yöneticisi" başlığı atındaki seçenek de işaretli olmasın.

Şimdi problem şu esasında.
    Diyelimki bu sayfayı açtım ve senin avatarını kaydetmek istedim.
    Bilgisayarıma kaydetmek için avatarının üstünde sağ tuş yapıp SAVE IMAGE AS... basınca
    Downloads penceresi çat diye çıkıyor.
    Bu esasında saçma çünkü zaten var olan bilgisayarıma indirmiş olduğum bir dosyayı saveliyorum bilgisayarıma.

Dediklerini yapıncada bu sefer EXE'li ,Zipli dosyaları indirirken Downloads penceresi açılmıyor.
    Buda istemediğim birşey.
    Yani istediğim explorerdaki gibi olması.

Esasında daha önce bunun çözümünü bulmuştum ama şimdi o kadar aramama rağmen bir türlü bulamıyorum.

Nasıl yaptığımı keşke bir yerlere yazsaydım.

İndirmiş açmış olduğunuz bir resmi bilgisayara kaydetmek istediğinizde ne demek istediğim daha iyi anlayacaksınız.

@albus ve @feylesof umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi.
    Cevaplarınız için teşekkür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 13 Aralık 2005, 17:09:40 >

• dier sayfalarda yasılanları açıkçası okumadım ama mutlaka belirten olmushtur bu mozillada neden sonradan java olayı yükleniyo...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aceventura

dier sayfalarda yasılanları açıkçası okumadım ama mutlaka belirten olmushtur bu mozillada neden sonradan java olayı yükleniyo...

şirket politikaları yüzünden
  • arkadaşlar benim firefox(1.5) rapidshare sitesine girmiyo ????????????

eklentiler:adblock ve fasterfox
  • Arkadaşlar firefox 1.5 kullanıyorum..Tabbrowser extensions ve birkaç eklenti daha kurulu. Ogame'e girdiğimde genel durum, savunma vs.. herhangi bir linke tıkladığımda yeni bir sekme açıyor ve tekrar benden şifremi vs istiyor..Tabbrower extensions seçeneklerinde hepsini "open in current tab" yapmama rağmen sorun giderilmedi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NOREMORSE -- 17 Aralık 2005, 10:08:10 >
  • Tabbrowser extensions'ı kurcalayarak sorunu çözdüm ancak firefoxu kapatıp yeniden açınca şifre sormadan ogame'e direkt bağlanıyor..Eskiden şifre sorardı bana.Bunu nasıl halledebiliriz?
  • Firefox 1.5 çok fazla sunucuya bağlanamama yani sayfaları bulamama hatası vermeye başladı bu firefoxun bir sorunu mu acaba? Javalı bazı sayfalarda da sadece o siteye izin vermeme rağmen butonlar falan çalışmayabiliyor.Bu sorunu yaşayan var mı?
  • Bende şöyle bir şey hissediyorum yeni Firefox 1.5 sanki daha fazla bir yük bindiriyor gibi sisteme.
    Nasıl desem sayfalar arası geçiş biraz ağır gibi geldi bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 15 Aralık 2005, 19:04:35 >
  • Firefox'da da çok hata var ya... Opera kullancam
  • 1.5 ilk başta çok hoşuma gitmişti ama gitgide soğuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.