Şimdi Ara

Mozilla Firefox 2 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.089
Cevap
0
Favori
103.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tekrar teşekkürler
  • ÖZEL VERİLERİ TEMİZLEME

Daha önceki versiyonlarda varolan bir özellik.Ama Firefox 1.5 Final sürümünde bu işlem hem hızlandırılmış hem de yeni özellikler eklenmiş.

Araçlar/"Özel Verileri Temizle " yoluyla bu menüye ulaşabilirsiniz.

Veya CTRL+SHIFT+DEL Tuş kombinasyonuyla menü karşınızdadır.

Mozilla Firefox 2

Firefox'u kapanırken tüm verilerin temizlenmesini istiyorsanız:

ARAÇLAR / SEÇENEKLER / GİZLİLİK / VERİLERİ TEMİZLE / TEMİZLEME AYARLARI / "Firefox Kapatılınca Bu Verileri Temizle"
    seçeneğini işaretleyin.

• Hepimize hayırlı olsun.Forever mozilla
  • KİMLİK YÖNETİCİSİ

Windows altında BAŞLAT/ÇALIŞTIR açın. firefox -p satırını aynen yazın ve karşınıza Kimlik Yöneticisi gelecektir.

Bu işlemi Firefox kapalıyken yapmalısınız.

Mozilla Firefox 2

Firefox normalde "default" adı altında bir kimlikle gelir ve yaptığınız tüm ayarlar,bookmarks,eklentiler bu kimlik altında saklanır.

Kimlik yöneticisi ile birden fazla kimlik oluşturabilir,varolan kimlikleri silebilir veya oturuma istediğiniz bir kimlikle başlayabilirsiniz.
    Oluşturulan bu kimliklerde yüklediğiniz herşey bir diğer kimliği etkilemeden kendi klasörü altında saklanmaktadır.

Firefox sorun çıkardığında ve açılmayı reddettiğinde Kimlik Yöneticisini çalıştırarak istediğiniz kimliği seçebilirsiniz.

Bu, özellikle birden fazla eklentiyle uğraşanlar için oldukça kullanışlı bir yöntemdir.Düzgün çalışan bir kimliğin üstüne kurmak yerine yeni bir kimlik oluşturursunuz ve denemelerinizi bunun üstünde yaparsınız.

Kimliklerin bulundukları klasör Profiles dizini altındadır;

Windows 2000/XP :
    C:\Documents and Settings\<Windows oturum açma adı>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles

Windows 9x/Me :
    C:\Windows\Application Data\Mozilla\Profiles\

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 3 Aralık 2005, 0:14:58 >

• ARAÇ ÇUBUĞUNA NESNE EKLEME

Araç çubuğuna, hem Firefox'un default menülerine ait butonları hem de yüklediğiniz eklentilere ait olan butonları ekleyebilirsiniz.

Böylece hem Firefox'u daha da renklendirmiş hem de işlemleri daha da kolaylaştırmış olacaksınız.

Reimdeki gibi Araç Çubuğu'na sağ klikleyin ve "Özelleştir" 'e basın.

Mozilla Firefox 2

Gelen menüde istediğiniz nesneyi veya butonu araç çubuğu üzerinde istediğiniz bir yere tutup bırakın.

Mozilla Firefox 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 3 Aralık 2005, 2:03:11 >

• IE VIEW

Link:
    https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=35&application=firefox

Bir sitede tüm scriptleri kabul etmenize rağmen,hiçbir şekilde bloklama yapmamanıza rağmen sorun çıkıyorsa,site doğru düzgün görüntülenemiyorsa IE'ye mahkumsunuz demektir.
    Çünkü az da olsa bu tür siteler genelde sadece IE'ye uygun bir şekilde dizayn edilmişlerdir.

Bu durumda IE VIEW eklentisi imdadınıza yetişecektir.
    Hiçbir şekilde kopyala yapıştırla uğraşmadan sayfanın IE altında görüntülenmesini sağlar.
    Bunun için o sayfaya sağ klikleyin ve "Bu sayfayı IE'de Göster"'e basın.
    Yada Araç Çubuğuna IEVIEW eklentisinin butonunu ekleyin.

Mozilla Firefox 2

Bir diğer mükemmel özelliği de ,Yerimlerinde yani sık kullanılanlar klasöründe bulunan ve sorun çıkaran linkleri bir listede kaydederek doğrudan IE altında açmasını sağlayabiliyor.

Bunun için sorunlu sayfayı açtığınızda;

ARAÇLAR / "Bu sayfayı her zaman IE'de göster" 'e tıklayacaksınız.Böylece bundan sonra o sayfaya girmek istediğinizde doğrudan IE içinde açılacaktır.

Mozilla Firefox 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 3 Aralık 2005, 2:04:44 >

• Firefox 1.5 Eng. versiyonunda ne güzel ikonlar vardı menülerde hem de hiç bir eklenti olmadan Türkçe'sine koymamışlar ikonları eklentiyle yükleyecez mecburen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Betelguise

Firefox 1.5 Eng. versiyonunda ne güzel ikonlar vardı menülerde hem de hiç bir eklenti olmadan Türkçe'sine koymamışlar ikonları eklentiyle yükleyecez mecburen

Türkçesini yüklemedim bende o yüzden
  • Feylesof sen bilirsin ben şu tracy arkadaşın dediği olayı yaptım yok sağ tıklayıp 6000 bişeyler girdim ben bunu geri alıcam eskisi gibi nasıl yapabilirim???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Adoniss

Feylesof sen bilirsin ben şu tracy arkadaşın dediği olayı yaptım yok sağ tıklayıp 6000 bişeyler girdim ben bunu geri alıcam eskisi gibi nasıl yapabilirim???

about:config açtıktan sonra
    browser.cache.memory.capacity
    satırını yazıp verdiğin değere çift tıklarsan istediğin değeri verebilirsin ama bence bununla uğraşmak yerine Fasterfox eklentisini yükle.
    Fasterfox/ÖZEL seçeneklerine girdiğinde Önbellek miktarını istediğin gibi rahatça belirleyebiliyorsun.
    Firefox'un kendi seçeneklerinde Gizlilik/Önbellek altında disk önbellek değeri verebiliyorsun.
    Fasterfox'un güzel yanı hem fiziksel bellek hemde disk önbelleği miktarlarını ayarlamanı kolaylaştırması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 4 Aralık 2005, 1:10:19 >
  • http://eklentiler.mozilla.org.tr/ da şöyle yazıyo

Ücretsiz olarak sitesinden tam sürümünü indirebilir veya 14.95 $ gibi küçük bir bedel karşılığında cd ve kullanım kitabını sipariş verebilirsiniz.

kim alır be onu

• 1.5 Türkçe çıktı hayırlı olsun...

Link ilk sayfada en başta
  • UP
  • Web sitesindeki herhangi bir resmi sağ tuş>Save Image As... diyip kaydettiğim zaman Download penceresi açılıyor.
    Bunu engellemenin bir yolu var mı?
  • evt bu benide bazen sinir edio.
  • UP
  • firefox 1.5 sürümü gerçekten mükemmel olmuş.1.7 sürümlerinde hatalar ortadan kalkmış, mesela bazen çökme oluyordu bunda şu ana kadar yaşamadım.bazı

eklentiler 1.5'te çalışmıyor ama onlarıda güncellerler muhakkak.herkesin kullanmasını tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar yukarda belirttiğim soruna yok mudur bir çözüm.
    Ben baktım ama bir türlü gerekli bir şey bulamadım.
  • nasi yani hemen downloada mi basliyo sen daha nereye koyacagini belirtmeden yoksa baska bisey mi
  • başka bir sorun daha var. Yahoo'da mail yazarken çıkan Yazı Tipi özellikleri bunda görünmüyor ve örneğin DH Forumda Özel Mesajların Cevapla butonunu kullanamıyorum...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.