Şimdi Ara

Motorlu Araç Trafik Belgesi kayıp. Lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
8.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

2. el bir araç aldım. Fakat ruhsatın içinden Motorlu Araç Trafik Belgesi (Muayene için olan kağıt) çıkmadı. Bu belgeyi baştan çıkartmak için nasıl bir yol izlemeliyim. Ek-1 belgesi filan deniliyor ama tam olarak anlayamadım. Yardım ederseniz sevinirim.

Aracın "Araç Tescil Belgesi" bulunuyor. Muayene için olan kağıt kayıp. Aracın muayenesine daha 1 sene var, ama bildiğim kadarıyla tescil belgesinin yanında mutlaka trafik belgeside bulundurmak zorunluymuş. Teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: s7e7v7e7n7

Merhaba arkadaşlar,

2. el bir araç aldım. Fakat ruhsatın içinden Motorlu Araç Trafik Belgesi (Muayene için olan kağıt) çıkmadı. Bu belgeyi baştan çıkartmak için nasıl bir yol izlemeliyim. Ek-1 belgesi filan deniliyor ama tam olarak anlayamadım. Yardım ederseniz sevinirim.

Aracın "Araç Tescil Belgesi" bulunuyor. Muayene için olan kağıt kayıp. Aracın muayenesine daha 1 sene var, ama bildiğim kadarıyla tescil belgesinin yanında mutlaka trafik belgeside bulundurmak zorunluymuş. Teşekkür ederim.

Ruhsatin bir yapragimi yok ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Trafik Tescil belgesi çıktı içinden. Motorlu araç trafik belgesi çıkmadı. Satan kişiden de aldığımı hatırlamıyorum. Aradım bende yok dedi satan kişi.

Şimdi ben napcam arkadaşlar. Bilen yok mu ? Bu belge olmadan trafik polisi çevirse başım belaya girer mi ? Yardım lütfen....

Orijinalden alıntı: heredot_abi_

Bende 2. el araç aldım. Noter geçici ruhsat verdi. PTT evime teslim için gelmiş. Kağıtta şu PTT den alabilirsiniz yazıyordu. Gittim aldım.

Trafik Tescil belgesi çıktı içinden. Motorlu araç trafik belgesi çıkmadı. Satan kişiden de aldığımı hatırlamıyorum. Aradım bende yok dedi satan kişi.

Şimdi ben napcam arkadaşlar. Bilen yok mu ? Bu belge olmadan trafik polisi çevirse başım belaya girer mi ? Yardım lütfen....

Trafik belgesi olmadan trafiğe çıkmamalısınız..

Bağlı olduğunuz trafik şube müdürlüğüne gidip durumu anlatım, belge oradaysa ve size gönderilmemişse o anda elden alırsınız.. Yok eğer orada değilse şubenin dışındaki şöförler cemiyeti büfesinden ek-1 belgesi doldurtup içeriye verin, trafik belgenizi düzenleyip size verirler.. (şube yoğunsa ve öğleden sonra gittiyseniz belge ertesi güne kalabiliyor)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı konudan ben de muzdaribim arkadaşlar. Aracı aldım ama muayene pullarının ve tarihlerin olduğu trafik belgesi yok elimde. Daha doğrusu emniyetten hem tescil hem de trafik belgesi verecekler zannediyordum. Satıştan 1 ay sonra hala postayla gelmeyince kendim gittim sadece tescili verdiler emniyetten, diğerini önceki sahibinden alacaksınız dediler. Aldığım arkadaşı aradım bende yok dedi. Aracın eylül ayına kadar muayenesi var şu anda. Sadece trafik belgesini almak için ne yapmam lazım? Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Daha Fazla Göster
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Yenisini çıkarmak için tekrar muayeneye sokmam gerekiypr mu acaba bilginiz var mı? Yoksa zaten sistemde muayene bilgisi görünüyor, sadece emniyete gidip yenisini almam mı gerekiyor?

• Aynı sorun bende de var arkadaşlar, ilk arabam bu işlerle ilgili bilgim de yok. Muayeneye götürdüğümde bu belgenin olmadığını söylediler. Ben aracı aldığımda ruhsat eve gelmediği için trafik şubeye gidip almıştım ama böyle bir belge aldığımı hatırlamıyorum. Şimdi yenisini çıkarmam gerekiyor bugün içinde gidersem sonucu yazarım.

İki tane ek-1 belgesi verdiler bununla trafik takipçiye gönderdiler. Trafik takipçi belgeyi doldurdu bi tane de dilekçe yazdı 10₺ para aldı. Trafik tescil'e gönderdi. Trafik tescil de 108,50₺ aldı ve yeni belgeyi verdi.

Bu konularda bilgim olmadığı için ve böyle açık şekilde cevap da bulamadığım için buraya yazıyorum belki başkalarının da işine yarar

• Son durumu yazmayı unutmuşum ben de, Ek-1 belgesi doldurmadım ben, sadece bir dilekçe yazdı takipçi ve EGM'nin sitesinde yazılan diğer belgelerle beraber 108.5 lira yatırdım. Ertesi gün gittim aldım.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.