Şimdi Ara

Motor yağı rengi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
6.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen gün sananyiye gittiğim de aracın bende ki 2. Bakımı yağı değiştirirken farkettik siyaha yakın renk çıktı usta normal de dizeller de böyle olur dedi ama önemli bişeyi yoktur olsa belli eder dedi yağ eksiltme falan yok niye böyle çıkmış olabilir ? Yağın motor temizleme özelliğini olduğunu biliyorum ama aklımı karıştırdı

Araç 2013 model benzinli 46000 de
    Castrol 10-40 yağ var

9 bin km de bakıma gittim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THIS IS ANGARA -- 9 Mart 2017; 14:30:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dizel araçlarda motor yağını değiştir 500 km yap bak hemen sipsiyah olur. ama benzinlilerde 10.000 den sonra kararmaya başlıyor.zaten15.000 de bir değiştiriliyor. kullandığın yakıt kalitesine göre de değişiyor tabi. Yani durum normal.
  • Foruma anca vw konularına şunu mu alayım bunu mu alayım konularına Hondacılara vututu denilsin iş teknik bişeye gelince sadece bu konu için demiyorum sallanılmıyor

• Benim benzinli araca konulan 10-40 Castrol daha 8000 km de siyahlaşınca hemen Eneos 10-40 ile değiştirdim

Dizelde kararma normal de benzinli km' di dolmadan siyah olması normal değil

• BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    Kararan yağ da castrol 10-40 dı şimdi de aynı yağ koyuldu Bi daha ki bakıma gittiğim de yine aynı olursa mobil1 e geçerim bende

Ama yağı parmağımın arasında gezdirdiğim de kayganlığın da Bi problem yoktu

• Yağın kararması normal bir durum.

• dizel araçta ilk marşta kapkara olmuyorsa motorunuzda çok ciddi bir sorun vardır, çünkü motor çalışmamıştır. dizelde yağın ilk marşta kararması çok normaldir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor yağı
    4 yıl önce açıldı
    motor yağı
    2 yıl önce açıldı
    Motor yağı değişimi
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gerekenler yazilmis ancak ben viskoziteye takildim, 10w40 o motor icin kalin degil mi?

• Aslında biraz kalın hocam normali 5-30 ama Ankara sanayisi işte sen ne dersen de yağı kendin almazsan 10-40 dayatıp geçiyorlar ama öyle ciddi Bi zarar vereceğini düşünmüyorum ben

• Mobil var bende dizel araç yağ karardı bir süre sonra

• THIS IS ANGARA T kullanıcısına yanıt
    bu sanayi ustalarinin 10w40 sevdasini anlamak mumkun degil, kafalar 90larda kalmis herhalde.

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

gerekenler yazilmis ancak ben viskoziteye takildim, 10w40 o motor icin kalin degil mi?

5-30 mobil koymuştum karterde biriken yağ yüzünden motor yatak sardı

Motor toplayan usta 10-40 devam et dedi

• O yağı değiştirin hocam 46 bin kmde araca 10w 40 yağ mı konur.

Bizde 50 bin kmde araç car hala 5w 30 devam.
  • Yarı sentetik o motora eziyettir. Kullanım kılavuzunda ne yazıyorsa onu koyun.

• quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

gerekenler yazilmis ancak ben viskoziteye takildim, 10w40 o motor icin kalin degil mi?

5-30 mobil koymuştum karterde biriken yağ yüzünden motor yatak sardı

Motor toplayan usta 10-40 devam et dedi

Ne yani yatak sarmasının sebebi 5W/30 mu dediler ???

Klimalı dobloya bu arabada polen filtersi yok diyen ustalara emanet ediyoruz araçları.

Aracınızın km, yaş ve kılavuz bilgilerine göre yağ koymanızı öneririm.

Motul, Mobil, Castrol vb. bir çok firmanın sitesinde yağ seçici uygulamalar mevcut. Ben 99 model 200,000 km de ki aracıma 5w/40 kullanıyorum.

Ekleme: Ayrıca motor yağının renginin değişmesi iyidir, bu yağın görevini başarı ile yerine getirdiğinin göstergesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prokizya -- 10 Mart 2017; 10:2:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: THIS IS ANGARA

Aslında biraz kalın hocam normali 5-30 ama Ankara sanayisi işte sen ne dersen de yağı kendin almazsan 10-40 dayatıp geçiyorlar ama öyle ciddi Bi zarar vereceğini düşünmüyorum ben

Sanayi ustalarının lafına veya keyfiyetine ne bakıyorsun? O araca 10-40 yağ mı konur Allah aşkına??? 2006 model hyundai aracımı yetkili servis 10-40 yağ tavsiye ettiği halde 3 yıl boyunca, İzmir gibi sıcak şehirde 05-30 (Castrol EDGE) kullandım bırakın yağı eksiltmeyi, kararmayı akışkanlığında bile en ufak bir sorun yoktu. Aracı 28.000 km de aldım, 80.000 km de sattım, mükemmel durumdaydı.
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    Bende 2002 model accentime 5.40 koyuyorum. Eksiltme falan hiçbirseye yok.

Yağ da değişimine yakın kararmaya başlayabilir. Lpgli kullanıldığı zaman yağ belki daha temiz kalabilir. Fakat yağın kararması aslında yağın işlevini yerine getirdiğini gösterir.

• Yağın görevlerinden biri de motorda açığa çıkan kiri kendine çekmek - motoru temiz tutmaktır, mazot yanarken kara duman oluşur ve yağ yeni de olsa daha ilk anlarda bu dumanı içine hapseder, bu yüzden de kararması normaldir.

Siz yapılan km/geçen zaman dışında yağın seviyesini ve kayganlığına önem verin.
  • Motorin bir miktar sülfür barındırdığı için yanma odasında ateşlemeden arta kalan sülfür çıktısı olan is (hatta bazen sadece sıvı sülfür veya çok küçük artık partiküller), dizel motorun yüksek sıkıştırması sebebiyle bazen segmanlardan kartere basılır, bu da son derece normaldir. Bu yüzden dizellerde yağ çok çabuk kararır, her dizel motor sürekli yağ karartacak diye bişey yok ama benzinli motorlardaki gibi çok geç kararan yağ, genelde yakıt kalitesinde bir sıkıntıya işarettir.
  • Benzinli aracta yağ siyahlaştıysa degistirme zamani gelmis demektir, dizelse kararmasi normal.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.