< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (952. sayfa)

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...
(En Son Oy Tarihi: 21.7.2025)
-
-
Hocam hep 10w-40 koymuş ustalar. Şimdi sanayide 5w-40 koyarsak motor için iyi olmaz aynı yağdan devam edin diyorlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba.Tam tersine.LM in tds lerini okuyun daha fazla buharlaşmaya sahip olduğunu göreceksiniz.Misal 5w30 x-clean efe nin buharlaşması %7,7 gibi bir değerdir.Gerçekten gurup 4 veya gurup5 ester içermeyen ürünler dışında zor ulaşılacak bir oran.Lm de renaulta imal edilen standart biraz daha sıkı ancak vollysynt. olarak geçenler dışında yani 6000 li seriler 59,5 in altında ürün yok.
-
Arkadaşlar şanzıman yağı alacağım 2 litre alsam yeterli olur mu acaba? Kapasite 2.1 görünüyor ama her ihtimale karşı 3 tane 1 litrelik mi alsam?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Risk almayın 3 litre alın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Öyle yaptım hocam, dün bir litre daha aldım. Teşekkür ederim
Şansızan yağını nereden alıyorsunuz? Yetkili servisten almakla castrol,motul,mobil almak arasında fark var mıdır?
-
Yağı, bulunduğum ildeki liqui moly bayisinden aldım hocam. Yetkili serviste hangi marka yağ koyuyorlar bilmiyorum, febi veya swag marka olabilir. Dışarıyla arasında fiyat olarak yarı yarıya fark olur diye düşünüyorum, yağın içeriği kısmını bilmiyorum. Yetkili servisle de bilgi almak için görüşmüştüm şanzıman yağı olayına pek yanaşmıyorlardı.
200 binde euro 4 1.6 mtj için ne önerirsiniz,yağ sitelerinde direk 5w40 veriyor dpf olmadığı için ama kitapçık s1 onayı 5w30 diyor aracı yeni aldım ikilemde kaldım devamlı 5w30 kullanılmış bu arada geçmişinde 5w40 geçmelimiyim ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 15 Temmuz 2025; 18:9:30 > -
4w30 devam ediniz.
Arkadaşlar selamlar herkese.. Arabanın yakın zamanda yine yağ değişim zamanı geldi. 10k beklemeden yapıyorum genelde. Araç golf mk4 1.6 16v ufaktan 190bin km olduk artık ama yağ eksiltme vs bi durum yok. Yaklaşık 4 yıldır 0/40 mobil 1 fs kullanıyorum oem filtre ile. Km kaynaklı acaba 5/40 a geçsem mi yoksa 200k geçene kadar böyle devam etsem mi diye düşünüyorum. Bundan önceki viskozitede birkaç kez motul specific ve x-clean kullandım 5/40 olarak. Misal onlar c3 acea lı olduğu için boğaz kelebeğinin daha temiz olduğunu hatırlıyorum. A3/B4 biraz daha kirli duruyor ama sizlere de danışmak istedim açıkçası. Şimdiden teşekkür ediyorum.
-
aldınız mı bilmiyorum ama geçen hafta 5 litresini 2900 liraya egemot yetkili satıcıdan aldım
-
Gaz kelebeği ile motor yağı arasında nasıl bir bağ kurdunuz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Filtre setiyle birlikte 5 litre yağı 4200 liraya aldım hocam uzmanparca.com üzerinden. Yağ 04/2025 üretimi çıktı, orijinal.
gayet normal ve iyi fiyat hocam güle güle kullanın
-
Sizler de hocam teşekkür ederim 😊
Temelde bi bağlantısı yok evet biliyorum ama ısınan yağ buharını boğaz kelebeğini yıl içinde temizlerken farkediyorum alt kısmı sanki önceki kullandığım c3 yağlarda daha temiz kalıyordu. O yüzden böyle dedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X