< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oozgurel -- 16 Şubat 2025; 16:41:40 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (949. sayfa)

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...
(En Son Oy Tarihi: 21.7.2025)
-
-
Hocam katalogda RN0720 yazdığına emin misiniz?
Motul'un sitesinde aracınızın motorunu seçince önerdiği yağ RN17 kodlu yağ. MOTUL 8100 X-CLEAN FE 5W-30 öneriyor. Siz de bir kontrol edebilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 16 Şubat 2025; 17:34:15 > -
-
2 sene üst üstte farklı markalarda sentetik yağ aldım. Full sentetik. Bilinen markalar. Motul, lukoil ikisinde de 8 bin km yaptığımda araç motor ışığı yaktı.
Aracın önerilen yağ kısmı tavsiyesi doğru olabilir. Ancak orada 200-300 bin km'den sonra yağ kodunuzu arttırın diyor mu? Demiyor. Dolayısı ile bunu nerede okursanız okuyun, bir tık yükseltin derler kodunu. Ayrıca kimse kolay kolay 10/60 kullanın demez ustalardan. Ustaları kötüleyeceğim diye işin içine birazda kendiniz abartmışsınız. Castrol 10/40 koyduk şu an 10bin km yaptım aracın bakımı geldi yağ eksiltme yok. 5/40 kullandığınız yağın yaptığınız km'ye göre 10/40 zamanı gelmişte olabilir. Burada bir yanlış bilgilendirme olduğunu düşünmüyorum. Nette bir sürü kaynak mevcut bununla ilgili.
-
Aracım atmosferik motor. 2 yıl üst üste sentetik yağ kullandım farklı markalar. İkisinde de 8 bin km sonra motor yağ uyarısı yaktı. Yağa baktığımda bitmişti. 1 litre ekledim her seferinde. Aracın motoru sağlıklı buna eminim. Yağ eksiltme vs yok. 3'üncü bakımda sentetik yağ kullandığımı söyledim ustaya. Sentetik yağın yeni nesil araçlarda kullanıldığını söyledi. Senin aracına sentetik yağ olmaz dedi. Castrol kullandı. Şu an 10 bin km yaptım. Yağ eksiltme yapmadı motor. Sentetik yağın performansa dahil bir etkisini görmedim. Castrol yağdan sonra bir performans artışı gördüm araçta.
-
Arkadaşlar benim araba hyundai i20 2012 1.4 benzinli. İlk defa bakımını kendim yaptıracağım. Kullanma klavuzunda yağ hacimi 3.3L yazıyor. Ama 1.2 benzinli için yağ hacmi 3.6 litre yazıyor yanlışlık olabilir mi? 4 litre yağ alıp ustaya hepsini koy desem olur mu fazla mı gelir?
Shell helix hx8 5w30 almayı düşünüyorum.
-
10/40 dan memnunsanız kullanırsınız o ayrı bişey ama ustanın lafıyla iş yapılmaz.
zaten 10/40 yağları 2000 model altı ve yüksek km li araçlarda bide lpg li araçlarda kullanılıyor yağ yakmasın diye.
demekki motor sağlıklı değil 2009 model yüksek km deki araç ne kadar sağlıklı olabilir ki.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
RN 720 yazıyor koyduğunuz görselde.
İlk yağ dolum kapasitesi 3.6 dır. Sonrakiler 3.3 tür muhtemelen 3.3 koyun Çubugu çekip bakın sıcak motorda ortada kalırsa iyidir. 4 Litre koyarsanız keçeleri patlatırsınız + Yağı çalkalanıp köpürerek Motor'a zarar verme riski var 3.3 Litre koyulacak araç için 4 Litre çok fazlaa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
E hani bir şey olmazdan farklı mevzuya geçtiniz şimdi? İlk söylemlerde, yanıltıcı bilgi vermeyin deniliyordu? Şimdi LPG’li araçlara kullanılır oldu. Siz bütün arızaları ustaya güvenmeyip kendiniz çözüyorsunuz sanırım.
lpg li araçlar yağ yakıyor.geçenlerde şehirlerarası yolculuğa çıkacaktım sabah benzini fulledim yola çıktım arıza ışıkları yandı, otosanayiye çekip dükkanların açılmasını bekledim. kimseye bişey sormayıp orada çözdüm arıza ışıklarını söndürtüp yola çıktım.
uzun yıllar kullandığım ve ilk sahibi olduğum için bazı arızaları tahmin edebiliyorum.
zamanında sanayideki usta bozuntuları yüzünden çok araba değiştirmek zorunda kaldım çoğu cahil hırsız
az önce mobil 5/40 yağ siparişi verdim. sipariş verirken milyon kere düşünüyoruz herşey sahte hileli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 18 Şubat 2025; 7:49:44 >
-
Geçmiş olsun birader.Ben aynı nedenlerle internetten motor yağı almıyorum.Sahte ürün cenneti haline gelmiş memleket.Nasıl ettiniz, iade edebildiniz mi.
Bir de yağın sahte olduğunu nasıl anlıyorsunuz.Dalga geçtiğimi düşünmeyin, gerçekten bilmediğimden soruyorum.Barkodunu filan mı okutuyorsunuz.Açıklar mısınız.
-
Youtube ta bi dünya örnek var motul ile ilgili. Açın anlarsınız hemen.
Uzman olmaya gerek yok.
Düşünün bir kere:
Koskoca motul ürettiği yağ bidonlarının kalitesini neden bozsun? Yazı karakterlerini neden farklı yapsın? Bidondaki plastik kabartmalı yazı neden okunamasın? Bidon yağ seviye çizgisini niye kısaltsın? Etiketteki baskı kalitesini niye değiştirsin veya bozsun? Vs vs vs...
Yukarda resimlerle kıyaslamamıştım aslında. ordan bakın.
N11 denen platforma hepsini gönderdim aslında. Hala bana orjinal diyorlar. Şaka gibi. Dedim alın gönderin distribütöre, oralı olmadılar.
Yağı iade ettim. Almamaları imkansız açmadım ki açsamda farketmezdi brnce, biliyorlar ne olduğunu.
Ama gelen kutuyu açarken de ve iade ederken de herşeyi videoya aldım. İspatlı delilli herşey.
Gerekeni yaptım sonucu bekliyorum. Daha bitmedi konu.
Bende 2016 Passat 1.8 TSI var.İkinci el aldım, araba ABD üretimi.Shell Helix yağ seçicisi 0W30 motor yağı öneriyor.Liqui Moly yağ seçicisi 5W40 yağ öneriyor.Servisten özellikle 0W30 yağ kullanmasını istedim, onlar 5W40 kullandı.0W30'un dizel araçlara önerildiğini söylediler.Arabanın kaputunu açınca da 0W20 castrol yağ kullanın yazısı var hemen ızgaranın üst kısmında.
Bu arada Alman üretimi Passatlar için önerilen yağ 5W30.Elbette herhangi bir 5W30 değil, Vw standartlarını karşılayan serilerini almak gerek.
-
Ben bu konuyu uzunca kurcaladım.Yani yeni alınan bir motor yağı ambalajı açılmadan ne kadar süre bekletilebilir konusunu.
Shell helix ultra pro 5W30 kullanıyorum ve aracımın standartlarına uygun yağı her zaman bulamıyorum.Shell'de bulunca 2 adet (5 litre) almıştım 1,5 sene önce.Birini hemen kullandım, ötekini de şimdi kullanacağım.8000 km yaptı arabam geçen 1,5 senede.
Güneş görmeyen ortalama bir yerdeyse iki yıl süreyle sorun olmaz deniyor.Zaten araca koyduğumuz yağ motorun sıcaklığını emiyor, yanma odasındaki sıcaklığın 1200 C lere çıktığını düşünürsek ve bir yıl sonunda yağı değiştiriyorsak bir sorun olmaması gerek.
-
4 sene beklemiş yağı kullandım bi sorun olmadı.
Evimde güneş nem gormeyen kapalı kutu olarak bekledi.
Araca dokmeden önce başka bidona aktardım. Dibinde tortulasma varsa kullanmayacaktim ama tertemizdi.
Herkese merhaba, 2004 model 1.4 101 HP(bbz motor) Skoda Fabia aracımız var LPGli ve uzun süredir 10w-40 yağ kullanıyoruz. Motor karakter yapısı gereği bir miktar yağ yakıyor üstüne 200bin km ve lpg de eklenince eksiltme var. Forumlarda 5w-40 yağ önerilmiş aracım için ancak çok uzun süredir 6-7 yıl/80bin belki 100bin km boyunca 10w-40 kullandıktan sonra 5w-40 yağa geçmek sorun yaratır mı ne dersiniz?
İnternette bir yerde Castrol yüksek ısıda daha çabuk buharlaşıyor denilmiş. Uzun yolda 3bin-3.500 devir aralığında kullandığımız oluyor aracı.
Sürekli Castrol kullanıyorduk ancak bu bakımda 10w40 devam edersem mobil super 2000 kullanmayı düşünüyorum. Sizlerin tavsiyesi nedir? Cidden Castrol çabuk buharlaşıyor olabilir mi, 10w40/5w-40 geçiş yapılmalı mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 11 Mart 2025; 18:0:55 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: InvisibleLord
Herkese merhaba, 2004 model 1.4 101 HP(bbz motor) Skoda Fabia aracımız var LPGli ve uzun süredir 10w-40 yağ kullanıyoruz. Motor karakter yapısı gereği bir miktar yağ yakıyor üstüne 200bin km ve lpg de eklenince eksiltme var. Forumlarda 5w-40 yağ önerilmiş aracım için ancak çok uzun süredir 6-7 yıl/80bin belki 100bin km boyunca 10w-40 kullandıktan sonra 5w-40 yağa geçmek sorun yaratır mı ne dersiniz?
İnternette bir yerde Castrol yüksek ısıda daha çabuk buharlaşıyor denilmiş. Uzun yolda 3bin-3.500 devir aralığında kullandığımız oluyor aracı.
Sürekli Castrol kullanıyorduk ancak bu bakımda 10w40 devam edersem mobil super 2000 kullanmayı düşünüyorum. Sizlerin tavsiyesi nedir? Cidden Castrol çabuk buharlaşıyor olabilir mi, 10w40/5w-40 geçiş yapılmalı mı?Merhabalar,
Yağlarda belirli bir NOACK değeri mevcut bunun %10'dan az olması iyi kabul edilir. Yağınızın bu değerini araştırabilirsiniz buharlaşma oranını merak ediyorsanız.
Genelde katkıların tüketimiyle bu doğal bir süreç kabul edilebilir.
10w40 gibi 10w yağların kullanılması bence günümüz küçük motorlu araçlarında yanlış.
Yağın, soğuk motoru en kısa sürede yağlaması gerekiyo en yüksek aşınma burada olduğundan. Bunun için de 0w/5w olan yağların kullanılması lazım.
0w/5w ile başlayan yağlarda mecburen daha fazla yüksek kalite baz yağ kullanılmakta.
Bu sebeple 0w40 - 5w30 yağ kullanmanız bence ideal. TBN değeri yüksek yağlara bakabilirsinzi. Motul Eco nergy 5w30, motul 0w40 x max gibi.
Bunun dışında soğukta ilk starttaki motor yüksek basınçlı soğuk yağın piston segmanlarına etkisini ve zamanla oluşan deformasyon sonucunda silindirlerdeki yağın iyi sıyrılamaması problemini görmezden geliyorum. Yağ yakmadığınızı var sayıyorum. Ona göre 10w40 valvoline'in iyi yağları mevcuttu. Epeydir yağ piyasasına bakmıyorum var mı şu an bilmiyorum ama.
İyi forumlar.
-
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Birkaç gün önce 10w40 Mobil Super 2000 almış bulundum. Kampanya vardı 10 lt yağ 2bin liraya denk geldi. Cleanpex isimli yetkili web sitesinden aldım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X