< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Stupid is knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Dilerseniz siz de kontrol edin hocam. V40 2019'u gördüm ve aşağıdaki gibi önermiş sitesindeki kılavuzda. ![]() https://www.volvocars.com/tr/support/car/v40/ Motul tarafında 0w30 eco-nergy ve x-max uygun duruyor. https://www.yagmarket.com/belge/motul-8100-eco-nergy-0w-30-tds.pdf https://azupim01.motul.com/media/motulData/DO/base/8100_x-max_0w-30_en_fr_motul_20201123.pdf |
|
hocam merhabalar. size bu konu hakkında kısa bir şey soracağım. Araç eşimin 1.4 getz otomatik 2010 model LPG li 175.000+ km de. onunla evlenmeden önce 5 yıl boyunca 10-40 castrol - po vs. yağ koymuşlar. geçen sene evlendiğimde yağı motul 10w40 6100 snergy+ ile değiştirdim en azından ustayla tartışmayım dedim. 10-40 olsun tekrar. yaptıgım uzunca araştırmalar sonucunda 5w-40 a karar verdim(doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama en azından inceltmem gerektiğini anladım) bazen ay 1-2 defa kalkışlarda 5500-6000 devir çeviriyorum 1. 2. viteste. uzun yol yapıyorum ayda 1-2 defa git gel 1000-1300km oluyor. 4000 deviri pek geçmiyorum ama radyatör hortumu şişiyor baya. LM toc tec 4100 veya Leichtlauf High Tech 5w-40 motul 8100 x-cess gen2 motul 8100 power motul v300(bir ara düşündüm ama bizim araçlara pek uyumlu olmayacagını düşündüm) yazdıklarımdan veya bunların dısında bana önerebileceğiniz yağ ne olur ? şimdiden cok teşekkür ederim. |
hocam merhabalar. size bu konu hakkında kısa bir şey soracağım. Araç eşimin 1.4 getz otomatik 2010 model LPG li 175.000+ km de. onunla evlenmeden önce 5 yıl boyunca 10-40 castrol - po vs. yağ koymuşlar. geçen sene evlendiğimde yağı motul 10w40 6100 snergy+ ile değiştirdim en azından ustayla tartışmayım dedim. 10-40 olsun tekrar. yaptıgım uzunca araştırmalar sonucunda 5w-40 a karar verdim(doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama en azından inceltmem gerektiğini anladım) bazen ay 1-2 defa kalkışlarda 5500-6000 devir çeviriyorum 1. 2. viteste. uzun yol yapıyorum ayda 1-2 defa git gel 1000-1300km oluyor. 4000 deviri pek geçmiyorum ama radyatör hortumu şişiyor baya. LM toc tec 4100 veya Leichtlauf High Tech 5w-40 motul 8100 x-cess gen2 motul 8100 power motul v300(bir ara düşündüm ama bizim araçlara pek uyumlu olmayacagını düşündüm) yazdıklarımdan veya bunların dısında bana önerebileceğiniz yağ ne olur ? şimdiden cok teşekkür ederim. 0 |
Kullandığım Ekipmanlar: AMD Ryzen 5 7500F / Asus B650M-R / 32gb XPG 5200mhz RAM / Asus TUF Gaming rx7800xt / Adata Legend 512gb + Kingston 1tb nvme / FSP 750w / Thermalright Peerless Assassin 120 ARGB |
Aracin kitapciğimi internette arat derim.Hyundai eralar 0w30-5w20-5w30-10w30 şeklinde sizinde büyük ihtimal öyledir.Aracin yağ eksiltmediğinden emin isen 5w40 ile dvm et < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arkadaslar, ustadlar merhaba. Daha once bu konuya yazmistim ve gelen oneriler dogrultusunda aracimin yagini o sekilde devam ettirmistim (ilk 2 bakim castrol, sonraki iki bakim liqui moly 4200toptec, ve memnun kaldim). Yeni arac aldim, 2023 polo 1.0 tsi dsg. Orjinal yag castrol mu hala yoksa shell mi oldu emin degilim (oyle bir soylenti vardi sanirim, vw artik shell'e gecti falan diye) Arac 27bin kmde. Onceki bakimi yetkili serviste yapildi. Aracimin yagi 0w-20. Ben liqui moly den devam etmek istiyorum. Sitesinde uygun yagi arattigimda 6200toptec 0w-20 cikiyor fakat ben yesil molygen 0w-20 modeline takidim. Ikiside 0w-20 olmasi benim aracima uygun olmasi mi demek ? Aracimin motor yag onay kodunu bilmiyorum (onceki aracimin 507-504 tarzi biseydi, ama suankini bilmiyorum) Molygen kendinden hazir katkili oldugu icin motor icini temiz tutuyor ve motora daha iyi yapisiyor normal modellere gore. Veya mobil 1 esp x2 0w-20 yagi... Fikirleriniz yorumlariniz ne olur ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPacino -- 29 Mayıs 2025; 1:0:1 > |
Stupid is knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
|
Merhabalar, Yağdan mucize beklemeye gerek yok. Doğru ve orijinali seçmeniz halinde hepsi benzer iş görecektir temelde. Marka vs farketmez, motor sporları ile uğraşmııyoruz sonuçta. Doğru viskozite ve doğru sertifikalı olanı alın yeterli. Google dan aratıp bulun 504/507 olan mı neyse ona göre o sertifikaya sahip en ucuz yağı alın geçin. İyi forumlar. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 8 Haziran 2025; 19:45:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD Ryzen 7 5800X3D • Msi RTX 3080 Suprim X 10G • Msi B550 Tomahawk • G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) • DeepCool LS520 WH 240MM • WD Black SN770 1Tb Gen4 • WD Blue SN570 1Tb Gen3 • Samsung 870 Evo 1Tb • Samsung 860 Evo 500Gb • Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum • CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz • Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 4 Haziran 2025; 17:28:40 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Lpg ile motorun, dolayısı ile yağın sıcaklığı çok daha üst değerlere çıkıyor. 10w-40 yarı sentetik yağda, 10 bin km nin üzerine çıkmamak doğru olacaktır. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Merhabalar, Yağ analizlerine bakarsanız tbn (total base number) yüksek çıkar LPG li araçlarda kullanılan yağların. Çok temiz bir yakıt olduğu için kurum da yok yağ da kararmaz ve katkı maddelerini hemen tüketmez. Yüksek sıcaklık da zor bu hacimlerde ve turbo olmayan motorlarda. Dolayısıyla 20-30bin dizelle görülürken (bakım aralığı) , lpg ile bu hayli hayli görülür. Hava filtresini değişebilirsiniz duruma göre orta kilometrede. Filtreleri kaliteli alın (filtron, Man, mahle, blueprint) ve yağı da 0w ile başlayan alırsanız daha yüksek oranda sentetik baz yağlı yağ almış olursunuz. Motul 0w40 x max öneririm uzun kullanım için, Alternatif ucuz ise shell 5w40 hx 8 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 8 Haziran 2025; 18:10:49 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |