Şimdi Ara

Motor stop etme sorunu(Egzozdan pat pat sesi eşliğinde) lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracımı 10 gün önce aldım. 2000 Model 172.000 km de 1.5 Luxury Nissan Almera. Büyük bir heves ve şevkle aracımı güzelleştirme çalışmalarına girişmem sebebiyle aradımı sadece 287 km kullandım. Bunun 200 km lik kısmıda aracı satın aldığım Batman 'dan yaşadığım yere getirirken kullanıldı. Aracı güzelleştirme çalışmalarının ilk bölümü olan rot balans kısmında aracı ustaya verdikten sonra aldığımda motorun stop ettiğini ilginç bir şekilde fark ettim. Bir seferlik olduğunu düşünsem de yinelemeye devam etti.

Aracı benzin ve lpg'de ayrı ayrı denememe rağmen her iki yakıtta da stop etti. Genelde bir yere dönecekken hız düşürüp fren ve debriyaja aynı anda bastığmda oluyor. Bazen hiçbir sebep yokken hareketsiz ve boştayken stop ediyor. Yüksek hızda seyrederken de vites değiştirince ayağımız gazdan çekmem sebebiyle midir bilmem yine stop ediyor. Araca boştayken ani gaz verip çektiğimde devir düşerken egzozdan "pat pat" diye sesler geliyor. Ayrıca fark ettiğim ilgin bir husus da şudur: Rölantide 2. viteste gaza basmadan seyrederken debriyaja basınca devir 750 den 1500 e fırlıyor. Bu da sorunla ilgili bir ip ucu olabilir mi?Ustalar (Silopi ustaları) bujileri söktü taktı sonra yine gel dedi sorunu anlamadı. Daha once bu sorunla karşı karşıya gelen , duyan değerli arkdaşlarımdan forumdaşlarımdan yardım bekliyorum ki sorunu bir an önce ıstalara fazla para kaptırmadan (deneme yanılma yolu olayı) çözüp aracı güzelleştirme çabalarıma geri döneyim.

İlk arabam olduğu ve dişimden tırnağımdan arttırdıklarımla almam sebebiyle oldukça moralim bozulmuş durumda. Acaba satıcıdan bozuk araba mı aldım diye düşünmüyor da değilim ve bu beni iyiden iyiye üzüyor. O yüzden lütfen dsteğinizi bekliyorum. Saygılarımla.

• lpg sistemi enjeksiyonlumu?. bu patlama için önemli. &ateşleme hatasıda olabilir.

devir dalgalanması kelbek boğazı rolanti sensörü kirli
    yada rolanti sensörü bozuk.

aracınız hayırlı olsun halledilebilecek sorunlara benziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytradm

lpg sistemi enjeksiyonlumu?. bu patlama için önemli. &ateşleme hatasıda olabilir.

devir dalgalanması kelbek boğazı rolanti sensörü kirli
    yada rolanti sensörü bozuk.

aracınız hayırlı olsun halledilebilecek sorunlara benziyor.

evet lpg sistemi enjeksiyonlu, sıralı sistem atiker.

teşekkür ederim inşaallah hallolur en kısa sürede
  • Buji kablolarinizda sorun var bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su atiker sisteminden hep sorun duyuyorum. Arızayı anlamamak la beraber bence kesin tüptendir sorun. Imkan varsa da atiker i mutlaka degistirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Su atiker sisteminden hep sorun duyuyorum. Arızayı anlamamak la beraber bence kesin tüptendir sorun. Imkan varsa da atiker i mutlaka degistirin.

2 senedir kullanıyorum. Kendim taktirdim.Cok sukur sifir sorun.

• atiker'ci "kalfa" lara götürdüm, ayarı düzeltti mi artık ne yaptıysa şu an lpg de stop etmiyor. benzinde de sorun yok ama içim rahat etmedi aracı 950 TL 'lik parça değişimi , bakım vb yaptırıyorum. Bakalım ne hale gelecek Japon Volverini almera.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.