Şimdi Ara

>>MOTO ROKR E2 İNCELEMESİ VE ROKR E2 PLATFORMU<< (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.814
Cevap
1
Favori
352.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: fatihgh3

şimdi e2 şöyle iyi böyle kötü tartışmasına bir açıklık getirmek lazım

tamam e2 ile sony ve nokia telefonlar açık bir fark yaratmıyor olabilir müzik konusunda ama bu neden e2'yi kötü yapıyor anlamış değilim

takılma sorunlarına gelince yüklediğim fw ile ne müzikte nede başka birşeyde takılma var

en önemlisi bu telefon yüksek kalitede divx oynatıyor, bilenler vardır motorola mpx200 neden popülerdi bir soralım kendimize;

--iyi müzik çaldığı için mi.... hayır, kulaklıkta da dış seste de çok rezildi

--bataryası çok gittiği için mi... hayır, 1 bilemedin 2 gün gidiyordu

peki ne için divx oynatabildiği için kaldı ki ben mpx200 de limit olarak bitrate 240 audio 48kpbs mono yapabiliyordum sterio yapmak mümkün değil feci takılıyor izlenmez hale geliyor

e2 de ise bitrate 500 lere kadar çıkabiliyor auido 128kpbs sterio iken bunu yapabilecek tlf var mı söyleyin

ekranı desen cümle alem tellere on çeker

bende 325mhz işlemcinin tam olarak verim vermediği kanısındayım yoksa bu kalitede divx nasıl oynatacak acaba

sonuç olarak bir fark aranacaksa o da divx olayıdır ve e2 smartphone'lara özel birşeyi onlardan daha iyi yapmaktadır

kısacası nokia sony biyana e2 biyana

Güzel açıklama olmuş

• arkadaşlar pazar günü carrefourdan arkadaşa bitane benq siemens ef81 aldık telefonda muhteşem ses var hem yüksek hemde baslar tizler mükemmel işin ilginç tarafı ne biliyormusunuz telefonda hiçbir ekolayzer ayarı yok ve ses mükemmel bu telefon kadar ses versin e2 yeter gerçi siemens seste herzaman iyidir temiz ses verir onunda bisürü yazılım sorunu oluyor. yavaşmı yavaş birde bu e2 lerde uzun msj yazarsan tuşlar geç yanıt veriyomuş doğrumu.

Orjinalden alıntı: suat buhur

arkadaşlar pazar günü carrefourdan arkadaşa bitane benq siemens ef81 aldık telefonda muhteşem ses var hem yüksek hemde baslar tizler mükemmel işin ilginç tarafı ne biliyormusunuz telefonda hiçbir ekolayzer ayarı yok ve ses mükemmel bu telefon kadar ses versin e2 yeter gerçi siemens seste herzaman iyidir temiz ses verir onunda bisürü yazılım sorunu oluyor. yavaşmı yavaş birde bu e2 lerde uzun msj yazarsan tuşlar geç yanıt veriyomuş doğrumu.

EF81 kulaklık sesinde E2 ye yaklaşamaz

Mesajlardaki yavaş yazma olayı halen sürüyor...
  • kardeş sen şimdi e2 ye yaklaşamaz diyosunda ben eski bir w800 kullanıcısıyım yukarda yazılarımda okumuşsundur ki ef 81 bana göre w800 kadar iyi berrak ve baslar tizler çok belirgin ses veriyor eğerki sen bu telefonu demişsen bişey diyemem yukarda arkadaşın bitanesi w800 le arasında öle dağlar kadar fark yok hatta aynı diyo oda pach yaparsan birde şarkı dinlerken takılmalar oluyor diyor. bu telefon hakkında ilk yorumlar yapılmaya başladığında mp3 lerde takılmalar oluyor denilmişti ama sonraki fw lerde bu sorun giderildi dendi ama yukarda arkadaş hala takılmalar olduğunu söylüyor. birde medya player aktifken diğer işlemleri rahat yapamıyosun diyor şimdi insan düşünmeden edemiyo bu formu baştan beri takip ediyorum bu telefonla ilgili baya bir fw çıktı sanırım hala bu sorunlar neden aşılamadı yoksa bu hatalar fw ile aşılamayacak hatalarmı diye sormadan edemiyor insan. birde bu e2 ile e6 arasındaki farkı bana dokunmatik ekran dşına açıklayacak birisi lazım yani bikere ses aynımı medya player özellikleri yada şöyle deyim e2 de yapılıp e6 da yapılamayan ne var yada tam tersi e6 yapılıp e2de yapılamayanlar neler. saygılar.
    quote:

Orjinalden alıntı: megaturk

quote:

arkadaşlar pazar günü carrefourdan arkadaşa bitane benq siemens ef81 aldık telefonda muhteşem ses var hem yüksek hemde baslar tizler mükemmel işin ilginç tarafı ne biliyormusunuz telefonda hiçbir ekolayzer ayarı yok ve ses mükemmel bu telefon kadar ses versin e2 yeter gerçi siemens seste herzaman iyidir temiz ses verir onunda bisürü yazılım sorunu oluyor. yavaşmı yavaş birde bu e2 lerde uzun msj yazarsan tuşlar geç yanıt veriyomuş doğrumu.

• quote:

kardeş sen şimdi e2 ye yaklaşamaz diyosunda ben eski bir w800 kullanıcısıyım yukarda yazılarımda okumuşsundur ki ef 81 bana göre w800 kadar iyi berrak ve baslar tizler çok belirgin ses veriyor eğerki sen bu telefonu demişsen bişey diyemem yukarda arkadaşın bitanesi w800 le arasında öle dağlar kadar fark yok hatta aynı diyo oda pach yaparsan birde şarkı dinlerken takılmalar oluyor diyor. bu telefon hakkında ilk yorumlar yapılmaya başladığında mp3 lerde takılmalar oluyor denilmişti ama sonraki fw lerde bu sorun giderildi dendi ama yukarda arkadaş hala takılmalar olduğunu söylüyor. birde medya player aktifken diğer işlemleri rahat yapamıyosun diyor şimdi insan düşünmeden edemiyo bu formu baştan beri takip ediyorum bu telefonla ilgili baya bir fw çıktı sanırım hala bu sorunlar neden aşılamadı yoksa bu hatalar fw ile aşılamayacak hatalarmı diye sormadan edemiyor insan. birde bu e2 ile e6 arasındaki farkı bana dokunmatik ekran dşına açıklayacak birisi lazım yani bikere ses aynımı medya player özellikleri yada şöyle deyim e2 de yapılıp e6 da yapılamayan ne var yada tam tersi e6 yapılıp e2de yapılamayanlar neler. saygılar.
    quote:

quote:

Valla herkes iyi yada bişi diyor telefon için. bundan sonra bişi yazmayacam. İsteyen önceki mesajlarıma baksın...

• haksızda sayılmazsın kimseninde bu sayfayla ilgilendiği yok telefon aylar oldu çıkalı lunux falan filan geleceğe dönük bi sürü şey sölendi ama daha 16 sayfadayız biraz daha gayret bilgi paylaşıldıkça güzeldir arkadaşlar sadece objektif yorumlarımızı yapalım yeter. sonuçta hepimiz müşteri konumundayız hiç bir marka babamızın oğlu değil ki eksikleri varsa söyleyelimki firmalarda eksiklerini düzelsinler öle değilmi.

quote:

quote:

kardeş sen şimdi e2 ye yaklaşamaz diyosunda ben eski bir w800 kullanıcısıyım yukarda yazılarımda okumuşsundur ki ef 81 bana göre w800 kadar iyi berrak ve baslar tizler çok belirgin ses veriyor eğerki sen bu telefonu demişsen bişey diyemem yukarda arkadaşın bitanesi w800 le arasında öle dağlar kadar fark yok hatta aynı diyo oda pach yaparsan birde şarkı dinlerken takılmalar oluyor diyor. bu telefon hakkında ilk yorumlar yapılmaya başladığında mp3 lerde takılmalar oluyor denilmişti ama sonraki fw lerde bu sorun giderildi dendi ama yukarda arkadaş hala takılmalar olduğunu söylüyor. birde medya player aktifken diğer işlemleri rahat yapamıyosun diyor şimdi insan düşünmeden edemiyo bu formu baştan beri takip ediyorum bu telefonla ilgili baya bir fw çıktı sanırım hala bu sorunlar neden aşılamadı yoksa bu hatalar fw ile aşılamayacak hatalarmı diye sormadan edemiyor insan. birde bu e2 ile e6 arasındaki farkı bana dokunmatik ekran dşına açıklayacak birisi lazım yani bikere ses aynımı medya player özellikleri yada şöyle deyim e2 de yapılıp e6 da yapılamayan ne var yada tam tersi e6 yapılıp e2de yapılamayanlar neler. saygılar.
    quote:

quote:

Valla herkes iyi yada bişi diyor telefon için. bundan sonra bişi yazmayacam. İsteyen önceki mesajlarıma baksın...

• E2 müzik konusunda alınabilcek en iyi 1-2 telefondan biridir.DİVX olayını hiç yazmıyorum bile.Arkadaşların olaylara fiyat performans açısından bakmasında fayda var.Forumda telefonu ilk alan kişiyim aylar geçti E2 bir yerlere geldi,biraz olsun tanındı ama hala iddia ediyorum bu telefonun ismi NOKİA olsaydı efsane olurdu.

• ROKR E2 de 4GB SD hafıza kartı ve tanıtımı

Benim aldığım hafıza kartı OCZ 4GB SD 150x

Yabancı forumlarda "Transcend" marka olması gereken diye belirtilen kartı mavibilgisayarda varmış buradan alabilirsiniz TRANSCEND 4GB SD

En aşağıdaki hız testini okuyunca anlayaksınız ki çok hızlı SD almanız gerek yok çünkü E2 en fazla 50x-60x hızlarını kullanabiliyor bunlar tel için zaten çok hızlı hiç bir yavaşlama yok...

Arkadaşlar aldığım kartı her yönden inceledim hiç sorun yaşamadım. Programla hızını bile test ettim..

DİKKAT alacağınız hafıza kartı SDHC olmaması gerekiyor , SD olması gerek, 4GB SD olması gerekiyor..

E2 nizde 4GB SD kart uyumlu sistm yüklü olması gerek, son çıkanların hepsi uyumludur.

Amaç 4GB SD kartı fat (fat16) formatında biçimlendirmek. Sorun şu ki fat formatı sadece 2GB tan sonrasını desteklemez, örneğin 2GB tan büyük dosyaları desteklemez. Bunun için özel bir şekilde biçimlendirmemiz(format) gerek. BS dan normal biçimlendirme yaparsak 4GB olur ama fat32 olarak biçimlendirir, telefondan biçimlendirirsek istediği biçim olan fat ta biçimlendirir ama 2GB olarak.
    ÇÖZÜM ise BS da MS dos altında fat olarak biçimlendirmek.

E2 nizi ayarlardan bağlantılardan hafıza kartı moduna alın. USB kablosu ile BS a takın.
    1.yol
    BS dan ms dos u açın. Ve şu komutu yazın.

format z: /fs:fat

DİKKAT:" Z " harfi olan yere, sizde E2 nin hafıza kartı BS da
    sürücü adı olarak hangi isimde ise onu yazmanız gerek. Örneğin sizde d olabilir, yada e, f gibi.

2.yol
    Aldığınız 4GB SD kartlar fat32 sistemi ile formatlanmış şekilde gelir, ama E2 fat16 yı gördüğü için kartı takınca menüden karta girerseniz formatlanması gerekir diye uyarı verir, burada E2 kartı fat16 olarak formatlar fakat 2GB olarak yapar bunu. Şimdi 4GB olarak nasıl yapacağız ve "ms-dos" u tam bilmeyenlar içinde detaylı olarak yazdım..

İlk olarak hafıza kartını E2 ye takın E2 de karta girmeye çalışınca "format yapılması gerekiyor" uyarısını alacaksınız tamam deyip kartı formatlayın, formatlandıkatan sonra tel kartı 2GB olacak şekilde formatlar bu işlem biraz uzun sürebilir.
    Şimdi telden "ayarlar/telefon/bağlantılar" menüsünden hafıza kartını seçip teli BS a bağlayın. Bilgisayarım simgesinden telefonun kartının hangi harf ile göründüğüne bakın örneğin bende "G" olarak gözüküyor..

BS da Başlat/tüm programlar/donatılar/komut istemi(MS DOS) u açın..

sonra şu komutu girip enter a basın..Bende "g" harfi sizde farklı olabilir "e" yada "f" gibi neyse sürücü adı onu yazacaksınız..

g: (enter a bas)

Şimdi ise " format g: " yazın, tırnaklar yok sadece içi..Yine söylüyorum g yerine sizde hangi harf ise sürekli g yerine sizdeki harfi yazcaksınız..

Size çıkartma zorlaması yapmak istiyormusunuz diye soru sorulacak evet olarak "E" harfine basıp enter a basın..

Tekrar soru sorulacak "64 küme kullanmaya devam edilsin mi?" diye sizde yine E ye basıp enter a basın..

Sonra çıkan ifade için sadece "enter" a basıp geçin..

Aldığım hafıza kartı en hızlı kart olduğundan aklıma hızını test etmek geldi acaba bu hız tam kullanılıyor mu diye.. Hızını test ettim saniyede 6.5 mb çıktı (6.5mb/s) bu hız değeri tel için gayet iyi ama benim kartın gerçek hızı 22.5 mb/s yani 3 kat daha yavaş bunun anlamı en hızlı kartı almanıza gerek yok çünkü o hızda kullanamıyorsunuz. Kullandığınız hızda telde hiçbir yavaşlama yok..
    1. test 6.5 mb/s

2. test 6.5 mb/s

Bu sefer kart testnii kartın hızını destekleyen kart okuyucum ile yaptım ve 21mb/s çıktı...Kısacası aldığım kartın 150X hızının 1/3 ü yani hızın üçte birini anca kullandığım halde YİNEDE KART E2 de ÇOK HIZLI ÇALIŞIYOR. Bunun sebebi E2 nin sisteminin LINUX tabanlı olduğundan dolayı hiç bir yavaşlama olmuyor aksine divxler dahada rahat çalışıyor..

DİKKAT bu yüzden doalyı çok hızlı 4GB lık kart almanıza gerek yok saniyede 5-7mb/s okuma-yazma hızı olan kart yeterlidir, benim aldığım kart 22mb/s ama dediğim gibi E2 nin girişi zaten max 7mb/s destekli bundan dolayı uygun hızlardaki kartları alın hem benim gibi gereksiz yere 2 katı para vermemiş olun.

4GB SD kartım kart okuyucumda takılı iken yaptığım test sonucu;

Kendinizde aldığınız 4GB SD kartları yada farklı kapasitedeki kartları E2 de taklı iken usb kablosu ile bu program ile test edebilirsiniz.
    Ve sonuçları foruma aktaralım PROGRAMI İNDİRMEK İÇİN TIKLA

Konuyla ilgili diğer yazı;
    TRANSCEND 4GB SD hafıza kartı
    http://forum.donanimhaber.com/m_11803015/mpage_51/key_//tm.htm#20498678
    veya
    http://forum.donanimhaber.com/m_11803015/mpage_101/key_//tm.htm#20498678

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 21 Şubat 2008; 18:48:02 >

• Biroldh;
    desene artık telefona 1000 şarkı yükleyebiliriz.Kafana göre canın ne istiyorsa yükle.ohhhhhhh

http://www.4shared.com/file/22741638/f502c27f/LyricShowV085.html
    AKŞAM saatlariden FULL şarj ediyorum saat 20:00 - 21:00 gibi yani... sabaha kadar açık bırakıyorum, sabah olunca 1 saat kulaklık ile MP3 dinliyorum, gün içinde aranma ve konuşma yok denecek kadar az, 15dk felan oyun oynuyorum, saat başı açıp kurcalıyorum 5dk kadar... akşam üzeri yine 30dk felan MP3 dinliyorum ve saat 19:00 a gelinde şarjı tamamen bitiyor...
    Acaba diyorum bana verdikleri şarj aleti E2 nin değilmi.. ben DARTY den aldım Teşir ürünüydü...ve kutunun içinde şarj aleti yoktu, çalışan kız bana birde şarj aleti getirdi oda bilmiyordu E2 nin olup olmadığını taktı şarj edince tamam budur herhalde dedi ver verdi......
    sizce 24 saati geçmemesi normal mi?

en azından benim rengim belli, sen ne ayaksın
  • quote:

Orjinalden alıntı: heartless

Topicte paylaşıldı mı bilmiyorum, Buyrun size LyricShow Player ( E2 versiyonu )

çok güzel bişey Winamp gibi, ama buna nasıl dosyaları tanıtacağız...

• ya birde şu masaüzerini 4 sıralı nasıl yapıyorsunuz.. forumu araştırdım ama bulamadım...

• quote:

Orjinalden alıntı: chiller

quote:

E2'de JSR-75 Desteği varsa çalışır. Olması lazım çalışmıyorsa firmwarenizle alakalıdır. V3x'de sorunsuz çalışıyor e2 versiyonu bi tek tuşların yerleri değişik.

• quote:

quote:

quote:

E2'de JSR-75 Desteği varsa çalışır. Olması lazım çalışmıyorsa firmwarenizle alakalıdır. V3x'de sorunsuz çalışıyor e2 versiyonu bi tek tuşların yerleri değişik.

Dostum vallah çok teşşekürler oldu çalışıyor süper bişey.. CTUNES den daha güzel bence CTUNES kadar kasmıyor..
    telefonu kapatıp açtım dosyalı gördü...
    birde birol_dh nin CTUNES yüklemesi gbi yükledim oldu....

• quote:

yükledim bu lyricshowplayer'ı da dosya eklenmiyor, herşey .alışıyor ama ne 9'a basın ekleyin diyo çalışmıyo ne de menüden bastığımda

anlamadım gitti zati ctunes da menü boş çıkıyordu

Hmm dosya sistemine erişimin açık değil sanırım. Bu iş için e2'ye gerekli patchleri yaptın mı ?

yükledim bu lyricshowplayer'ı da dosya eklenmiyor, herşey .alışıyor ama ne 9'a basın ekleyin diyo çalışmıyo ne de menüden bastığımda
    anlamadım gitti zati ctunes da menü boş çıkıyordu

@fatihgh3 ilk önce cTunes i yükle sonra lyricshowPlayer i dene... Sadece kurmakla iş bitmiyor programın dosyasında bir iki değişiklik yapman gerek...

quote:

@heartless e çok teşekkürler bu yeni 0.85 versiyonu dahada oturmuş...

E2 LyricShowPlayer versiyon 0.85.... düzenleniyor sayfa....

İsterseniz E2 nizi yan tutarak ekrana göre skin(deri) ayarını değiştirerek yan olarak programı kullanabiliyorsunuz....

LyricShowPlayer programını bu adreslerden indirebilirsiniz..
    İNDİRMEK İÇİN TIKLA LyricShowPlayer_V085.rar

Bu program içinde cTunes için yaptıklarımızı yapıyoruz....

E2 için programın kodlarını değiştirerek uygun hale getireceğiz.Normal olarak telden LyricShowPlayer.jad ile programı hafıza kartını seçerek kurun, kurlunca program çalıştırılsın mı diye soru soracaktır "hayır" deyin çıkın..
    sonra teli BS a takın ve hangi "midlet" klasörüne kurulduğunu bulun G:\.system\java\DownloadApps\MIDlet20xxxx buradaki "registry" dosyasını açın..

Sadece 1 tane değişiklik yapacağız..(Not:cTunes de ise ilk başta 3 tane kodda değişiklik yapıyorduk LyricShowPlayer da ise 1 tane olduğundan daha kolay)

Domain: Untrusted olanı Domain: Trusted Third Party yapınız

Sonra dosyayı kaydedin ve çıkın.. Teli çıkartın BS dan, telefondan LyricShowPlayer üzerine gelip java ayarlarını yapınız.
    JAVA ayarları.
    Telefonda menüden LyricShowPlayer bulun ve options a tıklayın sonra /Manage(özellikler)/View(izleme) Java Permissions a girin orada bir sürü menü var sizin değiştirmeniz gereken sadece 2 tane yer var, bunlar;

User Data Read = Ask Once Per Application

User Data Write =Ask Once Per Application

Bu iki menüyü de "Ask Once Per Application" yaptıktan sonra "select" e basın ve "cancel" deyip çıkın..

Şimdi teli tekrar BS a takın G:\.system\java\DownloadApps\MIDlet200xxx daki yine "regitry" dosyasını açın
    ve şu değişikliği yapacağız daha önce yaptığınız değişiklik yerine bu sefer "Operator" yazacağız ve bitmiş olacak...Burada amaç programın SD kartı ve telin hafızasını görmesine "izin vermektir".

Domain: Trusted Third Party olanı Domain: Operator yapınız

Aşağıdaki gibi değiştirdikten sonra kaydet ve çıkın..

BİTTİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 20 Eylül 2007; 2:41:57 >

• evet bende bu yöntenle yaptım, vallah bence CTUNES ten daha güzel çünkü işe yarıyor kullanıla biliyor...

• E2'de güzel çalışıyormuş. Keşke v3x'e tam uyumlu versiyonunu da yapsalardı. Java tuşları adapte edebilen iyi bir program bileniniz var mı ?

Beyler benim E2 de sorunmu var acaba, 10 GÜN olmuştur alalı ama hala şarjı 24 saati geçmedi.!!!!
    AKŞAM saatlariden FULL şarj ediyorum saat 20:00 - 21:00 gibi yani... sabaha kadar açık bırakıyorum, sabah olunca 1 saat kulaklık ile MP3 dinliyorum, gün içinde aranma ve konuşma yok denecek kadar az, 15dk felan oyun oynuyorum, saat başı açıp kurcalıyorum 5dk kadar... akşam üzeri yine 30dk felan MP3 dinliyorum ve saat 19:00 a gelinde şarjı tamamen bitiyor...
    Acaba diyorum bana verdikleri şarj aleti E2 nin değilmi.. ben DARTY den aldım Teşir ürünüydü...ve kutunun içinde şarj aleti yoktu, çalışan kız bana birde şarj aleti getirdi oda bilmiyordu E2 nin olup olmadığını taktı şarj edince tamam budur herhalde dedi ver verdi......
    sizce 24 saati geçmemesi normal mi?

BİR FİKRİ OLAN VARMI ACABA....

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.