|
Moskova'da hizmet veren elektrikli otobüslerin sayısı 900'e ulaştı
-
-
Acaba elektrikli araçlara antifriz koyuyorlar mı?
-
Cam yıkama sıvısına ilave etmek lazım. Bu arada ledler güzelim otobüsü Çin kerhanesine çevirmiş. -
Bence çok güzel
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ekrem başkan İBB'ye ne zaman alır?
-
Rus hükümeti de diğer orta-geri kalmış ülkeler gibi ancak büyük kentlere yatırım yapıyorlar. Moskova' dan 3-5 blok öteye gittiğinde gördüğün manzara ise içler acısı....
-
Rusya'da faal 38 nükleer santral var. Elektrik üretimi temiz ve ucuz. Dağıtımı da oturmuş durumda. Bizde İzmir'de var elektrikli otobüs ancak ne kadar temiz tartışılır. Sonuçta ithal kömür yakıp üretiyoruz elektriği. DAğıtım kısmı da ciddi sıkıntı zaten 2 kar yağdık gördük ne hale geldiğini..
-
Doğalgaz petrol ihraç eden ülke elektrikli otobüs kullanıyor
Biz Avrupa'ya ihraç ediyoruz ama Türkiye'de kullanamıyoruz hakkaten su ülkede 2 tane adam yok mu iş yapan?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Medeniyetin ne demek olduğunu görmek isteyenler Moskova' yı bir ziyaret etsin.
Kış ortası tipi yağsa bile şehir dışından şehir merkezine kadar 40 kilometre boyunca kardan arındırılmış kaldırımlarda rahatça yürüyebiliyorsunuz.
-
o kadar yaptırım yapıldı yıne de adamalar kendı kendılerıne yetıyorlar. Bu tarz toplu taşıma araçlarının ve tır, taksi vb tivari araçların elektrıklıye donusturulmesı şart olmalı bence. En çok km yi bunlar yapıyorlar ve ona göre altyapı şarj ıstasyonu vs kurulabılır . Ayrıca elektrıklı araclar çok guclu ve torklular bu gibi araclar için biçilmiş kaftan
-
biz de bu dönüşümleri istiyoruz.
gerçi ben toplu taşıma kullanmıyorum, her yere bisiklette gidiyorum.
arabaya ihtiyaç olmayınca binemiyorum benzin olmuş 28 tl. :)
-
Bence de çok güzel olmuş.
-
doğal gazlı termik santral kullanan ülke vatandaşı ne demiş... -( )...
-
Demirperde ülkelerinde çok uzun yıllardır kullanılıyor zaten elektrikli otobüsler , sadece havai hat yerine bataryaya döndüler .
Aynen öyle. Türkiye'nin çok İstanbul odaklı veya merkezli olması gibi Rusya da çok Moskova merkezli, hatta oradaki dengesiz gelişim durumu daha da beter. Yalnız bazı gelişmiş ülkelerde dahi benzer sıkıntıyla karşılaşılabiliyor. Birleşik Krallık'ta da Londra benzer bir vaziyet içerisinde, ilgili şehir varlıklı kimselerin ve yatırımların ayrıcalıklı ikametgahı olarak ülkenin refahını çevresindeki bölgelerin aleyhinde yutmaktadır. Bu hem Ruslardan hem Türklerden daha iyi yaşıyan İngilizlerin gayet iyi bildiği ve hakkında şikayet ettikleri bir gerçektir. Varoş çevre mahallelerine ve Londra harici daha kenar ve kırsal bölgelere gidildiğinde İngiltere bariz biçimde daha marjinal ve daha yoksul bir görünüm sergilemeye başlar. Bu gibi durumlarda aslan payı alan merkezin dışına çıkıldığında o yüksek kültür aura'sı hızla söner. Daha acınası manzaralar karşına çıkar.
güzel olmuş ya bence
-
Su faturalarına %50 daha zam yaptığında.
-
3 yıl geçmiş hareket yok
Su faturalarını siz ödemiyorsunuz belli. Daha geçen ay %17 yaptılar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X