Kışın ac tuşu ne işe yarar ?
-
-
Yağmurlu havalarda ön cam buğu olduğunda işe yarar, nemi alır...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
AC tuşunu açmayınca gelen hava ile klimayı açınca gelen hava kalitesi, temizliği aynı mı acaba.
-
Ben yaz kis ac yi calistiyordum eski aracimda, simdi on cam icin ayri dugme var, dikkat ettim ona basinca da gene ac on oluyor. Yani fabrika da o sekilde ayarlamis
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Motor ısınana kadar ısıtma sağlıyor, kompresör desteği ile çalıştığı için havayı kurutarak buğu oluşmasını önlüyor. Kışın havanın açık olduğu ve motorun sıcak olduğu vakitler harici her zaman açık tutarım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Havayı kurutma özelliği olduğuna emin misin?
-
Hayır - sadece kompresör çalışma mantığı ve deneyime istinaden tahmin ediyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
AC (Air Conditioner,İklimlendirme) araç içinde oluşan fazla nemi alarak hava kalitesini düzenler.Nemi aldığı (kuruttuğu) için de camlarda buğulanma görülmez.Özellikle kış aylarında sürekli açık olması iyi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Asıl merak ettiğim konu şu aydınlatırsanız sevinirim. Kışın arabayı çalıştırdım ve hemen ısınmak istiyorum. AC açmalı mıyım yoksa dijital olarak ayarladığım sıcaklık ile ısınmasını mı beklemeliyim?
Anlamadığım başka konu bazı arabalar hiç buğu yapmazken, bazı arabalar çok buğu yapıyor. Örneğin insanlardan şunu duyuyorum. 2010 model X marka aracım vardı. Hiç buğu yapmazdı. Şimdi 2020 model Y marka araç aldım buğu yapıyor.
-
Aracınızda ek bir ısıtma sistemi yoksa motor suyu ısınmadan araç içide ısınmaz.Bazıları motor ısınsın vs diye bir süre aracı hareket ettirmeden beklerler,aslında motorun ve dolayısıyla içerinin de çabuk ısınması için aracın hareket etmesi gerekir.Yüksek devir çevirmedikçe bunun bir zararı yoktur,normal bir şekilde sürün sadece,beklemeyin.Bekleme, motor en düşük devirlerde çalışacağı için motorunda içerininde daha geç ısınmasına yol açar.
AC açık olsun,sıcaklığı istediğiniz seviyeye getirin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Baran -- 1 Aralık 2024; 14:24:59 >
Bu, aracın özellikleriyle,klima sisteminin özellikleriyle ilgili bir olay olabilir.Ya da Y Marka araçta iklimlendirme özelliği yoktur.
Bende yaz kış ac açık. Araba karar veriyor ısıtması mı gerek soğutması mı.
Cevap için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla ek ısıtma yok. Aracım yeni kasa golf bu arada. Kitapçığa baktım öyle bir özellik yok göremedim. Ben araca kontrol vermek istemiyorum otomatik olmasın. İçerisinin ısınmasını istiyorsam ısıtsın benim kontrolümde olmalı.
Örneğin sabah arabayı çalıştırıp 5 dk gibi bekleyip ısıtmak için klimayı açıyorum ama AC hep kapalı. Sanki Ac açınca ısıtma performansı düşüyor gibi geliyor. Emin olmadığım için bende hep kapalı. Eğer diyorsanız AC buğu önleme ve temiz hava özelliği dışında ısıtmaya katkısı yok, o zaman motor ısındıkça zaten klima sıcak hava verecek AC açık olmasına gerek yok. Çünkü ben sıcak hava istiyorum kışın en verimli ve kısa yoldan.
Ama şöyle de bir durum var. Sabah kalkarsın otoparka gidersin araçlara bakarsın, geceden duran araçların kimi buğu yapmış kimi yapmamış. İklimlendirme özelliği haricinde başka bir fark var.
-
5 dk beklemeniz gereksiz.Bu,araç içininde motorunda daha yavaş ısınmasına neden olur.
AC kapalıda tutulabilir tabi,buğulanma olursa kısa süreliğine açılıp sonra yine kapatılabilir,MAX yazan bir tuş varsa bu o işe yarar.AC hem soğutmaya hem buğulanmayı önlemeye hem de kaliteli bir hava durumu sağlamaya yarar,sürekli açık olması iyi olur.Abartılı bir şekilde yakıt tüketimini yükselttiğinden çokça bahsedilir ama tüketimde bu büyük bir fark yaratmıyor.Faydası o küçük farktan daha yüksek.
Bunun en önemli nedeni araçların camları arasında fark olabilir.Isı ve ses yalıtımı yapan camlar var,karartmalı camlar,bu özellikleri olmayan camlar vs.Yine aracın durduğu yerde önemli,mesela ağaç altındaki araçların camı buzlanma buğulanma yapmıyor…
camin dis tarafi soguk, ic tarafi sicak oldugunda bugu yapar
cama soguk hava vererek isiyi esitlersiniz ve bugu kaybolur
-
AC yazın soğutmaya kışın içerideki nemi almaya yarar aracın buğu yapmaması için hava iç sirkülasyon açık olmamalı dışarıdan taze hava almalıdır.
Konu başlığı altında mesaj yazan arkadaşların cevaplarına çok şaşırdım.Hepsi de ağız birliği yapmış gibi AC açık olmalı demiş.Kardesim araç kışın zaten motor suyunu fan ile araç içine vererek içeriyi ısıtıyor.Hal böyleyken kış günü soğukta soğutmayı açmanın ne mantığı var?Siz kış günü doğalgaz ile birlikte klimayı soğuk olarak açıyormusunuz?Söylediginiz şey mantıksız.Bir de hepsi birden acılmalı demiş.Siz AC tusuna bastığınızda klima kompresörünün dişlisi kilitlenerek aractan boş yere ekstra güç çekecek.Cam bugulanması için max tuşuna basılır ya da AC tusu bugu gidene kadar açılır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Yağmurlu havalarda ön cam buğu olduğunda işe yarar, nemi alır...
|
Benzer içerikler
- en iyi hava filtresi
- renault europa 1.4 tutulan modeli
- en çok tutulan eski model arabalar
- chery tiggo 7 pro euro ncap kaç yıldız
- michelin mi continental mi 2024
- telegram indirim kanalları
- honda zrv 2024 fiyat
- yeni renault 5
- 2025 transporter
- 2021 skoda superb
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X