Şimdi Ara

Monitörde Kırmızı Nokta Çıktı(Ölü Piksel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
15.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar Philips LCD monitörüm var yaklaşık 2 yıl oldu alalı , dünden beri ekranın ortasında kücük kırmızı bi nokta cıktı,acıkcası bu beni
    cok da olmasada rahatsız ediyor bunun çözümü yokmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliarda -- 24 Haziran 2008; 11:28:04 >

• ölü piksel hadisesi...valla seninki iyi dayanmış...2 senede bir tane ölü piksel çıkmış...benim aldığımın birinci haftasında çıkmıştı...elinle yavaşça bastır, belki takılmış falandır...ama fazla bastırma yanındakilerede zarar verirsin...eğer olmazsa bununla yaşamayı öğreneceksin...belki görmediğin daha vardır...merak ediyorsan aşağıdaki programı deneyebilirsin...ama sana tavsiyem hiç deneme...birden fazla çıkar canın daha çok sıkılır...

Laptopshowcase: Laptop Review & Forum
    Page not found - Laptopshowcase: Laptop Review & Forum
    http://www.laptopshowcase.co.uk/downloads.php?id=1

• anladıgım kadarıyla monitöre bastırmamla alakası yok ancak

dün driver yüklemistim onla alakalı olabilirmi yani ,cünkü ondan sonra dikkatimi cekti
  • quote:

Orjinalden alıntı: aliarda

anladıgım kadarıyla monitöre bastırmamla alakası yok ancak

dün driver yüklemistim onla alakalı olabilirmi yani ,cünkü ondan sonra dikkatimi cekti

yok hocam dirver falan değil...lcd monitörlerde bu var...hiç birşey yapmasanda çıkıyor bu meret...takmıyacaksın kafaya...
  • Hemen ölü piksel demek kesinlikle yanlış! %50 driver sorunu da olabilir ki çok oldu bu forumda. Ekran kartınız nedir ?

Yeni driver yüklediyseniz kaldırıp orjinal driver yükleyin, orjinal driver ise güncel driver indirip yükleyin. Belirteyim bu sorun genelde ati ekran kartlarında oluyor...
  • olabilir ancak demin donmuş pixel in oldugu yeri tırnakla biraz ov dum ve şuan yok

jant bu arada dedigin dogru olabilir, ekran kartım ati , dün aksam güncelleyim dedim , zero display error hatası aldım sonra silip tekrar eski driver ı
    yükledim pixel i ilk ozaman farkettim , eger tekrar cıkarsa silip yüklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliarda -- 24 Haziran 2008; 13:07:33 >
  • jant değil janti
    Düzeldiğine sevindim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arada bi kücülüyo bazen büyüyo çözüm yok sanırım
  • takma o kadar
  • ben çözünü arıyorum , sorun takıp takmamam degil
  • Uzmanımız Ekran kartı driver ı ile ölü pikselin nasıl bir alakası var bunu kanıtlarıyla gösterebilirmi yada mantıklı bir açıklamada aynı etkiyi gösterir..
    Yada bu sorunu driver ile halletmiş bir üye gösterebilirmi ? en azından halledilebilirligini varsaymamız için birkaç neden gösterebilirmi
    Bütün bunlar bir tarafa ati kartlarda oluyor gibi net ve emin konuşmak için hangi üniversitenin hangi bölümünü bitirmemiz yada kaç yıl nerede çalışmalıyızki böyle üst düzey bir bilgiyi hiç çekinmeden emin olarak halkla paylaşabilelim ?
    Belirtmeden edemiyecegim uzmanımız %50 gibi [ki kendisi çok iyi bir orandır] bir oranla sorunun kaynagınıda kısmen tespit etmiştir kısmen diyorum oran %50

• Piksel siyah zeminde görünen beyaz veya beyaz zeminde görünen siyah şeklinde değilse bu bir subpixel hatasıdır. (dediğinize göre kırmızı)
    Subpixel hatalarının bazıları kalıcı bazıları ise geçici olabiliyor. Hızlı bir şekilde renk geçişi sağlayarak bu "stuck pixel" de denilen sorunu aşabilen bazı
    yazılımlar var. 6 saat gibi bir süreyle monitöre sürekli renk geçişi yaptırarak o bölgeyi düzeltmeye çalışıyor. Başarabilenler var fakat işe yaramadığı kullanıcılar da hayli fazla.
    Programlardan birinin ismi stucksweep'di diğerlerini tam hatırlayamıyorum. Bu tarz programlara umut bağlamamak gerek fakat denemekte fayda var,
    işe yarayabilirse bir çözüm olabilir.
  • piyasada dzueltcem diyen program var ama duzelten yok.
  • Valla ben yıllardır Konsol Kullanırım PSP nin pixel olayıda öyle

Çözümünu aradım bulamadım Olsaydı cıkardı illaki Bence boşuna arama dostum :) Cunki monitorden kaynaklanıor ekran kartı fln hikaye.

Misal yemek yedin ayağın şişti :D Alakası varmı yemekle yok = :)

Takmıcan kafana. 2 sene evet cok güzel bi süre
  • Pixel'in rengi siyah ise Dead Pixel'dir (ölü piksel), mavi, yeşil veya kırmızı ise Stuck pixel'dir. Stuck pixel (sıkışık piksel); renklerinin birinin kaybolması durumunda pikselin parlak bir renk vermesi olayıymış.

%100 garantisi olmayan birkaç çözüm yolu var, biri ölü veya takılı pixele basınç uygulamak, (tavsiye edilmesede çözüm olabilmektedir) ya da ekranın her pixeline sürekli farklı renk uygulamak (özellikle sony lcd'lerde işe yarıyormuş);

Bu sırada; ölü pixel kendi kendine çoğalmaz, stuck pixel çoğalabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 26 Haziran 2008; 2:30:26 >

• yeni aldığım hp lcd 21 inç monitörde 1 ay sonra 1 tane kırmızı ölü pixsel çıktı bir anda siyah olunca o kırmızı nokta gözüküyordu bende googldan ölü pixsel tamiri diye girdim.bir site gördüm o sitede eğer ölü pixseliniz varsa diyordu monitörü kapatın o ölü pizsel gözüken noktaya bir bezle pamağınızla ovalayın dedi bende aynı şeyi uyguladım ve o kırmızı nokta kayboldu.sizde yapın ama dikkatli olun fazla monitöre bastırmayın masaj yapar gibi ovun o noktayı bir bezle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

ölü piksel hadisesi...valla seninki iyi dayanmış...2 senede bir tane ölü piksel çıkmış...benim aldığımın birinci haftasında çıkmıştı...elinle yavaşça bastır, belki takılmış falandır...ama fazla bastırma yanındakilerede zarar verirsin...eğer olmazsa bununla yaşamayı öğreneceksin...belki görmediğin daha vardır...merak ediyorsan aşağıdaki programı deneyebilirsin...ama sana tavsiyem hiç deneme...birden fazla çıkar canın daha çok sıkılır...

http://www.laptopshowcase.co.uk/downloads.php?id=1
    Hacım bastırınca düzeldi teşekkür ederim sağolasın hayatımda ilk defa böle bir şey düzelttim şoklar içerisindeyim !!!

• Rapator kullanıcısına yanıt
    valla reis teşekkürler bastırdım giit nokta kadar bişey 1 ay dan sonra çıktı rampage rm144 var bende düzeldi vala sıkıntıdan patlıcaktım hayatımı kurtardın saolasın
  • foto ekleseydin iyi olurdu
  • merhaba youtubedan video paylaşıcam onu pcnizde 10 -15 dk tam ekran oynatın pixel hatası çözülür
    Retinagameshowyoutube
    Dead Pixel/Stuck Pixel Screen Fix (1 Hour Long) (Seizure warning - See description)
    https://www.youtube.com/watch?v=ZjdrMuKpaCI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the god of father -- 7 Mayıs 2020; 0:41:38 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.