Şimdi Ara

Monitör Kapanıyor Ama Fanlar çalışmaya devam ediyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
14.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 ay önce bu sorun ortaya çıktı. Bu süre içinde herhangi bir yabancı program yüklememiş olmama rağmen başlıkta da belirttiğim gibi pcyi kapat diyorum ister alt+f4+k/enter vs, ister mouse yoluyla deniyim windows kapanıyor diyo hemen akabininde monitör kapanıyor ama kasa oldugu gibi ekran kartı fanından tutunda işlemcisinden tüm fanlarına kadar takır takır çalışmaya devam ediyor. hemen burda bir parantez açmak gerekir şöyle ki arkadaşlar; ben pc yi normal bir şekilde her zamanki gibi açıp internet kullanımını yapıp veyahut normal online olmayan bir oyuna girip çıktıktan sonra pc yi kapatmak istediğimde pc sorun çıkartmadan kapanıyor. Ama gelgelelimki online bir oyuna giriş yaptıktan hemen sonra oyundan çıkıyorum kapatmayı deniyorum ne gariptirki işte o zmn pc kapanmıyor dediğim sorun ortaya çıkıyor. Format attım tekrar xp yükledim durum aynı, win 7 yükledim şu anda o yüklü yine değişmedi aynı. Gerçi win 7 yüklediğim gün online oyuna girip çıktıgımda ilk 3 denemede pc kapandı bende sorun çözüldü sandım. 4. denemede kardeşime pc kapat dedim kapanmadı dedi geldim baktım yine monitör kapanmış kasa çalışıyor. Sorun ne bir türlü anlamıs değilim. Nette araştırdım iyice bana benzer sorun yaşayanların çoğu regeditten sorunlarını çözmüşler aynısını uyguladım ama maalesef tepkisi yine aynı oldu pcnin.Bunun dışında ram'in slotunu değiştirdim ekran kartını slottan çıkartıp tekrar iyice oturttum falan sonuc değişmedi.

Birde bu güç seçeneklerinden dem vurmuş bazı arkadaşlar çeşitli forum sitelerinde bende güç düğmesine basıldıgında pc yi kapat seçeneği seçili. yani o taraflarda bir sorun oldugunu düşünmüyorum. kurcaladım orayıda somut bişe bulamadım.

Bu işten anlıyan kim varsa bi el atın size zahmet şu pc ye uyuz olmaya basladım iyice her seferinde 5-6 saniye açma düğmesine basılı tutarak kapata kapata iyice gidecek bu gidişle.

Belki alakasız olucaktır ama ben size sorunu iyice ayrıntılı anlatayım belki bana göre alakasız gelen birşey önemli bir detaydır; pc yi kapattıgım zaman ne hikmetse mouse'un altındaki ışık falan sönyüo ama klavye nin num lock ışığı yanık duruyor. sorun klavyedendir dedim başka klavye denedim yine aynı.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest222134453 -- 19 Kasım 2011; 15:12:06 >

• Ne çözümü olmayan bi sorunmuş arkadaş..
  • Merhaba,

Yazılımsal olarak deneme yapmışsınız. Fakat bu işletim sistemlerini her defasında aynı kaynak dan mı kurdunuz ? Aynı kaynak dan kurduysanız, farklı kaynak dan işletim sistemini temin edin ve o şekilde deneyin.

Bir yerden power suply bulabilirseniz o şekilde deneme yapabilirsiniz.

Son olarak, bios güncellemesi yaparak deneyebilirsiniz.

Kolay gelsin.
  • @ProbLem!

Merhaba,

Öncelikle ilginiz için tşk. ederim.

Soruna gelirsek, işletim sistemlerini farklı kaynaklardan kurdum diyebilirim. Şöyleki sürekli 3-4 senedir kullandıgım xp cd si çizilme vs... yok problem yaşamadan formatımı atar pc de herhangi bir sorunla karşılaşmazdım. Belki kaynaktan dolayıdır sorun dedim win 7 32 bit kurdum. farklı kaynaklardan deneme amaçlı win 7 32 bit ultimate kurdum. sonuç aynı. Geçmişte win 7 ve xp özetle kafama estiği gibi kuruyordum. Bu sorun yaklaşık olarak 2 aydır başıma bela olmuş durumda.

Power suply Bulmam şu aşamada zor ama sorun bundan kaynaklı da olabilir haklısınız.

Bios güncellemesini düşündüm ama denemedim. Bunu denicem şimdi. Bios da sadece power management sekmesi altında kurcalamalar yaptım ( sorun piyasaya çıktıktan sonra) en son bios ayarlarını default yaptım.

Sizden ricam bana pm yoluyla bios update konusunda yardım edebilirseniz süper olur benim açımdan. anakart modelim gigabyte S-Series kutunun üzerinde GA-P31-S3G yazıyor ayrıca. başka bi numara yazı fln göremedim. yeterli gelir sanırım bios update için bu bilgiler.

Tekrar tşkler...

• Öncelik olarak power suply denemenizde fayda var. Bios güncellemeyi power suply aşamasından sonra yapmanız daha mantıklı. Şurası var, bios güncelleme riskli bir iştir. Bios güncelleme anında elektirik kesintisi, hata v.b. gibi durumlarda geri dönülmez sorunla karşılaşırsınız. Bana kalırsa, ilk olarak power suply denemeniz. Eğer bu çözüm olmaz ise tecrübeli bir kişinin yanında bios güncelleme yapmanız sizin yararınıza olacaktır.

Anakart modelinizi yazmışsınız. Fakat "Revizon" serisini kontrol ederek yapmanız gerekiyor. Vermiş olduğunuz anakart bilgilerinize dayanarak üretici web adresinin anakartınıza ait driver ve bios güncellemeleri vermiş olduğum link de mevcut.

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-p31-s3g_10/download/bios

Kolay gelsin. Unutmadan anakart'ın alt tarafında revizyon serisi yazar, kontrol ederek yapın.

• PSU'dan önce anakart burada devreye girer, zira bu sorunun işletim sistemi kaynaklı olmadığı zaten belli. Anakart sistemi kapatma, PSU'yu kapatma ve kontrol görevini üstlenir. Sorun çok büyük bir ihtimal anakart kaynaklı, gerek köprülerle alakalı geçici bir sorun olabilir. Gerekse anakart üzerinde yer alan bir donanım sistemi kilitliyor olabilir, RAM modülleriniz çiftse yani iki taneyse anakart üzerinden birini çıkartıp, ötekini deneyin, öyle öyle ikisinide deneyin. Kapatmayı her defasında uğraşın. Bir ihtimal RAM sistemi kilitliyor olabilir.

Diğer bir ihtimal ise USB yuvalarında bulunan cihazların sistemle irtibatını kesin, diyorsunuz ki sistem internetteyken kapanmıyor şöyle yapalım ya da bunu ilk olarak uygulayabilirsiniz. İnternete girin oyununuzu vs. dolanın her zaman ki gibi kapanmayacağını mı düşündünüz? İlk olarak modemle bağlanıyorsanız, modemi, adaptörle ise adaptörün irtibatını kesin sistemle çıkartın, kablolarını. Bilgisayarı kapatın, daha sonra eğer dediğiniz gibi devam ederse bu sefer, bilgisayarı açın. Yine aynı işlemleri yapın, internette gezinin ancak bu sefer bilgisayarda usb ile çalışan tüm aygıtları çıkartın, bilgisayarın kapanmasını power tuşundan ayarlayın. Bir kere basın, kapanmasını bekleyin, bakalım anakart üzerinde USB ile ilgili bir sorundan mı kaynaklanıyor görelim.

Devam ettiği takdirde BIOS ile ilgili olduğunu düşünmüyorum ancak yine de bir ihtimal Update edin, tabi bilmiyorsanız yanlış BIOS kurabilirsiniz. Bu da bir daha hiç açılmamasına neden olabilir anakartınızın.

Yukarıdaki denemeler kotarmazsa sorunu, ben anakart kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Tabi anakart üzerinde harici ses, TV kartı, vs. varsa bunlarıda çıkartıp, test edin.

• Yardımlarınız için çok tşk. ederim kısaca bi kaç şey eklemek istiyorum.

@ProbLem!

Dediklerinizi harfiyen uygulamaya özen göstericem. Alakanız için tekrar tşk. ederim. Saolun.

@makedonn

Merhaba

Sorunumu ben uzun ve ayrıntılı olarak yazdım ki bilgi sahibi olan kişiler ayrıntıda saklı olan benim anlamadıgım bir sorunu kolayca tespit edip çözüm yoluna ilişkin yardımcı olabilsinler diye. Sizde üşenmeyip paragrafı okumuş olucaksınız ki altını çizdiğim yerleri vurgulamışsınız. Tşk.ederim.

Yalnız enteresan olan şu ki bilgisayarı açıp 330 defa kapat komutu ile sorunsuz bir şekilde kapatabiliyorum. Üstelik bunu farklı 30-40 oyun yükleyip her birine ayrı ayrı girip daha sonra interneti aktif olarak kullandıktan sonra yapabiliyorum.İşin ilginç kısmı bir tane online oyun var ki sorunun kendisi sanırım o. Bu oyuna ne zaman ki giriş yapıyorsam çıkış yaptıktan sonra bilgisayarı ne alt+f4+k/->+enter ile kapatabiliyorum, ne de başlat<kapat yoluyla. Yani bu oyuna girdiysem eğer oyuna girip anında çıksam bile bilgisayar kapanmıyor. monitör güzel bir şekilde kapanıyor ama kasada fanlar dahil olmak üzere Cd-rom fln hepsi aktif.

Benimde düşündüğüm ve yaklaşık 1 saat önce uyguladığım önemli birşeyin altını çizmişsiniz. Girdiğim oyun online oldugu için şöyle yapayım dedim oyuna yine her zaman ki gibi girdim ve oyuna girdikten 2-3 sn sonra server girişini yaptıktan ve karakteri seçtikten hemen sonra oyundan çıkış yaptım. Daha sonra ağ bağlantısını devre dışı bıraktım. Sadece yaptığım bu. Yani modemle uğraşmadım sadece yaptığım yerel ağ bağlantısı << sağ tık << devre dışı bırak. Bunu yaptıktan sonra kapatmayı denedim yine maalesef durum değişmedi. Garibime giden nokta yan pc de aynı oyuna giriyorum oyundan çıkış yapıyorum aynı bağlantıyı aynı modemi yan yana kullanmamıza rağmen kardeşimle o pc de hiç bir sorun yok, tıpkı benim pc nin 1.5-2 ay önceki hali gibi.

Ram hususuna gelince 2 gb lık tek ram kullanıyorum. Onunda slotunu değiştirdim diğer slota taktım. Bunun dışında konuda bahsettiğim üzere ekran kartı söküp kasayı kendimce temizlemeye çalıştım. Yine değişmedi durum.

Kasada harici herhangi bir ilave olarak TV kartı vb... birşey takılı durumda değil. USB aygıt durumuna gelicek olursak gamepad sürekli takılı duruyordu şu son 15 gündür onuda çıkarttım yine kapanmıyor. Oyunun adını vermemde de sanırım bi sakınca yoktur herhalde Rakion'a ne zaman girsem bu bilgisayar kapanmıyor.

Uğraşıyorum uğraşmaya da bu gidişle devam edicem gibi. ilgi gösteren herkese çok tşk. ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar sorunun çözümünde çok önemli bir detay gözüme çarptı. Bios güncelleme olayını gerçekleştireyim dedim, anakart cd de @Bios sekmesini fark ettim. update falan yazıyordu install komutunu verdim. Daha sonra yüklenen bios programını açtım resimdeki gibi.
     Monitör Kapanıyor Ama Fanlar çalışmaya devam ediyor.
    find kutucugunu işaretledikten sonra update biosu tıkladım ve karşıma taiwan amerika vesayre seçenekler geldi sanırım yüklenilen biosun hangi ülkeden olmasını istediğimi sordu amerikayı seçtim devam ettim. birşeyler falan yükledi sonra restart atmamı istedi.

Daha sonra pc açılırken siyah ekranda onlarca yazının oldugu kısım war bilirsiniz usb ler fln gözükür, sol üstte CPU clock yazan yer bu güncellemeden önce 1.6 lardaydı işlemcim core 2 quad ama güncellemeden sonra pc bi baktım o ekranda 2.40 gibi bir rakam yazıyor şaşırdım pc açılırken uzunca bir müddet yani 1 dk fln siyah ekranda bekledi windows xp yazısından sonraki hoşgeldiniz ekranından önceki sırada. sonra açıldı. hemen düzelmişmi sorun diye oyunuma girdim ve çıktım ve pc kapandı çok sevindim derken 1 kez daha deniyim emin olayım dedim, pc yi tekrar açtım ve bu sefer eskisi gibi sol üst cpu ekranında 1.6 gibi sayı vardı eski haline dönmüştü cpu nun yanındaki sayılar. oyuna yine girdim sonra çıkıp pc yi kapatayım dedim ve pc yine monitör kapandı ama kasa kapanmadı.

Şimdi benim burda bu işten gerçekten anlıyanlara sormak istediğim şudur ki bu bios güncellemesinden sonra pc açılırken siyah ekranda cpunun yanındaki 1.6 olan sayı 2.40 olunca neden pc kapandı da tekrar eski haline dönünce kapanmadı ? sorun cpu mu ? güncellemeyle birlikte 2.40 olan bu sayı nie yine kendi kendine 1.6 ya düşürdü kendini de pc kapanmamaya basladı ne güzel sevinmiştim yine hüsran.

çok tşk. ederim şimdiden merakla bekliyorum yardımlarınızı.

Sonradan birşey aklıma geldi benim bu sorundan önce hatırladığım kadarıyla cpu clock diye sol üstte yazan yer 2.40 ghz idi. şimdi 1.60 ghz oldu. Sorun büyük ölçüde bu olmalı ki 2.40 da kapanan pc 1.60 da kapanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest222134453 -- 23 Kasım 2011; 15:42:24 >

• Arkadaşlar lütfen yardımı dokunucak hiç mi arkadaş yok ?

Sorun da büyük çapta gelişmeler yaşadım. Bios'a default çektim ve işlemcim eskisi gibi yukarda CPU Ratio:2.40 Ghz gözüküyor.

Arkadaşlar benim bilgisayarımda kapanmada falan aslında hiçbir sorun yok. Joygame oyunlarından wolfteam'e girio çıkıyorum oynadıktan sonra pc takır takır kapanıyor, ama aynı firmanın oyunu olan Rakion'a giriyorum çıktıktan sonra pc yi kapatayım derken monitör kapanıyor kasa oldugu gibi çalışmaya devam ediyor. Sorun bu oyunda artık burası kesin. Pc nin donanımla ilgili bir sorunu olsa hiç kapanmaz ! Benim pc bütün online ve online olmayan oyunlara girdikten sonra çıkışta hızlı bir şekilde gayet stabil bir biçimde kapanıyor.

Farklı kaynaklardan farklı işletim sistemleri xp,win 7 denedim sonuç değişmedi.
    Bios update yaptım ki gereksiz oldugu kanaatine vardım default la ghz problemini giderdim.

Şimdi burda asıl sorulması gereken soru şu ; Benim pc ile Bu Rakion oyunu arasında ne tür bir çakışma anlaşmazlık olabilir ? Ben bu oyunun setupunu defalarca indirip temiz bir şekilde kurdum ama sonuc aynı. Aynı firmanın oyunu olan wolf team ise ki oda online takır takır kasada kapanıyor monitörde. Knight online olsun, Silkroad online olsun hepsi takır takır.

Biri çözsün artık şu sorunu gerçekten bunaldım. Çözene helal olsun gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guest222134453 -- 24 Kasım 2011; 20:51:24 >

• güncel
  • sorun büyükmüş arkadaş ama benmde hiçbifikrim yok bir bilgisayarcıya danışmayı denedinmi ?
  • Aynı Sorun Bendede Var Fakat online Oyundan Çıktıktan Sonra Pc Kapatmama Gibi Bi Sorun Yok Sadece Monitör Kapanıyor Fanlar Dönmeye Devam Ediyor Hatayı Düzeltmek Sistem İle İlgili Değil Windows Kurarak Düzelmiyor 16 Farklı Cdle Format Atsan bile Pc Aynı Bu Formattan Kaynaklanmıyor.
  • Arkadaşlar sorunum yaklaşık 3-4 hafta önce düzeldi. Şöyle özetliyim sorun sanırım oynadıgım oyundaki itemle alakalı olan bir durum. Oynadıgım oyunda bir çeşit yüzük var ve bu yüzüğü karakterinize taktıgınızda karakteriniz muazzam derecede hız kazanıyor. Bu yüzükleri bir akşam bilmeden söktüm sökmekten kastım oyunda itemi yok edip büyüleme şansı kazanmayla ilgili. Bilgisayar sorunsuz kapanıyor o günden bu yana . söz konusu yüzükten 2 adet var şu anda yine aldım 3. yü de takınca sanıyorum pc kapanmıyor. Bende oyundan çıkmadan önce yüzükleri envantere atıp öyle çıkıcam oyundan.

Yüzükler yok olduktan sonra pc kapandıgına göre sorunun kaynagı buymus dedim kendi kendime zaten sorun saçma sapan bir sorun. Ekliyim, pc ye format falan filan hiçbir şey denemedim yüzüklerin yok oldugu akşam pc kapanmaya başladı. Zaten belliydi biraz da çünkü diğer online oyunlara girip çıkınca bir sorun olmuyorda sırf o oyuna girince niye sorun oluyo ? oyundan kaynaklanan bir durummus demekki dicem ama bu seferde şu var bu yüzüğü takan diğer oyuncularda öyle bir soruna rastlamadım. var bişe ama geçti neyse ki.

• benzer bir durumla karşı karşıyayım. başlattan bilgisayarı kapat diyince sorunsuz kapanan pc, yıllardır kasadan power a basarak kapattığım halde son 2 haftadır delirmeye başladı. kasadan düğmeye basınca çat diye monitör kapanıyor ama kasa kapanmıyor ve çalışmaya devam ediyor. nette baya bi araştırdım ciddi anlamda hiç bi açıklama bulamadım olaya ilişkin. yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyorum.
  • çözüm yok hala
  • bende de aynı sorun var sayılır. Yok mu çözü mü
  • bendede ayı sorun oluşmuştu . çözümü zor bir sıkıntı
  • konuyu hortlatacam ama bu şekilde bir sorunla karşılacak arkadaşlar için , olay cpu ile alakalı bir düşük cpu tak pc normal şekilde kapanacaktır eminim. 2 tane anakart ta başıma geldi cpu çarpanlarıyla oynadım olmadı , anakartın bütün kondansatörlerini değiştirdim yine fayda etmedi. cpu değiştirince olay çözüldü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.