Şimdi Ara

Pc kapalı haldeyken mouse ışığı yanmaya devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
Giriş

1.başlıkta belirttiğim gibi pc kapattığım halde mouse ışığı yanmaya devam ediyor.
    Anakartım:Asrock z77 extreme 3

2.pc yi kapattıktan sonra klavye,mouse,hdmi,güç kablosu hepsini kasadan çıkarıyorum ama bunu yapmakta Bir yere kadar Bunları pc den hiç çıkartmazsak bi sorun olur mu?

• Ayni sorun bende de var Pc'yi kapatıp fişi dahi çekiyorum belli bir süre, yaklaşık 40 saniye filan, mouse, anakartin rgb ışığı yaniyor sonra kendiliğinden sönüyor. Biosta bilgisayar kapansa da usblere belli süre güç ver diye seçenek varmış. Sanırım o yüzden
    İkincisi de direk fişi çeksene ya niye bütün kabloları çıkarıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga_yakup -- 4 Eylül 2021; 12:11:8 >
  • tolga_yakup kullanıcısına yanıt
    Ayn Sizin dediginiz in aynısı oluyor 4sn fln sonra gidiyor bütün ışıklar

Bilmem hepsini çıkartmayınca içimde bi kuşku oluyor sanki hala güç vermeye devam edecekmiş gibi
  • Hocam bu anakartınızın kapalıyken de usb üzerinden voltaj vermesiyle alakalı, biosdan ya da aygıt yöneticisinden usb ayarlarına gelip kapatabilirsiniz. Araştırırsanız İnternete nasıl kapatıldığı yazar.
  • darbeturk kullanıcısına yanıt

Merhaba, Ben bios menüsüne girip yanlışlıkla usb portlarının gücünü kapatmışım. Pc açılınca klavye ve mouse çalışmıyor. Haliyle bios menüsüne giremiyorum. Bios pilini çıkarsam fabrika ayarlarına döner mi ayarlar

• basis35 kullanıcısına yanıt
    Bios pilini çıkartıp bilgisayarın fişini çek 15 dk öyle kalsın o şekilde sıfırlar eğer düzelmezse ps2 klavyeyle bağlanıp düzeltebilirsin
    Sabah deneyeceğim. Peki İlk önce fişi mi çekeyim pili mi çıkarayım fark eder mi?
    Önce fiş çekmelisin. Hatta pili çıkardığında artı ve eksi bacakları tornavida yardımıyla kısa devre yaptırıp fiş takılı değilken 8-10 kere pc açma düğmesine basarsan daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darbeturk -- 6 Eylül 2021; 0:40:1 >
    İlk önce pili çıkarıp tekrar takayım, düzelmezse kısa devre denemeye çalışayım inşallah olur. Pc kapalıyken kulaklığın ışığı sönmüyor diye ayar yapayım dedim başıma iş açtım. Oğlumun da haberi yok sabah okula gittiği zaman yapayım 😊
    Tamam hocam. Umarım yakalanmadan halledersin😂
    Düzelsin de, yakalamaya razıyım 😁
    Bios piliyle uğraşmana gerek yok hocam. Windows logosuna sağ tıkla>ayarlar>kurtarma>gelişmiş yeniden başlatma>sorun giderme>gelişmiş>uefi'li bir seçenek var onu seçip bios'a girebilirsin.

Düzeltme: Ah benim dalgın kafam :D klavye mouse algılamıyorsa nasıl gireceksin, kusura bakma hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Atlı Playboy -- 6 Eylül 2021; 0:48:32 >
  • Beyaz Atlı Playboy kullanıcısına yanıt
    Hocam klavye mouse usb olduğu için çalışmıyor diyor. Görmediniz sanırım🙂
  • Beyaz Atlı Playboy kullanıcısına yanıt
    Klavye çalışmıyor ki, klavye ve mouse usb portlarını kapatmışım
    Hocam gördüm de dalgınlığıma gelmiş.
    Olması gerek hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: darbeturk

Hocam klavye mouse usb olduğu için çalışmıyor diyor. Görmediniz sanırım🙂
    Sabah pili çıkarıp 10dk sonra taktım düzeldi. Bu arada kasanın arkasında bios reset tuşu varmış sorunu çözdükten sonra gördüm. Bilgisayarcıma sordum bios reset tuşuymuş 😂
    Pc kapalı haldeyken mouse ışığı yanmaya devam ediyor
  • Hocam o düğme her anakartta olmuyor maalesef resmini önceden atsaydınız söylerdim ama sorununuz çözüldüyse ne mutlu bize :)

Ben de iş bittikten sonra fark ettim :) Cevaplar için çok teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.