Şimdi Ara

Monitör kapanıyor kasa çalışmaya devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
12.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar yeni hazır sistem pc aldım pc açıldığında herşey normal yaklaşık 20 30 dakika sonra ekran kapanıp no signal yazısı geliyor ama kasa çalışmaya devam ediyor düzelmesi için resetlemem gerekiyor hdmi ile tvye bağladım farklı bir pcde hdmi to vga ilede denedim ramleri ve ekran kartını söküp tekrardan taktım ama çözemedim bi türlü yardımınızı bekliyorum
    SİSTEM
    Ryzen 5 2600X
    Gtx 1660 super
    16 gb ram
    Gigabyte b450m s2h
    480 gbde ssd var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Anakart Asrock B450M HDV mi

Edit: Anakartı görmemiştim

güç ve uyku ayarlarına gelin, iki seçeneği de hiçbir zaman olarak işaretleyin, yan sekmeden ek güç ayarlarına gelin, Yüksek performans deyin, tekrar deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 11 Ocak 2020; 13:55:15 >
  • parcapincik kullanıcısına yanıt
    Gigabyte B450M S2H AMD B450 Soket AM4 DDR4 3200(O.C.)Mhz mATX Anakart ismi böyle geçiyor sitede

• Aleyna Yıldız CVXKE kullanıcısına yanıt
    Oynadığınız 20 30 dakika içinde oyunlarda vs fps düşüşü yaşanıyor mu he rşey normal şekilde seyrederken mi no signal yazısı geliyor.
    Oyun inik değil normal googlede gezerken veya bişey indirirken bir anda kapanıyor

Ben şimdi diğer açtığınız konuya baktım, orada lg tv ile kullandığınızı gördüm bilgisayarı, orada tv güç tasaaruf moduna geçip ekranı kapatıyor gözüküyor.
    https://forum.donanimhaber.com/store/d4/7d/d1/d47dd14c7d5e53a479e5896b7be5987c.jpeg

Önce tv ayarları içinden güç tasarruf modunu kapatın, tv ayarlarında bilgisayar olarak ayarlamanız gerekiyor girişi, yada öyle bir ayar olması lazım,

Sonra ilk mesajda yazdığım yönergeleri uygulayın, olmazsa yine buralardayız.
  • Tvde dediğiniz şeyleri yapmıştım zaten pcdende dediğiniz ayarları hiçbir zaman olarak ayarlamıştım fakat bişey değişmedi bende eski mönitöre uygun dönüştürücü alıp monitöre bağladım tvden kaynaklı sandım ama monitördede aynı no signal hatasını aldım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şöyle bir şey tavsiye edeyim, Furmark ve Core Temp yükleyin,

Core Temp çalıştırın ekranın bir köşesine alın, Furmark prgramını iki kere çalıştırın,

Furmark cpu burner çalıştırın, diğer açık furmarktan gpu stres test başlatın bu iki işlem sistemi tam yüke bindirecek,

15 20 25 dk ne kadar çalışıyorsa çalıştırın değerleri izleyin core temp ve furmark üzerinden ( core temp işlemci verileri veriyor furmark ise ekran kartı )

eğer ki sıcaklıklar normal iken pc kapanıyorsa psu ile ilgili bir arıza söz konusu olabilir,

Ekran kartı ve işlemci 90 lı derecelere gelip kapanıyorsa termal bir sorun var demektir.

Altta ekran resmi bırakıyorum bakıp yaparsınız.

Eve geçiyim birazdan deniycem teşekkür ederim tekrar yazarım buradan

• Ayni sorun bende de var. Kismen cozdum ben. Sorun 2 seyden kaynaklaniyor ya Islemci voltaji ya da PSU. Anakart islemciye dengesiz voltajlar verdigi icin pcnin gucu bir anda kesiliyor ve tekrar acilmiyor ama calismaya devam ediyor, reset tusuna basinca pc tekrar aciliyor. Mesela ben biosdan islemciye manuel olarak voltaj veriyorum. Islemcinin hizini da 3.925 Ghze sabitledim. 1.32V ta sabit olarak su an sorunsuz calisiyor gibi.
  • aceloq kullanıcısına yanıt
    Kişiler donanımları ile ne yaşıyor bilmiyorum ama bir şeyi belirtmek isterim,

Benim 2600x boşta 1.4 1.45 arası geziyor yüke bindiği zaman 1.17 1.20 1.25 arasına düşüyor,

1.4 gösterdiği zamanlar 35 - 38 derece arası çalışıyor boşta stok soğutucu ile, sorun yaşamadım yaşamış olanlar olabilir,

sabit voltaj vermek zorunda olanlar olabilir, ama ben orada 1.4 gördüm diye sabit voltaj verme ihtiyacı hissetmedim.

Mühendislik hata diyen var, undervolt yap diyen var, işlemci kavruluyor haberin yok diyen var sallamıyorum böyle kullanıyorum,

Resimler aşağıda bakmak isterseniz bakabilirsiniz,

Bu şekilde kullanıyorum, bir ara rivatuner ve driver ile ilgili kapanma, donma sorunlu yaşadım onun üstesinden geldik,

daha sonra günlerce saatlerce oyun oynadım, stres test yaptım herhangi bir sorun yaşamadım nazar değmesin,

2 ay olacak neredeyse bilgisayarı alalı default olarak kullanıyorum sadece xmp açık 3000 mhz ramleri 3200 kullanıyorum o kadar.

• Ekran kartınızın markası nedir ve sistemi siz mi topladınız, hazır sistem mi aldınız ? Güç kaynağınızı da belirtir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinsel -- 11 Ocak 2020; 15:13:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahinsel S kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda hazır sistem yazmış gözden kaçırdınız galiba.

• sahinsel S kullanıcısına yanıt
    Hazır sistem zotac Gaming GeForce GTX 1660 Super Twin Fan 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming Ekran Kartı

Sharkoon SHP650 V2 650W

Böyle gözüküyor ama pek bişey anlamadım

Birinde CPU burner çalıştırın diğerinde gpu stres test sıcaklıkları izleyin PC kapanana kadar

Buradaki değerler normalmi sizce ?

Resim tam ekran açılmıyor şu an göremiyorum, core temp gözükecek şekilde tekrar atarmisiniz CPU burner çalışıyor arka planda dimi

Bunlar çalışıyor şuan bu şekildede gözükmezse mailiniz falan varsa ordanda atabilirim

Kirmizi ile işaretledim geride aktif edip 2 testi aynı alda cakistiacajsiniz Monitör kapanıyor kasa çalışmaya devam ediyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.