Şimdi Ara

Monitor Audio (MA) Başlığı (107. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.255
Cevap
28
Favori
164.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir zamanlar bilgisayar sistemleri icin az kafa patlatip az paralar harcamadim. Simdi dusunuyorumda ne kadar gereksizmis. Sirf birseyler ispatlamak ve hiz tutkusu icinmis bunlar. Hayir bir zevkte almiyorduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • içinden windows geçen hiçbir şeye para vermem

eşek yüküyle para harcayıp bir HTPC yapmıştım . Ekran kartları fena , thermeltake Home theater kasa , Power Supply falan . Uçak gibi çalışıyordu ha birde yok mu o film seyrederken ''bir virüs tespit edildi '' ''yeni bir güncellmeniz var '' gibi uyarılar ... daha bulaşmam ... utanmadan bir de uzaktan kumanda koymuşlar aldığım güne lanet ettim ... Gittim bir WDTV live aldım oh ne rahatmış be... canını seveyim ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Bir zamanlar bilgisayar sistemleri icin az kafa patlatip az paralar harcamadim. Simdi dusunuyorumda ne kadar gereksizmis. Sirf birseyler ispatlamak ve hiz tutkusu icinmis bunlar. Hayir bir zevkte almiyorduk.

Alın benden de o kadar. Baştan batık yatırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 13 Ocak 2013; 0:42:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

içinden windows geçen hiçbir şeye para vermem

eşek yüküyle para harcayıp bir HTPC yapmıştım . Ekran kartları fena , thermeltake Home theater kasa , Power Supply falan . Uçak gibi çalışıyordu ha birde yok mu o film seyrederken ''bir virüs tespit edildi '' ''yeni bir güncellmeniz var '' gibi uyarılar ... daha bulaşmam ... utanmadan bir de uzaktan kumanda koymuşlar aldığım güne lanet ettim ... Gittim bir WDTV live aldım oh ne rahatmış be... canını seveyim ....

Inanmazsin o zamanlardan kalma bir suru parca var. Satsam para etmez. Iyi aklima geldi bir ara toplayip cope atayim bari. Bir tanesi sparkle calibre 512 mb 256 bit ekran karti. Acaba bir gun lazim olur mu diye tutuyorum.

• Katılıyorum max mhz,iyi 3dMark skoru alıp takımı üst sıralara yükselteceğiz diye evde bir odamı laboratuvar gibi yapmıştım.hatta Gaz soğutma adına vapochill bile almıştım sürekli test reset,test rest oda soğuk olsun iyi skorlar alayım diye klima bile taktırmıştım.Bugün sinüzitler berbat o günlerin yüzünden
    Şimdi aklıma geldi İstanbul'da sıvı azot(ln2) ile test sırasında ankartlar yanmıştı,gece saat 23.00 de forum üyelerini arayıp anakart istemiştik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 12 Ocak 2013; 21:30:10 >
  • Eski anlıarı depreştirdik şefik bey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Eski anlıarı depreştirdik şefik bey

• Bugün çok uzun zamandır kullandığım mermer altlıkları front hoparlör RX8 lerin altından çıkardım,sonrada Pioneer LX76 ın gücünü daha iyi aktarabilmek ve 3 yollu RX8 i daha iyi sürmek adına Ecosse MS4.45 bi-wire kablomu futureshoptan aldığım Atlas z-plug bananalarla bi-amp haline çevirdim ve bi-amp bağladım.

Sonuç kesinlikle fark edilir oldu,basslar sertlikten kurtuldu daha doğal ve uzama yapmadan kendini göstermeye başladı.Tizler yine belirgindi ama sanki biraz daha törpülenmişti.iki değişimde başarılı olmuştu.
    Ama yinede güncel Onkyo amfi satın alıp deneme projem rafa kalkmış değil 818 yada 1010 model bir Onkyo denemek istiyorum.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=471395

üsteki sitede onca hoparlör arasında beğeni ve memnuniyet açısından 2. sırada olan RX8 si genellikle Onkyo amfi ile sürmüşler

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?g=471395

Onkyo amfim gelsin sonuçları yine paylaşırım.

• quote:

Birebir ayni tecrubeyi yasamisiz

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

quote:

Birebir ayni tecrubeyi yasamisiz

Bende wd live hub Aldim cok keyifli ama sonra imac üzerine xbmc player kurdum şimdi cok daha keyifli

• quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

Bugün çok uzun zamandır kullandığım mermer altlıkları front hoparlör RX8 lerin altından çıkardım,sonrada Pioneer LX76 ın gücünü daha iyi aktarabilmek ve 3 yollu RX8 i daha iyi sürmek adına Ecosse MS4.45 bi-wire kablomu futureshoptan aldığım Atlas z-plug bananalarla bi-amp haline çevirdim ve bi-amp bağladım.

Sonuç kesinlikle fark edilir oldu,basslar sertlikten kurtuldu daha doğal ve uzama yapmadan kendini göstermeye başladı.Tizler yine belirgindi ama sanki biraz daha törpülenmişti.iki değişimde başarılı olmuştu.
    Ama yinede güncel Onkyo amfi satın alıp deneme projem rafa kalkmış değil 818 yada 1010 model bir Onkyo denemek istiyorum.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=471395

üsteki sitede onca hoparlör arasında beğeni ve memnuniyet açısından 2. sırada olan RX8 si genellikle Onkyo amfi ile sürmüşler

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?g=471395

Onkyo amfim gelsin sonuçları yine paylaşırım.

Sn. Asefik, size ve diğer arkadaşlara sormak istediğim bir diğer konu "bare wire" bağlantı şekli. Ben 10 senedir tüm bağlantılarımı banana kullanmadan direkt "bare wire" şekliyle bağlıyorum. Şu an kullandığım Pioneer LX85 için de Pioneer UK servisiyle görüştüğümde bare wire bağlantının kendilerinin de firma olarak öncelikli tercihi olduğunu belirttiler. Tabii sizin gibi anladığım kadarıyla sık kablo denemeleri yapanlar için banana tarzı uygulamalar daha pratik oluyordur. Benim bare wire tercihim ise arada herhangi bir başka iletken olmadan kabloyu terminallere taşıma isteğim. Bunun farkedilir bir farkı var mıdır bilemiyorum ama bare wire bağlantıda da oksitlenme endişem var, bu da ayrı bir gerçek. Z plug bananalar bildiğim kadarıyla 100% temasa dayalı. Peki bu ürünlerin oksitlendirme potansiyeli var mıdır? Bağlantı tercihlerinizin sebeplerini öğrenmek isterim.

Bu arada bir not daha düşeyim, ben her ne kadar bare wire tercih de etsem, aslında şu anki Apex sistem kendi ayaklarıyla montedir. Apexlerde speaker terminal bağlantısı (ayak kullandığınızda) bu ayakların alt kısmına konulmuş. Siz speaker ı önce ayağın üst bölümüne montelerken speakerin arkasındaki kablo terminallerini ayağın kendi terminallerine (üst kısımda) takıp monteliyorsunuz, tıpkı banana mantığı gibi. Daha sonra ise dışarıdan gelen kablonuzu ayağın altındaki terminallere bağlıyorsunuz. Benim bare wire da burada mevcut yani aslında zaten tam bir bare wire olmuyor. Pioneerin arkasındaki terminal girişleri ise direkt bare wire.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 13 Ocak 2013; 16:00:46 >

• Banana eğer kaliteli ise faydaları olacaktır tabi direk bağlantı daha iyidir diyenlerde olacaktır.

Benim oyum kaliteli ise bananalardan yana...tabi sistemle eşdeğer ölçüde olmalı.Z-plug olarak Audio Quest,Atlas,Ecosse diğer banana modelleri olarakta WBT,Chord,DH Labs bananaları harici satın alarak kullandım herşeyden önce sök-çıkar rahatlığı,temizliği, görsel güzelliği var.Kaliteli bananalarda oksitlenme şikayeti olanı duymadım,olsa bile bir konnektör olduğu için çıkarılıp özel sprayle temizlenmesi kolay olur ama dediğim gibi kaliteli olanlarda oksitlenme duymadım.

Amfi değilde hoparlör tarafına genellikle spade tavsiye ediliyor daha iyi temas,kablonun hoparlöre giriş açısını yere doğru yaklaştırdığı için vs vs ama ben hoparlör girişindede kolaylık ve görsellik açısından banana kullanıyorum.

Z-plugs olarak

http://www.futureshop.co.uk/audioquest-sure-grip-%E2%80%93-bfabanana-gold-plated-plugs-pack-of-4-p-6519.html#.UPLFWCdSj3U

http://www.futureshop.co.uk/atlas-all-cu-zplugs-screw-pack-of-4-p-2098.html#.UPLFXidSj3U

http://www.futureshop.co.uk/atlas-metal-zplugs-screw-pack-of-4-p-2691.html#.UPLFZCdSj3U

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 13 Ocak 2013; 16:33:40 >

• bare wire nedir yahu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Derman

bare wire nedir yahu

Kablonun ucundan 1cm lik kısmını açıp, çıplak haliyle burgulayarak terminale bağlama şekli. Herhangi bir banana vs kullanmadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 13 Ocak 2013; 17:33:39 >
  • normal çıplak olarak bağlanması mı aynen öyleymiş bilmiyordum valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benzodiazepin -- 13 Ocak 2013; 17:45:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

quote:

Orijinalden alıntı: Can Derman

bare wire nedir yahu

Kablonun ucundan 1cm lik kısmını açıp, çıplak haliyle burgulayarak terminale bağlama şekli. Herhangi bir banana vs kullanmadan

benim görüşüme göre banana veya spade kullanmaktansa direk bağlamak kabloyu çok daha iyi çünkü arada ek olup drenç vazifesi görecek bir nesne olmayacak
  • Oksidasyon çıplak kablonun iletkenliğini azaltan bir beladır. Konektör içerisinde bile olsa bir kaç yılda oksitlenmeye başlayabilir. kabloyu kontrol ettiğinizde birkaç sene önce konektör içerisine bile yerleştirmek için kıvırmakta zorlandığınız kablo un gibi dağılabilir. Eğer düzenli olarak kontrol edilip yeniden uçlanacaksa çıplak olarak da kullanmakta sorun yok.

Bu arada konektörlerin de kalitelerine veya kullanılan materyallerine ( Gold , Silver , Rodium vs. kaplama) göre sese etki ettiği gerçeği var . Bu da unutulmamalı...
  • Bilindik markalardan Nordost,Audio Quest,Wire World,Van Den Hul 2m-5m ebatlarında değeri 3.000-10.000 dolar arası olan kablolarını hazır banana veya spadeli olarak satıyor ve genellikle stereo camiası tarafından alınıyor ve makbul görülüyor.Banana eksiklik yaratıyor ve bu önemli miktarda olsaydı herkes bulk kablo kestirir alıp öyle kullaınırdı.

Söz konusu sinema sistemi ise amfiye giriş sayısı 10-14 civarı olunca hic uğraşılmaz bence.Birde bananaya gözünüzün önünde kabloyu burkup sıkıştırıyorsunuz,kötü işlem hemen düzeitliyor.Oysa amfi girişlerinde tel yamulması burkulması vs gözden kacabiliyor...dedimya bananaya evet ve hayır diyen cıkacaktır.

Alın kaliteli bir banana keyfinize bakın,yada kablo alırken hazır bananalı tercih edin...

• Bare wire ve banana bağlantı hakkındaki yorumlar için teşekkürler
  • Arkadaşlar ben de bugün RX6, Center ve lx85 ile bu işin içine girmiş bulundum. şu anda içerideler ürünler. birazdan kuracağım.
  • 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.