Şimdi Ara

Monitor Audio (MA) Başlığı (106. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.255
Cevap
28
Favori
164.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benzodiazepin -- 11 Ocak 2013; 17:57:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Derman

monitor 11 center 3 surround 3 vakit bulunca detaylı bir inceleme ekliyeceğim ama kısaca bir kaç cümle ile yazacak olursam ıllardır harcadığım paralara ve vakite çok yazık olmuş keşke çok daha önce paradigm ile
    tanışmış olsaydım

Çok kaliteli hoparlörler, güle güle kullanın
  • quote:

monitor 11 center 3 surround 3 vakit bulunca detaylı bir inceleme ekliyeceğim ama kısaca bir kaç cümle ile yazacak olursam ıllardır harcadığım paralara ve vakite çok yazık olmuş keşke çok daha önce paradigm ile
    tanışmış olsaydım

Can hayırlı olsun güle güle kullan

Keşke daha önce tanışsaydımı açarmısın,çok hoparlör denedin tabi ortamın daha geniş olsa iyi olurdu ama sonuçta bu kadar kesin yazdın evet nedir artıların ayrıntıları Paradigm Monitorde ?
  • quote:

Sağolun evet s7

Sizde sağolun. Emin olun iyi bir seçim olmuş. Yorumlarınızı bekliyoruz.
  • özetle linkteki konuda seçimim xenonlardan yana olmuştu yaklaşık 1.5 sene kadar keyifle kullanmıştım fakat ondan sonra kullandığım kolonlar hiç bir şekilde tatmin etmemişti beni ama monitor 11ler ile o tadı yakaladım
    özelliklede sahne derinliği ve detayların bu kadar yoğun olması pek alışılagelmiş bir durum değil. Ayriyetten
    şu anda kolonları avr ile besliyorum ki sanırım sizde katılacaksınız stereo performansta lx85 bir meridian g51 gibi olamaz
  • quote:

özetle linkteki konuda seçimim xenonlardan yana olmuştu yaklaşık 1.5 sene kadar keyifle kullanmıştım fakat ondan sonra kullandığım kolonlar hiç bir şekilde tatmin etmemişti beni ama monitor 11ler ile o tadı yakaladım
    özelliklede sahne derinliği ve detayların bu kadar yoğun olması pek alışılagelmiş bir durum değil. Ayriyetten
    şu anda kolonları avr ile besliyorum ki sanırım sizde katılacaksınız stereo performansta lx85 bir meridian g51 gibi olamaz

Detayların yoğun olması bass fazlalığı olmasın hani 15-16m2 de dinleti yapıyorsun monitor 11 oraya çok gelmiştir belki...

Artı seni memnun eden tarafı stereomu yoksa sinema tarafımı? sinema ise center surround başarılarını nasıl anlatırsın... yok stereo başarısı dersen beni heyecanlandırmaz!!!

işin doğrusunu zamanla anlarız,senin gibi sık kolan değiştiren bir arkadaşımızın bu kolonları ne zaman değiştireceği ile orantılı olacaktır başarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 11 Ocak 2013; 20:01:25 >

• @Asefik,

Senin için doyumsuz mu, kararsızmı yoksa para harcayacak yermi bulamıyor desem anlayamadım
  • @paulbroke sistem cok guzel olmus apexler oldukca guzel baska bir odaya kurmayi dusunmustum bir ara...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuribaras

@paulbroke sistem cok guzel olmus apexler oldukca guzel baska bir odaya kurmayi dusunmustum bir ara...

Teşekkür ederim,
    O gördüğünüz odada daha önce Definitive Studio Monitor 450 serisi ve Onkyo AVR vardı. Bu odayı Apex ler ve Pio lx85 cok ciddi bir sinema performansına taşıdılar. Panasonic 65VX300 ekran ise benim için biçilmiş kaftan oldu, onun yeri apayrı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

özetle linkteki konuda seçimim xenonlardan yana olmuştu yaklaşık 1.5 sene kadar keyifle kullanmıştım fakat ondan sonra kullandığım kolonlar hiç bir şekilde tatmin etmemişti beni ama monitor 11ler ile o tadı yakaladım

Detayların yoğun olması bass fazlalığı olmasın hani 15-16m2 de dinleti yapıyorsun monitor 11 oraya çok gelmiştir belki...

Artı seni memnun eden tarafı stereomu yoksa sinema tarafımı? sinema ise center surround başarılarını nasıl anlatırsın... yok stereo başarısı dersen beni heyecanlandırmaz!!!

işin doğrusunu zamanla anlarız,senin gibi sık kolan değiştiren bir arkadaşımızın bu kolonları ne zaman değiştireceği ile orantılı olacaktır başarı

Basın yoğun olması heleki küçük odalarda detayları öldürecektir. Böyle bir durum söz konusu olsa detaydan bahsetmem mümkün olmazdı. Hoparlörün işleyişini az çok herkes bilmekte kabaca sürücülerin havayı titretmesinden meydana gelen enerjiyi bizim ses olarak algılamamız diyelim. 1 sn lik zaman içinde olan titreşimlerede frekansı diyelim. İşin içine ses girince hava ile orantılı olarak odanın m2 si değil m3 ü önemli olacaktır bu nedenle bana gelen arkadaşlar bilirler benim sistemi kullandığım odanın tavanı standartlardan çok farklı kimi yerin yüksekliği 240 cm iken diğer yerlerin yüksekliği 345 cm bu nedenlede işin içine havanın hacmi girdiği için benim sistemi kullandığım alan bir çok kişinin salonuna göre hacimsel olarak daha büyük.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

@Asefik,

Senin için doyumsuz mu, kararsızmı yoksa para harcayacak yermi bulamıyor desem anlayamadım

Ahmet arkadaşım üçüde değil,şu aralar hoparlör adına yaptığım sadece Dali ikonlarla MA RX leri karşılaştırmak oldu.Sevgili @altanpsx arkadaşımızın dediği gibi biri yeşil diğeri kırmızı elma misali çok fark hissetmedim.Oppo 95 ise konu ikinci kez aldım ve sattım çünkü RX leri adam edecem diye 2.500 tl Oppo ya verene kadar üstüne katar GX300 alırım diye düşündüm.Onkyo AVR alım planı ise üç ayrı model Pioneer LX serisi amfi denedim,MA RX ler belki güncel Onkyolarla daha iyi olur düşüncem var.

Bunları sadece ve sadece stereoda tam istediğimi alamadığım için yapıyorum.Belki ilacım çok daha üst düzey hoparlör ve amfilerdir bilemiyorum ama çok yukarılara çıkmadan mutlu olma eşiğini yakalamak istiyorum.Artı 50/50 sinema stereo birlikteliğinin dezavantajları bunlar.Birde tabi PC donanım hobisinden gelme eski iyi bir Overclocker olmanın verdiği alışkanlıklarda var.Eskiden her türlü ekran kartı,anakart,işlemci,ram alıp test ederdik aynı hisler bazen bu hobiyede bulaşıyor.

• quote:

quote:

quote:

Basın yoğun olması heleki küçük odalarda detayları öldürecektir. Böyle bir durum söz konusu olsa detaydan bahsetmem mümkün olmazdı. Hoparlörün işleyişini az çok herkes bilmekte kabaca sürücülerin havayı titretmesinden meydana gelen enerjiyi bizim ses olarak algılamamız diyelim. 1 sn lik zaman içinde olan titreşimlerede frekansı diyelim. İşin içine ses girince hava ile orantılı olarak odanın m2 si değil m3 ü önemli olacaktır bu nedenle bana gelen arkadaşlar bilirler benim sistemi kullandığım odanın tavanı standartlardan çok farklı kimi yerin yüksekliği 240 cm iken diğer yerlerin yüksekliği 345 cm bu nedenlede işin içine havanın hacmi girdiği için benim sistemi kullandığım alan bir çok kişinin salonuna göre hacimsel olarak daha büyük.

Can senin Paradigm Monitorlerle bu denli mutlu olmandan bizde mutluluk duyarız,sonuçta arayış bunun üzerine değilmi mutlu olmak yani.

Ama insan düşünüyor işte,son 1 ayda Tannoy setten sonra Klipsch RF set daha sonra Monitor Audio RX set daha sonra Definitive BP10 set ve nihayetinde şimdi Paradigim Monitor.
    Daha yeni senle telefon görüşmemizde RXcentre ile RXFX i çok başarılı bulduğunu konuşmuştuk,bence kendine biraz zaman tanı çünkü bu kadar emin şekilde paylaşıyorsun.İnan ben bile heyecan yaptım ama sorun şurda aradan 1-2 hafta yada 1-2 ay geçtikten sonra bu fikirlerin değişirse senin adına bir sorun teşkil etmez çünkü zaten alışıksın değişikliğe.Herkes senin gibi değil ama bu yazılar okunuyor ve forumda sabit kalıyor,elinde tek atışlık kurşunu olan arkadaşlar bu yazına istinaden Paradigm Monitoru alır ve senin başka setlere sonra geçiş yaptığını görürse ne düşünürler???

• quote:

Ahmet arkadaşım üçüde değil,şu aralar hoparlör adına yaptığım sadece Dali ikonlarla MA RX leri karşılaştırmak oldu.Sevgili @altanpsx arkadaşımızın dediği gibi biri yeşil diğeri kırmızı elma misali çok fark hissetmedim.Oppo 95 ise konu ikinci kez aldım ve sattım çünkü RX leri adam edecem diye 2.500 tl Oppo ya verene kadar üstüne katar GX300 alırım diye düşündüm.Onkyo AVR alım planı ise üç ayrı model Pioneer LX serisi amfi denedim,MA RX ler belki güncel Onkyolarla daha iyi olur düşüncem var.

Bunları sadece ve sadece stereoda tam istediğimi alamadığım için yapıyorum.Belki ilacım çok daha üst düzey hoparlör ve amfilerdir bilemiyorum ama çok yukarılara çıkmadan mutlu olma eşiğini yakalamak istiyorum.Artı 50/50 sinema stereo birlikteliğinin dezavantajları bunlar.Birde tabi PC donanım hobisinden gelme eski iyi bir Overclocker olmanın verdiği alışkanlıklarda var.Eskiden her türlü ekran kartı,anakart,işlemci,ram alıp test ederdik aynı hisler bazen bu hobiyede bulaşıyor.

Allah kolaylık versin.

PC tarafı ayrı bir derya zaten. Yaş ilerledikçe uzaklaştım o taraftan ama
    daha 1-2 ay önce 5 yıldır dokunmadığım PC ugrade girdim.
    bedel yazmayayayım ama parçalar

quad chanel 4*4gb - 2.2133 rem
    i7 3930K
    2*128gb SSD Raid0 c:sürücü
    DX79si board
    sata BRom

bela para harcatıyor.

yine girişmezdim ama pc açılmadı :(
    gitişincede pc merakı var ya sen gibi oc mevzundan kalma parçaların açık olması güçlü olması gerekli.

Neticede her iki tarafta pahalı zevkler.
    Gerçi bu hobilerle uğraşanların kahve ,kumar vs işleri olmuyor...

• quote:

Can senin Paradigm Monitorlerle bu denli mutlu olmandan bizde mutluluk duyarız,sonuçta arayış bunun üzerine değilmi mutlu olmak yani.

Ama insan düşünüyor işte,son 1 ayda Tannoy setten sonra Klipsch RF set daha sonra Monitor Audio RX set daha sonra Definitive BP10 set ve nihayetinde şimdi Paradigim Monitor.
    Daha yeni senle telefon görüşmemizde RXcentre ile RXFX i çok başarılı bulduğunu konuşmuştuk,bence kendine biraz zaman tanı çünkü bu kadar emin şekilde paylaşıyorsun.İnan ben bile heyecan yaptım ama sorun şurda aradan 1-2 hafta yada 1-2 ay geçtikten sonra bu fikirlerin değişirse senin adına bir sorun teşkil etmez çünkü zaten alışıksın değişikliğe.Herkes senin gibi değil ama bu yazılar okunuyor ve forumda sabit kalıyor,elinde tek atışlık kurşunu olan arkadaşlar bu yazına istinaden Paradigm Monitoru alır ve senin başka setlere sonra geçiş yaptığını görürse ne düşünürler???

Son bir ayda bahsettiğin gibi bir çok kolon değiştirdim klipschler hariç diğerleri pişme sürecini tamamlamıştı.
    Ben bugüne kadar kullandığım hiçbir üründen öve öve bahsetmedim çünkü hepsinde bir eksiklik hissettim sana kefi önerdiğimde paradigmı henüz dinlememiştim paradigmi dinledikten sonra ise fikrim tamamen değişti hiçbir zaman için marka fanatikliği yapmadım ama şu saatten sonra kimse kusura bakmasın; yapacağım nedenine gelince bu hobi için tonlarca para harcadıktan sonra, gerçek anlamda beni kesecek bir ürünle karşılaştım eğer insalar benim yazdıklarıma istinaden bir ürün alacaklarsa denemeden almayın derim
    ama deneme imkanları yoksada özelliklede paradigm için gözleri kapalı almalarını söylerim. Bu yazdıklarım doğrultusunda benim tavsiyemle paradigm almış kişiler yazdıklarımın ve önerimin ne kadar doğru olduğunu göreceklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benzodiazepin -- 12 Ocak 2013; 13:30:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

quote:

Allah kolaylık versin.

PC tarafı ayrı bir derya zaten. Yaş ilerledikçe uzaklaştım o taraftan ama
    daha 1-2 ay önce 5 yıldır dokunmadığım PC ugrade girdim.
    bedel yazmayayayım ama parçalar

quad chanel 4*4gb - 2.2133 rem
    i7 3930K
    2*128gb SSD Raid0 c:sürücü
    DX79si board
    sata BRom

bela para harcatıyor.

yine girişmezdim ama pc açılmadı :(
    gitişincede pc merakı var ya sen gibi oc mevzundan kalma parçaların açık olması güçlü olması gerekli.

Neticede her iki tarafta pahalı zevkler.
    Gerçi bu hobilerle uğraşanların kahve ,kumar vs işleri olmuyor...

Neden i7 rendermı alıyorun i5 işini görmezmiydi?
    Quad chanel olayına gelince,ben tüm ram slotların kullanılmasına karşıyım zamanında overclock denemelerinde voltaj ve çarpan artışlarında sistem kilitlenince ilk işimiz dual chanel ram slotlarından bir rami çıkarıp teke düşürmek olurdu çoğunluklada iş görürdü.Hani 16gb inlaki lazımsa 2*8gb alınabilir.Yada açarken ramlere hızmı atadınız biosta ayarlarla hiç oynadınızmıda sistem açmadı?
    Anakart olayına gelince anılarımda %90 Asus anakartları kullandığımız ve randıman aldığımız aklımda,tek tük Gigabyte anakartlar denerdik tabi intelin beleş gönderdiği engineering sample işlemcilerin yanında gönderilen yine beleş intel anakartlarıda mecbur denenirdik Ama benim tavsiyem şu an bile hala Asustur bios yazılımı olsun anakart kapasitörleri olsun asus her zaman iyi iş çıkarmıştır.
    SSD olarak ofisimde bende şu an 128gb Corsair GS modelini kullanıyorum çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Çok güzel görünüyor TV 'yi kıskandım bende de 65VT25 var ama bu başka birşey . Güle güle kullanın

Özellikle 3d yi ben pek tutmadım diyen arkadaşların veya 3d görüntünün karanlık olmasından şikayet edenlerin ya da aktif 3d başımı ağrıtıyor diyenlerin bir de vx300 ün 3d si ile tanışmaları lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

quote:

Çok güzel görünüyor TV 'yi kıskandım bende de 65VT25 var ama bu başka birşey . Güle güle kullanın

Özellikle 3d yi ben pek tutmadım diyen arkadaşların veya 3d görüntünün karanlık olmasından şikayet edenlerin ya da aktif 3d başımı ağrıtıyor diyenlerin bir de vx300 ün 3d si ile tanışmaları lazım.

Vicoustic Premium Acoustic Panels nerden kaça aldınız ?

• Senin paradigm leri bigün gelip dinlemek lazım Can.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eresgü

quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

quote:

Vicoustic Premium Acoustic Panels nerden kaça aldınız ?

Compel den almıştım, web üzerinden sipariş verdim. Fiyatını orada bulabilirsiniz ama bu model ellerinde kalmamış görünüyor.
    http://www.compel.com.tr/P/24-35-4280

• quote:

Neden i7 rendermı alıyorun i5 işini görmezmiydi?
    Quad chanel olayına gelince,ben tüm ram slotların kullanılmasına karşıyım zamanında overclock denemelerinde voltaj ve çarpan artışlarında sistem kilitlenince ilk işimiz dual chanel ram slotlarından bir rami çıkarıp teke düşürmek olurdu çoğunluklada iş görürdü.Hani 16gb inlaki lazımsa 2*8gb alınabilir.Yada açarken ramlere hızmı atadınız biosta ayarlarla hiç oynadınızmıda sistem açmadı?
    Anakart olayına gelince anılarımda %90 Asus anakartları kullandığımız ve randıman aldığımız aklımda,tek tük Gigabyte anakartlar denerdik tabi intelin beleş gönderdiği engineering sample işlemcilerin yanında gönderilen yine beleş intel anakartlarıda mecbur denenirdik Ama benim tavsiyem şu an bile hala Asustur bios yazılımı olsun anakart kapasitörleri olsun asus her zaman iyi iş çıkarmıştır.
    SSD olarak ofisimde bende şu an 128gb Corsair GS modelini kullanıyorum çok memnunum.

Zaman zaman encoder işlemleri var.
    açılmama olayı önceki parçalarla idi. Bu değil.

Ayrıca Quad çalışması için 4 kanal rem takılmalı aynı dual yada triple gibi.
    anakartta ayrıca 8 tane rem slotu var.

işlemci 3.2ghz normali ama şuan 4,4ghz de çalışıyor ve sıvı soğurmalı.
    hız aşırtırken birazda tabiki remlerin voltajı arttırıldı :)
    yeni parçalarla uçuyor sistem.

• 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.