Şimdi Ara

Monitor Audio (MA) Başlığı (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.255
Cevap
28
Favori
164.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • önerebileceğiniz bir site varmı askı aparat için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: POZITIVE

bu soru bana ise marantz 5007 bir çift rx 1

önlerde rx8 olacak henüz alınmadı

öncelikle rx 1 leri arka tarafımdaki duvara nasıl asabilirim bunun çözümünü bulmam gerekiyor ?

ve rx 1 ler acaba arkada çok fazla mı olur kararsızım oda 17 m2

Eğer sistemi sinema ağırlıklı kullanıyorsanız ve sub. da kullanıyorsanız RX1'ler front olarak kalsın surround için 1 çift RXFX alın hem maliyet daha düşük olur hem de çevresel ses etkisi daha iyi olur. RX1'lerin hava portu arkada duvara sıfırlarsanız seside olumsuz etkileyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furai

quote:

Orijinalden alıntı: POZITIVE

bu soru bana ise marantz 5007 bir çift rx 1

önlerde rx8 olacak henüz alınmadı

öncelikle rx 1 leri arka tarafımdaki duvara nasıl asabilirim bunun çözümünü bulmam gerekiyor ?

ve rx 1 ler acaba arkada çok fazla mı olur kararsızım oda 17 m2

Eğer sistemi sinema ağırlıklı kullanıyorsanız ve sub. da kullanıyorsanız RX1'ler front olarak kalsın surround için 1 çift RXFX alın hem maliyet daha düşük olur hem de çevresel ses etkisi daha iyi olur. RX1'lerin hava portu arkada duvara sıfırlarsanız seside olumsuz etkileyebilir.

furai'ye tamamen katılıyorum. Surround amaçlı yapılmış RXFX ler varken RX1 leri surround olarak kullanmak çok mantıklı değil bence. İşin içinde müzik yoksa önlerde RX8 lere hiç gerek yok. Ayrıca 17m2 için RX8 ler fazla gelir. Müzik için olsa bile kullanım alanınız için önlere RX2 ler ideal olur bence. RX8 lere vereceğiniz parayı iyi subwoofera ayırırsanız daha iyi sonuç alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: paulbroke

Monitor Audio (MA) Başlığı

Sn. paulbroke,imzanızdaki speaker kablosunun Chord Carnival S.S. olduğunu şimdi gördüm.Daha önce bu kabloyu kullanmıştım,nacizane düşüncem öncelikle center olabiliyorsa daha sonra frontlar için daha kalın kesiti olan ofc bakır iletkenli başka bir kabloya geçmeniz.
    Hoparlör setiniz her ne kadar uydu tarzı 60hz de çalışan tek mid bas sürücülerinden oluşsada centerınız Apex A40 50hz ama "50 - 200W" gibi RX lere bile olmayan bir güce sahip bu demek oluyorki sinemada subu saymazsak önemli bir yükü bu sette center A40 çekiyor.Bu düşüncelerime dayanarak Centerın ihtiyaç duyduğu torku,detayı,gücü daha kalın olan 2.5mm-3.5mm sqmm kesitli kablo alarak sağlamanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Sn. paulbroke,imzanızdaki speaker kablosunun Chord Carnival S.S. olduğunu şimdi gördüm.Daha önce bu kabloyu kullanmıştım,nacizane düşüncem öncelikle center olabiliyorsa daha sonra frontlar için daha kalın kesiti olan ofc bakır iletkenli başka bir kabloya geçmeniz.
    Hoparlör setiniz her ne kadar uydu tarzı 60hz de çalışan tek mid bas sürücülerinden oluşsada centerınız Apex A40 50hz ama "50 - 200W" gibi RX lere bile olmayan bir güce sahip bu demek oluyorki sinemada subu saymazsak önemli bir yükü bu sette center A40 çekiyor.Bu düşüncelerime dayanarak Centerın ihtiyaç duyduğu torku,detayı,gücü daha kalın olan 2.5mm-3.5mm sqmm kesitli kablo alarak sağlamanız.

Merhaba Sn.Asefik, bu sitem şu an elinizde olsa siz tüm sete ne gibi bir kablo çözümü düşünürdünüz ?
    Marka verirseniz daha da açıklayıcı olur, mevcut yerine alternatif kablolar total performansta ne gibi bir artı katar, sizin fikriniz nedir öğrenmek isterim. Bir dip not; bu ürünleri kullandığım mekanın resimlerini de aşağıya atıyorum. Bu oda için şunu kesin söyleyebilirim, tüm speakerlar özellikle center ve sub, pioneer avr ve oppo ile çok ama çok ciddi bir performans veriyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 10 Ocak 2013; 14:23:55 >

• quote:

quote:

Merhaba Sn.Asefik, bu sitem şu an elinizde olsa siz tüm sete ne gibi bir kablo çözümü düşünürdünüz ?
    Marka verirseniz daha da açıklayıcı olur, mevcut yerine alternatif kablolar total performansta ne gibi bir artı katar, sizin fikriniz nedir öğrenmek isterim.

Monitor Audio RX serisi ile Pioneer LX75 ve şu andaki LX76 varken kullandığım ve memnun olduğum kabloları saymam gerekirse.

OFC iletkenli olarak Ecosse ES2.3 ve Ecosse MS2.3 bu ikisi Timpanide %40 indirimde aynı zamanda Futureshoptanda temin edebilirsiniz.

Yine OFC iletkenli Atlas Hyper 2.0 da alınabilir Futureshoptan sipariş edebilirsiniz.

Biraz parlak çalmasına etken olsada Gümüş kaplamalı OFC iletkenli kablo olarakta DH Labs Q10 tavsiye ederim ve buda Timpanide var.

Surroundda kullanılan Chord carnival SS leri değiştirmeyin sadece front ve center değişimi yeterli olacaktır,önce center için kablo alın ben Ecosse MS2.3 öneririm gördüğünüz fayda üzerine frontlarada el atarsınız.

başka kablo tavsiyesinde olacaklar çıkacaktır ama sizdeki amfi ve hoparlörde kullanılan sürücü açısından ve yine kullandığınız kabloyu kullanan biri olarak yaşanmış deneyimleri paylaştım.

Kullandığım başka kablo olarak Chord Odyssey 2,Atlas Hyper 3.0,AQ Rocket 33,AQ Rocket 44,Supra Ply3.4,Wire World Oasis 6 gibi modellerden kafa karıştırmasın diye bahsetmedim.

• quote:

quote:

quote:

Marka verirseniz daha da açıklayıcı olur, mevcut yerine alternatif kablolar total performansta ne gibi bir artı katar, sizin fikriniz nedir öğrenmek isterim.

Monitor Audio RX serisi ile Pioneer LX75 ve şu andaki LX76 varken kullandığım ve memnun olduğum kabloları saymam gerekirse.

OFC iletkenli olarak Ecosse ES2.3 ve Ecosse MS2.3 bu ikisi Timpanide %40 indirimde aynı zamanda Futureshoptanda temin edebilirsiniz.

Yine OFC iletkenli Atlas Hyper 2.0 da alınabilir Futureshoptan sipariş edebilirsiniz.

Biraz parlak çalmasına etken olsada Gümüş kaplamalı OFC iletkenli kablo olarakta DH Labs Q10 tavsiye ederim ve buda Timpanide var.

Surroundda kullanılan Chord carnival SS leri değiştirmeyin sadece front ve center değişimi yeterli olacaktır,önce center için kablo alın ben Ecosse MS2.3 öneririm gördüğünüz fayda üzerine frontlarada el atarsınız.

başka kablo tavsiyesinde olacaklar çıkacaktır ama sizdeki amfi ve hoparlörde kullanılan sürücü açısından ve yine kullandığınız kabloyu kullanan biri olarak yaşanmış deneyimleri paylaştım.

Kullandığım başka kablo olarak Chord Odyssey 2,Atlas Hyper 3.0,AQ Rocket 33,AQ Rocket 44,Supra Ply3.4,Wire World Oasis 6 gibi modellerden kafa karıştırmasın diye bahsetmedim.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim, karar vermemde mutlaka yardımcı olacaktır

• quote:

. Bir dip not; bu ürünleri kullandığım mekanın resimlerini de aşağıya atıyorum. Bu oda için şunu kesin söyleyebilirim, tüm speakerlar özellikle center ve sub, pioneer avr ve oppo ile çok ama çok ciddi bir performans veriyorlar...

hoparlör seti sub desteği ve güçlü center ile iyi performans verecektir Oppo yu biliyorum zaten aynı şekildede Pioneer LX85 ide.İnsan daha iyisini tanıdıkça elindeki ile kıyaslama yapma şansını elde eder sizde zamanla dediğimi anlayacaksınız ama bu sizin mutlu olmanıza keyif yapmanıza engel değil olamaz olmamalıda.

LX85 ve Apexteki C-Cam rst sürücüler ve gold dome tweteer birlikteliği biraz sert ve parlak ses oluşturur ama bu sinemada çok iş görüyor.

edit: LX85

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 10 Ocak 2013; 14:50:27 >

• quote:

Önerileriniz için çok teşekkür ederim, karar vermemde mutlaka yardımcı olacaktır

Rica ederim...siz lütfen keyfinize bakın çok güzel ortam olmuş.Size yapılan tavsiyeler eksikliği işaret etmiyor,iyi olana artı katacak şeyler bunlar...
  • quote:

quote:

. Bir dip not; bu ürünleri kullandığım mekanın resimlerini de aşağıya atıyorum. Bu oda için şunu kesin söyleyebilirim, tüm speakerlar özellikle center ve sub, pioneer avr ve oppo ile çok ama çok ciddi bir performans veriyorlar...

hoparlör seti sub desteği ve güçlü center ile iyi performans verecektir Oppo yu biliyorum zaten aynı şekildede Pioneer LX85 ide.İnsan daha iyisini tanıdıkça elindeki ile kıyaslama yapma şansını elde eder sizde zamanla dediğimi anlayacaksınız ama bu sizin mutlu olmanıza keyif yapmanıza engel değil olamaz olmamalıda.

LX85 ve Apexteki C-Cam rst sürücüler ve gold dome tweteer birlikteliği biraz sert ve parlak ses oluşturur ama bu sinemada çok iş görüyor.

Dediğiniz nokta çok doğru. Apex lere uygun AVR seçimimde yurtdışında yapılan "Pioneer Apex eşleşmesi parlak sonuç veriyor" eleştrileri aslında benim için karar verici nokta oldu. Çünkü ben daha önce 6 sene Onkyo AVR kullandım ve soft bir sinema performansı bana pek hitap etmiyordu. Kaldı ki ben bu ikilinin (Pio ve Apex) ortaya koyduğu performansa "çok temiz ve bir o kadar da güçlü" tanımını yapıyorum ve fikrimce bu tını sinemaya çok yakışıyor. Katkılarınıza tekrar teşekkür ederim ve devamını da beklerim

Hatta hemen bir konuda daha fikrinizi almak isterim. Bu ekipmanı bağladığım prizin topraklaması ile ilgili bazı şüphelerim var herhangi bir aksaklık olduğundan değil. Bu sisteme güç kabloları ugrade inin iyi olup olmayacağını sorgulamakla açıldı bu konu. Prizdeki topraklamayı netleştirirsem, sizce üst düzey güç kabloları bu sisteme ne katar veya katar mı? Tabii yine sinema performansını baz alarak soruyorum, sizin önerileriniz neler olur? Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 10 Ocak 2013; 17:30:04 >

• Güzel bir etki , ekleme olunca yorumlar yürüyor gidiyor. Hem resimler hemde bileşenler çok güzel uyumlu hakikaten. Apex zaten RX parasında bir set diye biliyorum. 5.1 standart sete 2 daha eklenmiş, 2000-2500 sterlin fiyatı vardı eklemelerle 3000-3500'e çıkmıştır.
  • Merhaba,

Sistem itiraf edelim ki ucuz değil. Ben de normalde bookshelf tarzı hoparlör için "bu fiyat değer mi" diye çok düşündüm. Tabii bu düşüncem yaklaşık 2 yıl önceydi. Karar verdiğimden itibaren de bu seti hedefledim kendime. Buradan evlerine yeni yeni home cinema seti almak isteyeceklere tavsiyem şu olur. İmkanınız henüz belli fiyat seviyelerindeki ürünler için elverişli olmayabilir (ben de böyle idim).
    Kendi bütçenize uygun ama çok da kaliteli bir set elde etmek de sizin elinizdedir. Bunun için araştırmak ve burada tecrübelerini dürüstçe paylaşan katılılımcıları izlemek çok doğru bir yol olacaktır. Biraz ingilizcesi olanlar yabancı bazı forumları da takip edebilirler. Buralarda da yine detaylı tartışmalar var. İş sadece hoparlör seti ile de bitmiyor, onunla kullanacağız ses ve görüntü kaynaklarının uyumu da çok önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 11 Ocak 2013; 8:27:36 >

• quote:

quote:

quote:

Dediğiniz nokta çok doğru. Apex lere uygun AVR seçimimde yurtdışında yapılan "Pioneer Apex eşleşmesi parlak sonuç veriyor" eleştrileri aslında benim için karar verici nokta oldu. Çünkü ben daha önce 6 sene Onkyo AVR kullandım ve soft bir sinema performansı bana pek hitap etmiyordu. Kaldı ki ben bu ikilinin (Pio ve Apex) ortaya koyduğu performansa "çok temiz ve bir o kadar da güçlü" tanımını yapıyorum ve fikrimce bu tını sinemaya çok yakışıyor. Katkılarınıza tekrar teşekkür ederim ve devamını da beklerim

Hatta hemen bir konuda daha fikrinizi almak isterim. Bu ekipmanı bağladığım prizin topraklaması ile ilgili bazı şüphelerim var herhangi bir aksaklık olduğundan değil. Bu sisteme güç kabloları ugrade inin iyi olup olmayacağını sorgulamakla açıldı bu konu. Prizdeki topraklamayı netleştirirsem, sizce üst düzey güç kabloları bu sisteme ne katar veya katar mı? Tabii yine sinema performansını baz alarak soruyorum, sizin önerileriniz neler olur? Teşekkürler

Ev sinema sistemi için çok üst düzey power kablosuna gerek yok.Power kablosunun etkisi çözünürlüğü yüksek stereo sistemlerde daha iyi anlaşılıyor ama yinede sistemle eşdeğer bir power kablosunun sistemde olmasında fayda var.

Ben Clearer Audio Copper-Line kullanıyorum memnunum tavsiye ederim.F/P olarak ödüllü işçiliği iyi ve Furutech konnektör kullanıyor

http://www.futureshop.co.uk/the-copperline-alpha-power-cable-schuko-15m-p-3285.html#.UO-8gm83aKI

http://www.futureshop.co.uk/the-copperline-power-cable-schuko-iec-15m-p-3998.html#.UO-7xW83aKI

• Sistem değişikliği nedeni ile Monitor Audio FB 110 Subwooferımı satıyorum
    ilgilenenler p.m ile ulaşabilirler
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ev sinema sistemi için çok üst düzey power kablosuna gerek yok.Power kablosunun etkisi çözünürlüğü yüksek stereo sistemlerde daha iyi anlaşılıyor ama yinede sistemle eşdeğer bir power kablosunun sistemde olmasında fayda var.

Ben Clearer Audio Copper-Line kullanıyorum memnunum tavsiye ederim.F/P olarak ödüllü işçiliği iyi ve Furutech konnektör kullanıyor

http://www.futureshop.co.uk/the-copperline-alpha-power-cable-schuko-15m-p-3285.html#.UO-8gm83aKI

http://www.futureshop.co.uk/the-copperline-power-cable-schuko-iec-15m-p-3998.html#.UO-7xW83aKI

Ben de öyle tahmin ediyordum. Power kablo ugrade leri daha çok ciddi hi-fi sistemlerde değerlendirilip farkları yorumlanıyor. Çok teşekkürler linkler için, aşağıya ilginç bir yazı buldum onu da atayım başka ilgilenenler olursa diye
    http://www.hometheaterforum.com/t/311177/audio-power-cables-cords-do-they-really-make-a-difference

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paulbroke -- 11 Ocak 2013; 12:05:44 >

• @paulbroke,

Sistem şık görünüyor, iyi günlerde kullanın. kablo konusunda bence önerilerden ziyade kendiniz dinleyerek karar verin. Sonra hüsran olmasın... Herkesin iyi anlayışı ve beklentisi çok farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Derman

Sistem değişikliği nedeni ile Monitor Audio FB 110 Subwooferımı satıyorum
    ilgilenenler p.m ile ulaşabilirler

İmzanızdan gördüğüm kadarıyla aynı markayı kullanıyoruz. Sakıncası yoksa sistem detaylarınızı yazar mısınız?
  • monitor 11 center 3 surround 3 vakit bulunca detaylı bir inceleme ekliyeceğim ama kısaca bir kaç cümle ile yazacak olursam ıllardır harcadığım paralara ve vakite çok yazık olmuş keşke çok daha önce paradigm ile
    tanışmış olsaydım
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

@paulbroke,

Sistem şık görünüyor, iyi günlerde kullanın. kablo konusunda bence önerilerden ziyade kendiniz dinleyerek karar verin. Sonra hüsran olmasın... Herkesin iyi anlayışı ve beklentisi çok farklı.

Teşekkür ederim.
  • @Can Derman; Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Frontları bilmiyorum ama diğerleri yeni seri. Frontlarınız da yeni seri mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 11 Ocak 2013; 16:17:50 >
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.