İyi forumlar aracın yıllık bakımı geldi ve şu sanayideki bidonların 10 liraya toplanmasından dolayı yağın iyi olmasından ziyade artık sadece orjinal olmasına dikkat ediyorum orjinal olarak alabileceğim yerler trmotulshop ve sanırım mobilin siteside cleanpex birde tr shopliqui moly var ama yağları çok pahalı. Mobil esp ve motul eco nergy arasında hangisini seçmemi önerirsiniz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mobil1 ESP vs Motul eco nergy

-
-
Yıllar önce internetten satın aldığım Mobil1 ESP 5-30 yağı 10-40 kullanan LPG' li araca koydum.
Bir kaç km sonra yağ ikaz lambası göz kırpmaya başladı.
Bu halde 1.5000 km yol gittim ve 45 derece sıcaklıkta 500 kg yüklü halde hafif eğimli rampada bıraktı.
Usta "Sıcakta iyice incelen yağ karterden çıkmamış bu yüzden yatak sarmış" dedi.
6 yıl önce yeniden motor yaptırmaya 8.000 TL ödedim...
-
mobile veriyorum oyumu
-
İkisi çok farklı yağlar. Aracınız hangi şartnameyi istiyorsa onu tercih ediniz.
Ek:eco nergy nin karşılığı mobil 3000
Veya mobil espnin karşılığı motul 8100 efe
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 9 Ağustos 2022; 10:22:48 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Biri acea olarak diğeride apı olarak karşılıyor gözüküyor
motul yağ seçicide km yi 100.000 bin altı olarak seçtim bu yağı önerdi üstünü seçincede efe yi gösteriyor
sizce hangisini kullanmalıyım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 9 Ağustos 2022; 10:33:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
mobilin sahtesi piyasada çok aşırı fazla bizzat ben o hataya düştüm mobil 1 0w40 ESP sahte yağ aldım eksiltme yapınca anladık sahte olduğunu araç günde 10km yol yaptığı için önemsemedik yıl sonu değiştireceğiz 5bin km'de 1lt eksiltti. Bu yağ öncesi 13binde gram eksiltmiyordu. motula gelirsek o yağı da kullandım çok güzel bir yağ kesinlikle öneririm
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam mobilin kendi sitesi var sahte çıkamazda şimdi biraz araştırdım lpg li araca mobil1 esp yi tavsiye etmiyolar sanırım
Motulun güzel yağ dediğiniz hangisi econergy mi yoksa efe mi siz motorada motul koyuyordunuz motulcusunuz sanırım :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.4 LPG'li eraya ve 1.4tdci fiestaya kullandık econergy 5w30 yağı Fiesta 247binde yağ yakıyor en azından yakıyordu:)) 10binde çubuğa ya değiyordu ya değmiyordu öyle söyleyim. motulda 4bin km'de 200ml eksiltti. Era'ya gelirsek 322binde değiştik yağı ilk sahibiyiz alındığı günden beri LPG'li..10binde önceki yağda çubuk yarıdaydı bakım yaparken, şu an 330bin oldu yağ hala aynı yerde ve araç cidden çok sessiz, sarsıntısız çalışıyor. öncesinde klape sesi vardı 1.4eralarda kronik bir ses, o ses bu yağdan sonra bayaa bir kesildi. zaten aracın asıl sahibi de artık bu yağdan devam dedi. şu an evdeki tüm araçlara motul kullanıyoruz motorsiklette dahil :))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 9 Ağustos 2022; 16:33:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
4 yildir 6 bakimdir motul eco nergy kullaniyorum. Hepsinide netten cok uygun fiyatlara aldim masallah motor canavar halen. Dizel fiesta 1.4
Aracınız Hyundai sanırım,Mobil 1 ESP'nin Motuldaki dengi Eco nergy değil,Eco nergy düşük spesifikasyonlu ucuz tam sentetik bir yağ.Bu nedenle Mobil çok daha iyi olacaktır.
Hyundai Accent Blue 1.4 kullanan biri olarak kendi tercihim Liqui Moly Molygen 5W30,eğer bütçeniz varsa bu yağ kesinlikle memnun eder.
shell helix hx8 5w40 koyun macera aramayın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X