Şimdi Ara

MMA - UFC - Bellator Ana Konu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.419
Cevap
24
Favori
50.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle o benzetme için özür dilerim fazla oldu biraz helal et. Bela okuduğum yeri hatırlayamadım.

UFCnin vuruşar için olan kısıtlamalarını bilmem doğrudur ancak sorun vuruşlarda olsa ben aynı eleştiriyi mt için de yapardım. Yani adam sırt üstü yere düşmüş biri üzerine çıkmış suratına suratına nerdeyse çıplak sayılabilcek bir eldivenle var gücüyle vuruyor. Müdahale yok anca adam yamulmaya başlıyo ondan sonra bi müdahale var ve bu arada seyirciler zevkten dört köşe. Gerek dışarıdan gelen tanıdıklarımın gerek ortalıkta olan milyonlarca sokak kavgası videolarına bakıyorum aynı durum. Biri düşüyor, diğeri düştüğü halde kafasına kafasına vuruyor. Görebildiğim tek fark sokaktaki biraz daha uzun sürüyor.

Evet boksta daha fazla darbe vardır ancak bunların hepsi ayakta ve guard alınmış pozisyonda olur. Maç boyunca nadirdir açık surata yenilen yumruk. Ayrıca bir çok yumruk son güçle vurulmaz ki bokstaki kondüsyon durumunu bilirsiniz. Bu kafeslerdeki maçlar ise gayet kısa sürede bitiyor bu yüzden kanımca oraya çıkanlar direk KO için full gücüyle vuruşlarını yapıyorlar.

Çok iyi paraların döndüğü bu aktivitenin elbetteki tepkiler ve yasaklamalardan korumak için müdahale etmeleri gerekirdi. Ben getirilen bu kuralların bu zihniyetle olduğunu düşünüyorum keza sırtüstü bir adama darbe yasak olmadığı sürece spor ruhu taşımaz.

• Bruce Lee Meselesine gelince; Gerçekte neler yapabilirdi octagon'da bilemiyorum ama oyunun fragmanında en son çıkıyor ya harbi fena ya duruşu bile efsane.

Eee nede olsa çocukluğumuz onun filmlerini izlemekle ve Van Damme'mı döver yoksa Bruce Lee'mi sorusuna cevap aramakla geçti : )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan3191

Öncelikle o benzetme için özür dilerim fazla oldu biraz helal et. Bela okuduğum yeri hatırlayamadım.

UFCnin vuruşar için olan kısıtlamalarını bilmem doğrudur ancak sorun vuruşlarda olsa ben aynı eleştiriyi mt için de yapardım. Yani adam sırt üstü yere düşmüş biri üzerine çıkmış suratına suratına nerdeyse çıplak sayılabilcek bir eldivenle var gücüyle vuruyor. Müdahale yok anca adam yamulmaya başlıyo ondan sonra bi müdahale var ve bu arada seyirciler zevkten dört köşe. Gerek dışarıdan gelen tanıdıklarımın gerek ortalıkta olan milyonlarca sokak kavgası videolarına bakıyorum aynı durum. Biri düşüyor, diğeri düştüğü halde kafasına kafasına vuruyor. Görebildiğim tek fark sokaktaki biraz daha uzun sürüyor.

Evet boksta daha fazla darbe vardır ancak bunların hepsi ayakta ve guard alınmış pozisyonda olur. Maç boyunca nadirdir açık surata yenilen yumruk. Ayrıca bir çok yumruk son güçle vurulmaz ki bokstaki kondüsyon durumunu bilirsiniz. Bu kafeslerdeki maçlar ise gayet kısa sürede bitiyor bu yüzden kanımca oraya çıkanlar direk KO için full gücüyle vuruşlarını yapıyorlar.

Çok iyi paraların döndüğü bu aktivitenin elbetteki tepkiler ve yasaklamalardan korumak için müdahale etmeleri gerekirdi. Ben getirilen bu kuralların bu zihniyetle olduğunu düşünüyorum keza sırtüstü bir adama darbe yasak olmadığı sürece spor ruhu taşımaz.

Devam etmesinin sebebi yerdeki dövüşçünün istediğidir hocam. O adam isterse pes eder, edemiyorsada yüzünü kapatıp tepki vermezse hakem bitirir hemen. Hem kimse zorla dövüşmüyor kendi istekleriyle çıkıyorlar, ben eylenceli buluyorum ama kickbokstan çok sevmiyorum bu sporu.

• Bruce Lee bildiğim kadarıyla Bantamweight, Uriah Faber'ın sınıf yani. İyi bir güreşçi yere alır ve hallederdi bence. Tabi saygım sonsuz ancak yine de şu an ki MMA dövüşçüleri her konuda acayip üstünler. Ben hatırlıyorum zamanında öyle Bruce Lee fanalrı vardı ki, Mike Tyson'ın Prime halini filan döver diyorlardı. Biri bantamweight diğeri ağırsiklet

UFC oyununda submission derken, çeşitlilik bazında söyledim. Yani gerçek bir dövüşte gördüğümüz her şeyi oyunda da yapabiliyorduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

Bruce Lee bildiğim kadarıyla Bantamweight, Uriah Faber'ın sınıf yani. İyi bir güreşçi yere alır ve hallederdi bence. Tabi saygım sonsuz ancak yine de şu an ki MMA dövüşçüleri her konuda acayip üstünler. Ben hatırlıyorum zamanında öyle Bruce Lee fanalrı vardı ki, Mike Tyson'ın Prime halini filan döver diyorlardı. Biri bantamweight diğeri ağırsiklet

UFC oyununda submission derken, çeşitlilik bazında söyledim. Yani gerçek bir dövüşte gördüğümüz her şeyi oyunda da yapabiliyorduk.

tabi tabi çeşitlilik sınırsız submission a giderken o doğru hele takedown ceşitliliğide judodaki gibi. benim söylediğim o submission pozisyonunu alınca başlıyor zaten :)

• Arkadaşlar cumartesi günü matt brown eric silva fight night dövüş akşamı vardı.

Yorumları alalım..

Benim yorumlarım;

Gecenin şüphesiz en çok beklenen maçı brown-silva arasındaydı ve gerçekten maç hakkını verdi diyebilirim. Uzun süredir bu kadar keyifli bir maç izlemedim diyebilirim. Maça silva hızlı başladı body kickleri çok iyi az daha tko ya bile gidiyordu derken silvanın en çok yaptığı hatalar olan açık guard pozisyonunda paldır küldür saldırmaya başladı ve adam 3 round boyunca bildiğiniz hayatının sopasını yedi. Benim düşüncem kapasite ve yetenek olarak eric silva daha iyi bir dövüşçü ama maça çok agresif başlıyor ve çok açık dövüşüyor, buda onun en büyük eksi yönü.

Diğer maçlardan ise söylebileceğim, daha önce hiç maçını izlemedim ama tko yla kazanan sarışın iki elemandan CRUICKSHANK nasıl bir adamdır öyle ya. adamın geçmişinde taekwando var heralde belli. Çok beğendim bu adamı takip edeceğim bunun maçlarını

Sizlerin yorumlarınıda alalım

• Yok artık Vine'a girdim bi baktım

New Bantamweight Champion Of The World TJ Dillashaw yazıyor.

Neler olmuş yahu !

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayrton Senna

Yok artık Vine'a girdim bi baktım

New Bantamweight Champion Of The World TJ Dillashaw yazıyor.

Neler olmuş yahu !

Hocam bende siz varsınız haber edersiniz diye biraz rahat davranıyordum. Maç ne zaman olmuş ? zamunda dan indiriyorum.
  • Enes4125 kullanıcısına yanıt
    Dün geceydi maç :D pazar sabahı antrenmanım olduğu için izleyemiyorum hep. Ben de zamundadan çekip izleyeyim 12 yıldır yenilmeyen Barao kemeri nasıl verdi hayret ediyorum.

• Daniel Cormier vs Dan Henderson maçı neydi öyle yav.

Izlerken bu Cormier Jon Jones'u aglatir diye düşünüyordum, maç sonu Cormier Jones'a meydan okudu.

UFC'de hareketli bir döneme giriyoruz.

• Arkadaşlar maçları izlediniz mi, yorumlarınız neler ?
  • Bence on numara bir karttı valla. Adam bileği kırık 4 dakika boyunca dövüşe devam etti. Adam yere düştükçe içim burkuldu valla. Dövüşlere gelirsek eğer;

Robbie Lawler gerçekten acayip iyi dövüşçü ve Johnny Hendricks dışında birinin bu adamı yenebileceğine inanmıyorum. Adam çok teknik ve hızlı. Belki Tyron Woodley alabilir ama seyretmeden bir şey demek olmaz. Yeni rakibi Matt Brown olmuş, Matt Brown da boru değil. Sanırım kazanan kemer maçına çıkacakmış.

Cormier'e gelirsek eğer, herhangi birini alıp evirip çevirip pas pas yapsa anlarım ancak Dan Henderson gibi 2 kere olimpiyatlara gitmiş bir güreşçiyi evirip çevirebiliyorsa eğer, Jones'a da aynısını kesinlikle yapabilir. Gün geçtikçe Cormier'in Jones'u yeneceğine daha çok inanıyorum. Gerçi ondan önce Gustaffson yenecek

TJ acayip iyiydi, şok oldum resmen. Ben bu adamı böyle bilmezdim. Sanki çok daha isabetli bir Dominick Cruz seyrediyorduk. TJ'i bantamweight'de yenebilecek kimseyi göremiyorum açıkcası. İşin ilginç kısmı, Uriah'da bantamweight ve şimdi takım arkadaşı kemer sahibi. Ne olacak merak ediyorum, acaba dövüşecekler mi?

Neyse on numara karttı valla, acayip zevk alarak seyrettim. Bundan sonraki en dikkat çekici dövüş 31 Mayıs'da gerçekleşecek olan Mark Munoz vs Gegard Mousasi dövüşü. Her ne kadar mousasi favori olsa da daha önceleri güreşçilere karşı çok çekmiş bir adam ve Mark Munoz bu alanda bir uzman. Ya Mousasi'den TKO gelir yada Munoz UD ile alır diyorum. Her şey Munoz'un Mousasi'yi yere alıp alamamasına bağlı.

• _CHARLOTTE_ kullanıcısına yanıt
    Jon Jones'u çok severim Gustafsson'ı yenebilecegini düşünüyorum fakat Cormier ile dovusurse işi çok zor ve kaybedecek bence. Cormier'in ne kadar hırslı olduğunu gördük.

TJ için dediklerinize katılmıyorum. Barao gününde değildi kesinlikle. Dönüşü muhteşem olur kemeri bu TJ'e öyle kolay bırakmaz diye düşünüyorum.

Maç içinde Urijah Faber'in sevindigini görmek komikti.

• Maçları dün gece izledim. Joe Rogan'ın dediği gibi Tillashaw'ın maçı UFC tarihinin en iyi maçlarından biriydi. Renan 5nci roundda nakavt olacağına keşke 1 veya 2'de olsaymış. Adamın üstünden resmen kamyon geçmiş gibi oldu. TJ'in tekniğine hayran kaldım. Uzakta kal, çok seri hareketlerle içeri gir ve vur. Ilk başlarda aparkatları sık denedi, ardından yüksek tekmeye geçti ama en iyi teknik, dans eder gibi yanaşıp, sol kroşe, ardından neredeyse ışık hızında dönüşle rakibin soluna geçip sağı çıkarmak..! Nasıl bir tekniktir bu? Aklıma Troy filmindeki Achilles'in tekniği geldi. Kondisyonu muazzamdı, belli ki çok çalışmış.

Courmier maçına gelirsek; Henderson maçın yüzde kaçında ayakta kaldı merak ediyorum. Daniel bildiğin "hayvan". Güreşi muazzam,zaten maç sonu Jon'a meydan okumasında güreşinden bahsetti. Çok ilginç bir maç olur. Jon'un dirseklere çözümü bulursa gerisi gelir bence

• quote:

Bence on numara bir karttı valla. Adam bileği kırık 4 dakika boyunca dövüşe devam etti. Adam yere düştükçe içim burkuldu valla. Dövüşlere gelirsek eğer;

Robbie Lawler gerçekten acayip iyi dövüşçü ve Johnny Hendricks dışında birinin bu adamı yenebileceğine inanmıyorum. Adam çok teknik ve hızlı. Belki Tyron Woodley alabilir ama seyretmeden bir şey demek olmaz. Yeni rakibi Matt Brown olmuş, Matt Brown da boru değil. Sanırım kazanan kemer maçına çıkacakmış.

Cormier'e gelirsek eğer, herhangi birini alıp evirip çevirip pas pas yapsa anlarım ancak Dan Henderson gibi 2 kere olimpiyatlara gitmiş bir güreşçiyi evirip çevirebiliyorsa eğer, Jones'a da aynısını kesinlikle yapabilir. Gün geçtikçe Cormier'in Jones'u yeneceğine daha çok inanıyorum. Gerçi ondan önce Gustaffson yenecek

TJ acayip iyiydi, şok oldum resmen. Ben bu adamı böyle bilmezdim. Sanki çok daha isabetli bir Dominick Cruz seyrediyorduk. TJ'i bantamweight'de yenebilecek kimseyi göremiyorum açıkcası. İşin ilginç kısmı, Uriah'da bantamweight ve şimdi takım arkadaşı kemer sahibi. Ne olacak merak ediyorum, acaba dövüşecekler mi?

Neyse on numara karttı valla, acayip zevk alarak seyrettim. Bundan sonraki en dikkat çekici dövüş 31 Mayıs'da gerçekleşecek olan Mark Munoz vs Gegard Mousasi dövüşü. Her ne kadar mousasi favori olsa da daha önceleri güreşçilere karşı çok çekmiş bir adam ve Mark Munoz bu alanda bir uzman. Ya Mousasi'den TKO gelir yada Munoz UD ile alır diyorum. Her şey Munoz'un Mousasi'yi yere alıp alamamasına bağlı.

evet cormier in maçı muhteşemdi kesinlikle çok güçlü bir adam ezdi resmen henderson ı. Ayrıca bilginiz olsun Cormier' in dövüş tarzı size tanıdık geldi mi ?

Cain velazques in takım arkadaşı cormier. Hareketler filan aynıydı zaten yere indirip yerde eziyor resmen. Cormier' in lightwieght e inmesinin sebebide bu zaten. Heavyweight te bir sonrakı rakibi cain olacaktı adam alt sıklete indi dövüşmemek için. Ancak bence kesinlikle jon jones' u yenecek potansiyeli var bu adamın.

Faber' a gelicek olursak o da TJ' yle karşılaşmamk için siklet değiştirebilir ki zaten TJ yle karşılaşmak istediğinide pek sanmıyorum :)) Yalnız fark ettiniz mi Barao bildiğiniz mal gibiydi o akşam hiç beklemiyordum barao nun öyle tutuk kalmasını.

Benim en çok beklediğim dövüş UFC 175 Weidman' la Machida' nın dövüşü.

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiRuh1989

quote:

Bence on numara bir karttı valla. Adam bileği kırık 4 dakika boyunca dövüşe devam etti. Adam yere düştükçe içim burkuldu valla. Dövüşlere gelirsek eğer;

evet cormier in maçı muhteşemdi kesinlikle çok güçlü bir adam ezdi resmen henderson ı. Ayrıca bilginiz olsun Cormier' in dövüş tarzı size tanıdık geldi mi ?

Cain velazques in takım arkadaşı cormier. Hareketler filan aynıydı zaten yere indirip yerde eziyor resmen. Cormier' in lightwieght e inmesinin sebebide bu zaten. Heavyweight te bir sonrakı rakibi cain olacaktı adam alt sıklete indi dövüşmemek için. Ancak bence kesinlikle jon jones' u yenecek potansiyeli var bu adamın.

Faber' a gelicek olursak o da TJ' yle karşılaşmamk için siklet değiştirebilir ki zaten TJ yle karşılaşmak istediğinide pek sanmıyorum :)) Yalnız fark ettiniz mi Barao bildiğiniz mal gibiydi o akşam hiç beklemiyordum barao nun öyle tutuk kalmasını.

Benim en çok beklediğim dövüş UFC 175 Weidman' la Machida' nın dövüşü.

Bence Barao mal gibi değil ancak TJ karşısında mala döndü. Millet gününde değildi o gün diyor ancak bence bu kötü bir mazeret. TJ'in ayak oyunları ve kullandığı açılar o kadar farklı ve teknikti ki o gün karşısında kim olsa aynı mağlubiyeti yaşardı bence. Barao da böyle bir dövüş beklemiyordu TJ'den.

Cormier kemeri alırsa şaşırmam ancak alamazsa da şaşırmam. Ancak Gustaffson kemeri alamazsa şaşırırım. İçimden bir ses Jones bu sene kemeri kaybedecek diyor ama hadi bakalım.

Uriah Faber'ın işi zor zira siklet değiştirmesi zor. Faber'ın bence flyweight'e inemez, fazla büyük. Bantamweight şampiyonu artık takım arkadaşı. Featherweight-de de Chad Mendez var ki Aldo'ya karşı ikinci defa mücadele edecek. Yenebileceğini düşünüyorum bu sefer zira Team Alpha Male -e Duane Ludwig striking koçu olarak geldiğinden beri adamlar karşısına çıkan herkesi nakavt etmeye başladılar. Kısacası bu sefer Aldo'nun karşısına çıkacak olan Mendez farklı bir Mendez olacak. Ve yenerse Aldo'yu şaşırmam. Bu durumda Faber'ın ne yapacağını göreceğiz.

İşin garibi, bu sene Dominick Cruz geri dönüyor. TJ'e sıkıntı çıkartabilecek tek kişi Dominick Cruz'dur bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 7 Haziran 2014 - Yorumları alalım.

• _CHARLOTTE_ kullanıcısına yanıt
    benson henderson' ın belalısı anthony pettis' e kemeri kaybettikten sonra bu maç henderson için kader maçı olacaktır. Henderson' ı ben çok beğenirim çok komple bir dövüşçü. Rakibi açıkcası pek tanımıyorum ancak 17-1 skoru çok iyidir hafife almamak lazım ki rakibi tanıyanlar yazarsa daha sağlıklı olur. Ancak benim gönlüm henderson ın kazanması ve tekrardan kemer için pettis in karşısına çıkmasıdır.

Diğer bir maçta diego sanchez :) bu adamın suratını görünce direk gülme geliyor zaten maçlara çıkarken ki motivasyonu gerçekten görmeye değer :) maça inanılmaz motive oluyor ve hırslanıyor o yüzden çok açık dövüşüyor ancak bu adamın dövüşleri çok zevkli geçiyor. Umarım gene böyle bir dövüş izleriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsiRuh1989

benson henderson' ın belalısı anthony pettis' e kemeri kaybettikten sonra bu maç henderson için kader maçı olacaktır. Henderson' ı ben çok beğenirim çok komple bir dövüşçü. Rakibi açıkcası pek tanımıyorum ancak 17-1 skoru çok iyidir hafife almamak lazım ki rakibi tanıyanlar yazarsa daha sağlıklı olur. Ancak benim gönlüm henderson ın kazanması ve tekrardan kemer için pettis in karşısına çıkmasıdır.

Diğer bir maçta diego sanchez :) bu adamın suratını görünce direk gülme geliyor zaten maçlara çıkarken ki motivasyonu gerçekten görmeye değer :) maça inanılmaz motive oluyor ve hırslanıyor o yüzden çok açık dövüşüyor ancak bu adamın dövüşleri çok zevkli geçiyor. Umarım gene böyle bir dövüş izleriz.

Benson henderson'ı hiç sevmiyorum, dövüş stili olarak falan değil nedense bir türlü içim ısınmıyor bu adama ve bu maçtada kaybetsi beni sevindirir. Diego bayağı korkusuz bir dövüşçü.

• Beyler şu maça bir bakın adam önde götürmesine rağmen pes etti. Dk 3.28 Bu arada 2.28 de çok güzel bir tekme var

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.