Babam yıllardır Ford Taunus kullanıyor, artık emekli oldu ve 20-25 bin TL civarında otomatik vitesli bir araç düşünüyoruz. Bu yaşa geldi, artık rahat ve onu üzmeyecek bir arabası olsun istiyorum. Colt benim hoşuma gidiyor, şaşırtıcı bir şekilde 2. eli ucuz. ama yokuş kalkış desteği olmaması biraz düşündürüyor. Herhalde usta bir sürücü bununla ilgili bir sorun yaşamaz, değil mi? Arabayı tavsiye eden çok oldu, forumda da beğenildiğini gördüm. Ama otomatik şanzımanı nasıldır, sorun çıkarır mı? Yakıt tüketimi de fena değil gibi, zaten çok yol yapan bir insan değildir babam. Sadece yazları Konya'ya gidiyor, epey valiz götürüyor, bu aracın bagajı nasıldır? arabam.com'da C sınıfı olarak geçiyor, öyle mi gerçekten?
Bu ilanlar Antalya'da evimize yakın bir galeriden:
Bende geçtiğimiz ay 18000'e 307 otomatiğimi sattıktan sonra epey bir colt arayışına girmiştim. Hatta burada bir tane 22500 liraya buldum, (30000 km'de idi araç 2008 ya da 2009 modeldi yanılmıyorsam) pazarlığı bile yaptım. Servise göstermek için adamla anlaştım ancak o gün adamın işi çıktı gidemedik benimde zaten içimde hep bir sıkıntı vardı sonuç olarak vaz geçtim gittim 2006 model 67000 km'de megane 2 sedan aldım 24500 liraya.
Benim tek çekincem bagajdı. Bu sınıf araç alacaksanız bagajları hep küçük zaten. Bunun yanında benzim tüketimi son derece makul ve genelde otomatik şanzıman konusunda sıkıntı yaratmayan bir araç ancak ne kadar olursa olsun tam otomatiğin tadını vermez bence...Bu araç C değil B sınıfıdır.
bende baktım bir süre Colt, güzel araç hatta piyasa şartlarında alınabilecek sorunsuz sayılı araçlardan. Ancak araç ikinci elde eskisi kadar ucuz değil ayrıca şuan piyasasının zirvesinde eğer uzun vade düşünülüyorsa giderek değer kaybedeceğini düşünüyorum. Çünkü piyasada sayılı colt var ve giderek azalıyor. Özellikle düşük km ve temizini bulmak giderek zorlaşıyor. Bence farklı alternatiflere yönelmek mantıklı. Ayrıca imkan varsa hem konfor hem elden çıkarma konularında jazz tercih edilebilir.
Colt'ların, Getrag marka oldukça sağlam bir şanzımanı vardır. Bu robotik şanzımanın tek kusuru rampada durduğunda kalkarken geri kaçırmasıdır. Bunun çözümü el freni ile kalkış yapılarak çözülür. Hele ki baban gibi eski bir şoför bunu ilk kalkışta halleder. Kullanım alanı oldukça değişken bir iç hacmi vardır. Arka koltuklar yatırılarak buzdolabı bile taşındığını gördüm. Günümüzde en büyük artısı yakıt tüketimidir. Benim gibi LPG'ye ısınamayanlar için benzin seçeneğinde Jazz ile birlikte zirveyi paylaşır. Niye dizel değil diye soracak olursan senede 8000-9000 yapan biri olarak fiyat farkını vermeyi gereksiz buldum diyelim. Bütçenle Jazz seçeneğine de yönelebilirsin. Ancak bulacağın araç yüksek km.li ve 3-4 yaş eski olacaktır.
Bende bir süredir takip ediyorum, forumdan mıdır nedir? ... Jazz ları yakaladı fiyatları
quote:
Orijinalden alıntı: akıllıdeli06
Bende bir süredir takip ediyorum, forumdan mıdır nedir? ... Jazz ları yakaladı fiyatları
Aynen öyle...Fiyatları uçtu gitti.Az kötülesek düşer mi acaba
quote:
Orijinalden alıntı: akıllıdeli06
Tasselhoff sağolsun,sıfır fiyatı değişmeden ikinci el fiyatı artan tek araç oldu Colt
Aracimda yokus kalkis destegi var. Ustelik aracim 2011 model bir bmw. Ancak ben yine de frene basiyorum. 1 dakika frene basmaya usenmez herhalde usta bir sofor. Yokus kalkis destegine cok takilmayin derim , colt o yasta biri icin biraz kucuk kacmaz mi? Emeklilik demek artik rahat keyif ve konfor demektir , sedan oneririm :) Onun disinda colt kesinlikle iyi bir aractir
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yakıt tüketimi ve şanzımanı dolayısıyla Colt düşündüm, tabii emekli adama gider mi, onu bilemiyorum. Honda Jazz da çok hoşuma gidiyor ama 28 bin TL'ye kadar çıkmak gerekiyor. Colt ile ilgili 2010'da yazılmış bir inceleme yazısı okudum, epey övülmüş. Aracın satışı önemli değil bizim için, yıllarca bizi idare etsin, yolda bırakmasın istiyoruz. Eskiden yanlış hatırlamıyorsam 73 model bir Opel Kadett'imiz vardı, 1995'te Ford Taunus 1.6 aldık. İkisi de bizi üzmedi. Ama Ford'un yakıt tüketimi çok yüksek, 4 vitesli ve direksiyonunun sert oluşu epey yoruyor babamı.
Gençsen çekilir,baban rahat etsin,
+Sert süspansiyon çok güzel yol tutuş,(babana gelmez derim) +1.3 95hp Tabanca gibi motor, hatta 1.5 110hp şakası var 1,5 150'liği hiç konuşmayalım !
-Küçük bagajı,ESP'siz ve güvenlik paketi olarak biraz zayıf olması dışında ortalama bir araç ama dediğim için gençler için!
babana 2006 ve sonrası C segment sedan bakmalısın! Honda CITY olabilir! Opel Astra Sedan olabilir, Suzuki SX4'lere bakılabilir, LPG pazalığı yaparak alınabilir,
Bütün yorumlar için teşekkür ederim. Colt'u şanzıman sorunsuzluğu ve yakıt tüketimi için tercih etmiştik. Ama emekli adama yakışacak başka araç önerileriniz varsa öğrenmek isterim.
1995 model lpgli Volvo 850 bulmuştuk Konya'da, 11 bin lira, otomatik vites, donanımlı bir araç. Koltukları ısıtmalı, camlar otomatik, bir sürü düğmesi var. Lpg işli değildi. Babam arabayı çok beğendi ama eski olması bizi düşündürdü.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme