Şimdi Ara

Mısır patlatma makinası kullananlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
5
Favori
85.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • valla ben mısırı makinede patlatıyorum.daha sonra mısırın olduğu kaba yağı şöle birazcık gezdiriyorum üstünede tuzu istediğim kadar ekiyorum valla sinemadakilerden güzel oluyo hem taze,hem yağını ben istediğim kadar atıyorum hem de tuzluda oluyor..herkese tavsiye ederim:)
  • Walla eski yaygın mısır patlatma makineleri yağsız ve tuzsuz yaptığı için pek keyifli olmuyor.
    Eskiden hep eski bir tencermiz vardı onda yağşı ve tuzlu yapardım.
    Şimdi ise mikrodalga makineler için satılan markalı mısırlardan alıyorum ve gayet lezzetli oluyor.
    Birse Essenso nun küre gibi olan makinesinde yağlı ve tuzlu yapılabiliyori onda da çok lezzetli oluyor!
  • Ben misir patlatma makinası aldım.

    İcine yag koymayın dedigi halde mısırların üzerine biraz yag döküyorum

    Umarım birşey olmaz
  • inşallah yangın çıkarmazsın
  • At mikrodalga fırına bak keyfine...
  • Bizimki bozuldu, fan dönmüyor.
    Klasik usul tencerede tuzlu, yağlı yapıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptan69

    en iyisi mangalda yapmak odun kömürünün üstüne yok


    mısır için mangal o da güzel
  • Mikrodalgada patlayan misirlar cikmadan once, birkac defa klasik makinalarda patlattim.. Misirdan cok saman gibi oluyor..

    Bu kadar alet cikiyor hergun.. Bi adam gibi yagli tuzlu misir patlatabilecegimiz bir makina yapamadilar..
  • +1
    quote:

    Orijinalden alıntı: marcoxx

    Mikrodalgada patlayan misirlar cikmadan once, birkac defa klasik makinalarda patlattim.. Misirdan cok saman gibi oluyor..

    Bu kadar alet cikiyor hergun.. Bi adam gibi yagli tuzlu misir patlatabilecegimiz bir makina yapamadilar..
  • Arkadaşlar ben bir yöntem buldum.

    Halihazırda cihaz zaten önden mısırı adeta fırlatırcasına atıyor.
    Bu gücten yararlanarak mısırları yaglayabiliriz.

    Kendinize büyük bir kap buluyoruz.Bu kabın dibini degil kenar duvarlarını hafif aycicek yagı ile yaplayıp tuzluyoruz.Mısır patlamaya başladıktan sonra önden fırlayarak o şiddetle kasenizin icinde bir kac tur at atacak yaga ve tuza bulanacaktır.

    Ben denedim gayet iyi sonuc aldım.
    Şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chakra
    ....
    O zaman makinanın pratikliğinin ne anlamı kalıyor ki. Orada patlatıp bir de tencere bulaşığı, aktarımı vs. ile uğraşacağınıza direkt tencerede yapın.


    Tarih Ocak 2010 olacak fakat ben bu son yazılarıda okuyunca, Ocak 2009 tarihli yorumuyla chakra ya katılmamak elde değil diye düşünüyorum...

    1 Yıl olmuş ama yeni pratik bir çözüm yok,

    Ozaman direk Tencere Rules At bulaşık makinesine...


    Edit: Mikrodalga kullanmayı sevmem tavsiye etmem ama Mikrodalga fırın için kapalı paket mısırların yağı ve tuzu içinde olanları piyasada mevcut. Fakat yerken "metalimsi" ama bağımlılık yapan bir tatları var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 25 Aralık 2009; 11:49:07 >




  • http://www.lynchforum.net/lynchforum/threads/27341-Yag-Ve-Tuz-Konulan-Yeni-Nesil-Misir-Patlatma-Makinesi?langid=1

    Linkte yeni nesil mısır patlatma makinalarından bahsediyor...

    Ilgilenenlere... Ben bulabilirsem alacagım...
  • Ben biraz farklı bir şey söyleyeceğim:
    Mısır üretiminin "en az" üçte biri GDO'lu ve bu oran günden güne artıyor.Endüstriyel gıda ürünlerinde mısırın birçok formunu ister istemez tüketmek zorunda kalıyoruz, bari bilerek mısır yemeyin.
    Ya da anneannenizin, dedenizin bahçesinden geldiğini bildiğiniz temiz, oynanmamış mısırı tüketin.
  • arkadaşlar illede yağlı ve tuzlu mısır yapmak isterseniz aşağıdai ürünü deneyin derim. arzum patcorn. ben kulanıyorum gayetde memnunum. hem kapağıda ters çevirince servis kabı oluyor. http://www.megaavm.com/urundetayi-4405-arzum-patcorn-misir-patlatma-makinesi-ar-258.html
  • Önce mısır patlatma makinesinde sonra mikro dalga fırında hazır mısırı denedim ama klasik tencerede yaptığımdaki tadı alamadım :)

    Büyükçe bir tencereye sıvı yağ, tuz ve mısırı koyun sonra yüksek ateşte ağzı kapalı bir şekilde 5-6 dakika sallamaya başlayın. Sonuç süper olacak...
  • arkadaşlar aşağıdaki ürünü aldım geçen hafta sinemalarda yediğimizle birebir aynı yapıyor temizliğide çok kolay hemen alın derim

    http://www.yenicarsim.com/arzum-ar258-patcorn-misir-patlatma-mk-yagli-ve-tuzlu/misir-patlatma-makinesi/id/306052/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trevor Jones

    arkadaşlar aşağıdaki ürünü aldım geçen hafta sinemalarda yediğimizle birebir aynı yapıyor temizliğide çok kolay hemen alın derim

    http://www.yenicarsim.com/arzum-ar258-patcorn-misir-patlatma-mk-yagli-ve-tuzlu/misir-patlatma-makinesi/id/306052/


    Hocam hayırlı olsun. Yağı ve tuzu nereye nasıl koyuyorsunuz? Özel bir haznesimi var yoksa patlamamış mısırların üzerine gelişi güzel yağı ve tuzu ekliyor muyuz? Birde ne kadar yağ koyuyorsunuz? Yemek kaşığı hesabı söyleyebilir misiniz?

    Mikrodalgada yapılanlar her zaman güzel olmuyor ve pahalı. Bunu denemek isterim. Teşekkürler




  • Vay be ilk defa gördüm mısır patlatma makinası ama gerek olduğunu düşünmüyorum, sadece israf bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ThêRev.SuLLivan

    Vay be ilk defa gördüm mısır patlatma makinası ama gerek olduğunu düşünmüyorum, sadece israf bence.

    Cidden ilk defa mı görüyorsunuz? Niye israfmis anlamadım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic


    quote:

    Orijinalden alıntı: ThêRev.SuLLivan

    Vay be ilk defa gördüm mısır patlatma makinası ama gerek olduğunu düşünmüyorum, sadece israf bence.

    Cidden ilk defa mı görüyorsunuz? Niye israfmis anlamadım?

    Cidden ilk dea gördüm , israf meselesine gelince dini açıdan değilde parasal açıdan baktım.Yani tencerede yapman bile 5 dakika sürmez.Hem arkadaşlar tatsız,tuzsuz ve yağsız olduğunu söylemişler.5 dakika tencerede yap , onu alacağın parayla başka ihtiyacını giderebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.