Arkadaşlar 10 gün önce babamı kaybettim. Varis olarak annem kardeşim ve ben varım. Aracı kendi üzerime alıcam. Bunun için hangi yolları izlemem gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. |
Miras kalan aracı üzerine almak.
-
-
Basiniz sagolsun.
https://forum.donanimhaber.com/vefat-sonrasi-arac-devri-satisi-nasil-yapilir--150356090
oncelikle veraset ve intikal beyannamesi verip cikarsa vergisini odeyeceksiniz. sonrasinda noterden varisler adina gecirilip, en son bir kisiye devredilecek.
varislerin adina yapilmasi yerine diger varislerin sizin lehinize feragat etmesi de mumkun ancak teorik olarak o feragat icinde veraset ve intikal beyannamesi verilmesi gerekiyor.
noter isi biliyorsa ruhsat vs basmadan gecici sureligine tum varislere ortak cikartip ayni zamanda devrini yapabilir.
-
Aman dikkat et Şimşek tekrar ÖTV falan isteyebilir. Kontrolden çıkmış artık.
-
Başınız sağolsun.
Tüm varisler notere gideceksiniz.
Yanında da otomobilin ruhsatı ve veraset belgesi olacak.
Gerisini noter hallediyor ( kime devredilecekse ) ama şimdi ne kadar ücreti vardır bilemem.
-
Başınız sağolsun. Çok detaylı bilmiyorum ama araç şu anda 3 kişinin üstüne, diğer 2 kişi feragat ederse 3. Kişiye devrolur.
Ben bu şekilde bir araç satın almıştım, araç anne ve 2 kardeş üstüneydi. Anne, bir kardeş ve diğer kardeşin vekaletnamesi ile notere gidip devrini almıştım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X