Şimdi Ara

İçinde ev sahibi oturan bir evi satın aldım. Sıradaki adımım ne olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. İnternette aratıyorum ama sadece "içinde kiracı bulunan ..." diye makaleler geliyor.

İçinde ev sahibi bulunan bir evi satın aldım. Satıştan sonraki süreç nasıl olmalı?

Ben şimdi kirada oturuyorum. Kiradan çıkıp bu satın aldığım evde oturmak istiyorum.

40 gün resmi olarak oturma haklarının olduğunu biliyorum. Şimdi bir tahliye sözleşmesi hazırlatacağım onu imzalayacağız. Ayriyeten ihtarname çıkarmam gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.emremrah -- 2 Ocak 2025; 14:51:53 >

• 40 günlük süreyi hangi mevzuat maddesine dayanarak ifade ediyorsunuz? Eğer satış sözleşmesinde konutun boşaltılmasına yönelik aranızda bir sözleşme yapmadıysanız satış yapan ev sahibinin evi derhal boşaltması gerekiyor. İşin mantığı şu ev sahibi evini kendi hür iradesi ile sattığından satış sonrası ikamet sorunu nu ve olası sonuçları zaten kabul ediyor. ve bu süreç içerisinde bunu halletmiş olması gerekiyor. Yani zor durumda olduğu iddiasında bulunamaz. Aranızda bir kira sözleşmesi yok. TMK 683 kapsamında işlem yapılır. Dava sonucunda mağduriyetinizin giderilmesine yönelik tazminat talebin de de bulunabilirsiniz. Sizden ricam 40 günlük sürenin mevzuat maddesini buradan paylaşmanız.

• kiracı değilse oturma hakkı yok.

tapuda işlemi gerçekleştirdiğin anda o taşınmazın maliki oluyorsun.

anında oraya eşyalarını taşımaya başlayabilirsin.

eğer evden çıkmıyorsa, bu süre içinde yaptığın tüm masraf ve maddi zararı da tazmin edebilirsin.

fazladan kira vermek vs...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.