Şimdi Ara

Mining Balonu ne zaman patlayacak? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
5.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bitlicoin nedir şimdi mesala bununla pazardan iki kilo domates alabiliyormuyuz ? Yada işi az daha teknik yapalim vatana gidip abi al bir bitlicoin ver bana bir ryzen 1600x diyormuyuz yok olmadimi ? Peki amazondan gtx 1080 alabilirmiyiz ?

Yani şaka bir yanada hiçbiryerde bir naneye yaramiyor anca al sat yapanlarin kullandiği birşey zengin olup kar yapmak isteyenlerin.

Kngihta coin satmakdan farki yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    Şirketler halka açılırken menkul değer olarak arz ediyormuş.
  • Şu konuyu inceleyebilirsiniz, orada rehber vardı sanki. Mobil olduğum için ben bakamıyorum:

https://forum.donanimhaber.com/kripto-madencilik-nedir-dijital-devrim-ve-yapay-zeka--85276227

• inceden sallanma başladı piyasası. bir ayda eth değeri yarı yarıya düşünce bütün miningcilerin akıllarında soru işaretleri ucuşuyor şuanda. bazıları daha yeni rig kurmasına rağmen elden çıkarabilir miyiz diye düşünüyor. artık kimsede kolay kolay girmez zaten yakında hem 0 hem de 2. el kartlar rahat ulaşılabilir halde olur, hatta biraz daha değer kaybı olursa bol miktarda 2.el kart çıkar ortaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Greggs

Miningde kullanılan kartı napacan alıp

Zamanında da hd7950 vardı bu iş için.İkinci elde güvenip alan fazla olmazdı.

1-2 sene oncesini hatirlatti bu bana...

miningden cikma garantisiz kartlari ucuza sattim usendigimden. o noktaya kadar yeterince para kaybetmisiz 100-200un lafi olmaz dedik, forumdan biri de nerdeyse tum kartlari aldi. ben adama satarken dedim ilanda da yaziyordu elbette. 20 ekran kartinin kutusunu tutacak yer yok diye hepsini atmisiz, ortada garantinin g'si yok adam kabul etti hakkaten de o zamanlarki piyasanin altina iyi fiyattan aldi toptan.

tilki bey bunlarin ustune kar ekleyip satti, mining falan tabi hic belirtmemis "elime cok sayida kart gecti" tarzinda. e tabi o fiyati gorunce de alanlar olmus.
    2-3 kart bozulunca alan arkadas tilki bey'e mesaj atmis, o da bana yonlendirmis kartlari su arkadastan aldim diye ben de adama geri yonlendirdim tabi satmisim calisir halde almis sonrasi beni ilgilendirmez.

diyecegim sudur: ucuza kart alacam diye 1-2 ay sonra popoya gelmeyin. mining yapan kartlarda ayrica indirim isteyin zarariniz az olsun. o kartlarin elinizde patlama orani 30% tecrubeden. daha ilk sahibiyken 6-7 kart degistirtmek zorunda kaldik garantiden diyelim. cunku zaten bu kartlar o derece iyi ki zamaninda oyun icin alan da cok, hos onlarin cogu satti simdi de durum boyle.

ayni sekilde ETH degerlerinde buyuk bir dusus var. BTC fluctuate eder ona yapacak bir sey yok ama ETH bir hafta icerisinde ciddi deger kaybi yasadi. zaten bir anda herkes "oo beles para" diye girdi simdi ellerinde patliyor. ETH fiyati dustu baska coin kazmaya degmez diye dusunen arkadaslar zaten keske riglerin parasini coinlere dokselerdi bunlarin hic biri yasanmazdi. Gevurlarin bir lafi var, "dumb money always follows smart money" diye. Bu buyuklukte bir yatirim yapilacagi zaman biraz okunup konu ogrenilmeli. Arabayi yikamaya goturdugumde oranin sahibi sordu bu ise girilir mi diye. Bubble oldugunun #1 ornegidir, dua edin sonunuz Lehman Brothers olmasin

• Özellikle Ether miningcileri için DAG size 2019 itibariyle 4gb civarına dayanınca bugünün burnundan kıl aldırmayan kartların posası çıkmış şekilde ikinci el sitelerinde misafir çocuğuna oyun oynatmak için satışta olacağı mümkün görünüyor.

https://ethereum.stackexchange.com/questions/426/what-is-the-current-dag-size-when-do-we-expect-to-hit-gpu-limits

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Temmuz 2017; 19:4:47 >
    izlediğim videoların anlattığına göre o kadar da basit değil sanal falan ama pek de boş bir olay değil şu an

1- belli noktalarda bitcoin ile ödeme yapılabiliyormuş mesela japonyada birçok teknoloji mağazası bitcoin kabul ediyormuş. Türkiye de 4 noktada geçiyormuş
    2- bitcoin i başka bir yere transfer edip oraya komisyon ödüyormuşsun artık o aracı şirkete göre değişiyor %10 u veya daha azını alan varmış bitcoin i dolara euroya vs çevirip bankamatikten çekebiliyormuşsun sanırım bizim vatandaşlar önce aracı kurumla yurtdışı sistemlerinde dolara çeviriyorlar sonra Türkiyedeki bir bankaya mesela abd den dolar olarak para transfer ediyorlar. karıştırmadıysam kısaca bu çerçevede sistem işliyor. adamlar etherium falan filan dünya mevzu anlatıyorlar başka yüzlerce alt coin paraları varmış onları bitcoin e çeviriyorlarmış.
  • Mining 2018 Şubattan aşağı sıkıntıya girmez, girsin kendimi sınırsız çizeyim :) Chainblockların kazması yeteri hızda yükselmiyor. :))
    Çoğu şirkette btc geçiyor artık, gözünüzü açın biraz
  • Edit: Patlamadı.

• 1700'den 570 alsan 314 gün ROI var, patladı denemez ama eskisi kadar yağlı bir yatırım değil.
  • Nerde çokluk orada .... Patlar yakında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 14 Temmuz 2017; 11:57:59 >
  • Dostum bitcoin softfork ve hardfork olarak ikiye ayrılınca eskisi gibi güvenilir ve sağlam olacağını mı zannediyorsun gerçekten? Hardfork olayını savunan bitcoin unlimited, biz hardfork yapmaya başladığımızda softforkculara saldıracağız diyorlar. Üstelik bitcoin unlimited'in arkasında asic miner üreticileri var.
  • İnş. yakın zamanda patlar.
  • şu ekran kartları fiyatlarıda bi düzene girer en azından. millet uçuyor. Anlaması güç.
  • yakınım da biri madencilik yapıyorum dese dalasım var o kadar sinirliyim bu heriflere ekran kartı alamıyoruz 1000 tl eden kart 3000 tl yada 3400 tl

tez günde patlarlar inşallah
  • mining patlamaz arkadaşlar hayal kurmayın boşuna kendinizi avutursunuz, her geçen gün yeni coin çıkıyor nerdeyse ve kazanç odaklı yapmayanlar bile en kötü 6-8li rig kurup yeni coinlerden bir miktar kazıp atıyor kıyılara çok var böyle çekirdek miner, miningle kıyısından köşesinden uğraşıp reddit bitcointalk vs yerlerde az çok dolandıysanız ne kadar fazla olduklarını farkedebilmişsinizdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

yakınım da biri madencilik yapıyorum dese dalasım var o kadar sinirliyim bu heriflere ekran kartı alamıyoruz 1000 tl eden kart 3000 tl yada 3400 tl

tez günde patlarlar inşallah

amin amin inşallah. -1 usd olur inşallah tez zamanda :D

• Aslında patlamıyor da bir hışımla hemen cebinde ki 3 kuruşu kartlara gömüp para kazanayım diyen çakal tipleri korkutuyor. Şu rigleri satanların alayı sonradan görme giriyim de hemen para kazanayım kafasında başlayan tipler ee haliyle düşüş olunca alayı korktu.
  • Önceden bu işle gerçekten meraklı ve hobi olarak gören nerdler uğraşıyordu. O zaman sorun yoktu ama ne zaman ki işlek yerde büfe açayımcılar bu işe dadandı, piyasa bu hale geldi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.