Şimdi Ara

Mining Balonu ne zaman patlayacak? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
5.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alperepla A kullanıcısına yanıt
    Zorlaşması pahalılaşması da demek oluyor. Elektriğini kurtarıyor uzun vadede.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    iyi bakalım, izleyip görelim o zaman. çok fazla incelemediğimden bir şey diyemeyeceğim.
  • Var ya akbaba mağazalar yüzde 30-40 arttırmış fiyatları. 1080 düşünürken aynı paraya 1060 alabileceğim neredeyse. Aahhh ah nedir bu madencilerden çektiğimiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013-2014 arasıda böyle hareketliydi
  • ben başladığım zaman patlıcak
  • şuan aranızda bı iş ile uğraşan var mı? Şu ana kadar eline maddi herhangi para geçti mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkayjan kullanıcısına yanıt
    Tek rx 480 ile yapıyorum nicehash üzerinden 10gün gibi bir sürede elime 155₺ geçti.

    Faturamdan hesapladığım kadarıyla kw başına 42krş ödüyorum sistem toplam 250w civarı çekiyor buda saatte 0.25kw ediyor.

    0.25x24=6kw 1günde
    6x10=60kw 10gün
    60x0.42=25₺ elektrik masrafı

    155-25=130₺ kar

    155₺'yi banka hesabıma çektim ilk yatan ücret 160₺ civarıydı. Transferlerle falan 5-10₺ gitti kısaca gerçek paraya döndürebiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Z3R0] -- 23 Haziran 2017; 2:6:56 >
  • patlamaya başladı ilk olarak amd rx4 ve 5 serisi kartlarda oranlar düştü. 2.ele koymaya başladılar rxleri
  • Bende bu mining işine başlamak istiyorum. Şuana kadar edindiğiniz bilgiler ile rehber konusu açarsanız çok güzel olur. Şuan halihazırda olan konu aşırı eski ve güncel değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kriptopara mevzusu bügünün büyük ceoları tarafından gelecek olarak nitelendirirken siz gpu alabilmek için sistemin patlamasını öngörmeye mi çalışıyorsunuz pek anlam veremedim. Şuanda internette alışverişlerde kullanımı gitgide yaygınlaşan ve daha insanların önemli bir çoğunluğunun haberdar olmadığı yani hala ciddi potansiyeli olan bir sistemden bahsediyoruz. Paranın siyasetten, paranın kontrolünü elinde bulunduran birtakım ailelerden ve monopoli olmuş şirketlerden bağımsız tutabilen bir sistemden bahsediyoruz. Bu işin başını ise Çin çekiyor. Ben patlayacak bir sistemden ziyade geleceğin realitesini olarak kriptoparayı öngörüyorum. Patlayacak olan miningden ziyade onu yapacak olan donanımlar diyorsan başka.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 23 Haziran 2017; 3:51:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Sorun bitmesi değil, kûrun değer kazanması. Zorluk seviyesi ile fiyat değeri eşdeğer değil. Yarın zorluk 4GB-8GB'a çıksa tüm eski kartlar telef olur ama belki fiyatı değişmez; oysa kûr değeri 400'ken yarın 800 olsa, zararını kurtarmaya devam eder. Bu arada, günlük fiyattan dövize çeviriyorsanız zaten hiç anlamıyorsunuzdur.

    Ethereumda 4gb döneminin bitmesi 2019 olarak hesaplanmis durumda . Cogu kisinin bilmedigi riski yeni atlattik . Ethereum gecen gece bitiyordu neredeyse . Blok ödülü 5 eth dan 1.5 eth ya indirilip üstüne birde zorluk bombasi patlatacaklardi . Son anda miningcilerin 98th/s lik hesap gücünü kapatmasiyla vaz gecildi . Eth bir gecede 70 dolar deger kaybetti .



    Olayin asil patlamasi 4-5 hafta sonra ac gözlü kullaniciya dönecek . Amazon.de den 12 adet secilmis 470 sparisi gecip , 4 hafta icinde teslim sözü aldim . Yani yeni kartlar yolda . Adet fiyati kargo gümrük dahil 750 TL kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 23 Haziran 2017; 20:45:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Coin sayısı sınırlı patlayacağını sanmam
  • Aslında sırf dolar 3.5 seviyelerinde diye dünyada dolarla hesaplama yapınca Türkiye en ucuz elektrik listesinde ilk 5e falan giriyor. Mining kazancıda bir bakıma dolarla hesaplanabildiğinden elektrik hiç dokunmuyor bile kendimde minelıyorum evde 6 tane rx 470 içeren rigimle son 3 ayda her ay kazancım arttı ortalama 3000 tl falan kazanç geliyor 150 tl falanda elektriğe gidiyor yani direk minelayan birisi olarak karşısınızda diyorum o kazançlar gerçek
  • Mining balonu patlayıp RX serisi 2.ele düştüğünde, fiyatları kelepir bile olsa aklı olan o kartları almaz. Bu saatten sonra 2.el kart falan alınmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mikuru Asahina kullanıcısına yanıt
    4 Gb lık RX 560 tan 2.si yolda(esasında rx 470 vardı onu satınca cf hevesim vardı yıllardır ona istinaden yapıyorum aslında), 2 adet RX 560 ile bir şeyler yapılabilir mi, bir de dökümanlar çok karışık geldi, detaylı bir rehbet paylaşabilir misin?

    Teşekkürler şimdiden.
  • fiyatlar 1günde %40 aşağı çakıldı :) gtx 1060 için bugünkü fiyattan aylık 50$ seviyesine düştü. şuan sistem kursan 1senede kendini zor kurtarıyor
  • Xarchen kullanıcısına yanıt
    epey düştü daha düşmez umarım. 2 rx 570 şu kurla claymore dualde 155dolar bırakıyor. ben bu işe girdiğimde eth 204 dolardı. 6 aya amorti eder diye girdim. yine yukarılara çıkarsa ekstra kar. panik satış yapmadan değerini bulunca coinleri satmak lazım. başka türlü zor iş.
  • Büyük rigler kurulmadığu sürece amortisman tabiki uzun süre alacaktır.

    12 ekran kartlı bir rx580 rigi veya 12 kartlık bir 1080ti rigi çok deli paralar kazanır.
  • Ben ikinci elden kart alacaksam minning kartlarını tercih etmem. Bildiğim kadarıyla 7/24 yük altında çalışıyor bu kartlar, dikkat ediyorum bu konularda tavsiye ederim size de dikkat edin bu konuda.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.