Şimdi Ara

minidv'i pc ye aktaramıyorum!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • panasoniz 3ccd gs70 var. cd den cıkan dv programına baglanamıyorum ama sd programına baglanıyor. ayrıca sanırım dv programı sadece resim dondurmak veya resimle ilgili biseyler yapmak için. ben cektigim video yu aktarmak istiyorum.

• dostum, geçmiş topiclere bakarsan cevabını mutlaka bulacaksın, firewire ile aktarman gerekiyor videoları. allah rızası için anlayan birisi bu konuyu iyice açıklayıp sticky yapsa, çok hayır duası alır.
  • 1-Bilgisayar
    2-Dv Camera
    3-Firewire kart
    4-Firewire kablo
    5-Ulead Videostudio 7
    6-Cd Writer (Opsiyonel:Cd'ye aktarman için)
    7-Dvd Writer (Opsiyonel:Dvd+Cd ye aktarman için)

Firewire kartını bilgisayarına takıp tanıt. Firewire kablo yardımı ile kapalı konumdaki cameranı yine kapalı olan bilgisayarına bağla.Bağlantı işlemini tamamladıktan sonra, önce bilgisayarı aç daha sonra da cameranı. Camera açılınca bilgisayarın otomatik olarak cameranı tanıması gerekiyor. Tanıdı ise sonra Ulead programını açıp CAPTURE bölümünden FORMAT kısmını DV yapıp kaydet. Eğer tanımadıysa cameranı o zaman Firewire kartının doğru kurulup kurulmadığına bak yada Firewire kablonun tam oturup oturmadığına bak..

Kolay gelsin...
  • Ben avermedia tv kartı ile alıyorum görüntüyü. Aynı video kaydeder gibi çok kolay.
  • 720*576 piksel çözünürlükte capture yapamıyorsun ama. 352*288 piksel görüntü alabiliyor. Aynı karttan bendede var O yüzden Firewire kart alıp kullanmak daha ucuz bir yol(Flexy firewire kart kullanıyorum 35 milyona aldım.Kutudan kartla beraber firewire kablo ve Ulead VideoStudio 7.0 versiyonu da çıkıyor)

Eğer Avermedia kartı halihazırda varsa onu kullanabilir tabiki..Ama ileride görüntülerini Dvd'ye de yazmak isterse Firewire kart en mantıklı yol bence

Kolay gelsin..
  • peki usb kablosu ile capture yapamıyormuyuz dv kameradan mutlaka firewire mi olması gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi specops -- 13 Ağustos 2004, 1:06:00 >
  • usb kablosuyla fotoğraf görüntülerini aktarabilirsin. video görüntüleri için firiwire ya da analog capture (bir capture kartı ya da cihazı ile) şart.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • usb streaming özelliği varsa usb ile vcd kalitesinde kayıt yapılabilir....
  • Merhaba,
    Panasonic gs-15 digital kamera aldım.Firewire kart ve dv kablsounu denen cihazıda aldım.Program olarak Ulead ı kullanıyorum.Cameram ile sorunsuz olarak capture yapıyorum ancak bunu avi yada mpeg formatına çevirip media player ile tam ekran izlediğimde görüntü karıncalı.Oysa capture işlemi sırasında Ulead ın ekranındaki görüntü LCD ekranındaki görüntü ile aynı kalitede.Aynı kaliteyi yakalamak için ne yapmalıyım.Sorun ne olabilir ?

Yardımlarınız için teşekkürler...
  • Kameranmı var derdin var..
  • Kameram+foto makinam+bilgisayarım+adsl'im var hayat çok güzel dert yok tasa yok:-) Varsa da derdin boşver takma kafana ölümlü dünya...

Adore sana icq da anlattım ama foruma da yazayım, Bu arada unutmuşum kameran hayırlı olsun....

Ne yapmalısın??: Biraz daha bekleyip yılbaşına doğru Dual layer destekli (DL) DVD Writer almalısın (Bence tabi)

Sorun nedir???: Kayıt yaparken Dv formatında yani 720*576 piksel boyutlarında kayıt yapıyorsun ve dolayısıyla capture kaliteli oluyor, daha sonra bu görüntüyü 352*288 piksel boyutlarında vcd formatına çeviriyorsun ve olan oluyor, görüntü bilgisi baya bi kırpılarak 7-8 gb dan 700 mb a iniyor.Sende tahmin edersinki cdye 7-8 gblık görüntü ancak görüntü bilsinden feragat ederek yazabilirsin. Çamur gibi görüntünün nedeni bu aslında..

Tavsiye (Haddime düşmeyerek):: Bilgisayara aktardığın Dv formatlı görüntüyü Adobe Premiere yardımıyla divx ve Xvid formatına dönüştürmen...Böylece görüntü kalitesi fazla düşmeden cdye aktarabilirsin, biraz zahmetli ve zaman alır ama denemende fayda var.. Gerekli codecleri yüklemen şartıyla tabii...

Teşekkürler..

• Adobe Premiere Pro mu yoksa Adobe premiere elements mi kullanıyorsun ? kaçıncı sürümü olduğunu da yazarsan sevinirim.
  • premiere pro kullanman gerekir.ama premire proda işlenmiş görüntüyü sadece avi olarak saklıyor.bunun için ekstra codec yada premiere içine calışan codec pluginlerine ihtiyacin var.bunlar gerçekten çok işe yarıyor.şunuda belirteyim premiere kullanacaksan muhakkak saglam bir sisteme (hdd i ve cpu su hızlı) aksi taktirde görüntülerinde kaymalar yada donmalar olacaktir.
  • Adobe Premiere 6.5 kullanıyorum.
  • slm ark.lar bendede gs15 var yeni aldım benim sorunumda aynı fakat bir sorunum daha var bende dizüstü var bil. yükseltemiyorsan ram dışındada birşe ekleyemiyorsun dv deki görüntüleri nasıl bil. aktarabilirim ?birde bu işler için gerkli malzemeleri nerden alabilirim?şimdiden tşkler
  • azazel_666 ,

dvd kalitesinde notebook a veri aktarımını unut bence.hdd veri aktarım hızına yetişemiyeceğinden
    görüntüde donmalar olacaktır. vcd kalitesinde aktarımı belki notebook un kaldırabilir.n
    otebook hddlerinin
    devir hızı düşük oluyor. 7200 rpm leri çıktı ama türkiyede bulabileceğini sanmıyorum. genelde highend
    workstation amaçlı notebooklara takıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.