Şimdi Ara

Milli Tank Altayın Yeni Görüntüleri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
1
Favori
3.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fünfzehn

Oha manevra kabiliyetine bak , tek kelimeyle mukemmel , helal olsun emegi gecen herkese

İlk fark ettiğim husus bu oldu. Thomson ceylanı peşinde koşan çita gibi maşallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

yerli tank uçak vs güzel ama, rusya 1500 km öteden hazar denizinden nükleer başlıklı s400 leri yollayınca onları tankla mı savuşturacaksın ?

Bu konuda sürekli uplanıyor ikide bir görüyorum kaç gündür.
    Neyse konuya dönersek Rusya'nın hazardan attığı füzeler Klub seyir füzeleridir ve bu füzelerin bir kısmı suriyeye gidemeden iranda düşmüştür.Rusyanın amacı gövde gösterisi yapmaktı ama rezil oldu suriyeye gidenlerin ise hedefleri isabetle vurabildi mi o bile belli değil.Ruslar uçaklardan hava bombardımanı yaparken bile hedefleri ıskalıyorlarken hedefe varabilen seyir füzelerinin tam isabetle vurmasına inanmak biraz zor.Eğer vursaydı ruslar hedeflerin vuruluşunu da emin ol yayınlarlardı.
    S400 füzeleri hava savunma füzeleridir yani saldırı füzeleri değil ayrıca nükleer başlık taşımazlar.Başta söylediğim klub seyir füzeside nükleer başlık taşımaz.
    Seyir füzeleri alçaktan irtifadan hedefe uçtuğu için geliştirilen ve yakın zamanda hizmete girecek Korkut sistemiyle imha edilebilir.
    Buda korkut sisteminin testlerinden bir görüntü

• quote:

Orijinalden alıntı: birvarmışbiryokmuş

hainler çatlasın da patlasın sadece montaj yapıyoruz diyenlere gelsin bu video

videodakilerin çoğu lisanlı üretim ve montaj.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Rusyanın yerine herhangi bir gelişmiş ülkeyi koyun, ben gündemde onlar olduğu için öyle yazdım. Ha bir de dünyada en fazla tanka sahip ülke oldukları için.

Rusya'nın 15 bin tankı falan yok nereden çıktı bu muhabbet ? Sovyet'ler dağıldıktan sonra Rusya'ya geçen yaklaşık 20 bin tankın 11 bini scrap edildi, eritilip geri dönüşüme uğradı. Şu an Rusya'da yaklaşık 500 adet T-90 ve 5000 civarında T-80 ve T-72 mevcut. Ki bu tankların çoğu rezerv durumda. Şu an 22 tank taburu var Rusya'da bu da yaklaşık 2000-2500 tank civarına denk gelir. Öyle 30 yıl öncesinin rakamlarını alıp direk koymakla olmaz bu işler. Soğuk savaş döneminde Almanya'da da 2500 Leopard 2 vardı ? Şimdi kaç tane var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden

yerli tank uçak vs güzel ama, rusya 1500 km öteden hazar denizinden nükleer başlıklı s400 leri yollayınca onları tankla mı savuşturacaksın ?

Tanklar nukleer baslikli fuzelerden korkmaz. Havada vurur bu fuzeleri. Zaten tanklarin yapilma amacida bu. Havadaki nukleer fuzeleri avlamak. Ayrica zirhi smug un zirhi gibidir. Atom matom islemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

Rusyanın yerine herhangi bir gelişmiş ülkeyi koyun, ben gündemde onlar olduğu için öyle yazdım. Ha bir de dünyada en fazla tanka sahip ülke oldukları için.

Rusya'nın 15 bin tankı falan yok nereden çıktı bu muhabbet ? Sovyet'ler dağıldıktan sonra Rusya'ya geçen yaklaşık 20 bin tankın 11 bini scrap edildi, eritilip geri dönüşüme uğradı. Şu an Rusya'da yaklaşık 500 adet T-90 ve 5000 civarında T-80 ve T-72 mevcut. Ki bu tankların çoğu rezerv durumda. Şu an 22 tank taburu var Rusya'da bu da yaklaşık 2000-2500 tank civarına denk gelir. Öyle 30 yıl öncesinin rakamlarını alıp direk koymakla olmaz bu işler. Soğuk savaş döneminde Almanya'da da 2500 Leopard 2 vardı ? Şimdi kaç tane var ?

http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=russia

15398 tank. Benim bilgim kaynaklı, ana muharebe tankları, hafif tanklar ve tank-destroyerlar dahil diyor. Bunlara "tank" dersin zaten. Senin bilginin kaynağını merak ettim. Yanlışlık varsa düzeltirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 12 Aralık 2015; 16:29:07 >

• quote:

quote:

quote:

http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=russia

15398 tank. Benim bilgim kaynaklı, ana muharebe tankları, hafif tanklar ve tank-destroyerlar dahil diyor. Bunlara "tank" dersin zaten. Senin bilginin kaynağını merak ettim. Yanlışlık varsa düzeltirim.

Globalfirepower bir kaynak değildir eğlence amaçlı oluşturulmuş herhangi bir resmi ve akademik kaynağa bağlı olmayan bir public sitedir. En basitinden turkiye için 4000'e yakın tank sayısı verilmiş ki şu an kara kuvvetleri bünyesinde 1500'den fazla ana muharebe tankı hizmet etmemektedir. Bu konularda stratejistler tarafından hazırlanmış onlarca makale, resmi yayın ve araştırmalar mevcut. Onlara yönelmek gerekiyor, mesela hava kuvvetleri için flight globalın world air forces pdf i oldukça güzeldir. Yine IISS tarafından hazırlanmış "world military balance" kitapçığı güzel kaynaktır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Globalfirepower bir kaynak değildir eğlence amaçlı oluşturulmuş herhangi bir resmi ve akademik kaynağa bağlı olmayan bir public sitedir. En basitinden turkiye için 4000'e yakın tank sayısı verilmiş ki şu an kara kuvvetleri bünyesinde 1500'den fazla ana muharebe tankı hizmet etmemektedir. Bu konularda stratejistler tarafından hazırlanmış onlarca makale, resmi yayın ve araştırmalar mevcut. Onlara yönelmek gerekiyor, mesela hava kuvvetleri için flight globalın world air forces pdf i oldukça güzeldir. Yine IISS tarafından hazırlanmış "world military balance" kitapçığı güzel kaynaktır.

Editledim hocam. Orda önemli olan o sayılar değildi zaten, ben konvansiyonel savaşların devrinin geçmediğini ve geçmeyeceğini düşünüyorum. Bu tanklar vs. de önemli.

• Arkadaslar hep ruslara karsı örnekler vermiş zaten onlarla kıyaslanamaz. Kendi çapımızda bir şeyler yapma derdindeyiz. Ama çok geç kaldık. Benim aklım hala askerlerin elindeki g3 de yada askere giden arkadaslar bilir tanka verilen cezada. Bi beyin olmadıktan sonra ister nükleer bomba yap umudun kalmıyor artık
  • Niye tank yapıyoruz diye soracağınıza neden bu kadar geç kaldık diye sormak lazım. 2. Dünya savaşı sonrasında yerli savunma sanayimizi kurup tank gemi vs yapacakken bize 2. Dünya savaşı artıklarını satıp bunaizin vermeyenler şimdide ne gerek var diyorlar. Aynı kafa. Biz geç kaldık ama hala çok geç değil son yıllarda yerli savunma teknolojimiz hızla gelişiyor. İnşallah uzun menzilli füze silahlarımız yerli savaş uçaklarımız savaş gemilerimizde olacak, ondan sonra diğer ülkeleri geçecek silah teknolojileride üretmeye başlıcaz.şunu anlayın biz bu oyuna geç katıldık o yüzden kısa sürede herkesi geçmemiz mümkün değil. Ancak abd dışında herkesi geçmemiz mümkün. Abd yi teknolojide geçmek için çok çokdaha fazla şey lazım.

• Doğruya doğru diyeceksin.AKP iktidarında beğendiğim sayılı şeylerden biri milli savunma sanayisinin gelişmesi.Tebrikler,gücümüze güç katsın.

Ama yanlışa da yanlış...
  • Beklenen video sonunda geldi.

• bu video yeni değilki kaç aydır bu görüntüler var zaten nettehttps://www.youtube.com/watch?v=gpWSVE7IDus
  • Biliyorum yeni olmadığını benim bu videonun yayınlanacağımdan haberim yoktu başka video bekliyordum.14 Aralık Saat 10'da yeni video yayınlacak dediler o videoda buymuş çoğu kişi görmemişti ama bu görüntüleri onlar için yeni sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-149531B1F -- 14 Aralık 2015; 12:23:30 >
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    Tanklar modern savaşta yavaş yavaş güncelliğini kaybetmektedir tankların popüler olduğu zamanlar ww2,soğuk savaş dönemi,körfez savaşı vs.dir tanklar tek başına şehir çatışmalarına girerse hezimete uğrarlar bunun en büyük örneği almanların stalingrad sokaklarında sıkışıp kalmasıdır blitzkrieg taktiğine göre önce hava bombardımanı ve topçu ateşi ile şehir dövülüyor ardından zırhlı araçlar ani baskın yaparak şehir içindeki korunaklı yerleri imha ederek piyadenin ilerleyişini kolaylaştırıyordu fransadan tutunda hollandaya kadar bu taktik başarıyla uygulandı taa ki rusyaya gelene kadar ruslar alman ordusundan kat ve kat daha güçsüzdü ancak şehir içindeki binaları ulaşım hatlarını daha iyi bildikleri için görece şehir hakkında bilgisi olmayan almanları tuzağa düşürdüler alman panzerlerinin şehir içinde ki sokaklara yayılmalarına izin verdiler dar sokaklarda ilerleyen alman panzerleri savunmasız bir biçimde bir kaç binayı imha ederek başarıya ulaştıklarını düşünerek piyadenin arkalarından ilerleme onayını aldılar ancak iyi mevzilenmiş ruslar almanlara ani baskın vererek panzerleri kullanılmaz hale getirdiler sokaklarda önemli bir ilerleyiş gösteremeyen alman piyadesi tankların devre dışı olmasıyla ağır kayıplar verdi kanlı şehir savaşlarından sonra her iki tarafta ağır kayıplara uğradı ancak rusların kayıpları daha fazladır bu beklenmeyen saldırı karşısında almanlar blitzkrieg taktiğinin artık demode olduğunun farkına vardılar şehir savaşlarında tankları pek sokaklara sokmadılar günümüzde ise modern anti tank füzelerinin inanılmaz balistik gücü ile neredeyse tankların pek şansı yoktur abrams tanklarıyla ilgili verdiğiniz örnekte bir o kadar da abrams kaybı vardır günümüzde tanklar hava desteği olmadan verimli kullanılamaz tanklar daha çok alan savunmasında ve açık arazide avantajlıdır bence öncelikle hava savunma sistemlerine,kıtalar arası uzun menzilli balistik füze geliştirilmesine,milli savaş uçağı projelerine öncelik verilmeliydi günümüzde bir çok modern orduda tank sayısı giderek azalmaktadır adamlar silahlı ihalara gözetlemeye ve balistik füzelere öncelik veriyorlar tanklar şehir içerisinde sokak çatışmalarında kullanılırsa soğuk birer metal tabuttan farkları yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 14 Aralık 2015; 14:14:28 >

• Ferrari kullanıcısına yanıt
    Ekledim

• 2. Yeni video geldi 3.videodan izleyebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknolojisi ve üretiminde yerli ise olmuş bana kalırsa. Üretim yerli olmasa da teknolojisi yerli olsun yeter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Seni biraz rezil edeyim kendi cümlenle. Nokia 3310 eski bir telefon fakat yeni yapılan telefonlara telefon denmiyor mu ? Her ikiside telefon ama sadece teknoloji farklı. Teknoloji değişti diye kimse telefon üretmekten vaz geçmedi. Aksine o telefonu geliştirdi ve adı yine telefon olarak kaldı.

Tanklarda aynı mantık yani. Gelişen dünya şartlarında iyice geliştiler. Neyse umarım anlatmışımdır.

• Zero Degrees kullanıcısına yanıt
    Telefon üretilmeye devam etti tamamda tank çağında değiliz diyorum hala laf sokmaya çalışıyorsunuz adamlar 1 tuşla kıta patlatacak diyorum hala call of duty modern warfarede sanıyorsunuz kendinizi ne tankı ne tüfeği abi kullandırırlarmı onları size onu bi açıklayın bana tamam diyeyim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.