Şimdi Ara

Milli Tank Altayın Yeni Görüntüleri (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
1
Favori
3.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ukala olmaya devam ediyorsun zaman kaybına değmez muhteşem bilgilerinle egonu tatmin etmen dileğiyle bir şey bilmiyorsam bu kadar şeyi nasıl yazdım ilginç doğrusu sizin gibiler uydurcak kılıf bulamayınca noktalama işaretlerine takılır insanlara saldırmaya başlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 16 Aralık 2015; 11:41:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sekai

quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

Akkor, 2010 yılından beri test ediliyor. Altay, seri üretime geçince bu sistemde tanklara entegre edilecek.

Tanklar savaş alanlarının eksilmez parçasıdır. Piyadenin giremediği yere tanklar girer. Tanka ne gerek var adamlar füze atıyor demişsin. Sana soruyorum. 10 tane tankı 100 dolarlık füze ile mi imha etmek hesaplı yoksa 10 dolarlık tank ile mi? (Rakamlar temsili) Dürürt cevap ver.

1991'de Irak ile ABD arasında yapılan 73 Easting Muhaberesinde ön planda tanklar vardı. 36 M1 tankı Irak'ın 1000 askerini öldürdü ve 100'den fazla zırhlı aracını(T-72, T-62, T-55) imha etti. Irak ordusuna senin deyiminle bir füze ile de bu kayıp verilebilirdi. Ama Tanklarda bunu başardı hemde daha ucuz bir şekilde.

Ayrıca ekleyelim bakın şuan suriyeye her yer bombalandı hatta rusya bir kısmı iranda düşen seyir füzeleriyle vurdu. Ama sahada halen adam var yani bir yere sadece füze yağdırmak çözüm değil eğer bölgeyi temizlemek istiyorsan mutlaka sahaya tankınla askerinle karadan gireceksin.
    Tanklar eskimez şekil değiştirebilir ama eskimez.

Birincisi Suriye iç savaş yaşıyor. Gerilla çatışmaları daha çok ön planda. Esad'a karşı tam anlamıyla doğrudan hava saldırısı yapılmıyor. ABD ve Avrupa IŞİD e doğrudan hava saldırısı yapıyor.
    Yani Esad doğrudan bir ülkeyle cephe veya normal bir savaş vermiyor.
    Suriye'nin her yeri havadan bombalanmadi. Senin Suriye'de gördüğün şey bombalamaysa sen savaş görmemişin.
    Youtube dan ikinci dünya savaşı belgesellerine bakta savaş neymiş, bombalama neymiş görürsün. Doğrudan bir ülke ile(burası kilit nokta) savaşa girdiğin zaman kara ordusuna değil hava ordusuna bakacaksın. Hava savunman kötü ise önce havada sonra karada bitirirler işini. En kötüsü de ne biliyor musun bombalamadan sonra kendin bizzat teslim olmak isteyeceksin. Müttefiklerin yemek göndermez ise düşmanının toprağına girmesine gerek kalmaz. Vietnam savaşı da, Afganistan savaşıda doğrudan bütün toprakları hedef yapılmamıştır ve bu savaşların hepsi başlangıcı ile sonrasını ele alırsak Müttefiklerinde rol aldığı büyük bir İÇ SAVAŞTIR. İç savaş ile normal savaşın arasında çok büyük stratejik farklar vardır. Amerika doğrudan tüm Vietnami hedef alsa Vietnam diye bir ülke bugün olmazdı. Aynı şekilde Afganistaninda tamamı Sovyetler tarafından hedef alınsaydı bugün Afganistan diye bir ülke olmayacaktı. Sovyetler Afganistan'a komünist liderlerin davetiyle girmiştir.
    Hava ordusu güçlü ise işini bitirirler tanklarınıda kara ordusunu da keklik gibi avlarlar. Eğer savaşı uzatmak istersen ne elektriğin ne suyun nede soban kalır. Yani hava ve füze savunmasını fazla küçümsemeyin, küçültürler sizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit_22 -- 16 Aralık 2015; 11:15:39 >

• http://forum.axishistory.com/

Gir burada takıl biraz böyle rezil etme kendini sağda solda.
  • Erwin kullanıcısına yanıt
    Bunları bana atmana gerek yok zaten biliyorum kendini rezil eden sensin bence kendi kendini tatmin etmeye devam et
  • Tank devri bitmedi. Tanklar ikinci plana atılmış olabilir onu kabul ederim ama tank devri bitmedi. Hava Savunma, Füze ve Hava Kuvvetleri günümüzde çok önemlidir. Kara Kuvvetlerinide öneme almak gerek. Sonuçta bir yeri işgal etmek için karadan müdahale etmen gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 16 Aralık 2015; 18:00:50 >
  • askeri ihalelere katılan, aselsan'nın ve askeriye için çalışan pek çok robotlu otomasyon firmasının onaylı tedarikçisi olan bir firmada satış müdürlüğü yaptım.
    Yerli dediğiniz tankın yapım sürecine tanıklık ettim. gereksiz bir tartışma yaratmak ve inanmayı seçtiğiniz şeyden sizi döndürmek istemem ama, biz sadece parçaları birleştiriyoruz; tasarım ve işçilik hariç bize ait olan bir şey yok.
    adapazarı - tank palet fabrikasında tanıdığı, eşi dostu olan varsa sorsun öğrensin.
  • Altay gümbür gümbür geliyor kim ne derse desin Fahrettin ALTAY'ın süvarileri
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    Tank devri bitti demiyorum öncelik artık onların değil bazı arkadaşlar bunu anlamak istemiyorlar.
  • Hava gücü olmayan ülkeler için Tanklar öcü gibidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

askeri ihalelere katılan, aselsan'nın ve askeriye için çalışan pek çok robotlu otomasyon firmasının onaylı tedarikçisi olan bir firmada satış müdürlüğü yaptım.
    Yerli dediğiniz tankın yapım sürecine tanıklık ettim. gereksiz bir tartışma yaratmak ve inanmayı seçtiğiniz şeyden sizi döndürmek istemem ama, biz sadece parçaları birleştiriyoruz; tasarım ve işçilik hariç bize ait olan bir şey yok.
    adapazarı - tank palet fabrikasında tanıdığı, eşi dostu olan varsa sorsun öğrensin.

yani şöyle mi oluyor
    x ülkesinin y firması Türklerle iş birliği yapıyor
    kardeşim tankını tasarla ülkende üretim tesisi aç
    ürettinklerin senin olsun banada telif hakkı vs. olarak paramı öde mi diyor nasıl?
    birleştirilecek parçalar nereden geliyor?

eğer böyle ise İtalyan Egea nın, Fransız Clio nun Bursada üretilmesine benziyor?

• hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    Durum şu üstadım;
    Biz kendi coğrafi, ekonomik ve askeri taleplerimizi baz alarak bir tasarım yaratıyoruz ve daha sonra bu tasarım için tedarik sürecine girişiyoruz. Örnekse tankın silah ve telsiz sistemlerini aselsan yapıyor ancak tüm parçaları yurt dışından ithal ediyor, yurt içinden alınan parçalar bile distribütör şirketler aracılığıyla temin ediliyor. askeriye ihale açıyor, bana X kadar Y parçası lazım, şartnamede yazan kurallara uysun yeter diyor.
    Daha anlaşılır şöyle örnek vereyim, ben sağdan soldan aldığım parçalar ile bir pc topluyorum ve üzerine kendi adımı yazıp "tamamen yerli pc" diyorum. Oysa işlemci AMD, anakart Gigabyte vs vs.

Ha şunu söylemek lazım ki tank hem tasarım hem de kabiliyet olarak çok üst düzey, ancak buradaki illüzyon şu ki "biz üretim yapmıyoruz." Yani almanya, rusya veya amerika kendi tankları için yüzde yüz yerli deseler anlarım, adamlar motorundan tut bağlantı elemanlarına kadar her şeyi kendileri yapıyorlar, ama biz üretmeden yapmaya çalışıyoruz. Tamam biz de gurur duyuyoruz ama dikkat etmeniz gereken nokta şu ki Türkiye üretim yapmayan, sadece tüketen bir ülkeye dönüştü. Bunun önü alınmazsa önümüzdeki yıllarda nitelikli işsizler ordusu artmakla kalmayıp, olası bir savaşta bozulan tank parçası için (şayet stok yoksa) koreden veya rusyadan parça bekler hale geleceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

askeri ihalelere katılan, aselsan'nın ve askeriye için çalışan pek çok robotlu otomasyon firmasının onaylı tedarikçisi olan bir firmada satış müdürlüğü yaptım.

yani şöyle mi oluyor
    x ülkesinin y firması Türklerle iş birliği yapıyor
    kardeşim tankını tasarla ülkende üretim tesisi aç
    ürettinklerin senin olsun banada telif hakkı vs. olarak paramı öde mi diyor nasıl?
    birleştirilecek parçalar nereden geliyor?

eğer böyle ise İtalyan Egea nın, Fransız Clio nun Bursada üretilmesine benziyor?

Egea & Clio örneğinden biraz daha farklı..

Koreli firmanın mühendisleri, on yılı aşkın sürede geliştirdikleri kendi tanklarından öğrendikleri herşeyi ceplerine koyup Türkiye'ye geldiler.

Bizimkiler atıyorum;

"tankımızda 120 mm top olsun" dedi..

Onlar

"o zaman kundağında kullandığın mekanizmanın malzemesi XX çeliği olacak, kalınlığı şu kadar olacak, delik çapını da dikkat et şu boyutta tutman lazım vs. vs." dedi.. Oturdular birlikte çizimini yaptılar. Yani Altay'ın Aselsan tarafından geliştirilen elektronik sistemler haricinde, ar-ge aşamasının neredeyse tamamını Korelilerin yol göstermesiyle yaptı bizimkiler. Tabi bunun da bir karşılığı oldu.. Kore'ye yüzlerce milyon dolar para verdik..

• sterilsenfoni kullanıcısına yanıt
    Yapim surecine taniklik ettiginiz aracin,hangi parcalari ithal,yada uretimi ulkede yapilan hangi parca,parcanin lisansi hangi ulkede yazarmisiniz?

• melinoz M kullanıcısına yanıt
    Bunları tek tek yazmamı beklemiyorsunuz galiba : ) tedarikçi listesini paylaşmak yasal açıdan sıkıntılı olabilir, olacağını sanmam ama yine de yazmamak daha doğru.
    Şöyle ipucu vereyim, elektronik devre ve bağlantı elemanlarının tamamına yakınını (%90 diyelim hadi) ITT Cannon aldı. USA firması:https://www.ittcannon.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: melinoz

Yapim surecine taniklik ettiginiz aracin,hangi parcalari ithal,yada uretimi ulkede yapilan hangi parca,parcanin lisansi hangi ulkede yazarmisiniz?

Abi 1200 kg lık Doblo yu hattan indirmek = binerce sac ve plastik parça iken
    tankın bileşenlerini nasıl yazsın :)
  • hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    adam kullandığın bilgisayarın özelliklerini yaz der gibi tüm tanka ait teknik spec leri, tedarikçi listelerini hatta lisans kayıtlarını istemiş.
    sanki söylesem evde kendi imkanlarıyla yapacak

merak edenler için küçük bir ekleme: prototipten önce başlayan tedarik süreci 1 yıldan fazla sürdü (gerçi araya resmi tatiller falan girdi, planlanan takvimin epey gerisine düştüler), bak bir ay demiyorum, 1 yıl... ki bu sadece tedarik süreciydi.
    varın gerisini siz düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sterilsenfoni -- 17 Aralık 2015; 17:13:51 >
  • Civatalarini sormuyorum zaten?
    Misal;
    Zirhi,
    Motoru,
    Savunma sistemi menseileri yeterli olacaktir.
    Yapim surecine taniklik etmis biri icin bunlarin cevabini nette bulamayacagim kaynaklardan vermesi arkadas icin hicte zor olmasa gerek...

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.