Şimdi Ara

Milli takım direktörü açıklamaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Dün akşam Almanya maçını izliyorum Ermenistan maçını izliyorum hep yeni bir şeyler arıyorlar. Futbolun zirvesi de dibindeki takım da hep yeni şeyler peşinde. Ayrıca Almanya'da 5-6 olan devşirme oyuncu sayısı 8-9'a çıkmış durumda. bizde böyle bir durum olsun isteriz ama 5 yıl kuralı var hem federasyonun hem de fifa'nın koymuş olduğu. Bu kural bizim belimizi büküyor. Bizde isteriz ki kendini Türk hisseden herkes Türk takımında oynayabilsin."

Almanya'da 9 tane devşirme oyuncu varmış. fatih hoca'mız öyle söylüyor.

Öncelikle Jerome Boateng ile başlayalım.Bu adamı da herkes devşirme sanıyor. Kendisi berlin doğumludur, Herta berlin altyapısından çıkmıştır.
    Son zamanlarda kadroya giren siyahi arkadaşımız Antonio Rüdiger var. Berlin doğumludur, Borussia dortmund çıkışlıdır.
    Shkodran mustafi adlı stoper Bad hersfeld doğumludur, Hamburg altyapısından yetişmiştir.
    Sami khedira ise Stuttgart doğumludur ve burada futbola başlamıştır.
    Karim bellarabi Berlin doğumludur. Werder bremen çıkışlıdır.
    Lukas podolski ise Polonya Gliwice doğumludur. Ancak futbol altyapısını Köln'de almıştır.
    Mesut özil var bir de, Türkçe küfür ediyor falan ama Gelsenkirchen doğumludur. Almanya'da futbol hayatına başlamış, eğitim görmüştür.

Geri kalanı yazmaya gerek yok. sen devşirme oyuncu arayacağına önce gözünün önündekileri milli takıma al.

• Bahaneler bahaneler..gün gelecek fatih terim istifa sesleri de yukselecek tribunlerden ve o koca egonda bogulacaksin terim efendi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devşirme sistemi olursa türklerin performansı rezaletinde altına düşer. fernandaoyu türk yapsan nolur yapmasan nolur . ha demba bayı ,musa sowu , sneijderi yapabiliyorsan yap .

zaten benim bildiğim devşirme haberlerde anlatılan gibi değil . adam 25 yaşında transfer oluyor ülkeye . bunu devşirme diye türk milli takımına alamazsın.

fatih terimin bişeyden anladığı yok anca hurra saldırın taktiği ne plan ne proje nede başka bişey.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih Terim kadro kurmayı bilmiyor başlarım alt yapısına.

Brezilya maçında Hamit,Mehmet Topal,Bilal 3lüsüyle çıktı adam ya şaka gibi yemin ederim sağ açıkta Mevlüt oynuyordu. Ozan sağ bekte oynuyordu.

bu 3lüden Mehmet topal hariç hiç biri def yapamaz adam akıllı sağa sola koşamaz. Brezilya ya karşı kendi evinde kontra yapman lazım bu 3lüden hiç biri kontra yapamaz.

2. yarı bi baktık ileri 1 tane pas veren Bilalı çıkarttı oyundan yan pas maestro Selçuk İnanı aldı oyuna.

Şimdi dersiniz hazırlık maçı? teknik bilgisi olan birisi böyle saçma sapan kadro çıkartmazdı.
  • devrim yapacam diye geldi 1 yılda rezil etti kalkıp geçen seferki gibi 25+ yaşındaki adamları devşirip futbolu kurtaracak aklı sıra

birde utanmadan haklı gözükebilmek için almanyayı örnek gösteriyor, konuyu açan arkadaş çok güzel açıklamış.

o değil de bir tane omurgalı gazeteci var mı , yabancı futbolcular ülke futboluna zarar veriyor diyen tüpçüye sen hayırdır diyebilecek

geçmişte olduğu gibi basketbolda olduğu gibi bu devşirmelerinde peşkeş çekileceği haksız rekabet yapılması için giyecekleri formada bellidir.anasını bellediler futbolun rant uğruna komisyon uğruna
  • Bu adamda suç yok, bu adamı Türk futbolunun imparatoru diye futbolun başına koyanlarda arayacaksın kabahati.

Hani Türk futbolu için yabancı kontenjanı vardı, şimdi hangi yüzle devşirme futbolcu izliyorsun.

O örneğini verdiğin adamların tamamı Almanya'da yetişmiş, doğma büyüme Alman vatandaşları, bir de utanmadan çıkıp bunları konuşuyor.

Açık ve net söylüyorum, yabancı kontenjanı serbet bırakılmalı. Yerli yada yabancı hak eden adamlar hak ettikleri paraları almalı.

Daha fazla para almak ve kadroya girmek istiyorlarsa daha fazla çalışmalılar.

Kalitesiz yabancı gelecek diye de korkuyorsan İngiltere kuralını uygulayacaksın.

Biz AB üyesi olmadığımız için bütün yabancı ülkeler dahil, transfer olurken çalışma izni için milli takımlarının son 2 yıldaki maçlarının %75'inde A Milli takım kadrosuna girme şartı koyacaksın.

Genç oyuncular için de benzer şekilde 21 yaşın altındaysa, son 2 yılda U21 milli takımında maçların %75'inde forma giymiş olma şartı koyacaksın.

O zaman kaliteli yabancı da gelir, bir tarafı sıkışan Türk futbolcusu da kendini geliştirmek için altyapı eğitimine önem verir.

Çok zor birşey değil, Amerika'yı yeniden keşfe de gerek yok. Diğer her alanda yaptığımız gibi altyapılarda da birilerini taklit etmemiz lazım. Bize en yakın örnek de Almanya.

Oradaki sistemin bir taklidini kursan yine mantar gibi topçu yetiştirirsin...

• ya hala fernandaoyu türk yapsak felan diyor konuyu açan arkadaş ondan mı bahsediyor?Almanya Milli Takımın'da olan oyuncular Almanya doğumlu olup Alman altyapısından yetişmiş oyuncular diyor ne anlamazsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fransız takımı Galatasaray!!!
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @Harry Kewell: Demişsin ki Jerome Boateng devşirme değil, ee abisi Kevin Price Boateng Gana milli takımında oynuyor, o da Herta alt yapısından çıkmış, o zaman Gana mı Kevin Boateng i devşirmiş oluyor yoksa Almanlar mı Jerome Boateng i devşirmiş oluyor?

Mesut, Kedira v.s. bir sürü örnek verip devşirme olmadıklarını savunmuşsun, Mesut Gelsenkirchen doğumludur demişsin, peki Hamit de Gelsenkirchen doğumludur o zaman biz Hamit i devşirmiş oluyoruz bu durumda?

@Targetman: Terim için istifa sesleri daha önce Florya da olsun, Ali Sami Yen de olsun, Milli takımlar teknik direktörüyken olsun yükselmişti ama her defansında da kurtarıcı olarak yeniden Terim e sarıldı o istfifa diye inletenler, Terim de kazandığı, kazandırdığı başarılarla hepsine tokat gibi cevaplar vermedi mi?

@emiLL,@Vict0ry : Fatih Terim in bi şeyden anladığı yok, taktik yok anca hurra saldırın demesini bilir diyen "teknik açıdan" Terim i eleştiren futbol duayenlerine de da sorum şu olsun;

Acaba bu denli kötü bi teknik direktör, UEFA tarafından Elit Hakemler Forumuna nasıl davet edildi? İtalya cumhurbaşkanı tarafından Devlet Nişanı'na nasıl layık görüldü?

Son olarak Anrea Pirlo nun kitabında Terim hakkında söylediklerini ciddiye alan ve 96-2000 senesinde yaşı tutmayan üyelerimiz için de Pirlo nun Prandelli için söylediklerinden bahsetmek isterim:

“Prandelli tam bir profesördür. Takımlarda çok iyi analiz yapar.” -Andrea Pirlo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ǤЅ -- 18 Kasım 2014; 8:31:32 >

• Arada şöyle ufak bir fark var,

Sen başka ülkede yetişmiş, başka ülkenin futbol kültürü ile büyümüş, senin ülkene sadece para kazanmak için gelmiş milli takımına kabul edilmemiş bir adamı " devşiriyorsun"

o adamlar ise başka ülkeden kaçmış ülkesine sığınmış adamların orada doğurduğu, orada yetiştirdiği oranın kültürünü ve futbol alt yapısını kullanarak gelişen adama seçenek sunuyor " ister kendi takımında ister ben de oyna"

Boateng lerden biri Gana diyor biri Almanya.

Bu devşirmek değildir. Bu " ben alt yapını verdim ama seçim senin" diyip seçenek sunmaktır.

Biz bugüne kadar altyapıdan futbolcu yetiştiremedik bir türlü. DOğru düzgün futbolcu yetiştiremiyoruz. Ne yapıyoruz peki? Aurelio gibi Nobre gibi kendi ülke takımlarında oynayamayacak adamları devşirip milli takıma alıyoruz.

Bu kadar kör olmayın. Bunları görebilmek için ultra zeki olmaya gerek yok. Aradaki farkı anlamak için ulema olmaya da gerek yok.

Fatih Terim çok kötü bir teknik direktör olmaya bilir, İyi bir direktör de olabilir. Ama şu an Milli takımın hali ve seçilen futbolcuların hali ortada. Bu sadece Fatih Terim in suçumudur yoksa Terim in hiç suçu yok da olduğu gibi Demirören ve tayfasının hatası mıdır orasını bilemem. Ama oyuncu seçerken " ben milli takımlar direktörüyüm" diyen bir adamın daha dikkatli ve adil olması gerekir.

• @Piêr Dé Sans: Fatih Terim in anlatmak istediği olayı ya kimse anlamıyor ya da Terim şu sıralar eleştirilerin hedefi oldğu için sözleri trollüğe veriliyor. Adamın anlatmak istediği şey:

Birinin ille de Türk olması için 5 sene mi geçmesi gerekiyor? Bakınız Almanya da doğan her bireye Alman vatadaşlığı hakkı tanınırken, bizde önce kökeni olan ülkesinin vatandaşlığına geçmesi bekleniyor. Böyle saçma bi şey olabilir mi? Gelecek vaadeden bi genci Türk milli takımında oynatmak için bu kuralın da değimesi gerek diyor. Almanları gösteriyor, çünkü onlar Ballac dan sonra yeniden yapılandırmaya girdiler, şuan Özil rahatça Almanım diyebiliyorsa bu Almanların veridği vatandaşlık sayesinde değil midir?

Adaletle ilgili olan kısımda ise, FB li arkadaşlarla tartışmak istemiyorum. Alper Potuk neden çağırılmıyor diyorlar ama bu seferde Bursa da , Beşiktaş da Alper kadar iyi işler yapan Volkan ile Töre ye haksızlık yapıyorlar, adalet demek FB den oyuncu çağırmak değildir, hakedene o formayı vermek demektir.

• Benim yazdığım cümlenin içinde hiç " fenerden oyuncu almıyorlar" veya " şu oyuncu niye gelmiyor " gibi bir ibare var mı?

Bana kalırsa Cenk ile Pektemek şu an Burak ve Umut tan daha çok hakediyorlar formayı. veya dedğin gibi Töre ve bir başkası da. Bu ayrı. Ben genel olarak adaleti sağlamıyor diyorum.

Ayrıca

Fernandao senin ülkende doğsa çifte vatandaş olur ve 5 yıl beklemezsin. Ama sen bu ülkede doğup ben Alman ım diyemiyorsun maalesef. Belli şartları var onlarında. elma ile armutu karıştırıyorsun bence.

Ya da senin deyiminle olayı " trollüğe" veriyorsun.

mesut rahatlıkla Almanım diyorsa bunun sebebi orada doğup büyüyüp eğitimini orada almasıdır. Görende Mesut u biz yetiştirdik de 20 li yaşlardan sonra gidip Alman milli takımında oynamaya başladı zannedecek.
  • Almanya futbolcu keşfetme, yetiştirme ve geliştirme konusunda müthiş projeler geliştirdi. Burada yetiştirdiği oyuncuların ırkından ziyade Almanların ortaya koyduğu projelere odaklanmalıyız.

Fakat bizim ülkemizde bu tarz sistemleri hayata geçirecek yönetici ve zihniyet yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Benim yazdığım cümlenin içinde hiç " fenerden oyuncu almıyorlar" veya " şu oyuncu niye gelmiyor " gibi bir ibare var mı?

Bana kalırsa Cenk ile Pektemek şu an Burak ve Umut tan daha çok hakediyorlar formayı. veya dedğin gibi Töre ve bir başkası da. Bu ayrı. Ben genel olarak adaleti sağlamıyor diyorum.

Ayrıca

Fernandao senin ülkende doğsa çifte vatandaş olur ve 5 yıl beklemezsin. Ama sen bu ülkede doğup ben Alman ım diyemiyorsun maalesef. Belli şartları var onlarında. elma ile armutu karıştırıyorsun bence.

Ya da senin deyiminle olayı " trollüğe" veriyorsun.

mesut rahatlıkla Almanım diyorsa bunun sebebi orada doğup büyüyüp eğitimini orada almasıdır. Görende Mesut u biz yetiştirdik de 20 li yaşlardan sonra gidip Alman milli takımında oynamaya başladı zannedecek.

Fatih Terim in kafasındaki plana uygun oyuncuları oynattığını sanırım 15 yıldır herkes biliyor. Senin ya da başkasının adalet anlayışı ile örtüşmeyebilir bu durum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.