Şimdi Ara

Milli Gururumuz Pardus...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • “Bundan 3 yıl önce okuduğum bir teknoloji sitesinde Windows ‘un 2020 yılında kullanıcısının %70 azalacağı iddiasında bulunuyorlardı.”

Çin işletim sistemi olarak Ubuntu‘yu seçmesinden sonra ülkemizin de Pardus 2013 ‘ü iddialı bir şekilde piyasaya sunmasıyla bu düşüncelere doğru olacak gibi görünüyor
    İşin güzel tarafı artık kamu kuruluşlarında Pardus işletim sistemine geçileceği,fatih projesi adı altında okullarda bulunan akıllı tahtalarında Pardus işletim sistemi kurulacağı belirtildi.

• pardus nasıl bir sistem? öğrenebileceğimiz türkçe bir site var mı?
  • evet doğrudur, kullandığımız akıllı tahtada önyükleme yöneticisinde win 7 ve pardus yüklü ama hocalar hiç pardus'u seçmedi
  • Bizim memurlar windows'u zor kullanıyor birde linuxmu kullanıcaklar?
  • Arkadaş gurur verici bir tablo var şuanda pardusu kullananlar bilirler.Ülkemiz açısından maddi açıdan çok kar edici bir durum söz konusu bildiğiniz gibi bir windows işletim sistemi en az 100$ çivarlarında bunun içinde office paketini var sayarsak 200$ kadar çıkmış oluyor.Demem şu ki şimdi den aklınızda bulunsun 5 yıl sonra windows dan sıkıldığınız zaman pardus altarnatifiniz olucak.
  • Pardus projesi sonlandırıldı bilmem haberin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einheitsfront

Pardus projesi sonlandırıldı bilmem haberin var mı?

Kaynak ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Atatürk (2023) | Disney+
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Excution

quote:

Kaynak ?

http://www.haber7.com/teknoloji/haber/838620-pardus-veda-ediyor

Geçen sene bitme noktasına gelmişti, şimdi araştırdım yeniden canlandırmışlar projeyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 30 Mart 2013; 0:54:42 >
  • quote:

quote:

quote:

Kaynak ?

http://www.haber7.com/teknoloji/haber/838620-pardus-veda-ediyor

Geçen sene bitme noktasına gelmişti, şimdi araştırdım yeniden canlandırmışlar projeyi.

Haberin tarihi 01 Şubat 2012 17:42
    Burada polemik yaratılacak bir durum söz konusu değil,genç arkadaşlarımızı bilgilendirmek amaçlı açtım konuyu.

• Pardus projesine bir türlü yeterli önem verilmediğini düşünüyorum. ya zaten yazılımlar ve çekirdek yazılım halihazırda var geriye kalan güzel bir kolaj yapıp tam Türkçe yapıp dağıtmak. ha bir de evet okuldaki tahtalara falan koyuyorlar eyvallah ama 2013 sürümü indirip bakındım simgelerin her birisi bir telden çalıyor ve yine ubuntu'dan daha az Türkçe. Peki ben ne anladım bu işten kim neresine emek harcadı bu kolajın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllardır linux tabanlı dağıtımları kullanıyorum. pardusu defalarca denedim fazla beğenmedim çok daha iyi dağıtımlar var.
  • pardus a daha cok destek verilmeli diye düşünüyorum..
  • pardusun çalısmaları durdurulmadı mı ben mi yanlıs hatırlıyorum
  • durduruldu haberi biraz carpıtmaydı..daha sonra tübitak yetkilisi acıklama yapmıstı... sanırım daha bambaska ve özgün bir altyapı kullanacaklardı... yeni yerli işletim sistemi devam ediyor... sadece farklı strtatejiler izlenecekti..ama nedense durduruldu diye haberler cıktı...
  • ever Pardusa güncelleme gelmeyecek durdurduk kapattık diye söylemişti yönetecisi
  • quote:

Arkadaş gurur verici bir tablo var şuanda pardusu kullananlar bilirler.Ülkemiz açısından maddi açıdan çok kar edici bir durum söz konusu bildiğiniz gibi bir windows işletim sistemi en az 100$ çivarlarında bunun içinde office paketini var sayarsak 200$ kadar çıkmış oluyor.Demem şu ki şimdi den aklınızda bulunsun 5 yıl sonra windows dan sıkıldığınız zaman pardus altarnatifiniz olucak.

İnşallah..
  • Ubuntu tabanlıydı, durduruldu.

Sıfırdan debian taban alınarak 2013 sürümü yayınlandı.

Diğer dağıtımlar için,www.distrowatch.com
  • parduş işletim sistemi değil, bir linux dağıtımı spin offudur. pardurs, her tür türk girişimi gibi birilerinin arka bahçesi, gelir kapısı olmuş; geliştirici ekip tarafından kurulanyok portakal yazılım, yok armut software ile pardusa geçen kamu kurumlarına destek, çözüm ortağı olacak (yerseniz) firmalar çıkarmıştır. gnu/linuxun temeli olan komüniteyi görmezden gelip, biz yaparız olur mantığıyla, pardus kullanıcıları derneğini mahkeme kararıyla kapattırıp, linuxa ihanet etmişlerdir. başka hiç birşey değil.
  • Pardus şuanda gönüllü geliştiriciler tarafından devam ettiriliyor . Pisi Linux projesi olarak devam ediyor.

http://www.pisilinux.org/
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanb3

Ubuntu tabanlıydı, durduruldu.

Sıfırdan debian taban alınarak 2013 sürümü yayınlandı.

Diğer dağıtımlar için,www.distrowatch.com

Bu siteden haberim yoktu teşekkürler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.