Şimdi Ara

Millenicom > TurkNet Geçişim, Hız sorunu ve Speedtest ilginçliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Öncelikle şu bilgileri vermek istiyorum; evimde FTTH altyapısı var ve ev içinde her odalara çekilmiş CAT6 ethernet tesisatı var, yani evimdeki sigorta kutusunun yanında bulunan data kabinetine kadar fiber, ondan sonrası da GBit altyapı.


    Millenicom'dan 35mbps fiber aboneliğimi aynı fiyata (hatta 3-5 TL düşük) 100mbps TürkNet'e geçiş başvurusunda bulundum. 28 Ekim tarihinde, yani


    2 gün önce geçiş zahmetsiz bir şekilde gerçekleşti, geçiş esnasında MS Teams üzerinden bir toplantıdaydım, herhangi bir kesinti dahi yaşamadım, ancak toplantı esnasında bir ara hızda aşırı yavaşlama oldu ancak kopma olmadı, bu geçişin kopma olmadan gerçekleşmesi hoşuma gitti.


    Telefonuma da TürkNet kullanıcı adı ve şifreye ilişkin SMS geldiğinde geçişin gerçekleştiğini anladım.


    Toplantım bitince hemen daha önce kurduğum speedtest windows uygulamasından hız testi yaptım ve 95 mbps hızı gördüm, hemen download testi yapayım dedim ancak 3.5 mb/s hızların üstünü göremedim. Birkaç farklı siteden de deneyince hep 3.5mb/s hız sınırına takıldığımı gördüm. Speedtest'in web sitesinden yaptığım hız testinde ise 30mbps hız gördüm, hız testlerindeki bu farklılık çok garip geldi birkaç hız testi sitesinden daha kontrol ettiğimde hep 30 mbps olarak hızı gördüm.


    Bu konuyla ilgili TurkNet'e destek kaydı açtım dün resmi tatildi bugün herhangi bir müdahale yada bilgilendirme gelmedi, işin bu tarafında sabırsızlık yapmayacağım henüz çok yeni sayılır destek talebim ama 1998 yılında dial-up ile başlayan bir internet kullanım tecrübem var ve bu hız testlerindeki farklılığı anlayamadım.


    Yani tamam bariz bir şekilde 30 mbps hız alıyorum, her kullanım deneyimi bana bu gösteriyor ancak speedtestin uygulamasında nasıl 95 alıyorum. Daha önce Millenicom'dayken bu uygulama ile yaptığım testte de web sitesinden de yaptığım testte de 35 mbps alıyordum.


    Yani 100'e geçmemiş olsam uygulamada nasıl 100'e yakın alıyorum, ama 100'e geçtiysem de neden web tabanlı hız testlerinde ve downloadlarda 30'da takılıyorum?



    Speedtest uygulaması geçmiş hız testi sonuçlarım, ilk test millenicomdayken :


    Millenicom > TurkNet Geçişim, Hız sorunu ve Speedtest ilginçliği



    Bu da mevcut durumda :


    Millenicom > TurkNet Geçişim, Hız sorunu ve Speedtest ilginçliği







  • Problemi çözdüm arkadaşlar, Killer ethernet kartının programında ISP hızlarını sormuştu, önceki bağlantımı 35/6 mbps olarak girmiştim bende, o program limitliyormuş. Paylaşayım dedim, hiç iyi değil öyle harici programlar direk kaldırıyorum :)

  • Yilsev kullanıcısına yanıt

    Konuyu o kadar detaylı okudum tam cihazla ilgili bir sorundur diyecektim Millenicom > TurkNet Geçişim, Hız sorunu ve Speedtest ilginçliği 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yilsev

    Problemi çözdüm arkadaşlar, Killer ethernet kartının programında ISP hızlarını sormuştu, önceki bağlantımı 35/6 mbps olarak girmiştim bende, o program limitliyormuş. Paylaşayım dedim, hiç iyi değil öyle harici programlar direk kaldırıyorum :)

    Merhaba bende yeni yapacağımız daireye kullandığınız sistemi düşünüyorum her odaya ethernet prizi zayıf akım panonuzun (data kabineti) fotoğrafını atabilme şansınız varmı ?
  • intercom, uydu da burada. ama birkaç keşke dediğim şey var :


    1- bu ölçüden %30-40 daha büyük olsaymış keşke kabinet. (içine 4lü qnap media server sığacak kadar en azından)

    2- priz minimum 3 lü olması şart ve akım korumalı olmalı. mevcut durumda 2 adaptörü aynı anda takmak zor. ben 5'li korumalı aldım buradaki prizi değiştireceğim.

    3- ben olsam 1gbit değil 10gbit altyapı kurardım, cat6a yada cat7 kablo döşerdim yani.


    boş foto :

    Millenicom > TurkNet Geçişim, Hız sorunu ve Speedtest ilginçliği



    dolu foto :


    Millenicom > TurkNet Geçişim, Hız sorunu ve Speedtest ilginçliği




  • Yilsev kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sorunun çözümlendiğine sevindim. Keyifli kullanımlar dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.